HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Akit még az ág is bannol

2009.11.20. 18:52 Grath

A Crohn-betegség miatt fájnak a beleid. Depresszió gyötör. Pánikbetegséged van és agorafóbiád. Mondjuk ki, szar az életed. Pontosabban Erik Estavillo élete szar, a kaliforniai srác gyermekkora óta a mentális betegségek széles skálájával küzd, a Crohn miatt pedig szinte alig tudja elhagynia a lakását.

Ez persze nem mentség arra, amit az utóbbi hónapokban művel - merthogy Erik bizony pereskedik, méghozzá igen bőszen. Az első húzása a Sony beperlése volt, merthogy őt bizony bannolták a Resistance-ban nyújtott viselkedése miatt. Sajnos annak sehol nem lelni nyomát, hogy pontosan mit is művelt, ám egyet saját tapasztalatból mondhatunk: nem könnyű bannolódni a Resistance-ban, az például, hogy ritmikusan a csapattársaidat ölöd harsány, betépett vihogások közepette, még nem vezet ide (még mielőtt valaki poénkodna: én elszenvedő, és nem elkövető voltam). Tehát Eriket bannolták, és ő úgy érezte, hogy ezzel a Sony megsértette a szabad beszédhez fűződő jogát. Plusz úgy gondolta, hogy mivel ő agorafóbiás, azaz finoman szólva sem jó a szocializáció különböző formáiban (kezd derengeni, hogy milyen jó is lehetett vele Resistance-ozni?), ezért a Sony különösen nagyot hibázott. 55 ezer dollárt kért, kérelmét pedig a bíróság természetesen elutasította.

Na innen durvultak be a dolgok: Erik visszaütött a konzolipar óriásainak, méghozzá háromszorosan. A Sonyt megint beperelte, mert a bannolás miatt egyre több fájdalmat és szenvedést kell megélnie, plusz az előre feltöltött dollárkáit sem kapta vissza a cégtől. A célja már 108 ezer dollár. Ezt követően szegény jószág Xboxa döglött be, és állítása szerint a Microsoft száz dollárt kér a javításért. A redmondiaktól 75 ezer dollárt követel a "hihetetlen stressz" és a "sok szomorúság" miatt, amit az Xboxtalansága okoz. És jöhetett ma a hab a tortán, ugyanis Erik a Nintendót is beperelte. Igaz, itt már valószínűleg elgurult a gyógyszer, mert a követelt 5 ezer dollárt azért érzi jogosnak, mert a legújabb firmware használhatatlanná tette a warezolt játékok futtatására szolgáló Homebrew Channelt. Mint elmondta, szeretett volna a Mario Kartban minden karakterrel játszani, de mivel az egyiket csak a Super Mario Galaxy megléte esetén nyitja meg a program, jogosnak érezte, hogy ez utóbbi játékot lewarezolja. A hivatalos iratok szerint a Nintendo lehetetlenné tette "boldogságának elérését".

Csak zárójelben a végére: Eriknek ugyan három konzolja van, meg a vad pereskedés is sok pénzt sejtet, de igazából nincs pénzre ügyvédre, magát fogja képviselni a tárgyalásokon. És mivel Joker a kedvenc karaktere, ezeken egy lila zakóban tervezi a megjelenést... Hol van ilyenkor egy szülő/barát/gondnok, aki szépen betakargatná, és a nyilván közröhejt kiváltó ügyek helyett inkább elfoglalná valamivel. Chrone-betegséggel még simán lehetne otthonról dolgozni, és ebben nyilván az agorafóbia sem lenne akadály...

(via GamePolitics)
 

8 komment

Címkék: bulvár per botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr591540326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tzupi 2009.11.20. 19:21:58

Amerika, a perek hazája :D

Grath 2009.11.20. 19:28:18

@Tzupi: Nyilván az új pereit is visszalökik. Ott sem fenékig papsajt...

normanix 2009.11.20. 22:28:12

persze javításra nincs pénze de 3 konzolra igen

céhá 2009.11.20. 23:22:16

unatkozik a gyermek. ha engem is elkényeztetnének és lenne 3 konzolom, én se mennék ki a lakásból. a bélfájdalmait meg nem fogja elmúlasztani a pereskedés.

SenzoRR 2009.11.21. 13:30:46

Nem értem... Ha pénze sincs ügyvédre nem sokra fog menni. Azért még ügyvéd nélkül is kiáll a srác bíróság elé... nem hinném ,hogy sokra fog menni.

Limrasson 2009.11.21. 17:23:49

Az igen, ez szép. "Ólomtabletta a patikából" kéne neki.

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2009.11.22. 11:52:49

Amerikaban az ugyvedek nem megbizasi dijert, hanem szazalekert dolgoznak.
En is ismerek ilyen embert, a Wow-ban volt elviselhetetlen es egyaltalan nem ertette, miert rakjuk ki.
A fent emlitett fiatalembertol pedig az lenne a szep, ha beperelne a birosagokat a szenvedeseiert, es termeszetesen ezek utan mar a sajtot (meg az iddqd blogot) is.

Reactor 2011.11.08. 17:30:22

A hülyegyerek pereskedést játszik. Hamar, szóljunk a Szexuális Zaklatás Pandának!
süti beállítások módosítása