HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2022/01 - Microsoft+Activision, valamint éves toplisták

2022.02.09. 19:03 Stöki

A pozitív covid-teszt sem állíthat meg, hogy kiposztoljam múlt héten felvett adásunkat, az esedékes Checkpoint Now-t. Ami szokás szerint az előző hónap híreinek összefoglalója egy nagyobb fókusztémával, sok kicsi egyéb hírrel és mindenféle hónap izéivel és random ajánlatokkal, amikért érdemes átnézni a shownotest a lejátszó után.

cpnow2201.png

E havi témánk mi más is lehetett, mint a játékpiaci mozgolódások, röpködő dollármilliárdok: a Microsoft megveszi az Activisiont, a Sony a Bungie-t, a Take Two meg a Zyngát. Mi pedig csak kapkodjuk a fejünket, mint egyszeru podcaster, aki év elején jósolt valamit, aztán máris megbánta... oh wait. Emellett megnéztük, hogy alakult a játékipar 2021-ben, milyen eladási toplisták születtek, meg persze voltak megint kisebb stúdiófelvásárlások, retrós és filmes hírek, meg amikről még a Now-ban szoktunk beszélni. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy a műsorban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb jövő hét elején jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

 

Korábbi Checkpoint Now adások a hetedik évadban:


A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20220109.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, zsovez, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, Horváth Zoltán, MLM a tét, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Lemon Alvarez, Schmidt Zoltán, Fellick, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Rauminen, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

13 komment

Címkék: podcast toplista checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr2417347972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dukefazon 2022.02.09. 19:48:28

Apropó magazinok, pár éve volt egy kevés lapszámot megért Controller magazin, arról mit tudtok, ki készítette, honnan jött és mi lett a sorsa? Aki nem emlékezne:
gamepod.hu/hir/jovo_honapban_hosszabb_lesz_a_controller_magazin.html

SplitGuy 2022.02.09. 20:56:11

A műsort hallgatva a hatodik perc körül merült fel bennem egy kérdés, melyet had tegyek fel itt elsősorban a műsor alkotóihoz címezve de szól épp úgy mindenki máshoz is, aki találkozott már az adott helyzettel.

Mennyire nehéz megbirkózni újságíróként a kommentekkel?

Mennyire gyakorol rátok nyomást ez a fajta - nem ritkán szélsőséges - véleménynyilvánítás a felvétel alatt, illetve milyen módon szűritek a visszajelzéseket?

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2022.02.10. 06:20:03

ezt a picoo-t nem értem, mennyivel nyújt többet 85 forintért, mint egy fa bot.

scherier 2022.02.10. 07:33:32

Még nem hallgattam meg, de ez már szöget ütött a szemembe:))

A LEGO kancellálta... mit csinált a lego?? Milyen cella az ami csak kanoknak való? Nem jobb a kenszölölte sem, hiszen még él...

Értem én, hogy a magyar nyelv már az utolsókat rúgja és most ez a trendi de ezt ne erőltessük már. Vagy angol vagy magyar, de na hajtsunk a Kazinczy díjra.

Generic Jingle 2022.02.10. 10:23:44

Meg tudom erősíteni Grath mondókáját: valóban milliók olvassák a Retro Land oldalt, főleg azon belül a Napi Retro rovatot.

Dukefazon 2022.02.10. 12:42:22

Én annak örülnék, ha a Sony megvenné a Konami videó játék ágát vagy IP-it és felélesztenék a Silent Hill, Contra, Castlevania (Metal Gear?...) franchise-okat.

Vagy nem bánnám, ha megvenné a Platinum Games-t és kicsit megtámogatná őket pénzzel, mert nagyon jó fejlesztő cég, de nagyon hullámzó a játékaik fogadtatása. A Nier:Automata megmentette őket a becsődöléstől, de most megint nem jó irányba tart a cég :(

Számos szóvicc lehetőség volt a Zingára, csalódtam Stökiben. Pl a Zinga árfolyam: "A felvásárlás nem zingatta meg nagyon az árfolyamát". Vagy mobil játékok: "Aki sokat utazik munkába és munka után haza, az gyakran játszik telefonon, sokat Zingázik...". I'll see myself out...

Szekrényszagú néni 2022.02.10. 18:44:26

Rám kb. semennyire nem gyakorolt hatást a sok gyökér röfögése (képzavar) a cikkeim alatt, hiszen világos volt, hogy én tudom jobban.

Szekrényszagú néni 2022.02.10. 21:11:11

Hoppá Stöki, ez az újság, amit apu vett a kicsi fiacskájának felétek, az nem a tudodmelyik volt?

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2022.02.11. 09:12:01

@Szekrényszagú néni: Csak nem a legendás "Sátánfajzat" magazinra gondolt az Aranytollas újságíró Stöki? :P

ric64st (Rihárdó) 2022.02.12. 09:32:27

@scherier: én úgy tudom, ez egy latin szó, és a "kancellár" tisztség is abból van, magyarul ragozott latin szavakból pedig számtalan található a magyar nyelvhasználatban.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2022.02.13. 16:51:13

@SplitGuy: Nyomást nem nagyon, inkább egy belső igény: azt akarjuk, hogy valamennyire kétirányú lehessen a kommunikáció. Mondjuk most már főleg a Discord-szerverünkön megy a diskurzus, de én azért elnézegetek ide is és válaszolgatok. Ami érdekesebb vagy a saját hülyeségünket igazítja ki, arra meg adásban megy a válasz.

@manson karcsi: Világít!

@scherier: Igen, ez egy szándékos szófacsarás, ilyeneket szoktunk csinálni, lásd kazuárok. Hóbortjaink egyike, persze nem muszáj szeretni.

@Szekrényszagú néni: De, tudom, de nem véletlenül nem hangzott el a neve adásban. :) Jobb a békesség.

@-Szűcs Gyula-: Nem, de egyébként az is ilyen volt, valóban. :)

Bera Nándi 2022.02.15. 15:13:17

a quest 2-t én wireless használom, az már nem sci-fi

BCsaba85 2022.02.23. 20:12:35

Sziasztok! Örülök, hogy szóba került a - retro játékok melletti másik - nagy szerelmem, az autóversenyzés is, Michelisz Norbi kapcsán. Csak érdekesség, hogy szinte mindenki, aki kis hazánkból az elsők között eredményt tudott elérni nemzetközi motorsportban, azok mind szimulátoron kezdtek. Wéber Gábortól kezdve, Kiss Norbi háromszoros Európa-bajnokon keresztül a már említett Michelisz Norbiig. Wéber Gabi a már bőven retro 1998-as Grand Prix Legends-szel lett bajnok, ami az egyik legelső élethűnek szánt szimulátor volt, ennek megfelelő nehézségi szinttel, kazuároknak bőven élvezhetetlen volt, főleg, hogy anno egy kormány jóval nagyobb ritkaság volt, mint manapság. Kiss Norbi pedig nagy kedvencemmel, a már - számomra hihetetlen módon - szintén bőven retro, 2002-es első megjelenésű Live for Speed-del lett bajnok, ami véleményem szerint a mai napig az egyik legjobban sikerült fizikával bír, gumideformációval, teljes felületi gumihőmérséklet szimulációval, illetve ha jól tudom, a mai napig az egyetlen fizikai motor, ami lehetővé teszi egy gumi elfézését adott pontban, egyszóval hihetetlen részletes, mégis élvezetes és játszható fizikával bír. Talán a C64-es "Pit stop" jelentett még számomra ekkora sokkot anno, ami valamiért "Pit Stop Profi"-ként volt a kazettámra felírva.
süti beállítások módosítása