HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Hétvégi játékcsaj: Elaine Marley

2011.08.14. 15:14 Stöki

Ugyan a Monkey Island sorozat már kapott egy hosszú cikket a blogon, a játékcsajrovatban simán helye van a széria női szereplőjének, Elaine Marley-nek.

Elaine ugyebár a játék szigetvilágának kormányzója, valamit a sorozat botcsinálta kalóz főhősének, Guybrush Threepwoodnak a szerelme, de több egyszerű kellékcsajnál. A bajba jutott hölgy toposzának kicsavarása ő, amennyiben mindig elrabolják (hiszen a csaj a szellemkalóz LeChucknak is bejön), de a megmentésére igyekvő Guybrush féresikerült szabadítási terveibe sokszor neki kell beavatkoznia. Elaine Marley nem gyámoltalan nő, hanem talpraesett, tűzrőlpattant menyecske, aki a sorozatban néhány egészen súlyos beszólást kap (például az első részben Marley és Guybrush találkozásai egészen frenetikusak).

A játék fejlesztésekor a karakter eleinte csak névtelen kormányzó volt, és gonosz szereplő lett volna, de ez később megváltozott, az Elaine nevet pedig végül a három fő fejlesztő egyike, Dave Grossman találta ki. Elaine legtöbb szerepe az első részben volt, de a másodikban is emlékezetes a megjelenése (ahogy leereszkedik egy tátongó szakadék fölött lógó Guybrushhoz, és elcseverészik vele), a harmadikban pedig ugyan egy átkozott gyűrű aranyszoborrá változtatja, így is fontos mozgatórugója a cselekménynek. Ennek a résznek már nem vett részt a készítésében Tim Schafer, és kifogásolta is, hogy a játék végén Elaine és Guybrush összeházasodnak. Az ő elképzelése szerint ugyanis Elaine sosem tekint férfiként a főhősre, inkább úgy kezeli, mint egy idétlen öcsikét.

Elaine közeli képeit a legelső Monkey Island játékban a Lucasarts egyik grafikusáról, Avril Harrisonról mintázták, később nem volt modellje a kormányzónak. A karakter hangját Alexandra Boyd színésznő kölcsönözte (kivéve az Escape from Monkey Islandben). Róla is van egy kép a lenti válogatásban (a képek kattintásra eredeti méretben).

 

13 komment

Címkék: lucasarts monkey island pénteki játékcsaj

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr913152655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gregaba 2011.08.14. 20:58:01

A Monkey Island 2 utáni részeket ne tekintsük már a kánon részének, se Ron Gilbert, se (asszem) Schafer nem vett részt bennük. ez pont olyan, mintha nem Spielberg rendezné a köv. Indiana Jones-részt.

Bele Mártom 2011.08.14. 21:20:12

@gregorik: vagy ha nem Lucas rendezte volna a Birodalmat és a Jedit

oh, várjunk

Bergeroth 2011.08.14. 21:44:39

@gregorik:
Azért a harmadik rész igen csak ott volt, sőt a széria legzseniálisabb darabja. Konkrétan a kalózok éneklésénél lefordultam a székről és visítva röhögtem az asztal alatt. :D
Vagy ott van Murray, a beszélő koponya, aki a legváratlanabb pillanatokban bukkant fel és még sorolhatnám.
Nagyon jó az első része, a második erre még rátesz egy lapáttal, a harmadik viszont szimplán zseniális lett.
A negyedik viszont....na abból 1 perc is elég volt, az tényleg egy kalap kaki lett sajnos.

galatt 2011.08.14. 23:34:39

Az első három ász, a negyedik borzalom. A "Tales of" sorozat borzasztóan kezdődik, megértem, ha valaki abbahagyja, de a végére elég jó lesz (más, de jó.)
Nekem a "szerelmi szál" bejön az MI játékokban, segít egy kicsit kikerekíteni a karaktereket az őrült humoron túl.

szbszig 2011.08.15. 01:54:50

Az első három rész mindegyike hatalmas kedvenc. A negyedikkel, bár többször is terveztem, végül sosem játszottam. Az új sorozatból meg csak a demót láttam egyelőre...

KenSentMe 2011.08.15. 02:53:45

Egy nő elvehet egy olyan férfit is, akit idióta öcsikének tekint, feltéve, ha kellően anyáskodó és családbarát.

2011.08.15. 08:35:34

A hármat nyugodtan tekinthetjük a kánon részének, mert hozta a humort, a hangulatot, és a point-and-click műfaj egyik utolsó nagyágyúja volt.
A négy viszont hitvány lett.
A tales pedig aranyos, de minek?

(त्वष्टृ) (törölt) 2011.08.15. 09:10:03

@gregorik: Nekem pedig pont a harmadik résznél ér véget a kánon. Schafernek tetszett a Monkey 3, a végét kivéve, nekem is tetszett, mindenki szereti!

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2011.08.16. 10:54:32

@VRbagoly: Anyám is megpróbálta ezt apám után, meg az egyik barátnőm is. Egyiknek sem jött végül be ;)

peterszky 2011.08.16. 11:54:26

@gregorik: +1, remélem még egyszer összeáll a nagy csapat és hasonló stílusban már csak poénból megcsinálják az igazi harmadik részt.

Ettől függetlenül tényleg jó a harmadik is, a negyedik meg borzalom minden szempontból.

peterszky 2011.08.16. 12:12:22

Ja és a csajhoz:

Gosh... Golly... Hmlggd... Bgglw! Mfrnkf? Dmnkly...

:)))

Flashy7 2011.08.20. 13:26:36

én minddel játszottam, mind tetszett, ezért elnézést kérek mindenkitől :D a harmadik a legjobb, a negyedik irányítása elsőre nem jött be, de a többi hozzávaló megvolt. a Tales sorozat egész más koncepció, rövid, különálló részek, még elvontabb sztori, de a poénok, a szereplők megvannak, úgyhogy oké.

gregaba 2011.10.04. 01:45:15

@Bele Mártom: nem lehet a 2 frencsájszt összehasonlítani...

@Bergeroth: azért te is érzed talán, hogy az első 2 rész kifinomultabb volt a 3-nál.

@(त्वष्टृ): dehogyis, nyilván nem mindenki szereti.
süti beállítások módosítása