HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Jön a havidíjas Call of Duty

2011.05.31. 13:57 hancu

Hevesebb vérmérsékletű játékosok készíthetik a "Bobby Kotick monnyonle!" feliratú transzparenseket, az Activision meglépte azt, amire eddig mindenki úgy gondolt, hogy "áh, csak nem": azaz a Modern Warfare 3-mal egy időben jön a havidíjas Call of Duty szolgáltatáscsomag, az Elite. A Wall Street Journal értesülései szerint a havidíj várhatóan olcsóbb lesz, mint a Netflixé (ami 8 dollár), sőt, a rendszernek lesznek ingyen elérhető részei is, de az igazán érdekes lehetőségek nyilván a pénzesek lesznek benne.

A COD Elite-ben lesz egy Facebook-szerű közösségi izé, machinimakészítési segédletek, mindenféle statisztika meg teljesítményelemző cucc multihoz, rendszeres frissítések, új pályák, minikiegészítők. Vagyis valami olyasmi, mint a Steam vagy a Battle.net, csak ezek ugye ingyen vannak. Hogy megcsinálják-e úgy, hogy konkrét játékbeli előnyöket jelent a fizetés az ingyenes játékosokkal szembeni meccseken, egyelőre nem tudni. Meg azt se, hogy mekkora sikere lesz, de ha a MW3 vásárlói közül csak minden századik nevez be rá, az már nem rossz kezdet a cégnek. Az első reakció a hardcore-abb játékosréteg felől nyilván a rettenetes anyázás lesz, aztán majd kiderül, mi történik, amikor véget ér a "tüntetnek majd egy pár napig aztán hazamennek" időszaka.

Ezzel eljutottunk addig, hogy extrém esetben egy MW3-játékos négyszer fizet a játékért: egyszer amikor megveszi a boltban, egyszer az internetelőfizetésért, ami kell a multihoz, egyszer az Xbox Live-ért ami szintén, és egyszer a CoD Elite-ért.

Mondjuk a beharangozó videó jól lett összerakva, ahhoz nem fér kétség.

 

51 komment

Címkék: callofduty activision blizzard

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr582945995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SplitGuy 2011.05.31. 14:25:03

Mondjuk ha az Activision megjátssza ezt a "fizess, és erősebb leszel, mint a többek" témát, akkor a maradék belé vetett bizalmam is elvesztem, és határozottan gyűlölni fogom, valamint a Blizzardot sajnálni. Bizony!

Dester 2011.05.31. 14:25:13

Kicsit "Farmville-érzés" ez a fenti hír. Viszont ahogy terjed az internetelérés, egyre több ilyen lesz. Az alábbiakban egy kisebb, teljesen öncélú fejtegetés címszavakban a játékok időszakiról, és hogy merre tartunk:
(Az évszámokba - ha lehet - senki se kössön bele, csak saccra írtam és nem is éles határok, plusz nem feltétlen diszjunkt kategóriák.)

kb. 1992-ig: eleve feltört játékokhoz jutottunk hozzá, és senkit sem érdekelt (még újságokban is így jelentek meg a játékok leírásai)
1992-től: többnyire offline játékok, készítenek hozzájuk cracket, amivel esetleg multizni is lehet
2000-es évektől: egyre durvább másolásvédelmek, nyűgös törések, tört szerverek multihoz
2005-től, és egyre több lesz: csak online játszható játékok, folyamatos szinkron a szerverekkel
Szintén a 2000-es évektől: terjednek a DLC-k, alapjáték mögött fizetős tartalmak
Napjainkban: online "streamelhető" játékok (a játék egy távoli szerveren fut)
Nem említettem még az ingyenes játékokat, ahol extra tartalmak pénzért vehetők.

Egyértelmű, hogy az utóbbi kategóriákban a kalózkodás kizárva, és szerintem nem titkoltan ez is az egyik szándék. Minél több pénzt kicsavarni az emberekből. Emlékszem, mekkora felzúdulás volt anno, amikor kiderült, hogy a Blizzard pl. nem készített LAN opciót a StarCraft 2-be. Akkor nekem sem tetszett, de utólag azt mondom, jól tette. Persze amikor megvettem 14e-ért, fájt, de úgy érzem, _tényleg_ kaptam is valamit a pénzemért, ami jóval több, mint amit az offline crackelt verzió nyújtani tudott.
Szóval egy verdikt: szerintem életképes a fenti elképzelés.

Chocho89 · http://pcguru.hu 2011.05.31. 14:37:11

A YT videó képén lévő karakter olyan, mintha visszautaztam volna az időben négy évet...

Amúgy ez az egész egy teszt, arra kíváncsiak, mennyien fognak rákapni így elsőre. Aztán a következő rész már full fizetős lesz.

bldo 2011.05.31. 14:37:53

Azzal együtt, hogy a fenti elképzelés agyrém, az alábbi rész picit szerintem demagógra sikeredett:
"Ezzel eljutottunk addig, hogy extrém esetben egy MW3-játékos négyszer fizet a játékért: egyszer amikor megveszi a boltban, egyszer az internetelőfizetésért, ami kell a multihoz, egyszer az Xbox Live-ért ami szintén, és egyszer a CoD Elite-ért."

Extrém, nem extrém, de aki Xboxon játszik, ilyen logika szerint "mindenképpen" legalább 3x fizet bármilyen multis játékért (játék, net, live).
Nem mondom, hogy plusz egy bőr nem számít (sőt!), de nem érzem a dologban a tragédiát.

moli 2011.05.31. 14:40:01

@Dester: csakhogy ennek egyenes kovetkezmenye a single player halala. marpedig -igy, egyre oregebben- engem mar nem nagyon erdekel a multiplayer, foleg nem a kompetitiv.

moli 2011.05.31. 14:41:19

@Dester: masreszt stream-elj egy handheldre :)

hancu 2011.05.31. 14:45:04

@blackdogone: Hehe, pont ezen gondolkodtam, miközben írtam, hogy vajon mennyire demagóg a gondolatmenet (mert akkor már akár a villanyszámlát is odagondolhatom ötödik fizetési módnak). Aztán annyiban maradtam magammal, hogy határeset.

Dester 2011.05.31. 15:00:33

@moli: van ebben valami és én sem örülök ennek. Gyerekként, tinédzserként persze a multiplayer játékok nagyon vonzottak - emlékezzünk csak a két joystickos C64 délutánokra, mögöttünk a szurkoló bandával -, de az más volt. Az nem online volt. :)

A mostani online játék is csak felszínesen érdekel. Csak a TDU2 és a Starcraft 2 az, amivel rendszeresen játszom online is, viszont ott is a való életben is ismert barátaim, kollégáim adják az egésznek a sava-borsát. Azt viszont már most is észrevettem, hogy nem vagyok versenyképes a 10 évvel ezelőtti önmagammal sem. (Jó, jó, az autós játékokban ez annyira nem érződik :)))

A handheldes streameléssel kapcsolatban: technikailag szerintem már az is elérhető napjainkban is. Már jópár mobilban, hordozható kütyüben ott figyel az n-es wifi, nem adok neki sok időt, hogy valaki készítsen egy demót hozzá - ha ugyan nincs már most is. Sok sávszél úgysem kell neki a kisebb felbontás miatt.

rognork 2011.05.31. 15:05:38

Én igazából egyetértek az ilyen dolgokkal, de csak akkor, ha a gémet ki is lehet próbálni előtte. Pl a SC2 árát nem sajnálom, de ha megvettem volna a HL2-t, akkor biztos pöcsönszúrom magam a jetski résznél. És ha már előfizetős cucc lesz, akkor viszont a játékok árát bizony le kéne nyomni felére. 7-ért sokkal többen megvettek volna bármely új játékot, ahelyett, hogy szopnak a töréssel, meg a vírusos szarokkal.

moli 2011.05.31. 15:12:52

@Dester: nemreg megvettem a TF2-t, mert regen nagyon sokat TFC-ztem. hat, baszki, a botokat nem tudom leloni a gyakorlopalyan..

Dester 2011.05.31. 15:17:27

@rognork: először én is a crackelt verziót néztem meg az SC2-ből. Játszottam vele 2 órát, majd úgy döntöttem, hogy ezt - első teljes árú játékként - meg kell vennem, úgyhogy másnap már a kezemben volt az eredeti verzió.

Látatlanban egyetlen játékot rendeltem eddig elő, és szerintem mindenki vágja, hogy melyikről van szó, ha csak annyit írok rá, hogy 13 éve várom. :D

@moli: stratégiai játéknál jobban csak FPS-ben járt el fölöttem jobban az idő, és még nem vagyok 30. :) Rohadtul pontatlan lettem.

paraszgyerek 2011.05.31. 15:43:50

Az arany középutat talán a gog.com találta meg - drm-mentes letölthető cuccok extrákkal, amikért én nem sajnálom azt a pár dollárt.

Ezek az újonnan kijövő lövöldék a fészbúkos társaikkal együtt nálam nem többek vizuális drogoknál - persze azért akadnak üdítő kivételek is.

Az viszont egy külön beszélgetést is megérne, hogy miért lettek hirtelen ennyire népszerűek ezek a lövöldék és miért szorultak háttérbe a komolyabb és összetettebb progik...

paraszgyerek 2011.05.31. 15:44:42

"Ezek az újonnan kijövő lövöldék a fészbúkos társaikkal együtt nálam nem többek vizuális drogoknál - persze azért akadnak üdítő kivételek is."

A kivételek alatt természetesen nem lövöldére gondoltam :-D

Gluteus Maximus 2011.05.31. 15:53:27

A Call of Duty lassan játszhatatlan lesz a sok csalótól, talán ezen kellene legelőször is változtatni. Akkor boldogan fizetnék...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.05.31. 15:55:34

en ezt a havidijas dolgot sosem ertettem..
nem azt, aki kiadja, hanem aki megveszi..;-)

aki hajlando a wowert egyszer kifizetni tizenezret, aztan a havi parezret pluszban.

inkabb a micropaymentes verziokat kedvelem, mint a bfheroes meg a bfplay4free...
ezeket annak ellenere szoktam neha tolni, hogy van gyari bfbc2 otthon es azzal jatszom elsosorban onnyal:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.05.31. 15:56:46

@Gluteus Maximus: azt mondjak sokan sokfele, a cod igazabol gyerekjatek, ha igazi haborus multit akarsz, akkor bf szeria;-)

Lord_M_ 2011.05.31. 15:58:32

Igazából még várok ezekkel a játékokkal, végre egy olyan stratégiai játékot várnék a neten ami összemossa a stratégiát az FPS játékokkal és mással is...

Pont úgy ahoygan egy valódi háborút meg lehetne vívni, hogy szükség legyen a háttérben a termelésre, annak koordinálására, szükség legyen az utánpótlási útvonalak felépítésére és fenntartására. Hogy legyenek elkülönítve egyes fegyvernemek (gyalogság, páncélozott járművek, felderítők, híradó...) Hogyha akarja valaki akkor egy harckocsihadosztályt irányítson stratégiai játékszerűen, de a gyalogság soraiba akár beállhasson a játékos fps nézetben...

És persze akár lehessen szabotőr szerep is, áruló..

Azaz nem csak ilyen 20-30 percnyi egymás agyonlövése legyen a cél, hanem komoly területfoglalás és hódítás.

komplex játék lenne, sok - sok munkával, rengeteg fejlesztéssel... de millió egy lehetőséggel... galaxisok, világok, kontinensek, utcák, sarkok... mind megtalálható lenne...

valami ilyen játékra vágyom :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.05.31. 16:03:14

@paraszgyerek: "Az viszont egy külön beszélgetést is megérne, hogy miért lettek hirtelen ennyire népszerűek ezek a lövöldék és miért szorultak háttérbe a komolyabb és összetettebb progik... "

elmondom en neked...

mondjuk nekiallok witcherezni v daozni, akkor 3 ora alatt nem uszom meg. hommv ugyanez, raragadsz a kampanyra es nem vagy kepes otthagyni. namost en napi 8-10 ora munka utan mar baromira nem akarok kerdezz-feleleket, csak meglatom az ellent, megnyomom a gombott es hulljon! vagy hullok..

lovoldenel letolsz 2-3 mapot igy melo utan es maris kellemesen kimostad az agyadbol a munka egesznapi salakjat.

egyszeru dontesek, gyors eredmeny, egy-egy osszetetteb rpg-nel meg van, hogy 2 het mulva futsz bele valami csapdaba, amit egy rossz donteseddel hagytal ott magadnak...

igen, tudom, hogy ez mentalis tunyasag, de bakker, minnya' 40 vagyok...:-D

szepi79 2011.05.31. 16:08:52

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: pedig nem olyan rossz az. már a wowos téma.

állandó jelleg érkeznek az új tartalmak a játékba, és most nem csak a kiegészítőkre gondolok, hanem a közbeni content patch-ekre, valamit irgalmatlan sok időt el lehet szórakozni/cseszni vele: ha "csak" 20 órát játszol havonta (és egy átlagos wow játékos szerintem ennél többet tölt vele), akkor nem is olyan sok a havidij átszámitva órákra.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.05.31. 16:19:15

@szepi79 - Harciteknős idomár: akkor most hasonlitsuk ossze egy dndo, vagy egy lotro dijszabasaval ugyanezt..;-)

nem vitatom a wow minosegi szolgaltatasait. csak szerintem kisse sok az az evi 40-50 rongy*, plane annak fenyeben, hogy maga a game is a dragabbak kozul valo.

de tudod, en mar egy oreg roka vagyok, akinek ez lehuzasnak hangzik..;-)

* es ez bizony egy felso kategorias vga netto ara.

porrongy69 · http://www.lesznyugdij.hu/ 2011.05.31. 16:20:57

havi díjjas windows mikor lesz? pl. havi 1 dollárért :)

Sieg 2011.05.31. 16:26:18

Az internet-előfizetés árát is belegyömöszölni a CoD árába egy hangyafasznyit demagóg lett. Hja, akinek csak az CoD miatt van internete és csak arra használja, ott jogos. Mind a kb. 10 esetben. És lehet, hogy optimistán becsültem.

Az Xbox Live-ra is ugyanez áll, bár nem akkora marhaság. A csomag meg ha jól gondolom, opcionális, remélhetőleg nem add konkrét előnyöket a nem előfizetőkkel szemben. Ha meg igen, át lehet ballagni a konkurenciához, van elég.

Sieg 2011.05.31. 16:35:53

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: A LOTRO "free to play" hatalmas parasztvakítás. Régen játszogattam egy darabig. Amikor "f2p"-vé vált, visszanéztem, hogy hogy is megy a dolog. Hát a free-to-play azt jelenti, hogy a kezdő zónák ingyenesek, aztán minden későbbi zónáért (és még egy nagy rakás más dologért) mikorotranzakcióban fizetni kell. Nem is olyan mikro: egy-egy zóna 6 dollár. Több havi előfizetési díjba került volna, hogy a korábbi előfizetéses tartalmakat megkapjam. Úgyhogy úgy döntöttem, inkább előfizetek, olcsóbban (!) kijövök.

Később az is kiderült, hogy hiába: a játékba kerültek olyan fizetős szolgáltatások, amelyek permanensen fejlesztik a karaktereidet: ha direkt fizetsz értük. Még ha előfizető vagy is. Szóval a fejemet fogom mindig, amikor a LOTRO-val jönnek azon példálózva, hogy mennyivel jobb már a f2p.

A WoW kb. ugyanannyiba kerül mint a többi online játék: EVE, LOTRO (előfizetéssel), AoC vagy Warhammer Online.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.05.31. 16:44:57

@Sieg: "A WoW kb. ugyanannyiba kerül mint a többi online játék: EVE, LOTRO (előfizetéssel), AoC vagy Warhammer Online. "

kiveve azt az aprosagot, hogy a wowot megveszed bitangdragan, amig a tobbit letoltod ingye';-)

es a wowban a kezdo zonak is fizetosek.

ja es most olvasom, az aoc is f2p lesz..:-)

paraszgyerek 2011.05.31. 16:48:25

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Érthető álláspont, és egyben magában hordja a választ is.
A lövöldénél lehet "futószalagon" új pályákat tervezni és folyamatosan kiadogatni. Stratégiánál is lehet vacakolni modokkal meg expansion-ökkel de azokat még rendesen letesztelni, kiegyensúlyozni stb messze nem térül meg annyira mint egy jól bevált recept szerint elkészített fps dlc.

( mondjuk a civ5 DLC modell egy ilyen jellegű kezdeményezés, de nálam a civ4-nél megállt az idő, tehát mondhatjuk hogy magam is oka vagyok annak amit bírálok :-D )

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.05.31. 16:51:29

@paraszgyerek: jajj, a civrol ne is beszeljunk..
az bakker egy egesz nap, ha tisztessegesen fel akarsz epiteni egy kulturat:-DDD

ha ma hazamegyek, egeszen bzitosan vagy tolok egy kis gtr evolotiont, esetleg shiftet, vagy lovok bfbc2-vel..

de nem lenne kanalam nekiallni egy hosszabb lelegzetvetelu strategianak, v rpgnek. plane, hogy reggel keles es melo...

es ha nem alszok 6 orat, rendkivul szar a reggelem:-)

Frank99 2011.05.31. 16:53:15

oszt' már az első héten TELE lesz fizetős hackel, ahogy az előző kettő is, és xarik rá mindenki.

azt megvettem, sőt a BO-ot is, ÉS SOHA többé nem fogom egyiket sem, pont emiatt....

Sieg 2011.05.31. 16:59:30

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: A "bitangdrága" az tavaly 35 euró volt (Cataclysm). Ezt kb. 1,5-2 évente kell fizetni. A költségek nagy része az MMO-knál az előfizetés, nem az első vétel (vagy kiegészítő), az meg gyakorlatilag mindegyiknél ugyanaz.

Az AoC valószínűleg ugyanolyan "free" lesz, mint a LOTRO.

ave 2011.05.31. 17:08:09

eeeeee... en szeretek neha CoD-ozni szo se rola, de ez a video nagyon nem erintett meg.

Gondolom lesz ugyis kalozvaltozat ebbol is, az legalabb kihivas meg a Mestereknek megcsinalni...

paraszgyerek 2011.05.31. 17:15:41

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Nálam erre a "save" a megoldás, na meg a kétórás alert... igaz, így egy komolyabb menet is lazán eltart 1-2 hónapig. Aludni, azt kell, nem vagyok én sem wowzombi.

Persze ez érvényes minden műfajra... idő, az kell mindenhez.

antiszociálisCDtok 2011.05.31. 17:37:20

Hát akkor megyünk a konkurenciához, kotick bá meg nyalja ki, pedig az mw3mat meg terveztem venni, de így nem fogom, akkor már inkább bf3, és hát jön a guildwars2 is ami remélem legalább egy kicsit oda hat nekik.

dr. Aullah 2011.05.31. 17:50:25

Hát sikerült elérni egy újabb mélypontot. Gratulálok. Bobbys wetdream came true.

Amúgy nem sok új dolog van benne... theater előzőben is volt... fel is lehetett tölteni YTbra. Részletes statisztika is volt. Egyedül az ilyen csetelős dolog lesz új... az meg érdekes dolog konzolon... nagyon béna.

IndaMuncher 2011.05.31. 17:56:09

@Dester: Lol nem gondoltam volna, hogy rajtam kívül mást is érdekel itt a TDU2. :)

V's>Pio 2011.05.31. 18:01:08

A mostani multik játszhatatlanok a sok csalóktól az Activision-t meg ez egyáltalán nem érdekli.
Játék eladása minél nagyobb profit és más már nem is érdekli őket.A PunkBuster-t már rég nem is frissítik a régi verziókra.
Én se veszek több eredeti COD-ot főleg nem fizetek elő egy ilyen cégnek.

Gluteus Maximus 2011.05.31. 18:14:09

Persze, hogy haldoklik a Single. Ott történetet kell írni, karaktereket kreálni, MI-t kódolni, pláne, ha jól akarjuk csinálni és óvakodunk a lineáris játékmenettől, stb. A Multi harmad annyiba kerül. A Steam-től meg egyenesen feláll a hátamon a szőr. Percekig vársz, míg berak egy szerverre, s ha az tele van cheaterekkel anyázva ki is lépsz. Elment a játékidődből tíz perc és, ha nem ittál közben egy sört, az élvezetnek is annyi.

CzB · http://faszkivan.blog.hu/ 2011.05.31. 19:12:08

@Gluteus Maximus: Ez a játéktól is függ. Amúgy a Steam a jövő amelynek fény is látszik az alagút végén.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2011.05.31. 20:45:41

Látom, nagyon sokaknak elképesztően furcsa a gondolat, hogy ha szeretnél valamit, akkor fizess érte.

Tájfájter 2011.05.31. 22:50:12

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:

Nekem ezzel az a bajom, hogy a sok mikro tartalmat megveszi a sok amcsi, meg akinek van rá pénze, és a fejlesztők ebből azt látják, hogy ez a jó út, ezt akarja a nép (pedig csak az ő pénztárcájuk) és olyan játékokat fognak fejleszteni, hogy majd pályánként-küldinként vehetem a játékot, és egy összefércelt szar lesz...

Szóval igazából nekem a trenddel van bajom, nem a fizetéssel, mert így a normális játékok eltűnnek...

CzB · http://faszkivan.blog.hu/ 2011.06.01. 00:32:21

Remélem ez lesz az utolsó szög a COD és az Activison koporsóján...

Toalettduck 2011.06.01. 03:43:01

Aki codhoz nyúl meg is érdemli...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.01. 09:04:56

@Sieg: az pont 35 euroval tobb, mint amennyit en hajlando vagyok fizetni egy elofizeteses jatekert..:-)
vagy elofizu, vagy egyszeri dij. az embernek legyenek elvei, kulonben ha minden szart megveszunk barmilyen dragan, akkor elkurvulnak a jatekgyartok, lasd blizzard es activision.

es az aoc es a lotro free. ertem en, hogy korlatokkal, de free. letoltom, mehetek, kiprobalhatom es ha ugy dontok, hogy kell a tobbi tartalom, akkor fizetek erte, ha nem kell, akkor nem fizetek erte.

ha megveszem a wowot es kiprobalom es nem tetszik, mert kiderult, hogy nagy hype de semmi mogotte, ami szamomra er valamit, akkor alljon ott a polcomon orok mementojaul az en hulyesegemnek es a blizzard penzehsegenek?:-)
hiszen ha neha-neha elovennem es kicsit tolnam, nem tehetem meg, mint mondjuk egy guildwars eseteben.

ott rohad meg, ahol van.

10ezere'...

ez semmikeppen nem hangzik jo uzletnek:-)

2011.06.01. 09:54:33

Wowhoz, STO-hoz, stb... van korrekt free trial, nem kell egyből megvenni, wow-ban az új kieghez is volt trial, hogy megnézd az új területeket, stb, spelleket, aztán vedd meg, ha akarod.
Sőt, sokszor adnak MMO-khoz régi, lelépett előfizetőknek ingyen napokat, hogy megnézhessék, hol tart azóta a game, hátha visszajönnek.
Ez azért korrektebb, nem?

sirpalee 2011.06.01. 12:38:58

@Gluteus Maximus: Hol élsz te? Nem ilyen a steam azért, főleg nem cod-ban.

TheProNerd 2011.06.01. 13:57:36

Asszem ebből csúnyán Battlefield 3 vásárlás lesz!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.01. 17:48:04

@Magon_: nem fogsz meggyozni, hogy jo dolog ugyanazert tobbszor fizetni..;-)

a wow, mint olyan stilusteremto, de a blizzard, mint ceg fujhat egy kilo tolat a seggembe.

ha

- ingyen lenne a kliens es fizetni kellene havidijat
- ha meg kell venni a klienst, de aztan free tolhatom
- ha az alapjatek ingyenes es az extrakert fizetek - neha akar tobbet is, mint amennyi egy jatek ara

az szamomra mind toleralhato.
de az, hogy kifizetek valamit, amit csak akkor tudokk hasznalni, ha utana folyamatosan fizetek meg, az egeszen pontosan az ilyen csengohangosletoltos lehuzasokkal egyenereteku.

Magon_ 2011.06.01. 18:48:20

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Nem akartalak meggyőzni, csak az az érved nem áll, hogy zsákbamacska a kliens megvétele, mert a trial miatt nem az, ennyi. :) A trial után el tudod dönteni, hogy a számodra túlárazott termék még így is megéri-e vagy azért annyira nem jó vagy éppen már a kliens letöltése is időpocsékolás volt, stb.

Ez olyan, mint az államunk, ugyan elképesztően túl van árazva, de egyelőre még megéri nekem így is, mert itt vannak azok a dolgaim, amit nem igazán tudok innen elvinni. Akár ezt a WoW-tel is párhuzamosítani lehetne, de az evidenciákat most nem fejtem ki, mert minek. :)

Tájfájter 2011.06.01. 19:39:51

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Számomra a kérdés az, hogy adott pénzért mennyi játékórát, játékélményt kapok.

Ha a WoW-ot tolod éjjel-nappal, mint a kockák és részt veszel a high end content-ben 20-30 klántárssal(és nem költesz más játékra), akkor simán megéri fizetni a klienset, a havi díjat, meg a kiegeket is.

Ha csak leülnél kicsit játszani, hetente egy órát, akkor ez nem a te játékod és konstrukciód.

Egy FPS-nél, ahol mondjuk pont az lenne a lényeg (számomra legalábbis) hogy kieresszem a gőzt és lőjjek egy órát, akkor a külön havi díjas konstrukció betenne. (főleg ha a csíterek is jöhetnek)

Szóval ár-érték arány a lényeg szerintem
süti beállítások módosítása