HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2021/06 - Blue Box/Kojima-konteo, Capcom plágiumvádak

2021.07.08. 22:05 Stöki

Már egy hét eltelt elseje óta, ideje kilőni az ehavi Checkpoint Nowt. Tudjátok, ez az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran.

cpnow2106.png

Júniusban természetesen az E3 volt a legfontosabb hír, erről külön értékelő adást is készítettünk, szóval ebben most minden mással foglalkoztunk, ami nem E3. Például a nagyon vicces Blue Box+Kojima konteóval, a Capcomot ért plágiumvádakkal, a Sony stúdiófelvásárlásaival, és a szokásos témákkal: filmes hírek, retrós hírek, üzleti hírek és egy-két fontos játékmegjelenés. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy a műsorban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb jövő héten jövünk egy toplistás Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

 

Korábbi Checkpoint Now adások a hetedik évadban:


A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20210621.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, zsovez, Kurucz Ádám, Kecskés János, Dvorszki Dániel, Nagy Gyula, Lidérc, kfgyk kfgyk, Horváth Zoltán, MLM a tét, Kaptás András, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, KrApN3k, periklesz, pec, Magunsz, Rauminen, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

8 komment

Címkék: podcast kojima checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr7516616814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.07.09. 06:19:31

ea: dead space andromeda. már alig várom.

Dukefazon 2021.07.10. 14:20:09

Minél többet hallgattam Grath Kojima Konteo elméletét, annál jobban tetszett :) Persze voltak gyengébb pontjai, de sok nagyon jó meglátás is volt köztük.

Azt kell mondjam, hogy a Quake még mindig nagyon jó! Én tavaly decemberben elővettem a Quake-et a gog-os fiókból, feltettem a Quakespasm engine-t, és végig toltam az alap játékot, a 2 mission pakkot, az Aftershock for Quake-et (az pocsék volt), a pár éve készült anniversary epizódot (Dimension of the Past - röviden: dopa) és pár fantasztikus pályát az Arcane Dimension level csomagból, a Foggy Bogbottom-ot pl legalább 5x. És iszonyat jól szórakoztam még most is!

A Duke3D-vel valahogy nincs szerencsém, amikor édesapám meghalt, akkor a Life is a Beach moddal játszottam, így azt nem akarom elővenni immár 17 éve, és valahogy a Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour sem ért jó időszakomban. Hiába nagyon szeretem a Duke-ot, valahogy folyamatosan csak megsebez :(

Amúgy ez a user név is Duke-al kapcsolatos, és érdekes módon a winchester-hez fűződik. Általánosban az egyik osztálytársam szintén szerette a játékot és egyik szünetben vadul mesélte, hogy "...és akkor jön a duke-fazon a pentium puskával és..." - és én tudtam, hogy a winchesterre gondolt, nincs semmilyen pentium puska, de még azt is rosszul tudta, mert a winchester az nem egyenlő a shotgun-nal. Mindegy is, a srác jó arc, mai napig kedvelem, de ezt nagyon rosszul tudta. És ez a szöveg, hogy "duke-fazon", ez nagyon megragadt és jó pár évvel később felvettem, mint user név :)

Nyiri 2021.07.11. 16:32:56

Elképesztően felhúzott az öngyilkos sztori. Sok nyomorult féreg és persze utána mindenki mossa a kezeit. Lehetne ellene tenni. Egy kett sittre küldött barom után megoldolná a többi nyomorék hogy mit tesz.

Szekrényszagú néni 2021.07.12. 23:33:31

Ma már a politikai spektrum mindkét vége ugyanazt a gyáva csürhetaktikát alkalmazza kb. bárki kicsinálására vagy legalább szakmai ellehetetlenítésére, aki nem szajkózza vissza engedelmesen az agybajaikat. A kék hajú ifjúkommunista cicalányfiúk Amerikából pl. annyiért, mert valakinek volt képe megjegyezni, hogy a kommunizmusban nem volt borjúhús (!) az étteremben.

kolbászosrájáspizza 2021.07.13. 09:16:41

Nagyon érdekes volt a Kojima konteo, nekem leolvadt az agyam vagy hússzor a hallgatás közben. Engem kicsit meggyőzött. Én nagyon szorítok, hogy Kojima álljon az egész mögött, szerintem manapság nagyon hiányoznak a játékiparból az efféle mókázások (így hogy Málinyő atya sem dobálózik már szürreális vízióival). Ha pedig kiderül hogy a Blue Box tényleg az, akiknek mondják magukat... Háát nem lennék a helyükben mikor lesújt rájuk a csalódott konteohívők haragja.

kolbászosrájáspizza 2021.07.13. 09:47:47

@Dukefazon: párszor már elgondolkoztam, hogy honnan jöhetett a neved. Azt gondoltam hasonló sztori mint Vologya Mesternél és olyan séród volt, mint Duke bácsinak. :D

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2021.09.06. 23:04:22

@Zolexx: Nem tudom, mire célzol, de olvasnám, ha kifejtenéd.
süti beállítások módosítása