HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Mini #225: Lands of Lore: Guardians of Destiny

2023.12.02. 19:22 Stöki

cpmini_225.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Az egész Checkpoint Mini sorozat a Lands of Lore-ral indult nyolc évvel ezelőtt, és ennyi idő után már igazán szót ejthetünk a második részről is. Ami sajnos a "kipróbáltuk, hogy neked ne kelljen" kategória képviselője. Annak idején sem szerettük, de adtunk egy esélyt annak, hogy esetleg nem voltunk elég érettek hozzá vagy szépen öregedett az idők során. Hát, nem: ez szerintünk egy elhibázott folytatás, bár tudjuk, hogy sokan szeretik. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

Szólj hozzá!

Címkék: retro podcast checkpoint mini

Checkpoint 9x12 - C64 emulátor böngészőben

2023.11.25. 19:45 Stöki

A Checkpoint adásait - vagyis vendéges felvételeket, besztofokat, Miniket és Now-kat - összeadva szoktuk ünnepelni kerek adásainkat (élő felvétel volt például az összesen 100. adásnál vagy a 200. adásnál és legutóbb tavaly a 400. adásnál is). De azért jegyezzük meg, hogy ez a mostani a 200. "nagy" adás, vagyis Minik és Now-k nélkül most értük el a kétszázat. Szerintem egyébként méltó módon ünnepeljük ezt meg: C64-es témával. Illetve az előző adással együtt ez akár egy minisorozatnak is tekinthető: akkor egy zseniális Plus/4-programozó, TCFS volt a vendégünk, most pedig, hogy az univerzum rendje helyreálljon, egy zseniális C64-programozó: Tóth Krisztián, azaz Krissz. Az ember a krissz.hu mögött, és az ember aki a második évadban amúgy már volt nálunk, amikor általában kibeszéltük a Commodore 64-et mint platformot.

podcast200.png

Most azért hívtuk meg őt, mert világszinten is figyelemreméltó dolgot hozott össze: JavaScript-alapú C64-emulátort, amihez nem kell semmit sem telepíteni, böngészőből használható és nagyon felhasználóbarát. Erre az emulátorra építve pedig Krissz elkezdett egy online játékgyűjteményt összerakni, ahol például egy kattintással játszhatsz olyan régi csodákkal, mint a Rick Dangerous vagy az Aztec Challenge. Ráadásul eredeti C64-billentyű- és joystickhangok és CRT-effekt kíséretében. Alaposan kifaggattuk erről a projektről és még néhány korábbi művéről is. Mindig érdemes a shownotes linkjeit lent végigkattintani, de ezúttal különösen. És ha már élő felvételről volt szó: jövő csütörtökön is lesz egy, még akad pár üres hely, szóval ha valaki jönne, jelentkezzen. Az adáshoz embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

5 komment

Címkék: emulátor podcast c64 magyar siker checkpoint

Checkpoint Mini #224: Deadly Rooms of Death (+ a 10 legjobb halálos című játék)

2023.11.21. 22:23 Stöki

cpmini_224.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Nem tudom, hogy bírtam kilenc évadig várni, hogy beprotezsáljam a Checkpoint Minibe a Deadly Rooms of Death (röviden: DROD) című játékot. Az egyik örök toplistás kedvencemről van szó, amire egy időben nagyon komolyan ráfüggtem, és szerintem a mai napig zseniális. Igaz, szeretni kell hozzá a műfajt, ami első ránézésre elég csalóka, mint az mindjárt kiderül. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

6 komment

Címkék: retro podcast toplista checkpoint mini

Checkpoint Mini #223: Half-Minute Hero

2023.11.15. 21:33 Stöki

cpmini_2223png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Andy Warhol mondta, hogy a jövőben mindenki világhírű lehet 15 percre. A most következő játék még messzebb ment: bárki hős lehet benne fél percre. Vagy néhányszor fél percre, ha ügyes. Szóval a Half-Minute Herót próbáltuk ki, amit valószínűleg kevesen ismernek (őszintén szólva nekem is új volt), pedig jó kis indie játék, és mivel 2009-ben jelent meg, már retro is. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

1 komment

Címkék: retro podcast checkpoint mini

Checkpoint Now 2023/10 - A Microsoft-Activision szappanopera vége

2023.11.08. 23:28 Stöki

Könnyű dolgunk volt a mostani Checkpoint Now főtémájának kiválasztásakor: októberben a Microsoft megvette az Activision-Blizzardot, pontosabban egy 21 hónapig húzódó egyezkedés és bírósági kötélhúzás után elhárultak az akadályok és megköttetett a biznisz. Szóval az adás elején erről beszéltünk kicsit, de valószínűleg még nem utoljára. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2310.png

Emellett sajnos többnyire negatív hírek uralták az októbert: az Embracer megrogyása további leépítéseket hozott több stúdiónál és sajnos a hullám két magyar céget is elért. De azért akadtak vidámabb hírek is a speedrunner kutyától a spectrumos Doomig, és persze a szokásos retrós hírek meg a szokásos minirovataink. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

26 komment

Címkék: microsoft retro podcast activision blizzard checkpoint now

Checkpoint 9x11 - TCFS bámulatos Plus/4 portjai

2023.11.06. 21:22 Stöki

Sasvári "TCFS" Tamás, a Plus/4 legendás hazai portoló mestere  már volt pár éve vendég a Checkpointban, amikor a - nahát - Plus/4 volt a téma. Akkor elmesélte, hogy 1993-ban félbemaradt egy Lemmings-porttal, de 1994 óta nem is portolgat, és ma már nem is tudná befejezni a Lemmings-portot, mert nem dokumentált semmit, minden a fejében volt akkor. Aztán az utolsó konverziója óta eltelt 28 év, és TCFS hirtelen elkezdte ontani megint a jobbnál jobb Plus/4-es portokat, többek közt egy Lemmings-portot.

podcast199.png

A mostani adás tulajdonképpen egy kétórás válasz az "és ezt így hogy?" kérdésre. TCFS elmeséli, hogyan talált vissza a portoláshoz, technikai és egyéb háttérinfókat ad mindegyik új munkájáról (így kiderül, hogy az új Lemmings-port nem a régi verzió befejezése, hanem nulláról írt egy portot) és élvezetesen beszél arról, hogyan indul meg a "vezérhangyája" újabb és újabb játékkonverziók felé. Grath és én néma áhítattal, szájtátva hallgattuk a mestert, szerintem ti is ezt fogjátok tenni. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

16 komment

Címkék: retro checkpoint plus4 magyar játékfejlesztők

Checkpoint Mini #222: 428 Shibuya Scramble

2023.10.30. 22:05 Stöki

cpmini_222.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Kettőkettőkettő, szevasztok, számmisztikusok! A három azonos számjegyet egy majdnem egyórásra nyúlt adással ünnepeljük, témája pedig egy fura japán játék, amiről Grath nagyon szeretett volna beszélni (és hát beszélt is nem keveset). A 428 Shibuya Scramble azon ritka játékok egyike, amik maximális, 40/40-es értékelést kapták a legfontosabb japán játékmagazintól, a Famitsutól. De tényleg ennyire jó? Utánajártunk. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

7 komment

Címkék: retro podcast checkpoint mini

Checkpoint 9x10 - Apogee / 3D Realms

2023.10.24. 22:15 Stöki

Van ez a sorozatunk, amiben egykori - vagy legalábbis régi formájukban már nem létező - stúdiókat, kiadókat veszünk elő és jól kibeszéljük őket, volt már például adásunk az Oceanről, a U.S. Goldról és a Westwoodról is. A legutóbbinál a Konnektor podcast (Magyarország egyik legjobb gamer podcastja) oszlopos tagja, Warhawk volt a vendégünk, és annyira bevált, hogy most újrázunk vele. És ezúttal is egy hajdani kiadót vesézünk ki, az Apogee-t, illetve ha arról beszélünk, a 3D Realmsről is beszélnünk kell.

podcast198.png

Vagyis igen, Harcikarvaly barátunk szakértelmével megtámogatva szóba került egy csomó Duke Nukem-játék meg a Prey is, de előtte olyan klasszikusok, mint a Max Payne, a Wolfenstein 3D vagy a Terminal Velocity - ezekhez mind-mind köze volt az Apogee-nek. És akkor még nem is beszéltünk a Rise of the Triadról (bár arról inkább ne is beszéljünk). Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

4 komment

Címkék: retro podcast konnektor checkpoint

Checkpoint Mini #221: Doom RPG (+ a 10 kedvenc mobiljáték)

2023.10.16. 21:49 Stöki

cpmini_221.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Mobiljátékról ritkán beszélünk, részben azért, mert a mobiljátékpiacon nem vagyunk annyira otthon, részben azért, mert ebben a szegmensben kevesebb a retro klasszikus. Azért akad egy-egy, például a Doom RPG, ami már szóba került párszor az adásban. Mivel tavaly született PC-s portja is, már nem csak mobilon lehet játszani vele, ráadásul hivatalos Doom-játék, szóval egy IDDQD nevű blogon szinte kötelező foglalkoznunk vele. Kipróbáltuk, és egy toplistát is mellétettünk a számunkra legkedvesebb mobiljátékokról. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

25 komment

Címkék: retro podcast toplista checkpoint mini

Checkpoint Now 2023/09 - A Unity-botrány

2023.10.10. 09:30 Stöki

Kicsit csúszva, de végre itt a Checkpoint Now, a szokásosnál kicsit hosszabban, de ezt nem szoktátok bánni. Amint Grath hazajött Japánból, felvettük az adást, de eddig tartott megvágni. Mert hát volt miről beszélni, szeptemberben visszajöttek a videójátékos cégek CEO-i, és akcióba lendültek. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2309.png

A hónap témája egyértelműen az a balhé volt, ami a Unity körül zajlott: a vállalat, ami eredetileg a játékfejlesztés demokratizálását tűzte zászlajára, durván átalakította díjszabási rendszerét, aztán ezt elsöpörte a népharag. Biztosan fogunk még erről a későbbiekben is beszélni, akárcsak az Embracer karcsúsításáról, ami szeptemberben nagyon felpörgött. (UPDATE: a felvétel idején még nem tudtuk a tegnap esti hírt, hogy John Riccitiello távozik a Unity éléről.) És persze vannak még a szokásos retrós hírek és szokásos minirovataink, meg most már a szokásosnak mondható War Thunder-szivárgás. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

12 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

Checkpoint Mini #220: Beavis and Butt-Head in Virtual Stupidity

2023.10.01. 21:43 Stöki

cpmini_220.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Az egyik Checkpoint Now végén sikerült meglepnem Grathet egy pécés játékkal, amit nem ismert, és ilyen elég ritkán történik. A Beavis and Butt-Head rajzfilmek alapján készült videójáték volt ez, és ha már így alakult, csináltunk róla egy Minit, mert tényleg kicsit radar alatt maradt ez a cucc, pedig ma sokkal jobban élvezhető, mint jó néhány, mostanában kitárgyalt kalandjátékunk (igen, rád nézek, Future Wars). Szóval jöjjön a Beavis and Butt-Head in Virtual Stupidity! Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

3 komment

Címkék: retro podcast checkpoint mini

Checkpoint 9x09: A japán retrojátékhelyzet és a Tokyo Game Show 2023

2023.09.27. 15:52 Stöki

Grath majdnem egy hónapra Japánba utazott, előtte pedig a nyaralások miatt volt nehéz vendégeket szerezni - emiatt a vendéges felvételek kicsit álltak, de őszre már több adást is leszerveztünk. Hogy mégse maradjatok vendég nélkül, Grath lett a vendég, és bejelentkezett a távolból, hogy megossza velünk Japánban szerzett tapasztalatait. Mivel nem vitt magával stúdiótechnikát, a hangminőség ezúttal rosszabb a megszokottnál, elnézést érte, ilyen a száguldó riporterek élete.

podcast197.png

Grath végigjárta a Tokyo Game Show 2023 első napját, előtte pedig a legendás geeknegyedet, Akihabarát, és az ország más pontjain is fetúrta a játékboltokat. Érdekes megfigyeléseket tett a japán retrojátékokkal kapcsolatban, és általában a TGS felhozatala sem olyan már, mint mondjuk 10 éve. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

7 komment

Címkék: retro podcast checkpoint Japán

Checkpoint Mini #219: a Star Wars: X-Wing sorozat

2023.09.19. 22:21 Stöki

cpmini_219.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Úgy látszik, egy óra feletti Mini lesz az új sztenderd (nem). De hát megint sok mindenről tudtunk beszélni, mert a Star Wars: X-Wing sorozat mind a négy játékát kibeszéltük, és ezzel újabb régi adósságot törlesztettünk (rengetegen kértétek, hogy ezekről a játékokról szó essen). Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

21 komment

Címkék: retro podcast checkpoint mini

Checkpoint Now 2023/08 - Vihar előtti augusztus

2023.09.10. 17:22 Stöki

Kicsit csúszva, de végre megint Checkpoint Now van, és a langyos Gamescom környéki hírínségnek köszönhetően egy MAJDNEM két órán belül maradt adás (sőt, ha a végéről levágnám a zenét, meg is lenne az acsi). Ez van: amikor alig történik valami, mi akkor is ennyit tudunk pofázni. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2308.png

Hónap témája nem is volt, bár akár a The Making of Karateka is lehetne az, annyit ajnározta Grath. A Microsoft-Activision üzletben is alig történt újabb fejlemény, cserébe a filmes blokkban lesz némi sajátélmény, mert megnéztem a Gran Turismót és a Nagyi szeme fényét (felkészül: Twisted Metal). És persze a szokásos üzleti hírek (amik mostanában elég szomorúak), meg retrós hírek és szokásos minirovataink. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

5 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

Checkpoint Mini #218: A Space Quest sorozat (+ a 10 legjobb sorozat, ami megért legalább hat részt)

2023.09.05. 22:42 Stöki

cpmini_218.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Na, erre az adásra régóta készültünk, és meg akartuk adni a módját, a Space Quest játékokat ugyanis elég sokan kértétek. A Larry-adás után viszont volt némi csalódottság egyesekben, hogy nem a teljes sorozatról beszéltünk. Amúgy azért nem, mert terveink szerint majd fogunk a későbbiekben még larryzni, de most akkor kipróbáltuk, hogy kibeszélünk egy teljes sorozatot. Ennek az eredménye lett a leghosszabb Checkpoint Mini ever (de tényleg, ez már simán Checkpoint Maxi), ami végül is nem baj. Ja, mert még egy toplistát is hozzácsaptunk az okoskodásunkhoz. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

11 komment

Címkék: retro podcast toplista sierra checkpoint mini

süti beállítások módosítása