HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

A világ legjobb asztala

2009.11.25. 18:56 Grath

Az emulátorokról nekem mindig a szenvedés jut eszemkbe: összeakad a videokártya-driverrel, szaggat vele a kedvenc játékunk, a másikban meg hangok nincsenek, de ha letöltesz két update-et, egy új firmware-t, egy cracket, hét setup file-t és egy programmal háromszor átalakítod a ROM-ot, akkor meg van rá az esély, hogy a harmadik pályáig úgy-ahogy működjön a dolog. Persze lehet, hogy van működő megoldás, nekem a ScummVM-en kívül semmi nem szokott összejönni.

Ezért aztán különösen meglepő, hogy egy emulátorról szóló hír ennyire el tudott kapni - már pedig itt ez történt. Igaz, ezúttal nem arról van szó, hogy egy tizenöt éves konzol játékait próbáljuk szaggatás nélkül futtatni egy nyolcmagos processzorral szerelt gépen; nem, ez egy fókuszált emuláció: csak flipperjátékokkal. Az oldalt látható asztal ugyanis nem egy igazi flipper, hanem egy Star Trek flippermasina kezelőfelülete és állványa, két HDTV és egy mátrixkijelző. Mindez egy PC-vel van összekötve, amelyen igazi, legendás flipperasztalok valahogy beszkennelt felülete látszik. Az emulátor természetesen minden mozgást, fényt és háttéranimációt is megjelenít, és az eredeti flipper gombjainak segítségével tökéletesen játszhatóak a gépek. Kipróbálni nem tudtuk sajnos, de a lenti videó alapján a golyó fizikájával sincs baj.

A visual pinballnak nevezett kütyüt - nem egy új találmány persze, de ilyen profin megvalósítva még nem láttuk - megépíteni nem olcsó, hisz a három képernyő mellett kellett hozzá egy nagyon durva PC is (pontos konfiguráció itt), de a büszke tulaj, egy bizonyos Chris számára megérte: igazi flippergépeket gyűjt, így a hiányzókat legalább majdnem a birtokában tudhatja.
 


(via NeoGAF)

3 komment

Címkék: emulátor királyság flipper

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr551552229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balsay 2009.11.25. 21:59:51

Lehetőleg a következő videót már fejjel lefelé csinálják mert így ferdén nem volt elég extrém :P

Amúgy jó mókának tűnik, bár - ez saját vélemény - egy flipper gépnek pont az a lényege, hogy érzed, hallod ahogy a golyó ide-oda pattog.
De azért ha megdobnának egy ilyennel, akkor nem utasítanám vissza. :)

moli 2009.11.26. 14:39:43

nade ki irta meg a szoftvert hozza? mert elso latasra az sokkal nagyobb munka volt, mint a hardver.

Smacika 2009.11.26. 15:35:44

Ez f@sza kis gép, de mint Balsay kollega mondta, a flippert érezni köll.
Kell azt kicsit rángatni, húzgálni, nem lehet azt géppel lemodellezni.
süti beállítások módosítása