HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 6x23: Egy magyar mérnök a Segánál és a Sonynál

2020.12.30. 13:43 Stöki

Nem kevés olyan vendégünk volt már, aki külföldön próbált szerencsét, és neves játékcégeknél hagyta ott a kéznyomát. A Kecskemétről származó Vass Attila is ezt a tábort erősíti, és különösen mozgalmas életutat tud felmutatni: ott volt a sűrűjében a Segánál, a Sonynál, dolgozott önvezető autókon és Hongkong demokráciapárti milliárdosának, és mindenhonnan isteni sztorikat hozott.

podcast151.png

Ezeket a sztorikat most elmesélte nekünk egy jó kétórásra nyújtott felvételben, mi pedig csak tátott szájjal hallgattuk. Ezúton is köszönjük neki, hogy szakított ránk időt, nektek pedig jó szórakozást az adáshoz. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb még idén jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a hatodik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20201215.png

További támogatóink:

Kiss András, rozmy, kopeszku, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Kurucz Ádám, Nagy Gyula, Lidérc, kfgyk kfgyk, Vasas Gergő, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Larten, Ergoproxy83, Milo, Csviri, HaverDodi, ArcadeMacho, Gabesz Fótról, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, Vidra, kszicsillag, Bakonyi Gergő István, Markó Gábor, Seci, NPanyo, zsovez, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, KrApN3k, periklesz, Tök Inger, pec, Magunsz, Obertmotz, Rauminen és Fattykány.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

29 komment

Címkék: retro podcast sony sega checkpoint magyar játékfejlesztők

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr1516364224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thief 2020.12.31. 11:25:22

A tökéletes programozó, a tökéletes testarányú......

hollario 2020.12.31. 20:50:02

Igen, a tökéletes testnél untam meg és kapcsoltam ki. "Nem emlékszem semmire és senkire, csaak arra, hogy mindenütt én voltam a legüberfaszaább csávó" :DDD

thief 2020.12.31. 22:31:22

@hollario:

Pontosan ugyaneddig bírtam:)

Biztos jól megértenék egymást József Schaffer (@angelday)-el...

Boldog újévet:)

Emori Spike 2020.12.31. 23:27:39

Húha, hát a kedves meghívott nagyon szeretheti Vass Attilát.
Én a PSP wifi résznél adtam fel sajnos.

Taldarim 2021.01.01. 01:21:03

Egyébként annak mi az oka hogy a virtuális utakon történő autótanítást nem szeretik az autós cégek? Mi a hátránya annak a módszernek?

Dukefazon 2021.01.01. 15:04:13

Húú, milyen sok a negatív komment. Nekem ez az epizód nekem nagyon betalált. Én 2004-2010 között jártam a BME-NIK-re (ami ugye a Kandóból vállt ki lényegében, ma OE-NIK néven fut), engem is tanított Sima Dezső (csak SIMD-nek hívtuk egymás közt->Single Instructions, Multiple Data után) és Tick József is, de biztos volt több tanári átfedés is, akit nem említettünk. Remélem Csink titeket nem tanított "még".

Mivel nagy Sony és Sega fan vagyok és az említett kütyükkel szerintem mind találkoztam, áhitattal hallgattam Attila történeteit, irígylésre méltó utat járt be. A végén a kínai szál kevésbé fogott meg, de pl Ken Kutaragi történetek nagyon jók voltak :) Nekem nagyon bejött az epizód, köszönöm!

Minta Felismerő 2021.01.01. 19:03:07

Az interjualany egy zseni, ez ketsegtelen.
Persze amilyen kaprazatosan old meg technikai problemakat neha, olyan benan es turelmetlenul adja el az eredmenyeit az aktualis fonokenek. Es ugy tunik, hogy az elso par pofon utan elmenekul egy masik ceghez. Onvezeto autot vagy a Sonynak programozni talan izgalmasabb, mint a mostani munkai.
Viszont aki keptelen megbocsajtani egy ennyire sikeres embernek, hogy szereti fenyezni magat, az meg nyilvan egy szanalmas luzer, aki soha nem fog elerni semmit.
Amiga Forever. :)
Szuper interju, a legjobb 2020-ban. jo lenne meg ket ora es egy masodik resz iden!

thief 2021.01.02. 08:59:14

Szegény Vass Attila is mondta az elején, hogy ingyen se engedték órát tartani....

hpeter 2021.01.02. 18:31:39

Szerintem is az egyik legérdekesebb anyag volt az idén, egy zseniális mérnök, szerencsés és irigylésre méltó pályáját láthattuk. Le a kalappal előtte! A riporteri oldal is jó volt, keveset szóltak bele, ha kellett ügyesen és hozzáértően terelgették végig. Szakértő módon segítették ki, ha valamire nem emlékezett.
Végig élveztem! Köszönöm!

Dukefazon 2021.01.02. 23:05:48

@Dukefazon: Ja, most jut eszembe, egyik Számítógép Architektúra előadáson Sima Dezső célozgatott a következő PlayStation-ben használatos processzorra, hogy most épp kivel dolgozik együtt a Sony, de már pontosan nem emlékszem. Úgy emlékszem, hogy akkor már kinn volt a PS3 és így a "következő" PlayStation alatt a PS4-et érthette. Jó rég volt már, sorry.

Everyl 2021.01.05. 12:25:41

Általában read only vagyok, de most muszáj megjegyeznem, hogy ez egy nagyon érdekes interjú volt. Még több ilyet. Ja és még mindig várom a Paradox bemutatót. :)

CaptainClassic 2021.01.05. 14:43:13

Ez egy ritka jó adás volt! Thx!

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2021.01.05. 14:46:41

@GLiSKARD: Nem állítom, hogy pontosan értem a kérdésed. :) Kifejtenéd?

kemi242 2021.01.05. 23:37:56

Nagyon érdekes adás volt. Nem értek egyet a negatív kommentelőkkel, szerintem az elért komoly eredményei miatt az interjúalany jogosan lehet büszke magára. Tetszett, hogy pár vicces sztori is előkerült, megnéztem volna a japán kollégákat, ahogy néznek a morzekódot csipogó gépre a Segánál.

vagodeszka 2021.01.06. 11:34:23

Nagyon jó volt ez az adás, Attila nagyon nagy forma, prímák voltak a sztorik, a morzés megoldáson még mindig röhögök.

Generic Jingle 2021.01.06. 13:59:04

Azt nem vitatom, hogy miket ért el, de azoknál a részeknél, amikor arról mesélt, hogy kivel hogyan társalgott, azoknál elég gyakran éreztem, hogy osztani kell kettővel vagy annak különböző hatványaival.

Csapee 2021.01.07. 15:16:31

Ez volt az utóbbi évek legjobb vendégszereplős adása (most a régi haverok nem ér), de a végére a fiúk annyira elfáradtak szellemileg hogy csak kapkodták a levegőt a segglyukokon keresztül. Egyszerűen borzalmas mennyiségű és minőségű tartalom. Kár hogy ez az ember nem "alkalmas" a leendő mérnökök kreativitását felkorbácsolni mezei óraadó tanárként.

Ambassador Kappa 2021.01.07. 21:59:25

Köszi ezt az adást is,
Ha csak a fele igaz, akkor is minden tisztelet ezelőtt az életút előtt.
Furcsa volt az egész adás alatt, hogy elmondása alapján mi mindent megcsinált, ahogy beszélt emberekkel (már fiatalon is), jobban mondva ma már legendákkal és a végén a Toyota sztori is, hogy mindebből soha nem volt semmi gondja / baja, az már-már hihetetlen. Hogy Kutaragi egy teázás közben döntötte el a WiFi szerelést a PSP-be, mindezt Attila szavára adva, az annyira szürreálisnak hat, de ha így volt, akkor köszönet érte. :)
Viszont, hogy a Toyota, ami a világ legnagyobb autógyártója, azt egy vállrendítéssel elintézze, hogy ODB-n feltöri bárki és publikálja is a Prius vezérlését, amit a Google átvesz és nincs semmi következménye, sőt a Lexus főmérnöke kér tanácsot ezek után? NFW.
Mondjuk az Apple is alkalmazta azt a figurát, aki feltörte az iOS-t, hát a fene tudja...
Amúg meg Attila tényleg zseni, jó tudni, hogy ilyen magyarok is vannak szerte a nagyvilágban. Jöhetne még két óra, elhallgatnám.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2021.01.09. 18:06:09

Nem semmi történetek, kicsit úgy éreztem magam, mint amikor magyar versenyző nyer az olimpián, bár a sport nem érdekel. Nagyképűséget se hallottam ki egyáltalán, ill. itt lenne mire.

Kecsege2 2021.01.13. 21:20:26

Egyáltalán nem éreztem beképzeltnek. Számomra felfoghatatlan, hogy egy Magyar ember ennyi minden korszakalkotó terméknél közreműködött, szinte már hihetetlen és mindezek mellett a büdös életben nem hallottam a nevét. Arra még kíváncsi lettem volna, hogy mégis hogyan került kapcsolatba ennyi fontos emberrel és miért pont ő került oda ahova került? Japánban nem voltak tehetséges szakemberek ezerszámra? Csak simán szerencséje volt és jókor volt jó helyen?

.DnP. 2021.01.15. 19:52:41

Gyerekkorom kedven meséje volt a Münchhausen báró kalandjai. Brutál jól sztorizott benne az öreg, imádtam olvasni :) Na erről az adásról az a könyv ugrott be. Nem mondom, hogy nem igazak az elhangzottak, csak hihetetlen :)

Tzl 2021.01.21. 09:38:57

A csávó a játékipar Forest Gumpja :)
Minden jelentős eseménynél ott volt, és befolyásolta a dolgok menetét.

Viszont én is imádtam a sztorikat, és hallgattam volna még órákig.

Szolo 2021.01.25. 16:26:31

Nagyon élvezetes beszélgetés volt, és még ha egyes életpillanatait most visszaemlékezve esetleg el is ferdítette a saját előnyére, akkor is egy kiemelkedően sikeres életutat tudhat már maga mögött, és még messze nem tette le a lantot.
A fanyalgóknál valószínűleg már ott elrúgta a pöttyöst, hogy az itthon hagyományosan "fényesre nyalt" intézmény renoméját erősen erodálta a tények megemlítésével.

Emori Spike 2021.02.08. 09:19:51

@u2ro: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ErEr 2021.02.15. 15:06:14

Szuper volt, ki is raktam az ArtistPub csoportba a sok grafikai téma miatt. Tényleg kissé már a hihetetlenbe csap át a dolog, ha ez mind így van akkor a magyar médiának itt egy hatalmas lehetőség amit bemutathat, mert én is szívesen hallgatnám még tovább, nézném meg TV-ben stb. Attilát é a történeteit.
süti beállítások módosítása