HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

  • kemi242: Most tudtam meg, hogy a ZX Spectrum atyja, Sir Clive Sinclair nemrég elhunyt. Nem akartok egy adás... (2021.09.21. 22:15) Checkpoint Mini #163: Shadowcaster
  • Szekrényszagú néni: "Odamész az ellenfélhez, és nyomogatod a gombot." Kb. ennyiből áll a Diablo is, mégis világsiker l... (2021.09.20. 19:28) Checkpoint Mini #163: Shadowcaster
  • Generic Jingle: Az ilyeneket látva kértem sírva bocsánatot a C64-esemtől és az Amiga 500-asomtól, hogy eladtam őke... (2021.09.20. 15:11) Checkpoint Mini #163: Shadowcaster
  • Zolexx: Ez az erőltetett ikonvezérelt irányítás ebben az inkább akciójátékban tényleg elég gáznak tűnik, r... (2021.09.20. 10:43) Checkpoint Mini #163: Shadowcaster
  • Kit Fisto: @Stöki: Szia! Akkor elnézést kérek, végülis én sem tartom lehetetlennek, hogy valami ilyesmi törté... (2021.09.20. 08:03) Checkpoint 7x09: U. S. Gold
  • Utolsó 20

Checkpoint Mini #163: Shadowcaster

2021.09.19. 23:08 Stöki

cpmini_163.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Amennyire bejött Grath előző tippje (King of Dragon Pass), annyira befürdött a mostani javaslatával, a Shadowcasterrel. Szó mi szó, én is kíváncsi voltam a játékra, ami az id Software és a Raven első nagy közös munkája volt, de azért végül csak az lett a tanulság, hogy emiatt kár volt beindítani az időgépet. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

5 komment

Címkék: retro podcast id software checkpoint mini

Checkpoint Now 2021/08 - A nagy játékárlufi és egyéb balhék

2021.09.10. 09:00 Stöki

Hú, jó sokat csúszott az esedékes Checkpoint Now (az iskolakezdésre és a nyaralásra tudok mutogatni), de talán még élénken élnek az augusztusi emlékek ahhoz, hogy gyorsan bepótoljuk a lemaradást. Íme hát az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran.

cpnow2108.png

A hónap kontentje mindkettőnknél egyértelműen az a kb. 50 perces oknyomozó videó, amit Karl Jobst töltött fel a YouTube-ra. Ezt választottuk hát a hónap témájának, mert nagyon sok érdekesség kiderül belőle arról, hogy kik és hogyan manipulálják a régi videojátékok árait, elérve, hogy például a Super Mario Bros. bontatlan gyári példánya négy év alatt 6500 százalékkal dráguljon. Emellett szó esett a hónap egyéb balhéiról (elég balhés hónap volt) és a szokásos témákról: stúdiófelvásárlások, filmes hírek, retrós hírek, üzleti hírek és egy-két fontos játékmegjelenés. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

9 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

Checkpoint Mini #162: King of Dragon Pass

2021.09.06. 22:41 Stöki

cpmini_162.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Néha Grath előás valami indie játékot, amiről nem hallottam (mint ahogy a közönség 95+ százaléka sem), aztán nagyon kellemesen meglep vele. Így jártam a Cave Storyvan meg a Dink Smallwooddal is, most pedig a King of Dragon Pass-szal, amit csak ajánlani tudok mindenkinek, akit nem riaszt el, ha egy videojátékban sokat kell olvasni, és a játékmenet tulajdonképpen egyáltalán nem látványos. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

1 komment

Címkék: retro podcast checkpoint mini

Checkpoint 7x09: U. S. Gold

2021.08.31. 22:11 Stöki

Tavaly az Ocean-adással elkezdtünk egy új szálat a Checkpointban: miután a legfontosabb ma is létező kiadókról volt már szó a podcastben az évek során, elővettünk egy olyan óriásvállalatot is, ami már rég megszűnt. Folytatjuk most ezt a témakört, mégpedig a U. S. Gold történetével, ami az Oceanhöz hasonlóan brit cég volt, és bár az Ocean egyik nagy riválisaként létezett, elég fontos együttműködések is voltak a két kiadó között.

podcast163.png

Akárcsak az Ocean-adást, ezt is Sasa segített összehozni, és hát hamar oda jutottunk, hogy olyan C64-es játékok címeit dobáltuk be, amiktől elfelhősödik az egyszeri gémer szeme. Mert a U. S. Gold korpusza brutálisan nagy, elképesztő sok játékot forgalmazott a kb. bő egy évtized alatt, amíg létezett. Ha nem hiszitek, hallgassátok meg az adást. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

18 komment

Címkék: retro podcast c64 checkpoint

Checkpoint Mini #161: Exhumed/Powerslave (+ a 10 legjobb egyiptomi témájú videojáték)

2021.08.22. 00:38 Stöki

cpmini_161.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Nemrég a Bszili-adásban szóba került egy régi jó fps, amit Amerikában Powerslave, Európában inkább Exhumed néven ismerhettek, és kellemes emlékeket őriznek róla sokan. De tényleg jó ez a játék vagy csak "régi jó"? Ennek próbáltunk utánajárni, bónusz toplistával. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

16 komment

Címkék: retro podcast toplista checkpoint mini

Checkpoint Now 2021/07 - Botrány a Blizzardnál

2021.08.09. 01:48 Stöki

Már egy hét eltelt elseje óta, ideje kilőni az ehavi Checkpoint Nowt. Tudjátok, ez az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran.

cpnow2107.png

Nem volt kérdés, hogy mi lesz a júliusi hírösszefoglaló témája: a Blizzard körüli botrány a játékipar történelmének egyik legnagyobb balhéja, ezért ezt ki kellett beszélni, amennyire tudtuk (bár biztosan lesz róla szó még később is). Emellett szó esett a SteamDeckről, a Switch OLED-ről és a szokásos témákról: stúdiófelvásárlások, filmes hírek, retrós hírek, üzleti hírek és egy-két fontos játékmegjelenés. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

19 komment

Címkék: podcast checkpoint now

Checkpoint Mini #160: Plants vs. Zombies

2021.08.05. 23:58 Stöki

cpmini_160.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Óriási Plants vs. Zombies-láz van most nálunk, a gyerekeknek megmutattam egy óvatlan pillanatban, azóta másról sem bírnak beszélni (ja, de, még a Pokémonról is). Hogy valami pozitív hozadéka legyen a podcast számára is, készítettünk a játékról egy Checkpoint Minit, ugyanis már bőven több mint tízéves (tehát retro), és érdekes, egyben szomorú mese az, ahogy a szuper első részből a kevésbé szuper második lett. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

4 komment

Címkék: retro podcast checkpoint mini

Checkpoint 7x08: Portolás Amigára

2021.07.30. 23:30 Stöki

A legutóbbi Checkpoint Nowban megemlítettük BSzilit, azaz Biró Szilárdot, aki Amigára portol át olyan jelentéktelen kis fps-eket, mint a Duke Nukem 3D, a Blood vagy az Exhumed. Meg még egy csomó más játékot is, mint kiderült, ugyanis egy vendéges adás erejéig elkaptuk Szilárdot, és kifaggattuk, hogyan is készülnek a portjai, és miként talált ifjú kora ellenére az Amigára.

podcast162.png

Szilárd tehát egy önzetlen és szimpatikus hobbi képviselője, amennyiben sok gémernek szerez örömet az átirataival. Köszönet neki, hogy jött és mesélt a portolás hátteréről, nektek pedig, ha meghallgatjátok őt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

11 komment

Címkék: retro podcast amiga checkpoint

Checkpoint Mini #159: The Bard's Tale

2021.07.25. 23:47 Stöki

cpmini_159.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Egy ideje terveztem Minit csinálni a 2004-es The Bard's Tale-ről, mert szerintem nagyon vicces játék, és ennek az eredménye olyan adás lett, amiben végre nem értettünk egyet. Grath ugyanis kevésbé volt lelkes, mint én, és ez egy erős eufemizmus. Na de kinek van igaza? Mindkettőnknek természetesen, de ezt az adásban fejtjük ki. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

3 komment

Címkék: retro podcast checkpoint mini

Checkpoint Mini #158: Syberia (+ a 10 legjobb francia videojáték)

2021.07.18. 23:32 Stöki

cpmini_158.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Szomorú hírről számoltunk be nemrég a Checkpoint Nowban: június végén elhunyt Benoît Sokal képregényrajzoló, akinek a játékipar többek közt a Syberia sorozatot köszöneti, legalábbis annak a fantáziadús világát. Sokal tiszteletére elő is vettük az első Syberiát, kipróbáltuk, sőt Grath végig is játszotta. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

16 komment

Címkék: retro podcast toplista checkpoint mini

Checkpoint Now 2021/06 - Blue Box/Kojima-konteo, Capcom plágiumvádak

2021.07.08. 22:05 Stöki

Már egy hét eltelt elseje óta, ideje kilőni az ehavi Checkpoint Nowt. Tudjátok, ez az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran.

cpnow2106.png

Júniusban természetesen az E3 volt a legfontosabb hír, erről külön értékelő adást is készítettünk, szóval ebben most minden mással foglalkoztunk, ami nem E3. Például a nagyon vicces Blue Box+Kojima konteóval, a Capcomot ért plágiumvádakkal, a Sony stúdiófelvásárlásaival, és a szokásos témákkal: filmes hírek, retrós hírek, üzleti hírek és egy-két fontos játékmegjelenés. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

8 komment

Címkék: podcast kojima checkpoint now

Checkpoint 7x06: A Metroid játékok

2021.07.02. 08:51 Stöki

Utolérjük magunkat számozásban: legutóbb az 5-ös után a 7-es rész jött, mert az E3-as adást előrevettük aktualitása miatt (új felkonfot meg nem volt kedvem felvenni), de most itt a 6-os végre, ami azért is csúszott kicsit, mert több meló volt a vágásával. Két és fél órát sikerült beszélgetni a Metroid játékokról, ugyanis ez volt a téma: miután tavaly kiveséztük a Mario játékokat, tavalyelőtt pedig a Zeldákat, most a Nintendo egy újabb brandjét vettük elő, ami valamiért fekete bárány a többi között.

podcast160.png

A "beszélgettünk" némi eufemizmus, mert én nem ismerem túlságosan a sorozatot, szóval főleg Grath és vendégünk beszélt. Utóbbi Stinger, a Gamer365 egyik alapítója és oszlopos tagja, akinél nagyobb Metroid-rajongó nemigen létezik itthon (bár a vonatkozó mangáknak csak a 95 százalékát olvasta, ejnye), és aki magával ragadó lelkesedéssel képes beszélni ezekről a játékokról. Köszönet neki a sok értékes infóért, nektek pedig, ha meghallgatjátok őt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

5 komment

Címkék: retro podcast nintendo metroid checkpoint

Checkpoint Mini #157: Giants: Citizen Kabuto

2021.06.27. 22:16 Stöki

cpmini_157.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Giants: Citizen Kabuto. Ha az ember ilyen címet olvas, felébred benne a gyanú, hogy japán játékról van szó, mert az ázsiai szigetország fejlesztői előszeretettel dobálnak egymás mellé random szavakat a játékcímekben, ráadásul a kabuto japán szó (sisakot, szamurájsisakot jelent). Pedig a Giants egy nagyon is amerikai játék, ami ugyanakkor legalább annyira furcsa, mint a címe. Tavaly volt húszéves, már akkor terveztük, hogy elővesszük és kipróbáljuk, ez végül most történt meg. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

4 komment

Címkék: retro podcast checkpoint mini

Checkpoint 7x07: E3 2021 értékelés

2021.06.21. 19:36 Stöki

Tudom, hogy a 6-os sorszámú adás jönne, de az még vágódik (két és fél óra a nyersanyaga), szóval beelőz a 7-es, mert az aktuális. A szokásos E3-értékelést tartottuk meg - az volt a terv, hogy az elmúlt évben nagyot futott spinoffunk, a Game Pass Fesztivál-bejelentkezéseink Microsoft Éjszakák csapata lesz jelen, de végül Sasának elfoglaltsága akadt, így Mazur és HP volt a két vendégünk. Hát mit mondjak, így is kicsit elszaladt velünk a ló, mi lett volna itt még plusz egy Sasával... szóval ez az adás kicsit szabadszájúbb lett, tudjátok be az akolmeleg hatásának.

podcast161.png

Furcsa és hiányjelekkel teli E3 van mögöttünk, de legalább idén volt valamilyen E3 - hogy mennyire működött online, azt beszéltük át az urakkal, nyilván kitérve a nagyobb kiadókra és bejelentéseikre. Köszönet a két jómadárnak, hogy eljött, nektek pedig, ha meghallgatjátok őket. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

5 komment

Címkék: podcast e3 checkpoint checkpoint kurrens

Checkpoint Mini #156: Strider

2021.06.15. 22:10 Stöki

cpmini_156.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Az előző adásban már említettük, hogy megjelent a Capcom Arcade Stadium, a Capcom régi játéktermi játékainak gyűjteménye. Az ilyen kiadványok nagy előnye, hogy nem kell folyton valódi pénzt bedobni, hogy játszani lehessen a játékkal. Ezt mondjuk még a M.A.M.E. emulátor is tudja, de ez a Capcom-gyűjtemény még azt az extrát is hozza, hogy pár másodperccel vissza lehet pörgetni az időt, ami pont arra elég, hogy egy elrontott ugrást vagy rossz helyre lőtt lövedéket helyrehozzunk. Rá is vetettük magunkat a régi Capcom-klasszikusokra, és ha már ott jártunk, összeszedtünk egy Minire való infót, mégpedig a cég egyik óriási sikeréről, az itthon kevésbé ismert Striderről. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

5 komment

Címkék: retro podcast toplista arcade checkpoint mini

süti beállítások módosítása