HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2022/04 - Új Monkey Island játék és egyéb hírek

2022.05.09. 19:18 Stöki

Huh, április elég zűrös hónap volt, betegséggel, utazásokkal, sok háttérmunkával, ezért nem frissültünk úgy, ahogy szerettük volna, de tudjátok, év végén legkésőbb mindent behozunk. Ami tovább viszont nem várhat, az az új Checkpoint Now - tudjátok, a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit. Ebben a hónapban kivételesen egy jó hírt választottunk főtémának, az új Monkey Island játékot, ami rögtön a várólistánk elejére ugrott.

cpnow2204.png

Emellett pedig akadtak azért még fontos hírek a céges perek és más játékvilágbeli eseménye körül is, nem is beszélve egészen megmagyarázhatatlan filmes hírekről és a bőséges retrojáték-újdonságokról. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

25 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

Checkpoint Mini #182: Head Over Heels (+ a 10 legjobb játék, aminek testrész van a címében)

2022.05.02. 21:17 Stöki

cpmini_182.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Legutóbb is Mini volt, de előtte meg kétszer volt nem Mini, ezért jött ki így az adásmenet. Amúgy meg kicsit belassultunk áprilisban, elnézést érte, volt benne betegség is, meg sok háttérmunka (KK-val is). Ezt az adást viszont legalább egy hónapja vettük fel, bepótolva egy rég esedékes támogatói talit, vagyis volt egy szűk körű online közönsége a felvételnek. A téma, sőt a kapcsolódó toplistatéma is hallgatótól jött: Head Over Heels, illetve a tíz legjobb játék, aminek valamilyen testrész van a címében. Hát rajtunk ne múljon! Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

19 komment

Címkék: retro podcast toplista checkpoint mini

Checkpoint Mini #181: H.E.R.O.

2022.04.24. 21:19 Stöki

cpmini_181.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Helikopteres vészhelyzeti mentőművelet  - nem túl jó cím egy játék címének, mennyivel erősebb az, hogy H.E.R.O. Pedig a rövidítés nagyjából ezt takarja: egy helikopteres hátizsákkal közlekedő ember megment másokat veszélyes pályákon. A nyolcvanas évek első felében ez még bőven elég volt az üdvösséghez, na de mi a helyzet 2022-ben? Erről lesz most szó. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

7 komment

Címkék: retro podcast c64 checkpoint mini

Checkpoint Now 2022/03 - Háborús következmények

2022.04.09. 15:53 Stöki

Újra itt a Checkpoint Now - tudjátok, a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit. Egy hónapja, az akkori adás felvételekor még friss fejlemény volt az orosz-ukrán háború, de már akkor lehetett sejteni, hogy olyan krízisről van szó, ami az egész világra hatással lesz - és ez alól nem kivétel a videojáték-ipar sem. Meg is előlegeztük, hogy a márciusi Now fókuszában valószínűleg az lesz, hogy a játékcégek hogyan reagálnak a háborúra. És a gémersajtóban valóban nem volt fontosabb, hangosabb téma ennél az elmúlt hónapban, szóval ez a mostani főtémánk.

cpnow2203.png

Emellett pedig akadtak azért még fontos hírek a Playstation Plus új, Game Passra emlékeztető csomagjain át az indie stúdiók körül zaklatásos vádakon át az Activision-perek fejleményeiig. És persze voltak megint stúdiófelvásárlások, retrós és filmes hírek, meg amikről még a Now-ban szoktunk beszélni. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

38 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

Checkpoint 8x03: Westwood

2022.04.05. 21:33 Stöki

A harmadik évadban már vendégeskedett nálunk a kiváló Konnektor podcast alkotói közül kettő, most meghívtunk egy harmadikat is: Lusztig Zsoltot alias Warhawkot, akinek gémervilágbeli tájékozottságáról bárki meggyőződhetett, ha hallgatott pár adást a Konnektorból. Idő kérdése volt csak, hogy a Checkpointban is tiszteletét tegye.

podcast175.png

És Harcisólyom Harcikarvaly barátunk megfelelő vendég volt ahhoz, hogy folytassuk a tavaly elkezdett sorozatunkat, a rég megszűnt, de örökké emlékezetes játékstúdiók bemutatását. Ezúttal a Westwoodot veséztük ki, felidézve valós idejű emlékeinket és egy csomó jó játékot. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

25 komment

Címkék: retro podcast westwood checkpoint

Checkpoint Mini #180: Bioforge

2022.03.28. 23:34 Stöki

cpmini_180.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

(Most Minire Mini jön, mert előtte két nagy adás volt egymás után.) Többen kértétek a Bioforge-ot, ideje volt már elővenni, bár voltak olyan sejtéseink, hogy ez is a rosszul öregedő játékok táborát fogja erősíteni. De ettől még az emlékek szépek: aki megjelenése körül látta ezt a játékot, abban alighanem mély nyomokat hagyott, ahogy kinézett. Kipróbáltuk, mit tud 2022-ben. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

15 komment

Címkék: retro podcast toplista checkpoint mini

Checkpoint Mini #179: CD-Man (+ a 10 legjobb játék, aminek xxxMan van a címében)

2022.03.16. 21:30 Stöki

cpmini_179.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Előfordult már veletek, hogy valamit, amit régen nagyon szerettetek és sok időt töltöttetek vele, teljesen elfelejtettetek pusztán azért, mert ahogy múltak az évek, évtizedek, már egyre kevesebbet gondoltatok rá? Na, velem ez legalább egyszer megesett, mégpedig a CD-Man nevű játékkal. Foggggalmam sem volt, mi ez az izé, amit Grath ki akar próbálni egy Miniben, aztán megkerestem egy böngészőben játszható verziót, elindítottam, és hirtelen minden beugrott, az emlékek a semmiből előtörve lerohantak, olyan intenzíven, hogy szinte belekábultam. Hát persze, a CD-Man!!! Imádtam! Mégis, évtizedek óta nem játszottam vele - az ilyeneket mindig kockázatos újra kipróbálni. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

18 komment

Címkék: retro podcast toplista checkpoint mini

Checkpoint Now 2022/02 - Jól indul az év, avagy Horizon FW és Elden Ring

2022.03.09. 23:49 Stöki

Az elmúlt hetekben vagy kettővel több adást ki akartam tenni, de egyszerűen nem jött össze; a covid rohadék dolog, a long covid nem kevésbé, de még ezeknél is rohadékabb egy háború. A március elején esedékes Now-t is csak a szokásossnál később tudtam megvágni, nézzétek el, de ami késik, az már itt is van. Emlékeztetőül: a Now az előző hónap híreinek összefoglalója egy nagyobb fókusztémával, sok kicsi egyéb hírrel és mindenféle hónap izéivel és random ajánlatokkal, amikért érdemes átnézni a shownotest a lejátszó után.

cpnow2202.png

Az adást március elsején vettük fel, akkor még nem adott sok témát a háború, lehet, hogy ma már az lenne a fókusztéma. De február végén még minden február két csúcsjátékáról, a Horizon Forbidden Westről és az Elden Ringről szólt. Mi is: kitárgyaltuk ezt a két játékot, ami valószínűleg ott lesz az év végi toplistáinkon. Emellett persze voltak megint stúdiófelvásárlások, retrós és filmes hírek, meg amikről még a Now-ban szoktunk beszélni. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

13 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

Checkpoint 8x02: Traffic és Scarabaeus, a Novotrade két korai sikere

2022.03.03. 21:34 Stöki

Ha jól számolom, Nagy Csaba már a tizedik volt novotrade-es vendégünk, de nem lepődtünk meg, hogy ő is sok újdonságot tudott mondani nekünk arról, hogyan ment a videojáték-fejlesztés a szocializmusban. Még 2021 végén vettük fel vele az adást, de a többi felvétel ütemezése meg egyéb szörnyűségek (covid, váratlan melók, leginkább) miatt csak most került sor a vágására. De ez igazából mellékes, a lényeg Csaba nagyszerű anekdotái, meg persze a Traffic és a Scarabaeus.

podcast174.png

A Traffic a Novotrade egyik első nagy sikere volt, és még japán piacon is meg tudott jelenni, Csaba persze erről is mesélt. A Scarabaeus pedig olyan 3D élményt adott C64-en (ráadásul karaktergrafikásan), hogy az ember letette a haját. Mindkét játékot Csaba programozta, és azt is elmondta, miért nem készült el a fejlesztés alatt álló Scarabaeus 2. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

7 komment

Címkék: retro podcast checkpoint novotrade

Checkpoint Mini #178: Atic Atac

2022.02.22. 21:55 Stöki

cpmini_178.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Na, ilyen régi játék is ritkán kerül a hálónkba, de hát ez is klasszikus, muszáj volt megint kipróbálni, mert mindkettőnk kíváncsiságát piszkálta. Volt persze veszélye, mert évtizedek teltek el, amióta utoljára játszottunk vele. Az Atic Atacról van szó, a ZX Spectrum egyik legnagyobb sikeréről és a későbbi Rare egyik klasszikus játékáról. Ami nem jelenti azt, hogy automatikusan jó játék lenne ma is. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

9 komment

Címkék: retro podcast nes checkpoint mini

Checkpoint Now 2022/01 - Microsoft+Activision, valamint éves toplisták

2022.02.09. 19:03 Stöki

A pozitív covid-teszt sem állíthat meg, hogy kiposztoljam múlt héten felvett adásunkat, az esedékes Checkpoint Now-t. Ami szokás szerint az előző hónap híreinek összefoglalója egy nagyobb fókusztémával, sok kicsi egyéb hírrel és mindenféle hónap izéivel és random ajánlatokkal, amikért érdemes átnézni a shownotest a lejátszó után.

cpnow2201.png

E havi témánk mi más is lehetett, mint a játékpiaci mozgolódások, röpködő dollármilliárdok: a Microsoft megveszi az Activisiont, a Sony a Bungie-t, a Take Two meg a Zyngát. Mi pedig csak kapkodjuk a fejünket, mint egyszeru podcaster, aki év elején jósolt valamit, aztán máris megbánta... oh wait. Emellett megnéztük, hogy alakult a játékipar 2021-ben, milyen eladási toplisták születtek, meg persze voltak megint kisebb stúdiófelvásárlások, retrós és filmes hírek, meg amikről még a Now-ban szoktunk beszélni. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

13 komment

Címkék: podcast toplista checkpoint now

Checkpoint Mini #177: A Boy and His Blob

2022.02.06. 10:28 Stöki

cpmini_177.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Időről időre bemutatunk olyan klasszikusokat, amik vélhetően sokaknak kimaradtak, mert amikor megjelentek, a platformjuk nem volt elterjedve Magyarországon. Jellemzően ilyenek a korai konzolos játékok, például a NES-korpusz sok prominens tagja. Például az A Boy and His Blob, amit most elővettünk, kipróbáltunk, és örültünk - na nem neki, inkább a remake-jének. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

5 komment

Címkék: retro podcast nes checkpoint mini

Checkpoint Mini #176: Tapper (+ a 10 legjobb videojátékos ital)

2022.01.30. 17:01 Stöki

cpmini_176.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Tavaly karácsonyra a járványhelyzet miatt nem jutottam haza, ezért nem tudtunk támogatói találkozót szervezni - megszerveztük hát online, mint ahogy arra volt már példa egy évvel ezelőtt is. A találkozón született egy CP Mini felvétel is, mégpedig egy alap játéktermi játékról, a Tapperről. Ami egész jól tartja magát a korához képest. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

15 komment

Címkék: retro podcast toplista checkpoint mini

Checkpoint Mini #175: Blood & Magic

2022.01.23. 22:06 Stöki

cpmini_175.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Hát Minik terén jobban is indíthattunk volna az évet, valószínűleg mindketten túl sokat vártunk a Blood & Magictól. Ugyanakkor podcasttörténeti a pillanat: először próbáltunk ki olyan régi játékot, amivel még soha nem játszottunk. Szép real-time stratégia 1996-ból, ráadásul D&D alapján - mi baj lehet? Elég sok, és ezt el is mondjuk az adásban. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

3 komment

Címkék: retro podcast d&d checkpoint mini

Checkpoint 8x01: Mit várunk 2022-től?

2022.01.18. 21:37 Stöki

Régi hagyományunk, hogy az évet kristálygömbös adással kezdjük, vagyis megnézzük, mi várható az újévben, tippelgetünk és szembesülünk előző évi tippjeinkkel. Hasonlóan régi hagyományunk az is, hogy amint kimegy ez az adás legalább early accessbe, történik valami olyan játékipari fejlemény, ami máris jó eséllyel módosítja az okoskodásainkat. Ennek a tradíciónak szellemében a Microsoft-Activision felvásárlás bejelentésének napján fogadjátok szeretettel az induló nyolcadik Checkpoint-évad első adását (a tavalyi jóslatokat ebben az adásban lehet meghallgatni teljes egészében).

podcast173.png

Az adás kedvéért összeállt a dinamikus négyes: Sasa és Mazur volt társunk a tippelgetésben és az okoskodásban. Most már tényleg megjelenik a Ragnarök? Mit várunk az új Horizontól és a Starfieldtől? Megjelenik végre a kurblis konzol? Fog-e Sasa ruha nélkül betonozni? Mit tippelünk a konzolpiacon és milyen játékokról sejtjük úgy, hogy év végéig értékelhetjük? Ilyenekről és hasonlókról beszélgettünk bő két órát. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

7 komment

Címkék: retro podcast checkpoint

süti beállítások módosítása