HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Jön a Nintendo Zii

2009.12.16. 11:53 hancu

Mindenki az új Wii bejelentését várja legkésőbb a jövő tavaszi E3-on a japánoktól, és úgy néz ki, ez meg is lesz: Nintendóék levédették a Zii nevet "videogame or other electronic device" kategóriában. Tipográfia kérdése, hogy a Z betűt megcsinálják olyannak, hogy kettesnek is lehessen olvasni, és már meg is van a Wii-Zii átmenet. És akár tehetnek is bele olyan vasat, ami bírja a HD megjelenítést.

Tréfás lesz, ha a Sony meg a MS végre utoléri őket a mozgásérzékelős Natallal meg a Gem néven emlegetett playstationös megoldással, ők meg előjönnek megint valami olyasmivel, ami miatt mindenki hülyének nézi őket, aztán ledarálják vele az egész piacot. Volt már szó ugye Vitality Sensorról, ami a játékos ujjára csippentett kis izén keresztül pulzust meg bőrelektromosságot meg hasonló életfunkciókat mér, és a játék dinamikusan tud ezekhez igazodni, ez például egy érdekes út lenne.

Minjdenesetre ha a Wii bejelentésekor mindenki a wee (az amerikai kisgyerekszlengben pisilést jelent) kifejezésre faragott szóvicceket, most készüljünk fel az új-zélandos szójátékcunamira. Hm, New Ziiland, lehet hogy gyorsan le kéne védetni meg bejegyezni domainnek.

(via Eurogamer)

Ui: A Wii-hez meg úgy néz ki, lesz billentyűzet.

Ui2: Persze lehet hogy az egész csak a patent trollok ellen van, ahogyan még 2007-ben levédték a Bii, Cii, és Yii neveket is, hogy a hasonló névre kevésbé építhessenek a kínai hamisítók.

14 komment

Címkék: hardver nintendo wii theorycraft

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr71601908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zéka (törölt) · http://recklama.blog.hu 2009.12.16. 12:38:35

"Vitality Sensorról, ami a játékos ujjára csippentett kis izén keresztül pulzust meg bőrelektromosságot meg hasonló életfunkciókat mér, és a játék dinamikusan tud ezekhez igazodni, ez például egy érdekes út lenne."

Az biztos, hogy érdekes út lenne, főleg egy fps játékkal:D:D:D

CM2131 2009.12.16. 13:27:53

Wiihez most is van billentyűzet, MM-ben árulják is néha nálunk.

SnakeHB 2009.12.16. 13:42:33

Simán lehet, hogy tényleg az új Wii neve lesz, és nem csak trollvédelem.
A japánok a folytatást a Z betűvel jelölik (mivel hasonlít a 2-esre), lásd Dragonball Z (a második sorozat). Bár a WiiZ és Zii is elég hülyén hangzik, ha HD lesz és odab.sz a másik két konzolnak, én tuti beszerzek egyet, és leteszek az Xbox360 terveimről. :D
"Never underestimate Nintendo!"

moli 2009.12.16. 14:21:42

ezt a billentyuzetet nem ertem, jelenleg is barmely usb-s billentyuzetet kezel(nek azok a szoftverek, melyekben leprogramoztak, pl opera).
attol, hogy megjelenik egy wiimote-ba rakhato kiegeszito, meg nem fogja minden eddigi szoftver kezelni azt a billentyuzetet, sot, igazabol az a helyzet, hogy EGYIK SEM.

2009.12.16. 14:21:57

Nintendo valamit nagyon tud... És meg is merik csinálni...

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.16. 14:31:37

@ata843: Voltak azért nekik is ballépéseik nem is oly rég. Egyrészt ezért is volt anno divat nem hinni a Revo... akarom mondani; Wii-ben.

Alikam 2009.12.16. 15:25:15

Ki nézte hülyének a Nintendo-t a WiiMote-ért? Amikor már megjelentek az első cikkek, hogy mozgásérzékelős lesz a Nintendo úh ketyeréje, már akkor mondtam,h ogy ezzelt arolni fognak, pedig nem vagyok semnegy magrketinges, sem nagy feltaláló, de még a hülye láthatta, hogy ezzel be fognak futni.

A kérdés, akkor ki szerint voltak hülyék?

guy 2009.12.16. 17:02:18

A Nintendo kijött egy olyan ötlettel, ami ésszerűnek tűnt, és amit a konkurensek is évek óta meg tudtak volna csinálni, de még korainak tartották. A vérnyomásmérővel ellátott verziót szerintem csak a nyugdíjasoknak fogják árulni, mivel nem tűnik igazán értelmesnek, hogy pl. a pulzusszámommal irányítsak egy játékot. (vagy lehet, hogy visszafelé fog működni, és ha meghal a karakter, akkor a játékos is, így lesz igazán "twice as challenging" :-) )

Szerintem inkább a grafikán fognak javítani, meg lesz hozzá lábérzékelő is alapban.

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2009.12.16. 18:12:21

@SnakeHB: Bizony ám! Lehet, hogy ez az új konzolt takarja...

Blogerovac 2009.12.16. 18:22:47

Én a Nintendot annyira hülyének néztem a Wii megjelenésekor, hogy amint híre ment, hogy kis hazánkban is forgalmazni fogják, azonnal leadtam rá előrendelést, pedig soha életemben nem volt semmilyen konzolom, és már évek óta nem játszom számítógépes játékokkal (valamint régebben is a startégiai játékokat preferáltam). Ez azonban tényleg nagy húzás volt. Hónapokig teniszeztem, boxoltam és óriásiakat golfoztunk, bowlingoztunk baráti társaságban, valamint nagyon röhögtem, amikor átjött a barátom és még a kanapéra is felugrott, hogy visszaüssön egy fonákot :) Hát ez a Wii.

Ja, és pasi létemre beszereztem egy Wii Fit-et is, főleg a gerincsérvem kitornáztatására, amire a jóga gyakorlatok nagy része alkalmas. Nem mellesleg 2 hónap alatt fogytam vele 6 kilót, heti 3 x 30-60 perc Wii Fit-ezéssel. Szóval igen, ez is egy baromság ;)

De majd amikor a mostani XBox és Playstation fanoknak is gerincsérve lesz a sok üléstől, majd átnyergelnek a Wii-re ;)))))

A kis szarházi japók nagyon tudnak valamit.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.12.16. 19:15:14

@Blogerovac: Te nem gond, hogy a Sony (Péjsztésön) is japó?? :-)
süti beállítások módosítása