HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Lehet-e röhögni egy játékon, amiben egy csecsemő akar öngyilkos lenni?

2015.12.15. 17:08 Stöki

Meredek és nagyon morbid kérdés, és nincs benne semmi túlzás. A Who's Your Daddy nevű indie játékban tényleg egy csecsemő próbál öngyilkos lenni. Ez amúgy elég sokszor sikerül neki. És a lenti, lassan másfélmilliós nézettségnél járó videó elkövetői elég jól szórakoznak ezen:

Persze egy bulvárújságírós cím alapján ítélni hiba lenne, ismerjük meg inkább a kontextust: a játék valójában kétszereplős, a másik játékos a gyerek papáját alakítja, és egyetlen célja, hogy megóvja a picit a minden háztartásokban megtalálható halálos veszélyektől (forró sütő, hipó, konnektor, stb). Vagyis a Who's Your Daddy elég mindennapos élethelyzetet szimulál. Szerencsére a kislányom elég simán átvészelte az "öngyilkos időszakot", de emlékszem azokra a parás napokra, amikor nagyon érdekes volt minden konnektor, és fejesugrással akarta elhagyni a pelenkázót. És más apukáktól még durvábbakat hallottam: a baba, aki mindenáron tápkábelen élezné éppen kibújó fogacskáit még az enyhébbek közül való volt.

Gondolom, hasonló élmények (és egy régi táblás játék) ihlették a játék fejlesztőjét, Joe Williamst. Illetve eleinte nem is játék volt a cél, csak viccelődött azzal, hogy milyen poén lenne egy ilyen játék. Aztán addig viccelődött, amíg indított egy Kickstarter-kampányt, ahol pikk-pakk összejött a játékra kért 1500 dollár (plusz egy ezres), és most már ott tartunk, hogy a játék átment a Steam Greenlighton. Szóval ez most a várható új őrület a kenyérszimulátorok után, valamikor jövőre jelenik meg a végleges verzió. Addig is itt az egyelőre erősen alfaállapotú játék trailere:

3 komment

Címkék: indie morbid wtf

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr138174924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Geril 2015.12.16. 01:53:40

Az ilyen játékok azok amik segítenek ha úgy érzem nem elég jó amit alkotok.
Csak ránézek egy ilyenre, és már is boldogan dolgozom tovább. Mert ennél csak jobb lehet!

Nyílméregrépa 2015.12.17. 11:12:37

beteg szar, beteg szaroknak
süti beállítások módosítása