HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Hétvégi játékcsaj: Ripley lánya

2014.10.12. 14:55 Stöki

Mármint Ellen Ripley lánya, természetesen, aki most az Alien: Isolation című játék főhőse lett. Amanda Ripley (később Amanda Ripley-McClaren) viszont nem a játékfejlesztők műve, az Aliens rendezői változatában egy fotót is mutatnak róla az 57 éves hibernációból a civilizációba visszatért Ellen Ripley-nek. Sajnos akkorra már két évvel azután járunk, hogy Amanda 66 évesen meghalt, ezért édesanyja nem tudta teljesíteni azt a korábbi ígéretét, hogy a lánya tizenegyedik születésnapjára hazatér. Mindez kiderül az alábbi jelenetből:

Két érdekesség ezzel kapcsolatban; az egyik, hogy Amanda időskori fotóján Elizabeth Inglis brit színésznő látható, aki Sigourney Weaver édesanyja. A másik, hogy amikor Weaver megtudta, hogy a jelenetet kidobták a moziverzióból, állítólag baromi dühös lett, mert szerinte ez kulcsfontosságú magyarázat lett volna a karakter motivációjához (mármint hogy miért akarja annyira megmenteni aztán az egész filmben a telepes kislányt).

De vissza a játékhoz: a sztori szerint Amanda Ripley 15 évvel édesanyja eltűnése után próbál a nyomára akadni, a helyszín pedig a Sevastopol űrállomás, ahol aztán nagyjából olyasmit kell átélnie, amit Ellen Ripley-nek a Nostromón az első Alien-filmben. Ezek után nem meglepő, hogy Amanda sem kelléknőci a játékban, hanem egy erős női karakter (még ha sokat bujkál is a szörny elől). Amanda virtuális megalkotásához egyébként két, nem túl ismert színésznő is hozzájárult, Kezia Burrows (ő a hangja is) és Andrea Deck. A lenti galériában róluk is van kép (kattintásra mindegyik nagyobb méretben).

10 komment

Címkék: alien pénteki játékcsaj amanda ripley

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr186783899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Firstname 2014.10.12. 21:49:59

Pont a napokban gondoltam arra, hogy A. Ripley-nek túl kell élnie a játékot, különben nem lehetne róla időskori kép.
Mellékelhettek volna a filmjelenethez egy spoiler alertet :)

Bobby Newmark 2014.10.13. 12:26:59

@Firstname: A spoiler tag a film piratebayes megjelenésével elévül. :P

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2014.10.13. 12:48:22

Egyébként is manapság már rontócnak hívják.

Bobby Newmark 2014.10.15. 10:05:15

@Firstname: Erről jut eszembe, nem túl sok játék van, ahol sztori szerint meghal a játékos karaktere, nem? Mármint tényleg meghal, nem élőhalottá változik, vagy valami hasonló...

CoDMW1-2 ugrik be hirtelen, meg esetleg Raziel a Legacy of Kain sorozatból, ha az halálnak nevezhető.
Na meg ugye a Mafia.
Half-Life egyik befejezése is, de az ugye nem a kanonikus verzió.

Egyebek? Nekem más nem is nagyon...

Nyilván, elég nagy öngól kinyírni a főszereplőt, elég szar utána folytatni a frencsájzt... :)

Silnehan 2014.10.15. 20:38:16

@Bobby Newmark: Egyedül a Dishonored ugrik be, de ott nem megölik, csak lezárják a történetet, legalábbis Corvoval

szbszig 2014.11.11. 23:25:55

@Bobby Newmark: Aliens: Colonial Marines, Stasis Interrupted DLC. Három rövidebb fejezetből áll három különböző főhőssel, és mind a három karakter, akit irányítasz, meghal a végén. Kettő ott rögtön, ahogy véget ér a küldetése, a harmadik pedig a főjáték, a Colonial Marines során, de ő is fogságban van már végig utána, úgyhogy nem nagyon számít neki. (Ugye a Statis Interrupted a játék szempontjából egy prequel, az Aliens mozifilm és a Colonial Marines közötti történéseket mutatja be.)

szbszig 2014.11.13. 08:06:27

@Bobby Newmark: Még egy, ami szintén kicsit kötődik az Alien franchise-hoz, mivel a látványvilágát annak is Giger inspirálta: Dark Seed és Dark Seed II. Bár ez a két játék eléggé zavaros, és biztosan semmiről sem állítható bennük, hogy valódi, vagy megtörtént. Nekem egyébként az a magyarázat tetszik a legjobban, hogy a főhős, Mike Dawson egy totál elmebeteg, aki az alternatív univerzumot (Dark World) és az Ősöket (Ancients) csak kitalálta. Emellett pedig skizofrén is, ami a második részben derül ki főleg. A gyilkosságokat is mind ő követi el, részben a jó, részben az alternatív énje (Jack) szerepében aszerint, hogy minden illeszkedjen az általa kitalált történethez. Mindenesetre a lényeg, hogy a sequel végén magával is végez.
süti beállítások módosítása