HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Mini #138: C.R.E.A.T.U.R.E.S. 1-2.

2020.09.30. 20:48 Stöki

cpmini_138.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Hogy a C.R.E.A.T.U.R.E.S. közel áll a szívemhez, az a podcast legelső adása óta nyilvánvaló, hiszen ebből a játékból loptam a főcímzenénket, sőt tíz évvel ezelőtt részletes posztot írtam ide a C64-korszak grafikai csúcsteljesítményéről. Én éreztem, hogy nem biztos, hogy újra kellene játszani ezzel a csodával, de az elmúlt években annyian követeltétek, hogy legyen C.R.E.A.T.U.R.E.S.-Mini (legutóbb a nyári támogatói összejövetelen), hogy muszáj volt már sort keríteni rá. Még mindig nagyon szép és vicces, de trainer nélkül brutál nehéz (trainerrel meg minek játszani 2020-ban). Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

Rendhagyó módon most nincs cikk a poszthoz, mert 2010-ben tényleg elég részletesen megírtam a C.R.E.A.T.U.R.E.S.sztoriját, úgyhogy inkább az a posztot rendbe szedtem most, és ezennel idelinkelem. Aki nem hallgatna, hanem olvasna a játékról, fáradjon el erre.

Legközelebb egy héten belül jövünk egy júliusban felvett vendéges adással. Továbbra is válasszatok bennünket, és visszajelzések, észrevételek jöhetnek bátran (iTunes-ra is, mert akkor jobban észrevesz minket a drága), és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

 

Korábbi Checkpoint Mini adások a hatodik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

 


A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20200930b.png

További támogatóink:

Kiss András, rozmy, kopeszku, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Kurucz Ádám, Nagy Gyula, Lidérc, kfgyk kfgyk, Vasas Gergő, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Larten, Ergoproxy83, Milo, Csviri, HaverDodi, ArcadeMacho, Gabesz Fótról, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, Vidra, kszicsillag, Bakonyi Gergő István, Markó Gábor, Seci, NPanyo, zsovez, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, KrApN3k, periklesz, Tök Inger, pec, Magunsz, Obertmotz, Rauminen és Fattykány.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

10 komment

Címkék: retro podcast c64 checkpoint mini

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr9216222512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leadfoot 2020.09.30. 20:52:18

Ez a játék egész jó, csak hát a zenéjét a Checkpoint-ból lopták.

Dukefazon 2020.09.30. 22:38:54

IMÁDOM! Én is írtam emailt nem rég (március körül), hogy kéne egy mini. Az első rész sem rossz, de mint ahogy a Terminator 2 beárnyékolta az 1-et, így a Creatures 2 teljesen ellopta a rivalda fényt a Creatures 1 elől. Gyerekkorom meghatározó játéka volt és szerintem a legeslegjobb játék C64-re!

2 éve megvolt eredeti dobozos kazettás verzióban mindkettő, de egy szakítás után azt hittem, hogy jó lesz eladni "felesleges" "kacakotak" és így megváltam tőlük :(

sporovits 2020.10.01. 09:10:25

@Vrungel76: ... és amely egyúttal mozaikszó is.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2020.10.01. 09:39:48

a szavazás nem működik. :(

larry 2020.10.01. 19:22:02

Apropó CREATURES zene, csináltam nemrég egy mash-upot klasszik hiphop és klasszik játékzenékből (SID, TED és AdLib), nem feltétlenül legendásakból, vagy az agyonjátszottakból (bár a Maniac Mansion meg a Transport Tycoon elég legendás), hanem olyanokból, amik nekem is nagyot ütöttek anno. Használtam a C.R.E.A.T.U.R.E.S.-t is, sőt, a Checkpointosat. Szerintem egész jó, fogyasszátok egészséggel: bit.ly/3irTXkc

mazochist 2020.10.06. 07:49:24

A kényszeres szóviccelés komoly agybetegség jele lehet, ma is tanultam valamit

Generic Jingle 2020.11.05. 14:56:16

Ez tényleg egy ott és akkor játék, 1992 nyarán C64-re egy "must have" volt, pedig akkor már főleg Amigán toltam.

natS 2020.11.09. 19:21:33

Na de mikor lesz Creatures 1-2 mini?
süti beállítások módosítása