HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 3x02: A Resident Evil sorozat

2017.02.12. 23:17 Stöki

Mindig is féltem attól, hogy a tervezett szüneteket leszámítva többé-kevésbé heti rendszerességgel készülő podcastbe egyszer csak belecsúszik valami olyan technikai malőr, amit nem lehet utómunkával elsikálni. Hát most ez történt. Új hangcucc van a stúdióban, és nem volt alkalmunk kipróbálgatni az éles üzem előtt. Ennek köszönhetően Grath túl halk lett (mondjuk beszélhetne a mikrofonba, de ezzel együtt is), és valahogy a rendszer nem rögzítette az első öt percet (totál rejtély nekem, hogy utána miért kezdett mégis rögzíteni, mert nem nyomtam meg akkor semmilyen gombot). Szóval van egy kis felzárkóztató narráció a mostani adás elején. :)

podcast37.png

Na de egy kis technikai hiba nem tántorít el minket attól, hogy akár két órán át pofázzunk vendégünkkel, az előző évad fps-es adásában már megismert HP-vel, a Gamestar online szerkesztőjével. HP nagy Resident Evil-rajongó, és ezt mi jól kihasználtuk: ha már új RE-játék és -film jött ki nemrég, kiveséztük a sorozatot. Azt ugyan nem tudtuk eldönteni, hogy a második vagy a negyedik rész a legjobb, de adáshossz-rekordot döntöttünk, ígérem, ebből nem csinálunk rendszert. Csak hát... cseszett sok Resident Evil-játék készült ám... Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott dolgok (majd még bővítem):

Legközelebb két hét múlva jövünk újabb vendéggel, jövő héten pedig Checkpoint Mini következik, egy pécés játékról. Visszajelzések, észrevételek továbbra is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból pedig a teljes második évad.

A vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

A harmadik évad korábbi Checkpoint adásai:

  • 3x01 - Az Xbox (vendég: Vigh Attila, a Microsoft egykori Xbox-marketingese)

Ezek pedig vendégszerepléseink A hiányzó darab podcastben és a Fun With Geeks YouTube-csatornán.

13 komment

Címkék: retro közösség podcast resident evil checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr8712252804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fausto(tm) 2017.02.13. 10:25:15

Ááá, de marha jó téma, nagyon sajnálom, hogy csak délután tudom meghallgatni!

random 2017.02.13. 15:56:19

A hang szerintem nem zavaro, a hossz plane nem, szokasosan jo a cucc!

Nyiri 2017.02.13. 18:04:47

"Repülő basznyaliga"
Már ezért megérte meghallgatni :)

bolyhospamacs 2017.02.13. 20:22:45

Sajnálom, hogy már szinte kivétel nélkül az összes cikk, ami érdekelne podcast-ben jelenik meg :(

Bambula 2017.02.13. 21:56:33

Ez is jó adás volt, pár gondolat ami eszembe jutott :
Mivel Stöki mondta hogy kimaradt egy szóvicce is az adás elejéről, adódik a gondolat, hogy annyira vacak lett a vicc, hogy elszégyelte magát Stöki és pont az adás eleje veszett el, a viccel együtt...
Másrészt a Gamecube kontroller az egyik legjobb kontroller, a Dualshock 2 mellett ! :)

eplethy 2017.02.13. 23:17:58

@bolyhospamacs: +1. Én is szívesebben olvasnék, közben menne jó kis zene a háttérben.

Azért köszi srácok!

Redfield 2017.02.15. 18:25:08

Nos jelentem kb. egy évig tart végigjátszani az összes előző részt, ha még mellette életed is van. :D Tavaly februárba kezdtem neki az első résznek és (minden vadhajtással együtt) decemberben zártam az Umbrella Corps-szal a sort. Így magamban félre is raktam a franchise-t az elkövetkező 5 évre, de persze a hetedik résszel engem is újra "láncos kutyájává" tett a sorozat. Azóta fenn van újra HD Remaster, a második és a hetedik rész is. I Hate you Capcom...

Evoken 2017.02.16. 08:44:53

Én azt gondolom hogy a RE7 minden pozitívuma és visszakacsintása ellenére sem a valódi Resident feeling - szerintem. A játék maga nagyon jó, a "hall" a puskás feladvánnyal, a skorpió kulcs és társai (a feladványok HANGULATA köszön vissza, ezért big respekt), a masszív item management, a mentő szoba és a láda rendszer mind gyönyörü dolgok de ezek csak részei az összképnek. A rögzitett kamera rendszer eleve ad egy "filmszerü" élményt a változatos kameranézetek miatt és nem mellékesen a _folyamatosan szóló zene teljesen más miliőt teremt mint csak az apró, parás zajok közt közlekedni. A RE7 most így VALÓBAN nyomasztó, ez a fajta terror mindig inkább a Silent Hill sajátja volt, sosem a Resiben kereste az ember. A régi játékok "csak" feszültek, izgalmasak voltak ami jobban állt a sorozatnak. Mindezek ellenére örülök annak hogy ez lett az új megközelités, anno a RE4 a legfanatikusabb (a PS1-es részek godmodeban, sajnos konzolok híján csak nyálcsorgatás a RE1 remaster, Zero és Code Veronica részekre) időszakomban jött, szóval a legnagyobb lelkesedéssel vágtam bele, valami csodát vártam: erre jött valami akció-izé, kulcs keresgélés, feladvány megoldás nélkül. Totál csalódás, amit "sikeresen" tartottak is utána. Lehet hogy játéknak jók voltak de a veleje tünt el az egésznek. De végre a RE7 ha csodát nem is csinált de kiküszöbölte az alapvető stilus tévesztést. Szóval összeségében örülünk Vincent.

P.S.: a gun survivor PS1-re (is?) volt az a belső nézetes rész ami szabad mozgást biztosított.

Kampec 2017.02.16. 10:09:08

@eplethy: de bakker, egy ilyen közel 2 órás adás nem cikk lenne, hanem könyv, teljesen másról szól a két dolog

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.02.17. 19:48:42

Nagyon fasza lett ez az adás is! Én napi 1-1 órát utazom a melóhely és a jó kis külvárosi paneldzsungel között, pont ideális hosszusaguak ehhez a Checkpoint podcastek! ;)

Reactor 2017.05.22. 01:33:39

Eddig szerintem a Resident Evil 3. része lett a legjobb a sorozatban (a Nemesis). Nem lett lehetetlenül nehéz, de Hard fokozaton iszonyú melós dolog végigvinni, cserébe viszont a két utolsó pálya könnyebb lesz, mint Easy fokozaton (a végtelen töltényes táska miatt). Nagyon jó gondolat volt a Mercenaries kiegészítő játék is hozzá, az ott megnyerhető extra cuccok nagyon sokat segítenek Hard fokozaton a végigjátszásba.
Sajnos hibái ennek a játéknak is voltak, és elég bosszantóak. A PC-s verzióból hiányzik a butik kulcsa (és ha felnyomod a játékot, és megadod magadnak a kulcsot,akkor se tudsz bemenni), a sérülési rendszer kb. érthetetlen, a zombik gyakran akkor is eltalálnak, amikor papírforma szerint nem lenne nekik szabad, Nemesist pedig sokkal nehezebb megölni, mint a konzolos változatban, ott ugyanis NEM kezd el rohanni, ha 4-5 lépésen belül vagy, a PC-s változatban viszont igen. Szerencsére azért vannak olyan bugok is, amiket ki lehet használni az ellenségeknél vagy Nemmynél. Szerintem egyébként a mutáns lények maguk sokkal félelmetesebbek voltak, mint a zombik. Annyira tele van a média zombikkal már, hogy max. az ötéves ijed meg tőlük. De Nemesis legalább stílusos főellenség lett.

STARS. WUOOOAHHHHHH!!!!
süti beállítások módosítása