HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Utolsó kommentek:

sykth.com · http://sykth.com 2019.02.21. 20:17:44

@buttingerg:

- Continuum: nekem a gitárok tetszenek igazán benne, a zongora elkapott az elején, de a gitárok tartották meg a figyelmem :). azóta az rpg-s anyagaid hallgatom, meg várom a koi charge albumot

- sikertörténet: nem írtam le jól a gondolatom, nem a "how to make a million dollar" jellegű történetre gondoltam, hanem amit te is írtál, sztorizós, kis tapasztalatok, kis emberi oldal, kis retro, a fenti podcast is számomra ettől volt jó...a "you can do it" az pont általában attól üres és hamis bíztatás, mint a secret és hasonló blődségek, hogy nincs benne az, hogy na, igen, olyan is lesz, hogy nem fizetnek ki, de olyan is lesz, hogy felhív a srác, hogy akkor most ki tudlak fizetni, és bocs (saját tapasztalat), ez tud mókás lenni, főleg utólag :)

- szintik: ez csak saját tapasztalat volt, hogy körbenéztem, magyar nyelven nem találtam (angollal sincs bajom, csak ha már felmerült a magyar podcast csinálás), megnéztem a warhammer-es vonóst, a Daev féle ask a dev-et is, kb. szerintem ez a mélység passzolna a youtube infotainment jellegéhez

Bejegyzés: Checkpoint 5x03: A Rúnától a játékzenékig

Nyiri 2019.02.21. 12:55:16

Én az fajta csávó vagyok aki néha tényleg lehalkítja a játék zenét. Egyáltalán nem érdekel a szerepjáték max az ARPG. Mágus és az ilyen tényleg napokig tartó társasozások sem fognak meg. Na ilyen felütéssel kezdtem el hallgatni a adást. Azóta kétszer meghallgattam. Kurva jó volt. Sokat nevettem és érdekes volta téma. Vendég nagyon jó arc és tetszettek az ön ironikus visszaemlékezései. :)

Remélem lesz még hasonló kellemes meglepetés vendég :)

Bejegyzés: Checkpoint 5x03: A Rúnától a játékzenékig

buttingerg · https://www.koicharge.com 2019.02.20. 20:37:02

@sykth.com: Köszi a tippeket, a YT zenékért nem tudok felelősséget vállalni mert olyan lesz ami épp az eszembe jut és épp foglalkoztat. Szeretem a zongora hangját, szóval biztos lesz még kontinuitása a Continuum-nak :D
A művészvállalkozós sikertörténetet nem tudom hogyan lehetne érdekessé tenni, mert rettegve kerülöm a YT-os you can do it és legyélsikeres videket. Szerintem a sztorizós móka segíthet minden területen. A szintikezelés nagyon rétegnek szóló téma lenne. Annyi tutorial és rivjú van a neten hogy dunnát lehet vele rekeszteni.
Szóval nem tudom még hogy tudnék e egyedül poénos lenni sok sok adáson keresztül és érdekes. Esetleg vendégekkel. Az meg szervezés. Kevés az időm ezekre... Majd meglátjuk.

Bejegyzés: Checkpoint 5x03: A Rúnától a játékzenékig

jófejsrác 2019.02.20. 17:34:54

Kiváló adás volt, a gyűrűk urás hasonlaton a dobókocka leejtésének hasonlítása majd az orkok felfelé bámulása... Ezen nagyon nyerítettem.

De azért C64 SID zenék rulez. \,,/

Bejegyzés: Checkpoint 5x03: A Rúnától a játékzenékig

Drout 2019.02.20. 17:30:26

a +4 nem azért plusznégy mert annyi mega van benne, hanem +4 funkció (szövegszerkesztő, táblázatkezelő, adatbázis-kezelő és grafikonrajzoló programok). Egyébként 64K RAM-ja van.
Ez hibásan hangzott el az elején.

Bejegyzés: Checkpoint 5x03: A Rúnától a játékzenékig

fubenalvo · http://hungame.blog 2019.02.20. 14:53:36

@Stöki: Biztos kérdezték már tőletek, de nem találtam erre vonatkozó információt: Terveztek valamikor checkpointot spotify-ra? Mostanában kezdtem el realizálni hogy mennyivel kényelmesebb, mióta a konnektoros srácok is elkezdték használni.

Bejegyzés: Checkpoint 5x03: A Rúnától a játékzenékig

sykth.com · http://sykth.com 2019.02.20. 14:41:35

@buttingerg: A zenéid hallgatom, eddig messze a Continuum van legközelebb hozzám, remélem folytatod ezt az irányt is, nem csak a Blade Runner utánérzést :).

Podcast-et pedig szívesen hallgatnám, az RPG nekem kevésbé, a zene és egyéb retro inkább érdekes lenne, ha javasolhatok kettőt: elég hasznos lenne egy művész-vállalkozó sikertörténet, nagyon kevés részletesen bemutatott művészi karriert látunk itthon (bulvárt kivéve kb. semmit), főleg önállóan létezőt (mondtad, hogy nem alkalmazott vagy a NeoCore-nál, hanem filmes területen is, saját zene is, ...), a másik pedig a retro analóg szintetizátorok működését, melyik potit csavarni miért jó, na az hallgatott lehetne, meg a vonóval húzott basszusgitár és a korlátvas hangjának keresztezése.

Bejegyzés: Checkpoint 5x03: A Rúnától a játékzenékig

buttingerg · https://www.koicharge.com 2019.02.20. 14:21:53

@sykth.com: Aww, köszönöm szépen! Amúgy felmerült bennem hogy saját nosztalgiázó podcastet kénye indítanom RPG és egyéb témákban.

Bejegyzés: Checkpoint 5x03: A Rúnától a játékzenékig

Mester1202 2019.02.19. 23:02:52

Egy ideje csípi a csőrömet ez az BIOS-t ne piszkáljátok duma, mert erre úgy emlékszem, mintha hivatkoznátok egy vendégre akitől ez bejött. Most vettem az időt és megkerestem mióta szerepel ez az elköszönésben, és úgy látom a 4x06-os adás óta, ahol Grath Mazurnak tulajdonítja ezt. Így aztán meghallgattam a 4x05-os adást is, aminek a végén Mazur mondja az elköszönésben, hogy konfig fájlt ne töröljetek le, mire Grath még hozzáteszi, hogy autoexec.bat-ot ne bántsatok. És szerintem ezek frappánsabbak, hiszen akkoriban gyakoribb volt az ilyen baki, mint hogy a BIOS-t elállítgattuk volna.

Bejegyzés: Checkpoint 5x03: A Rúnától a játékzenékig

AnnieC 2019.02.19. 22:57:20

Pont az élő felvételének ideje alatt hallgattam munka közben, ha már elmenni nem tudtam. Hát igazából mehettem volna, mert sok munkát így se végeztem, a környéken az emberek nem biztos, hogy értették, mitől vagyok olyan vidám.

Bejegyzés: Checkpoint 5x03: A Rúnától a játékzenékig

Winter is coming 2019.02.19. 20:36:40

ez a podcast szerintem erősen pályázik a legjobb cimre :)

Még az insider kiszólások is aranyosak, nem beszélve amikor messzire futva röhögtök egy-egy poénon :)

Bejegyzés: Checkpoint 5x03: A Rúnától a játékzenékig

sykth.com · http://sykth.com 2019.02.19. 19:11:20

Számomra eddigi legjobb beszélgetéseitek egyike, a vendég tökéletes, követelem vissza, többször. Főleg ha mesél még a játékzene készítésről, eszközökről, mert hát a Doom E1M1 az közös kollektív hazugság volt a játékosok részéről, hogy az metál gitár. De akkor jól esett kicsit elhinni :).

(Egyébként Mick Gordon legutóbbi Doom-hoz készített zenéje az, na az metál. Meg techno, de jól.)

Ezért a zenéért meg külön köszönet Gergely:
Continuum
www.youtube.com/watch?v=xQeyZVwM5mI

Bejegyzés: Checkpoint 5x03: A Rúnától a játékzenékig

TTamas 2019.02.19. 16:14:34

Melyik nap lesz ? Mintha nem lenne benne a cikkben

Bejegyzés: Kedden gyere el a Checkpoint 200. felvételére!

Zarbon 2019.02.19. 15:12:30

@GyuszikaBaba: boszorkánymester és varázsló bár utóbbi jóval bonyolultabb volt

Bejegyzés: Checkpoint 5x03: A Rúnától a játékzenékig

Zolexx (törölt) 2019.02.19. 09:56:30

@Bobby Newmark: Ha ennyire nem kell komolyan venni, akkor nem értem, hogy egyesek miért hivatkoznak rá?! Szerintem nem én pörgök rajta, csak megmondtam róla a véleményemet és -ha nem probléma- erre ne te akarjál már nekem engedélyt adni!

Azt meg majd mindjárt megmondom, hogy azzal a bizonyos kihúzott partvisnyéllel te mit csináljál, csak nem szeretnék ennyire a jóízlés határain kívülre kerülni. Úgy hogy leszel szíves moderálni magad!

Részemről ennyi.

Bejegyzés: Checkpoint 5x02: Nagyot bukott konzolok és gépek

Bobby Newmark 2019.02.19. 09:39:27

@Zolexx: Figyu, AVGN egy karakter, és a show egy poén, direkt túlzásokra felépítve a poénjait. Azt értem, ha nem tetszik, azt viszont nem, ha ezt nem fogod fel.
Nem amellett érveltem hogy neki van igaza, hanem hogy neked sincs, és húzd már ki a partvisnyelet a seggedből, senki nem bántja komolyan a kedvenc gépedet. Továbbá senkit sem érdekel igazából, tökfelesleges is pörögnöd rajta.

Bejegyzés: Checkpoint 5x02: Nagyot bukott konzolok és gépek

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2019.02.19. 08:05:36

Az Észak Lángjai nevű, Túlélők Földje-koppintás levelezős m.a.g.u.s.-játékot tolta anno valaki?

Bejegyzés: Checkpoint 5x03: A Rúnától a játékzenékig

dawey 2019.02.19. 06:17:03

Fácsén nem tudok visszajelezni, de megyek :) köszi, hogy ide is kitettétek a hírt!

Bejegyzés: Kedden gyere el a Checkpoint 200. felvételére!