HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Űrállomás sonderangebot

2010.01.07. 17:36 hancu

Hogy is volt a Sörgyári capriccioban? Unatkozik? Vásároljon mosómedvét! Na, mi tudunk egy sokkal jobbat: Unatkozik? Vásároljon űrállomást! Nem is drága, csak 330 ezer dollár.

Természetesen virtuális űrállomásról beszélünk, egy sci-fiMMORPG-ben, a Planet Calypsoban (régebbi nevén Entropia Universe, még régebbi nevén Project Entropia). A csavar most jön: a 330 ezer dodó viszont teljesen valós, űrállomás helyett akár át is válthatta volna forintra a jóember, aki megvette, kapott volna érte mai árfolyamon 62 millió 358 ezer 276 forintot, de neki inkább aThe Crystal Palace nevű űrobjektum kellett.

Hogy jobban megértsük, miért fizet ki valaki egy zsák pénzt egy nem létező univerzum luxusingatlanjáért, tudnunk kell, hogy ez a játék nagyon érdekes módon működik, teljesen legális módon lehet benne vásárolni igazi pénzért viruális valutát (a neve PED), és ami még izgalmasabb, vissza is lehet váltani azt, amit a játékban összefarmoltunk. A vastag pénztárcájú játékos, aki a Buzz Erik Lightyear nevű karakter mögött áll, valójában befektetett, és még az sem biztos, hogy a 3,3 millió PED-es vételárat valós pénzért vette, lehet hogy a játék gazdaságában bizniszelt annyit,. hogy összejött neki.

Mindenesetre most megvásárolt egy helyszínt a játékban, ahol onnantól adót és vámot vethet ki, bérleti díjat szedhet a dokkoló állomások, vagy az űrállomás bármelyik szolgáltatása után, ő szabhatja meg bárminek az árát, a törvényeket, a helyi tőzsdén az üzletkötések után levett sáp nagyságát, mindent. Virtuális élet, halál, és (előbbiekkel ellentétben valósra váltható) pénz ura lett.

Mi azért nem hinnénk, hogy a befektetése valaha meg fog térülni, de ha lesz a következő Guinness Bookban olyan kategória, hogy minden idők legdrágább virtuális tárgyának megvásárlása, oda tuti bekerül.

(via Joystiq)

7 komment

Címkék: mmo pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr361654594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Limrasson 2010.01.07. 18:08:49

Hmmm...hmmm...HMMMMM...jól van, hát ha neki megéri, megéri, ki tudja honnan volt neki rá pénz, (alapból volt, vagy a játékból halászta ki) meg hogy mit fog kezdeni a hellyel, amit megvett.

v150r · http://soundcloud.com/v150r 2010.01.07. 18:16:59

jól értem-e? tehát, lehet venni cuccokat, amik növelik a bevételt, s ha ügyes vagyok, és utána a befolyt összeget valós pénzzé tudom átalakítani?

algi 2010.01.07. 20:19:09

@v150r: És ez vajon törvényes-e adóügyileg? Hiszen valós jövedelmet jelent.

moli 2010.01.08. 11:01:10

ado? a virtualis vilagok a jelen kor vadnyugata. addig kell ott meggazdagodni, mig nincsenek torvenyek.

Toalettduck 2010.01.09. 13:40:41

Nem akarok megint mmo függővé válni QQ egyébként hasonlóan működik a valuta rendszer a second lifeban is.
süti beállítások módosítása