HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2021/04 - Éves jelentések, áprilisi bulvár

2021.05.10. 19:09 Stöki

Negyedszer jön a Checkpoint Now, kicsit megcsúszva, bocsi (majd próbálom korábban kilőni legközelebb). Tudjátok, ez az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran.

cpnow2104.png

Áprilisban még márciushoz képest is alig volt hír, szenvedtünk nagyon, hogy legyen miről beszélni - ehhez képest észre sem vettük, és több mint másfél órát elpofáztunk. A hónap témája a beesett üzleti jelentések cincálása volt (Sony éves, Microsoft negyedéves, CD Projekt éves), emellett jó néhány bulvárosabb hír is becsúszott, és a filmes blokk is vastag lett ezúttal. Meg persze persze voltak megint felvásárlások és akadt egy-két bejelentett halasztás, megjelenés. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy a műsorban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb egy héten belül jövünk vendéges Checkpointtal. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

 

Korábbi Checkpoint Now adások a hetedik évadban:


A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20210414.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, kfgyk kfgyk, Horváth Zoltán, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, zsovez, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, KrApN3k, periklesz, pec, Magunsz, Rauminen, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr7116528476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.05.11. 06:19:31

r-type 2 final jó lett, a fórumos posztok azért erősek.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2021.05.11. 15:02:37

A nélkülözhetetlen manágerek szerény fizetéséről nekem nem annyira a CP jut eszembe, inkább az osztályharc, Marx-Engels és ilyen kevésbé edgy dolgok.

larry 2021.05.13. 11:39:55

A Psytronik elég aktív volt az utóbbi években, rámentek a retro platform indie scénára, és sorban adtak ki új dobozos játékokat C64-re, Plus/4-re VIC-20-ra stb. Náluk jelent meg pl a Pets Rescue Plus/4-re, a platform szent grálja.

Stefan Derrick 2021.05.14. 08:13:14

C64-re egészen hihetetlen mennyiségű új játék jelent meg az elmúlt öt évben és a számuk egyre nő (mármint pénzért árult játékokra gondolok), a Psytronik pedig az egyik legtermékenyebb kiadó. Az elmúlt három évben három vastag Zzzap 64 évkönyv jelent meg kizárólag új játékokról szóló írásokkal és már van kéthavonta megjelenő Zzzap nyomtatott magazin is újra, más nyomtatott újságokról, a C64-es Freeze-ről, a multiplatform Retro Formatról nem is beszélve, ezek mind szintén friss cuccokról írnak elsősorban, nem a múltba révedve merengenek. Ráadásul a játékok minősége olyan, hogy pl. ha a C64-re bizonyos műfajokban valaha megjelent legjobbak rangsorát fel kellene állítani, már sok esetben az elmúlt öt évben kiadott játékok is többen lennének az élmezőnyben.

Amigára azért voltak említésre méltó FPS-ek annak idején is, az Alien Breed két 3D része például, vagy a Breathless és a NEMAC IV. Ezeken kívül is egész sok felbukkant, de nem voltak az igaziak.

Blooregard19 2021.05.14. 19:39:50

Nagyon köszönöm az adásokat, továbbra is nagyon jók a havi összefoglalók.

Az évfordulókhoz tenném hozzá, hogy épp 20 éves volt a Desperados áprilisban. Ennek örömére pedig az aktuális kiadó készített egy interjút a régi fejlesztők egyikével. Kevéssé problémás fejlesztés volt, de érthetően elmeséli, hogy hogyan lett a zombis vonalból spagetti western, a nehézségi szint megállapításának nehézségeit, vagy hogy a kiadó teszterei javasolták a taktikai rész kalandjátékra cserélését, mert még nem láttak ilyet.
Ha mást érdekel, alábbi linken elérhető:
www.youtube.com/watch?v=XFYdiSrweIc

Szolo 2021.05.17. 13:42:18

A következő havi összefoglalóba jó téma lehet a csaláson kapott PS5 felhasználók konzoljainak a letiltása.

Hoild 2021.05.17. 23:55:42

Miként maradhatott ki a márciusi, de még az április hó videojátékhírei közül is a NEWCOMER eredeti tervezőjének-projektvezetőjének idén március elején megjelent új, magyar-angol nyelvű fantasy CRPG-je?

store.steampowered.com/app/1508260/Tortured_Hearts__Or_How_I_Saved_The_Universe_Again/

lfg.hu/106527/hirek/tortured-hearts-hogyan-mentettem-meg-a-vilagmindenseget-mar-megint/

hup.hu/index.php/node/172894

scherier 2021.05.18. 08:27:11

@Stefan Derrick: én a Reset magazint is szoktam olvasni, ugyan nem jelenik meg túl sűrűn, de szerintem egész színvonalas. Érdemes egy próbát tenni.

scherier 2021.05.25. 12:33:48

@larry: Eddig nem is hallottam erről a játékról. Ez valami gyönyörűűűű. A végén még szerzek egy plus4et valahonnan:)

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2021.06.07. 15:47:35

Emlékszem a PSN balhéra. A PS3 Slimem garanciájának vége felé történt, és úgy kerregett a konzolom mint valami fűnyíró, úgyhogy szervizbe akartam vinni. DE! Az egyik játékom trófeáit a leállás miatt nem tudtam felszinkronizálni, és nem akartam veszni hagyni, úgyhogy izgatottan vártam, vajon lesz-e PSN mielőtt lejár a garancia. Végül lett szerencsére, és kicserélték a konzolom :D
süti beállítások módosítása