HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Videojátékbár nyílik Las Vegasban

2011.02.21. 10:45 Stöki

A lenti képen lekapott úr Christopher LaPorte, aki élete álmát fogja megvalósítani a háttérben látható épületben. Az épület a Las Vegas-i Fremont Street környékén található, és Insert Coin(s) néven egy videojátékos bár fog nyílni benne április közepén. A 33 éves LaPorte korábban orvostechnikai eszközökkel kereskedett, de közben befektetőket keresett, hogy összejöjjön a több mint egymillió dollárnyi pénz a bárra.

A vállalkozó elképzelése szerint a bárban lesz kilenc nagy konzolos box, ahol a kedves vendégek úgy rendelhetnek játékot, mint a borsznobok. („Egy ’87-es évjáratú Contra lesz NES-re, és két kontrollert kérnénk hozzá.”) Közel négyezer játékból lehet majd választani így, és egy nagy kivetítőn lehet követni, hogy mivel játszanak az egyes boxokban. Akinek nem jut hely, az 45 játéktermi gépen játszhat olyan klasszikusokkal, mint a Double Dragon vagy a Rampage, de persze hagyományos bárpult és chiptune-okat kevergető DJ is lesz az Insert Coin(s)-ban.

Vegasi körülmények között a klub nem is lesz olyan drága. A konzolbérlet óránként tíz dollár lesz, de ezt elengedik, ha az ember rendel egy üveg bármit (ez már 90-100 dollárba is fájhat). Az arcade gépeken ötven cent lesz egy menet, de lesz happy hour is. És hogy a hely ne süllyedjen el a retrosznobizmus mocsarában, LaPorter kortárs játékoknak is tervez bemutatópartikat, a Capcommal már van is ilyen megállapodása. Őszintén szurkolok neki, bár vannak fenntartásaim azt illetően, hogy mennyire lesz életképes egy szubkultúrára építő klub pókergépek nélkül Las Vegas régi városnegyedében.

(via Kotaku)

12 komment

Címkék: retro las vegas állatság játék és kultúra

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr962676553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

josziii 2011.02.21. 11:06:59

Azért hozzá kell tenni a cikkhez, hogy nem ez az első erősen videójátékos tematikájú bár ami meg is nyílt, ott van például Ausztáliában a Mana Bar (www.manabar.com.au), ami igaz hogy újabb játékokra koncentrál, de akkor is azok állnak a központban :)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2011.02.21. 11:58:46

Rohadék, ellopta az évek óta dédelgetett ötletemet.

Dudi 2011.02.21. 12:16:31

Azért kíváncsi lennék, ha itthon nyitnék egy ilyet, ki fog először kopogtatni nyitott tenyérrel, mondván, nem saját felhasználásra veszem a játékokat, zenéket: BSA, Artisjust, Microsoft, EA, készenléti rendőrség ...?

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2011.02.21. 12:49:34

@eszpee: Meglátjuk, hogy sikeres lesz-e és csak azután perelek :)

Spanish VVax 2011.02.21. 13:46:00

@Dudi: Léteznek olyan konstrukciók, hogy megveheted ilyen célokra a játékokat de akkor többe fog kerülni. A Valve-nak egészen biztosan van ilyen "netcafe" koncepciója, egy ismerős levelezett is velük, mert netcafet akart nyitni, ahol lehetett volna pénzért CS-zni. Sima, mezei licensszel nem adhatod bérbve a játékokat ez a végfelhasználói licenszben benne van...

Én sokallom az 1m dollárt az ötletre egyébként...nagyon lassan fog az a pénz visszacsordogálni.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2011.02.21. 13:55:19

@Spanish VVax: Óránként 10 dolcsi * 9 box * 24 órás nyitvatartás (Las Vegas, ugyebár) = 463 napi bevétel alatt jön vissza az egy misi. Plusz a személyzet, rezsi ... hát, az biztos, hogy minimum 3-4 év alatt lesz csak nullszaldós.
Mindenesetre drukkolok neki.
Aztán perelek.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2011.02.21. 13:57:10

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Ja, hülye vagyok, ott van még a 45 játéktermi gép is. Így már lehet, hogy akár egy év alatt is megtérülhet. A srác azért biztosan jobban kiszámolta. :)

Bicikliző medve 2011.02.21. 14:14:34

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Meg hat ugy lattam ,lesz ott pia is, ami eleg draga, ugyhogy abbol hamar megszedne magat :)

Kevin Levrone 2011.02.24. 16:37:30

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: a bemutatópartikból bejövő extra bevételt elfelejtetted.
süti beállítások módosítása