HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Gyűrűk Ura és Mass Effect pár pixelben

2011.08.06. 15:51 Stöki

Filmhősök megragadása néhány színes pontban – láttunk már ilyet Star Wars- és Indiana Jones-szereplőkkel, most újabb pixel artok következnek, amelyek a Gyűrűk Ura-filmek és a Mass Effect-játékok hőseit mutatják be. A pixelartistát Matt Marblónak hívják, New Yorkban élő animátor, aki blogjában tette közzé a lenti szépségeket. Klikkre megjelennek a teljes tablók az összes szhereplővel (nekem a Gyűrűk Ura kicsit jobban tetszik).

 

17 komment

Címkék: mass effect gyűrűk ura pixel art

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr863130116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lámadmirális 2011.08.06. 17:41:02

A Balrogot megcsinálom majd minecraftban, habár elég ronda a fején a tűzkorona.

atila68 (törölt) 2011.08.06. 22:11:46

Kedves IDDQD!
Hígulsz mint a Véleményvezér.
Ha nincs miről akkor inkább ne.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2011.08.06. 22:22:05

@atila68: Vagy például örülhetnél neki, hogy hétvégén is van poszt. Persze, tudom, hogy neked a legjobb, legrészletesebb cikkek járnak, ingyen és azonnal, de mi csak ezt a híg szart tudjuk nyújtani. Ilyen vicceskép-posztok a kezdetek óta vannak, és mindig is lesznek. Ha nem tetszik, ott a kis X jobb felső sarokban.

miguel_ 2011.08.06. 22:35:30

@atila68: Ezt a tanácsot igazán megfogadhattad volna, ha már ilyen jól kitaláltad. :)

aljaskuszobab 2011.08.07. 00:32:08

@Stöki: a (komoly) bloggereknek nincs valami kis kézikönyve ami úgy kezdődik: "hülye kommentelővel ne veszekedj!"?

amúgy nekem a legjobban a mass effectes teknős-ember-gyík valami tetszik, a gyűrűk urások kevésbé. a baloldali olyan mintha batman lenne.

flea 2011.08.08. 10:08:55

Hát a Gyűrűk Urát tuti, hogy harmincnál többször olvastam el, de így sem tudom kitalálni, hogy pontosan kik és milyen sorrendben állnak az első sorban. De a balrognak sincs szárnya például. Persze lehet, hogy bizonyos vizuális elemeket a filmből merített a srác, aminek csak az első részét láttam, azt is csak egyszer, régen, és méla undorral. :)

(De összességében jó kis rajzok ezek, nem fikázni akarom, csak zavar, hogy egy csomó nem azonosítható.)

Dester 2011.08.08. 16:34:06

@Stöki: én szeretem az ilyesfajta hígulást. :) Olyannyira, hogy jópár hónappal ezelőtt küldtem is ilyesmit a Vissza a jövőbe szereplőivel (mind a három epizód). Legalábbis remélem odaért. :)

Shub-Niggurath 2011.08.09. 12:22:43

@flea: Szerintem mindenhol a filmből merített, ha a könyv alapján a saját képzeletében élő szereplőket rajzolja meg pár pixelből, az még kevésbé lenne felismerhető :)

Az első sor:
Gandalf Balrog után, Balrog előtt, Frodó, Samu, Trufa/Pippin (vagy fordítva), Bilbó, Legolas, Aragorn, a tünde, akinek nem tudom a nevét, de Völgyzugoly előtt segít Aragornékon( a filmben, mert ez a rész máshogy van a könyvben), Gimli, Boromir

A könyvet szerintem háromszor olvastam, a filmet kétszer láttam :)

Shub-Niggurath 2011.08.09. 12:29:38

@Shub-Niggurath:
A második sor a tündék. Második Elrond, a többi passz :)

Harmadik sorban a Rohírok, negyedikben Faramír és az apja, ötödikről lövésem sincs (az utolsó talán a holtak királya), Gollam mellett a két karaktert sem tudom ...

Szauron, a tornya, a fekete lovasok, Szarumán, Uruk-hai és egyéb orkok, Balrog, troll, ent.

flea 2011.08.09. 14:01:32

@Shub-Niggurath: hát az én olvasatomban Gollam mellett Frodó és Samu van a Völgyzugoly utáni úti szerkójukban. Ugyanezzel az erővel a későbbi Gandalf is lehetne mondjuk a rohírok mellett az időrend kedvéért, úgyhogy az első sorban sem a 2 Gandalf, sem Szarumán és Gandalf nem igazán logikus. (De előbbi a valószínűbb, mivel egy Szarumán van lejjebb, és ő nemigen változik.)

Aragorn után meg biztosan Boromir jön, hiszen ott a nyakában a kürt, a sor végi lehet inkább Glorfindel, de ő se tudom, mit keresne ott.

Az első tünde meg Galadriel kell legyen, mert nincs több szőke.

(A blogmotor meg rohadjon meg, mivel azt pofázza, hogy "két komment elküldése között várnod kell néhány percet". Logikus, végül is még 28 órája sincs, hogy utoljára kommenteltem ide. Bugos sz@r.)

Shub-Niggurath 2011.08.09. 15:00:36

@flea:
Szerintem azért Glorfindel (kösz, a nevet :)) jön Aragorn után, mert ő szaldgált páncélban, a sárga "cuccot" a mellvértjén inkább valami címernek nézem.
Boromir -filmbeli- színeihez meg inkább illik az utolsó barna karakter, és az övén lévő 5 fehér + 2 sárga pixelre mondanám, hogy az a kürt.

A holtak királyával egy sorban lévő karakterek vajon kik?

A második sorban meg simán lehet Arwen a különböző cuccaiban, ahogy a film(!) különböző részeiben megjelenik.

A Gollam mellettiekre meg nincs jobb ötletem, legyenek Frodóék :)

flea 2011.08.09. 15:29:21

@Shub-Niggurath: hm, tényleg, lehet az övében is a kürt.

A filmből csak az első részt láttam, ha abból táplálkozik, akkor nem tudom, de a bőrszínük alapján déli fekete harcosokra tippelnék Haradból.

wpet 2011.08.10. 12:23:24

Szeretem a pixeles ki kicsodát. Az én megoldásom a következő:
Első sor: Gandalf kétszer(Szürke Gandalf, illetve Mithrandir); hobbitok, az utolsó Bilbó, ősz hajjal; Legolas; Aragorn, mint Kósza; Aragorn, mint Elessar király; Gimli; Boromir.

Második sor: tündék-> az első Galadriel, talán Elrond, Arwen többször is, de nem tudom a lilaruháson kívül melyik lehet, a többit nem vágom.
Harmadik sor: Théoden a rehab után; Théoden a rehab előtt; Kígyónyelv alias Gríma, Éowyn; talán ő a következő is, Éomer.
Negyedik sor: Faramír, Denethor

Ötödik sor: passz, az utolsó lehet a holtak királya, az első három passz.

Hatodik sor: Gollam, a másik kettő passz, az egyik Gollam korábban, vagyis Szméagol, a másik Déagol.

A többi egyértelmű, kivéve az utolsó előtti sort:
Szarumán; Uruk-hai ork, olifánt-hajcsár Haradból, a következő kettő is haradi lehet, az egyik íjász, az utolsó kicsi a sorban meg ork, talán Snaga.

flea 2011.08.10. 13:00:56

@wpet: persze, ez az, Aragorn van kétszer. És bizonyára Éowyn is, egyszer mint Éowyn, aztán mint Dernhelm.

A Szarumánnal egy sorban levő ork nem lehet Grishnákh? Vagy ő nincs a filmben?

wpet 2011.08.11. 09:52:32

@flea:
Lehet, hogy Grishnak az, de nem tudom azonosítani, még kép alapján sem.

www.crankycritic.com/archive02/papers/images/lotr2_grisnakh_small.jpg

ráadásul a kapott találatok sem megbízhatóak, sokszor keverik a képaláírásokban Uglúk, Grisnák és Snaga nevét és karakterét.
süti beállítások módosítása