HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2022/03 - Háborús következmények

2022.04.09. 15:53 Stöki

Újra itt a Checkpoint Now - tudjátok, a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit. Egy hónapja, az akkori adás felvételekor még friss fejlemény volt az orosz-ukrán háború, de már akkor lehetett sejteni, hogy olyan krízisről van szó, ami az egész világra hatással lesz - és ez alól nem kivétel a videojáték-ipar sem. Meg is előlegeztük, hogy a márciusi Now fókuszában valószínűleg az lesz, hogy a játékcégek hogyan reagálnak a háborúra. És a gémersajtóban valóban nem volt fontosabb, hangosabb téma ennél az elmúlt hónapban, szóval ez a mostani főtémánk.

cpnow2203.png

Emellett pedig akadtak azért még fontos hírek a Playstation Plus új, Game Passra emlékeztető csomagjain át az indie stúdiók körül zaklatásos vádakon át az Activision-perek fejleményeiig. És persze voltak megint stúdiófelvásárlások, retrós és filmes hírek, meg amikről még a Now-ban szoktunk beszélni. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy a műsorban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb egy héten belül jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

 

Korábbi Checkpoint Now adások a nyolcadik évadban:


A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20220109.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, zsovez, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, MLM a tét, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Lemon Alvarez, Klisz Gábor, cue, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Rauminen, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

41 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr6317801133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2022.04.10. 08:18:15

valahogy úgy jön ki mindig, hogy bohócok ülnek a kormánynál, és ha lövik őket, még nyomják a dudát.
mi is megérdemeljük a saját bohócainkat, a plebs teljes mellszélességgel rájuk szavazott.

Dukefazon 2022.04.11. 00:11:17

Én sajnálom, hogy Tommy Tallarico bekettyózott és hogy nem lesz Amico, de csak azért, mert azt igérték, hogy lesz rá új Earthworm Jim játék, ami érdekelt volna. Hát, a hardware gyártás nem olyan könnyű dolog, úgy tűnik. Viszont a Panic-nek sikerült, mert már kimentek az első értesítések, hogy az előrendelők igazolják vissza a rendeléskor leadott címüket, mert hamarosan megy az első shipment a PlayDate-ből (tudjátok, az a sárga kurblis játékgép)!

Én ezt a Bloodborne Kartot nem értem. Az eredeti Bloodborne-t 2016-ban vettem meg, de évekig nem játszottam vele, mert a Dark Souls 1-2-3at akartam előtt lenyomni. Úgy esett, hogy ezt a betegségekről szóló hangulatos játék a pandémia kellős közepén kezdtem el, adott 2020nak egy érdekes hangulatot még pluszban. És egyszer csak beugrott, hogy mekkora állat lenne ilyen medieval lovaskocsikkal SoulsBorne kart játékot csinálni. Van mindenféle jó szörny dizájn, pl a csontváz a kocsikerékben a DarkSouls-ban is, van ez a klasszikus régi kocsi a Demon's Souls-ban is (valami híd dereng), a BloodBorne-ban is vannak hasonlók. És lennének a kart játékban vegyesen mindenféle járművek, mekkora fun lenne. Rákerestem és találtam is hasonló baromságokat, azt hiszem, hogy PS4-en Dreams-ben csináltak hasonlókat. Most nem tudom, hogy láthattam-e valahol hasonló témát, vagy valahogy mindenkinek egy rugóra jár az agya, de amikor megláttam ezt a Bloodborne kart-ot PS1-es grafikával, akkor megint elgondolkoztam ezen, hogy hogyan lehetséges ez, hogy mindenki ilyen játékot akar, ez valami hihetetlen nekem.

Zolexx 2022.04.11. 16:18:21

@manson karcsi: Azt szerintem inkább hagyjuk, hogy az igazi bohócok melyik oldalon is ülnek.

Az oroszokkal szembeni, gaming világot érintő szankciókkal kapcsolatban: nem igazán érzem, hogy pont ez fog közelebb vezetni akár a békekötéshez, akár Putyin elmozdításához, viszont a kollektív bűnösség elve alapján olyanokat súlyt, akiknek jó eséllyel tényleg semmi közük a háborúhoz. A karitatív jellegű akciókkal viszont nyilván teljes egészében egyet lehet érteni.

SternerRegnix 2022.04.11. 18:03:49

@manson karcsi:
Jaj, de jó megint politizálhatunk a kedvenc videójáték podcastem alatt!

Valóban, Ukrajnában egy bohóc ül a kormánynál, akiről nehéz eldönteni, hogy melyik a jobb színészi alakítása, amikor a nemi szervével zongorázik, vagy amikor ukrajna elnökeként tetszeleg.
Ellenben a saját bohócaink szerintem sikerült ellenzékben tartani, tudja azokra gondolok, akiknek egyetlen programjuk az volt, hogy leváltják a kormányt, mert hogy az mindent rosszul csinál, mondják ezt azok akik vagy vérkomcsik, vagy korrupcióba keveredett bukott alakok, vagy karlendítősek, vagy csak simán összevissza beszélnek (ráadásul még titokbankon ukrajnával is egyeztetnek), vagy éppen gyurcsányok.
Na erre a bandára aztán érdemes lett volna szavazni, igaz?

És aztán mégis mi lett volna? Egyáltalán tudják ezek a nagy "kormányváltók" hogy kik kerültek volna hivatalba? Kész Zoltán például külügyminiszter lett volna, az az ember még azt sem tudja, hogy melyik bolygón él, nem hogy bármilyen tisztséget elláson.
Persze a muciológus matek szerint úgy kellett volna történnie, hogy a 6 párt együtt több szavazatot szerez, de ez sajnos nem jött össze... Soha ennyien nem szavaztak a kormányra, még a fővárosban is. Na most ezek a tények. Kell még valamit mondanom Karcsi?
Kellemetlen lehet a belpesti buborékban élőknek, amikor szembe jön a valóság. De ez természetesen csak az én szubjektív véleményem erről.

A plebs szót sajnos nem értem, biztos valami szleng, amit a magamfajta trágyával etetett sötét gombák nem érthetnek. Szerencsére nem nyelvészettel keresem a kenyeremet, hanem egy gyárban fogatlankodok és keresztrejtvényt is még csak a tévében láttam.

Ennyit erről a témáról, innentől szerintem maradjunk az oldal tematikájánál, ha kérhetem.
Köszönöm Előre is.

larry 2022.04.11. 19:46:16

Visszatérve a retro gamingre, rugalmasan elszakadva az orosz témáról, de kapcsolódva a múlt adás Spongyabobos témájára, ami amúgy azóta beette magát a yt feedembe, kőkemény. 3.7M a legújabb NES Tetris WR (hat számjegyig működik az eredeti pontszámítás, a classic tetris közösség által fejleszetett romhack nékül csak a kazuárok játszanak). Egyre többen tudják használni a "rolling" nevű kontrollerhasználati technikát (külön posztot érdemelne, hogy mi ez, nem írom le), amivel a játék 29-es szint fölött beálló maximális sebessége is "játszható", emiatt a tetris egyre inkább egy maraton, és kilátásban van az, hogy valaki előbb éri el azt a számot valamilyen paraméterben (pontszám, szint), amikor a kód egyszerűen összeomlik, mint hogy "top-out"-olna. Alig várom a 2022 Classic Tetris World Championshipet, covid után újra élőben, közönség előtt.

TCFS rulez, a következő adásra meg remélhetőleg egy csomó dolog kiderül az új Monkey Island-ről azon kívül, hogy idén kijön, és Ron Gilbert csinálja, bár nekem ez a két dolog már elég az örömhöz.

Ripburger 2022.04.12. 06:37:25

Lehet érzeketlen vagyok, esetleg ha van itt süket néma segítsen: de mennyivel jobb a jel beszéd egy sima feliratnál? Ami már ezer éve benne van a játékokban

Zolexx 2022.04.12. 09:16:41

@Ripburger: Digitális terjesztésű tévéadásoknál is (pl. Németország, Astra műhold) a felirat a hallássérültek számára felkínált leggyakoribb megoldás, ahol azt is jelzik, hogy mikor szól aláfestő zene, az milyen hangulatú, sőt még azt is, hogy milyen kísérőzajok vannak. Azért tudom ennyire, mert nyelvgyakorláshoz ezt szoktam bekapcsolni. Játékoknál is talán ez lehetne a legjobb módszer ahelyett, hogy egy jeltolmács elfoglalja a képernyő jelentős részét.

DraconisGladius 2022.04.13. 13:46:48

Örülök neki hogy ti is foglalkoztok többször is azzal a botrány sorozattal, ami elérte a játékipart. Mert foglalkozni is kell, fontos hogy nem csak a gaming iparba, hanem minden cégnél szexizmus mentesség legyen, egyenlő arányban bánjanak nőkkel és férfiakkal, és tehetségtől, képességtől, tudástól, és szorgalomtól függjön hogy ki kerüljön feljebb a ranglétrán, a nemiségnek ehhez ne legyen köze.
Azonban ne essünk a ló túloldalára sem, nem szabad. Ugyanolyan szinten beszéltek több ügyben mint az Activision, vagy Ubisoft esetében ahol bizonyosodtak a dolgok. Amíg nem nyilvánítanak valakit bűnösnek addig ártatlan, ameddig nem bizonyosodik be hogy valaki bűnös, addig nem kell keresztre feszíteni. A beszélgetésetekből úgy jött le hogy előre elítéltek cégeket. A Sony esetében jelenleg nincs per, most fog eldőlni hogy lesz e per. 8 hölgy beszámolójában persze komoly vádak vannak, s ha ezek kiderülnek hogy igazak, akkor nekik is sürgősen változtatni kell a dolgokon. De ezt várjuk ki. Nem először történt olyan hogy egyes emberek kihasználva az újságírók, és közvélemény által felkapott botrányt kihasználva a pénz reményében koholt vádakat intézett. 8 hölgyről van szó, akik egyike sem már Sony alkalmazott, és egyik sem azért mert ezt a beadványt beadta Sony ellen, hanem előtte jóval távozott. Amit Grath említettél a "férfiakból álló bizottságról" valóban abszurd, ha igaz. Mert az általad említettel való ellentétben erről sincs semmi biztos, csak annyi, hogy az egyik hölgy a 8 közül ezt állítja. Mielőtt elítélünk bárkit várjuk meg a fejleményeket.

Peregrynn 2022.04.13. 18:53:39

@SternerRegnix: Az a bohóc egy hős, aki első körben megverte a világ egyik legerősebb (vagy annak hazudott?) hadseregét.

Amúgy csak egy kérdésem van hozzád: ha most azonnal el kellene költöznöd ebből az országból, költöznél Oroszországba? És miért nem?

Peregrynn 2022.04.13. 18:58:28

Én nem kétlem, hogy az Elden Ring korszakalkotó játék lett, majd kipróbálom, ha lesz időm. A DS3-ban és a Sekiróban sok száz órám van, rendszeresen újrajátszom őket, ha csak ennyit tud, már boldog leszek.

Arról azonban kevés szó esik, hogy a FromSoftware-nek emellett volt egy érdekes húzása is: valami védelmi hiba miatt lekapcsolták a Souls szervereket, mondván (írván), hogy majd az Elden Ring után visszakapcsolják őket. Elden Ring elindult, a DS szerverek azóta sem mennek. Van arról infótok, mi az a hiba? Vagy ez csak egy szimpla átterelési akció DS-ról ER-re? Furcsa.

jed 2022.04.13. 21:00:41

@Peregrynn: "Sss, ha nem reagálsz, elmegy." (Grath, Képtelen Krónika, Episode 3)

_Nabukodonozor_ 2022.04.14. 10:54:35

@SternerRegnix: És akkor álljunk fel, tapsoljunk és kiabáljuk: "Éljen a Párt! Éljen a Párt!

Szekrényszagú néni 2022.04.14. 15:09:45

Regnix elvtárs, ezen már rég túl vagyunk. Ha nem szavazol, a rendszerre szavazol. Elismered, hogy minden fasza pont úgy, ahogy van, semmi gondod nincs azzal, hogy ruszki fiókállamot csinálnak a hazádból, a tömeges néphülyítéssel a még tömegesebb közpénzlopásból, a demokratikus rendszer leépítésével, az égvilágon semmivel nincs semmi bajod, sőt ennek tapsikolsz. Nagyon büszke azért ne legyél magadra.

Én se szívesen politizálok itt, de az utóbbi pár napban elég sok minden ledőlt, elpattant halkan ésatöbbi, úgyhogy schade.

desperado 2022.04.16. 10:32:19

Ha mar Mini:
Lehetne a Bastionrol is egy. Felelmetesen megy az ido:(

DnP 2022.04.18. 20:05:57

SternerRegnix: Helyből vagy ilyen okos, vagy nekifutásból?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2022.04.18. 21:19:32

A Kijev szellemes videó az DCS volt. (Digital Combat Simulator).
A repszimes adásban esett szó róla.

Amúgy nem ez volt az első eset, amikor kamuzni akartak vele, 2014-ben lelőtt utasszállítónál is próbálkoztak egyesek, és teljesen fogalmatlanok be is szopták.
Sőt, helyenként azok is, akik repültek vele. Fura no...

_Atti_ 2022.04.19. 11:09:17

@Ripburger: A különbség az információsűrűség.
Ha feliratot olvasol és közben hallod, akár egy ismeretlen nyelven is előadva a szöveget az mindig többet ad.

Aki süket az ugye a hang által közölt részből teljesen kimarad, tempó, tagoltság, hol a hangsúly, érzelmi töltet.
Nekik egy jó, jelnyelven mutogatott performansz ezekből valamennyit át tud adni.

Az Elden ring intró pl. egy sima felirattal azért elég uncsi lenne:)

_Atti_ 2022.04.19. 14:07:04

Nem jutott eszembe az adás végén említett Gonarch szörny, rákeresve viszont a szörnyön túl arra leltem a HL fandom wiki-n, hogy nem a második résznél keveredett oda és nem marginálisan, hanem az első és második Half-life ikonikus szörnyeinek nagyon nagy részét az emlegetett Ted Backman tervezte.

Azt elég nyíltan ki is mondja a doki a második rész elején hogy a karmaitól megszabadított Lamar még mindig az emberi fejekkel próbál 'közösülni':)

Ripburger 2022.04.20. 10:10:16

@_Atti_: Köszi, ez így érthető!

Generic Jingle 2022.04.21. 20:32:32

1/2 OFF!

A Szovjetúnió felbomlása óta csinált valami értékelhetőt Oroszország a hackerkedésen, politikai gyilkosságokon, fake news és propaganda terjesztésen, és persze pár invázión (Grúzia, Moldova, Ukrajna) kívül? Gondolok itt ipari, tudományos, kultúrális teljesítményre. :-(

1/1 ON!

Mi az a szakkifejezés, amire azt mondta Grath, hogy ebből lesz pár Tumblr oldal? ;-)

Szekrényszagú néni 2022.04.22. 06:51:18

Generic Jingle: Viktor Pelevin könyvei pl. elég jók, bár azok csak igen áttételesen köszönhetik létezésük a dicső Szovjetúniónak.

Peregrynn 2022.04.22. 07:55:18

@Szekrényszagú néni: Gluhovszkij könyvei (Metro) is jók, de mindegyik nagyon keményen kritizálja a mostani rendszert. Is.

scherier 2022.04.22. 08:30:22

Szerintem aki nem látja, hogy ez egy egy sima színház annak valami baj van a szemével. Még Klaus Schwab is elmondta jó párszor, hogy már a Young Global leaders nevű NGO-jában olyan embereket képzett ki mint Macron, Merkel, Orbán, Putyin, Trudoe... A World Economic Forum NGO-ja magába foglalja az összes multi céget a világon. A Great Reset című könyvében leírja, hogy a mostani cél a hiperinfláció, melynek kiteljesedésekor ő majd mentő övnek dobja be digitális pénzt. Mivel Kína, Oroszo és a többi klasszikus diktatúra önként áll át, így az "új diktatúra"-val rendelkező országokat a hiperinflációval kényszerít erre. Az infláció legnagyobb barátja pedig mindig is a háború volt. Aki pedig azt hiszi , hogy ez nem fog világ méretűvé eszkalálódni, annak tényleg baj van a szemével.

Azért szerettem ezt a fórumot mert valahogy eddig mindig sikerült a politikát ha nem is teljesen kizárni, de alacsony szinten tartani. Most is csak azért írtam már, hogy fejezzük már be, mert kb olyan szintű mintha az 1984-ben oldalt választanánk.
Térjünk vissza az Amiga 100x jobb mint az Atari és C/64 rulez témákhoz:)

Emori Spike 2022.04.22. 15:28:45

@scherier: köszi a szemfelnyitást. A boszniai piramisokról meg a szabadkőművesek világuralmi terveiről is van valami tuti anyagod? Nem akarok hülyén meghalni. Nagyon szépen köszönöm!

j.gabi 2022.04.22. 15:37:05

@scherier: Már te vagy a második, aki ezt csinálja. Jön egy hagymázas hülyeséggel, de bő nyállal kifejtve, nem csak úgy odavatve, hogy még egy begombázott nógrádi györgy is csettintene, majd a végén - és ez a cseresznye a habon - még be is apuzol, hogy ne politizáljunk. Erre csak ezt tudom mondani: "Hermészre! Elmész te..."

Szekrényszagú néni 2022.04.22. 17:40:12

@scherier: Na vájár, akkor most a szélsőbalos und jobbos diktatúrák egyaránt önként fexenek le a pénzháttéruralmi világhatalomgyíkembereknek? Nem úgy volt, hogy az egyik a másikat a nemzetállamok ellen a zongoraszéknek átműtött transzszekszuál fókákkal?

Tényleg cseverésszünk inkább a Wizard of Worról, jobb lesz úgy mindenkinek.

ric64st (Rihárdó) 2022.04.22. 21:14:58

Három olyan médium van jelenleg Magyarországon, ami - legalábbis engem - képes távol tartani a (mindenkori) kollektív őrülettől: nyomtatott újságként a Kockás Magazin (bocs, ha reklám), podcast formátumban pedig a Checkpoint (és leágazásai), illetve a Konnektor Podcast.
Én ezekért nagyon hálás vagyok, szeretném ezúton is megköszönni a Checkpointnak, hogy létezik, bizonyított, hogy akár világjárvány, akár háború, mindig lehet számítani rá: a telefon jelez, új podcast, az életünk jobb lesz egy picit, basszameg.

Generic Jingle 2022.04.23. 22:16:35

@ric64st (Rihárdó): A Retroland, benne a Napi Retró lemaradt a listádról. ;-)

_Atti_ 2022.04.24. 11:03:47

A Westwood adáson felbuzdulva gondoltam ránézek, nem lesz e elérhető távolságban Klepacki koncert, de sajnos háborús következményekre leltem helyette.: A Tiberian Sons-al júniusban mentek volna turnézni Oroszországba. A beutazási korlátot leszámítva, a Hell March meg a szovjet egység-hang snittek elég Laibach hangulatba vinnék az eseményt. Mondjuk optimisták mert jövő nyárra azért kiírták az újrát.

j.gabi 2022.04.24. 21:49:23

Van új Képtelen Krónika és nagyon jó lett. (Mint Grath dolgai általában)

Generic Jingle 2022.04.25. 13:18:27

@ric64st (Rihárdó): Tudom, hogy tudod, de te is tudod, hogy sokan nem tudják.

Peregrynn 2022.04.27. 10:15:09

@Peregrynn: Elden Ring update: megvettem, kipróbáltam egyelőre visszatérítést kértem. A nem gyenge PC-men kellemetlenül szaggatott harc közben, remélem jön patch, ami ezt orvosolja.

Dark Souls szerverek továbbra sem mennek, állítólag kell a kapacitás az ER-nek.

De hogy legyen valami jó (és retro) hír is: kijött az A500 Mini, végre van egy saját "Amigám"... :-) Nagyon jól hozza azt a hangulatot, amilyennek az Amigás "eredeti" játékokat mindig is képzeltem. Írtam a gyártónak, azt az infót kaptam, hogy ha jók lesznek az eladások, akkor terveznek A500 Maxi-t is (a la C64 Maxi), remélem összejön nekik. Mindig szerettem volna egy Amigát, de egyértelmű volt, hogy ha veszek egy korabeli darabot, akkor át kell képeznem magam elektroműszerésszé, hogy tartósan üzemképessé tegyem, és ehhez nem éreztem komolyabb elhivatottságot... Ez így sokkal kényelmesebb :)

Reactor 2022.04.29. 01:56:53

Tekintsünk lehetőségként a háborúra. Ki tudja, tán ez lesz az első lépés a Red Alert 4 - Putin's Revenge felé? (ha már a harmadik rész olyan kegyetlen szar lett)
Esetleg Russian Overkill 2 - Proletar Dictatorship?

@Generic Jingle: Volt néhány jobb játékuk. Nem sok, de volt. A Stalin Subway például egész fogyaszthatóra sikerült, és a You Are Empty se lett olyan szörnyű, ahogy a nyugati játéksajtó lehúzta. Az viszont tény, hogy a hírhedt Big Rigs is tőlük jött...

@Emori Spike: A szabadkőművesség speciel létezik, úgyhogy az pont rossz példa volt, ide inkább Pataky Attila testépítős plejádjai illenének.

Emori Spike 2022.04.30. 13:23:05

@Reactor: köszi Reactor, az SZTE-n felvettem egy órát anno az egyik legelismertebb szabadkőművességet kutató oktatónál, de nem is tudtam, hogy léteznek. Minden egyes nap tanul valami újat az ember (azért hoztam őket példának, mert itthon sok "na majd én megmondom" mindentudó konteós azt gondolja róluk, hogy egy sötét tárgyalóteremben röhögve döntenek a világ sorsáról)

Reactor 2022.04.30. 16:36:26

@Emori Spike: Azon mindenesetre el lehet gondolkozni, hogyha a szándékaik 100%-ban tisztességesek, mégis miért bújkálnak ennyire a világ szeme elől...

Novák_Gábor 2022.05.06. 07:29:59

Végre megtört a csend:

A Godus-hoz végre jön update...mobilra...
www.youtube.com/watch?v=yk2HH7qmcC0

synthwavezoltan 2022.11.25. 11:47:31

@Reactor: nem létezik szabadkőművesség, simán csak te vagy korlátolt, félművelt, álintelligens, és úgy általánosságban egy moslék személyiség.

Egy végtelen bozóttűz az elmúlt 10 éved teljes tevékenysége. Itt a bloghun aztán különösen látszik.

---

De hogy a témához is szóljak még ha kis késéssel is, a This War of Mine adakozás nagyon szép gesztus volt, egészen kiválóan passzol a készítőkhöz is, és a játék sokkolóan rideg tematikájához is.

Szekrényszagú néni 2022.11.25. 14:10:57

A szabadkőművesség létezik, mondjuk nem a tudjukkik világuralmi törekvéseinek az álcájaként, hanem általános humanista világjobbító mozgalomként működött pl. Mozart idejében, ő is tag volt (hogy most miként működik, azt nem tudom, de gyanítom nem gyerekvérivó szektaként). Ha ettől leszek moslék személyiség, kibírom.

Reactor 2022.11.25. 16:13:14

@synthwavezoltan: Annyira nem létezik, hogy saját Wikije is van...

en.wikipedia.org/wiki/Freemasonry

Bocsesz, pajti, a világ nem úgy működik, hogy "há' izé, ez most itten nekem kicsit meredek, ezé' elvetem mint lehetőséget". No de sebaj, legalább jóóóóóól be tudtál szólni nekem a bugyuta személyes kételyeid fedezékéből egy játékblogon. Megcselekedted, amit megkövetelt a haza!
És akkor te nevezel másokat korlátolt moslék személyiségnek. Pfff,bwháháhá. Ostoba butaproli troll.
Amúgy pedig mit sztalkerkodsz rajtam 10 éve? Ennyire nincs életed, hogy a máséval foglalkozol? Szá-nal-mas.
süti beállítások módosítása