HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2022/02 - Jól indul az év, avagy Horizon FW és Elden Ring

2022.03.09. 23:49 Stöki

Az elmúlt hetekben vagy kettővel több adást ki akartam tenni, de egyszerűen nem jött össze; a covid rohadék dolog, a long covid nem kevésbé, de még ezeknél is rohadékabb egy háború. A március elején esedékes Now-t is csak a szokásossnál később tudtam megvágni, nézzétek el, de ami késik, az már itt is van. Emlékeztetőül: a Now az előző hónap híreinek összefoglalója egy nagyobb fókusztémával, sok kicsi egyéb hírrel és mindenféle hónap izéivel és random ajánlatokkal, amikért érdemes átnézni a shownotest a lejátszó után.

cpnow2202.png

Az adást március elsején vettük fel, akkor még nem adott sok témát a háború, lehet, hogy ma már az lenne a fókusztéma. De február végén még minden február két csúcsjátékáról, a Horizon Forbidden Westről és az Elden Ringről szólt. Mi is: kitárgyaltuk ezt a két játékot, ami valószínűleg ott lesz az év végi toplistáinkon. Emellett persze voltak megint stúdiófelvásárlások, retrós és filmes hírek, meg amikről még a Now-ban szoktunk beszélni. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy a műsorban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb egy héten belül jövünk toplistás Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

 

Korábbi Checkpoint Now adások a nyolcadik évadban:


A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20220109.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, zsovez, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, MLM a tét, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Lemon Alvarez, Klisz Gábor, cue, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Rauminen, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

13 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr3117776678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LnB 2022.03.10. 09:30:32

(Grath már olvashatta a véleményemet a GP tesztje alatt, de) Stöki, nagyon egyetértek veled abban, hogy a sztori mennyire fontos egy játékban. Pontosabban, hogy nekem is nagyon fontos egy jó sztori, egy jó narratíva. Ezért se ugrottam rá rögtön az Elder Ringre. Félek tőle, hogy mint a többi souls játék, ez is csak 5-6 bossig kötne le, aztán abbahagynám. Mert engem egyáltalán nem elégít ki a sikerélmény, a bossok legyőzése után.

Most már lassan meg is veszem a Horizon-t, mert végeztem az összes Mass Effect résszel, ami nekem eddig kimaradt. Grath év végi listája nagy lökést adott abban, hogy végre neki álljak a Legendary edition-nek. Bár nem tartozik a műsor témájához, itt szeretném megjegyezni, hogy a Mass Effect Andromeda egy borzasztóan alul értékelt játék! Én nagyon élveztem (még 30fps-sel is)!

Generic Jingle 2022.03.10. 13:06:13

Grathben az a zseniális, hogy ahol kell, pl. Retro Land cikkekben, ott szép hosszan fejti ki a mondandóját, ahol meg nem szükséges, pl. itt 49:24-nél, ott pedig röviden és tömören teszi ugyanezt. :-)

Dukefazon 2022.03.10. 19:12:54

Videójáték-related hírként megemlítettem volna:
Nier:Automata - lesz anime sorozat belőle

Horizon Forbidden West - Kiderült, hogy Aloy-nak rendesen lemodellezték a cickóit, úgy sejtem, hogy egy játékos addig játszott a kamerával, amíg be nem ment a ruházata mögé és rendesen kidolgozott bimbókat talált.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2022.03.11. 06:12:42

pico8-ra van doom is, poom néven.

.DnP. 2022.03.11. 17:48:14

Amúgy van sprite only 10*20 pixeles tetris is c64-re :)
www.youtube.com/watch?v=d4650puycn4

Generic Jingle 2022.03.12. 13:12:19

A Lázadó Farkasok inkább egy Akela dal vagy album lehetne.

Szekrényszagú néni 2022.03.12. 15:10:52

Időt BELETENNI (mibe? hogyan?) az mennyivel jobb, mint KIVINNI a játékot?

szedmond01 2022.03.17. 08:05:14

Komolyan? Bloodborne Demake-ről semmi? Nemár... :)

Generic Jingle 2022.03.22. 10:28:06

@slima: Lyully, olyan izgi, pletyózás zajlik!

Arról az emberről van szó, akit pár hónapja láttam a Westend aluljárószintjén az egyik bolt előtt?

Zolexx 2022.03.28. 12:41:28

A Wii U/3DS Store bezáráshoz: "tetszettek volna forradalmat csinálni", mint ahogy azt a PS3/PSP/Vita rajongók tették tavaly nagyjából ilyenkor. :D

Generic Jingle 2022.03.30. 08:05:41

Az eltűnt kommentek NFT formában térnek vissza? :-)

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2022.03.31. 08:23:19

@Generic Jingle: Ftr: a kommentelő kérésére töröltem az egész threadet.
süti beállítások módosítása