HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Mario rámegy Lara Croftra

2012.09.18. 09:52 Stöki

Bámulatos bravúr következik, majdnem három év után folytatjuk egy rovatunkat. Még Hancu találta ki, hogy három videót belapátolunk, egy jót, egy rosszat és egy csúfot. Most éppen három ilyen áll sorban az IDDQD Precíziós Pipeline™-ban, szóval hadd szóljon.

Kezdjük a jóval, ami példa arra is, miért érdemes a blog Facebook-csoportját nézegetni – ezt ugyanis ott találtam. Hét és fél perc SNES-játékokból, hangulatos zenére és vicces témára: mi történik, ha a játékos nem csinál semmit a játékban, de nem is nyomja meg a Pause gombot. Például szénné verik. Vagy a főhős vicces animációt mutat be. Vagy szénné verik.

A "rossz" videó csak hangulatában az, legalábbis igen kényelmetlenül érzi magát tőle az ember a végére. A Resident Evil 6 trailere, az egyik legjobb élőszereplős trailer, ami valaha játékhoz készült, remek színészi munkával. Nincs már remény, jönnek a zombik.

A csúf videó pedig a videojátékok rövid története, ahogy német dokumentumfilmesek elképzelik. Az animációk prímák, és az egészen zseniális benne, amikor a Monkey Island átmegy Doomba, de a vége értelmezésén még dolgozik kutatócsoportunk. Lara Croft lábát kufircoló Mario – wtf?

14 komment

Címkék: videó wtf jó/rossz/csúf

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr674785375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burwor · http://loot.blog.hu 2012.09.18. 10:48:26

Lara balkezes? Szar lehetett neki a Doomal, de talán az egér DOS-os driverében átállította balkezesre az egeret.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2012.09.18. 11:38:38

Jó, vágom hogy az első egy SNS összeállítás, de a Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards-t nem veri meg semmi ebben a sportban. 8-)

Harmadik videó: Hát igen, nem véletlenül a "Német humor évszázadai" az egyike a világ legrövidebb könyveinek. 8-]

Öregvas · http://www.sfveteran.hu/ 2012.09.18. 12:23:46

Ha már a videojátékok rövid történetéről van szó, az se lenne baj, ha az időben hamarabb megjelent Space Invaders nem követné, hanem megelőzné a Pac-Mant.

Öregvas · http://www.sfveteran.hu/ 2012.09.18. 12:26:05

Egyébként meg "a labdázó békákat szétrugdosó Mario" rész még egész poénos, bár klisékből építkezik, de németektől nem rossz :-D!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.09.18. 13:24:13

az első videóhoz: a risky woods és a commander keen hiányzik a videóból, pedig vicces idle animációik vannak.
a flashback-ben pedig nincs ilyen, hogy ha nem mozogsz, akkor elkezd lövöldözni.

Burwor · http://loot.blog.hu 2012.09.18. 14:06:29

Most látom ez valami Amiga egér lesz...

nál 2012.09.18. 19:48:07

A vége tényleg kissé... khm... posztmodern lett, de végül egész élvezetes videó keredekett belőle, pedig ezt az első fél perc alapján nem gondoltam volna.
Mario meg egy rohadék. :)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.19. 11:58:22

Az orgazmustól verejtékező Lara Croft valami fenomálisan új dolog.

algi 2012.09.19. 16:37:41

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Lara Croft létesített valaha is szexuális kapcsolatot a kánon szerint? Mármint, persze, nyilván nem szűz, de volt már olyan Tomb Raider játék, ami akár csak utalt arra, hogy nem aszexuális?

Sőt, továbbmegyek, a Legend előtti részekben mutatott valaha is bármiféle érzelmet?

2012.09.19. 20:35:54

@algi: tehát a legends óta szexuális lény lett?
a játékosok nagy része férfi és valószínűleg kiakadnának ha az lenne a cél hogy férfit szerezzenek egy játékban vagy ilyesmi. fordítva még elmegy, bár ez sem éppen a játékoknak az erős oldala - itt nem csak a quake-ről meg a tetris-ről van szó, hanem ennél komolyann sztorival rendelkezőkben is nagyon mellék-mellék szál.
szerencsére.
www.youtube.com/watch?v=QAU31d7kUls

sikitomi 2012.09.19. 21:46:58

bocsi az offert, de grat a goldenblogert! ;)

Hódos Hajnalka 2012.09.19. 22:26:56

üdv, Stöki és az iddqd blog többi szerzője!

Gratulálok a GoldenBloghoz, előre tovább a Lenini úton.

pussz: Hajni

algi 2012.09.20. 11:12:13

@deto: Nem, továbbra is teljesen aszexuális (miközben kihasználja a férfiak szexualitását), de a cutscene-ekben már mutat érzelmeket (ami tudtommal elég ritka a klasszikus részekben).

A Legend pl. az anyja és egy gyerekkori barátja eltűnéséről szól, és a vége videóban csak úgy szikrázik belőle a gyűlölet a főgonosz iránt.

Az Anniversary (ami, ugye, az első rész remake-je) újraértelmezi az első részt: hangsúlyozzák, hogy ez az első alkalom, amikor embert ölt, és a vége videó is jelzi, hogy vér tapad a kezéhez.

Az Underworld pedig ugyanazon az érzelmi intenzitáson folytatódik, ahol a Legend befejeződött, szóval elég durva.

2012.09.20. 12:11:30

@algi: szerintem ez a fajta érzelmi műsor nem nagy fordulópont. én csak az elsővel meg a lost relevationnel toltam (egyiket sem teljesen végig), de ha jól emlékszem már az utóbbiban is volt a cutscene-ekbn ilyesmi, viszont az amigás demokat alulmúló fémes-műanyagos 3d rendereknek nem volt erőssége az érzelmi vonal bemutatása (sem). persze leginkább az ormótlan csöcsökre emlékszem, amivel sikerült önmaga paródiájává tenni a szereplőt, gondolom ezzel pótolták az aszexualtását.
süti beállítások módosítása