HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Tökbe épített tetris

2012.11.03. 09:55 Stöki

Minden ősszel felbukkan pár olyan halloweeni tökfaragás, amit videojáték ihletett, és a Blizzard ugyebár évek óta tökfaragó versenyt ír ki a rajongóknak. Idén azonban mindenki elől ellopta a show-t a 37 éves, amerikai Nathan Pryor, aki egy működő tetrist épített egy töklámpásba.

A lámpást ezúttal nem a hagyományos módon kell érteni, a tök fényét ugyanis nem gyertya adja, hanem 128 led, amiket Pryor mátrixba rendezett, és hangyaszorgalommal a tök falába illesztgetett. A ledekhez egy irányító elektronika kapcsolódik, illetve egy tetrisszoftver – mindkettő Pryor saját munkája. Az egészet az irányítás koronázza meg: a tetrist kezelő joystickot ugyanis a leleményes mérnök a tök szárába építette. Mindez működés közben így néz ki:

Pryor részletes leírást tett fel a honlapjára a projektről, amit egyébként több országos médium is felkapott, többek között az ABCNews. Pryor elmondta nekik, hogy az ötletet már dédelgette egy ideje, de a megvalósítás nettó 12 óra volt, és a munka legnehezebb része igazából a megfelelő tök kiválasztása volt – hármat is kidobott, mire megtalálta a megfelelőt.

Leborulunk Pryor zsenialitása előtt, de hogy azért idén se feledkezzünk meg róla, zárásul jöjjön egy nyertes a Blizzard idei tökfaragó versenyéből, egy troll fejvadász. A többi nyertest a cég honlapján lehet megtekinteni, egyik szebb, mint a másik.

troll.png

4 komment

Címkék: halloween sufnituning tetris zseniális

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr554886594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.11.04. 07:55:44

Azért gondolom tartósította a tököt, különben a remekmű elpusztulna pár napon belül.
süti beállítások módosítása