HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 4x25: Back in Time 2018 és egyéb C64-zenék

2018.11.17. 23:15 Stöki

Vannak adások, amiket gyakorlatilag a Patreon-támogatóinknak köszönhetünk, például a tavalyi meg az idei Tokyo Game Show adás (vittük ki a technikát, amit a támogatói pénzből vettünk), de ez a mostani ezek között is különleges. Történt ugyanis, hogy a Patreon-támogatásokból művelődtünk egy kicsit, amennyiben október közepén elmentünk Norvégiába egy C64-zenei minifesztiválra, a Back in Time Live-ra (mutasson valaki nekem ennél niche-ebb rendezvényt). Nem tudtuk, mire számíthatunk ott, de arra nem is tippeltünk volna, hogy az ötödik percben összefutunk egy Checkpoint-hallgatóval, aki 25 éve Amerikában él, és akinek kisujjában van az egész C64-zenei világ.

podcast92.png

Ő Olajos Imre, becenevén LaLa, aki majdnem 20 éve a monumentális High Voltage SID Collection nevű C64-zenegyűjtemény összeállításában is részt vett, ott volt a legeslegelső Back in Time Live-on, és előre köszön neki több C64-zeneszerző. Nyilván beszéltünk a munkáiról, a koncertekről, Reyn Ouwehandről, Jeroen Telről, Chis Hülsbeckről, a Fastloadersről és a nemrég elhunyt Ben Daglishről, aki az említettek mellett szintén fellépett volna az eseményen. Rengeteg új infóval gazdagodtunk, szóval köszönjük ezt is a támogatóinknak, és reméljük, nektek is tetszeni fog a felvétel. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott:

Legközelebb jövő hét elején jövünk egy gyors Checkpoint Minivel, aztán rögtön egy Checkpointtal. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a negyedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból pedig a teljes harmadik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Ezek pedig vendégszerepléseink a Runyai Stúdió podcastjében, A hiányzó darab podcastben és a Fun With Geeks YouTube-csatornán (van már második rész is! sőt, harmadik!), illetve Stöki évekkel ezelőtti vendégeskedése a Konnektor podcastben.

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20181117.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Hollósi Dániel, Mozoka, Nagy Gyula, Győri Ferenc, Gortva Gergely, Révész Péter, Szabó Ferenc, Huszti András, cue, polish, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, Szauer Tibor, ricsi, abeddon, Valis142, Varga Bálint Bánk, Koppn, csee, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, Rudymester, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Invi, Coeris, Velicsek István Gusztáv, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Müller Niki, Tresó Ottó, bigwhite, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, ArcadeMacho, Selmeci Dávid, Hájas Ákos, Lottsie, CsikosZ, Oli, Udvardy Tamás, Döme, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Kovács Marcell, Neriana, Larten, Arsenic, rBali, hadam89, Ergoproxy83, Milo, Csviri, Gueszka, Magyar Kristóf.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

 

22 komment

Címkék: retro zene podcast sid c64 checkpoint ben daglish

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr3114376039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majdénmegmondom 2018.11.18. 00:35:57

Nemrég jöttem rá, hogy -bár a Spectrumtól a PC-ig végigküzdöttem az egész palettát- a chiptune-al ki lehet kergetni a világból. A kopottas grafika nem zavar, a nehézséggel és az irányítással is meg tudok barátkozni, de ha megszólal a 8 bites nyekergés, máris kilépek a játékból.

Majdénmegmondom 2018.11.18. 00:36:54

Nemrég jöttem rá, hogy -bár a Spectrumtól a PC-ig végigküzdöttem az egész palettát- a chiptune-al ki lehet kergetni a világból. A kopottas grafika nem zavar, a nehézséggel és az irányítással is meg tudok barátkozni, de ha megszólal a 8 bites nyekergés, máris kilépek a játékból.

Flankerr 2018.11.18. 01:14:13

Ez egy a "szokásostól" eltérő, de nagyon jó adás volt :)

Majdénmegmondom 2018.11.18. 13:54:40

Az Index kommentmotorját meg be kéne szántani a... csudába.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2018.11.19. 10:31:07

a bergeniek megeszik a trollokat, vezérük porcos király.

Savior 2018.11.19. 13:10:57

Nagyon nincs időm mostanában podcastot hallgatni, de erre most feltétlenül sort kell kerítenem...

Reyntől a kedvencem egyébként a Green Beret-feldolgozás: www.youtube.com/watch?v=v8UBY8Yj9c0. 10 perc, érdemes meghallgatni.

ziona · http://ziona.blog.hu 2018.11.19. 16:57:48

Ez nagyon jó lett, srácok, élmény volt újraélni LaLa segítségével az eseményt!
Nagy köszönet, remélem, hamarosan máshol is találkozunk! :)

AarPoe 2018.11.20. 08:47:14

Szuperjó adás lett :) azt hiányoltam kicsit, hogy kevés szó esett játékcímekről, vagyis hogy Reyn, Jeroen vagy a többiek pontosan milyen játékok zenéjét játszották. Kimondottan C64-specifikus zenék voltak?

Szolo 2018.11.20. 22:23:39

A téma érdekes volt, de LaLa beszédét hallva sajnos többször fölrémlett előttem Hofi örökbecsű szövege "anyanyelvi konferencia, azt mondják az előadónak: "Tessék mondani, oh, well, hogyan kell leírni, törölköző vagy türülköző? Na, eddig mennyi van leírva? TH."
Néha zavaróan "amerikás magyar" beszédre váltott.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2018.11.20. 22:34:57

@Szolo: Ember, 25 éve ott él. Az élete több mint felét. Ennyi idő alatt nagyon sokat kopik az anyanyelv, illetve idomul az új helyzethez. Ez agyi plaszticitás, nem sznobizmus.

lokkoL 2018.11.23. 14:04:09

Ilyen felhozatal mellett kezdem szégyellni mit művelek én Double Score Dungeon néven.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2018.11.25. 08:05:15

@lokkoL: inkább az arcade cabinetről mesélj valamit, ami a szobád sarkában figyel. ;)

lokkoL 2018.11.25. 22:37:14

@manson karcsi:
100 000 Ft bírságot rótt ki érte a szerencsejáték felügyelet, mert lebuktunk, hogy a Dürer Kertben üzemeltetjük ingyen...
Erre varrjál gombot.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2018.11.26. 06:25:52

@lokkoL: valami jogi basz kell hozzá, hogy nem szerencsejáték célú. mióta az elvtársak érdekeltek ebben is, azóta csírájában fojtják el a konkurenciát a csinovnyikhadseregükkel és gumiszabályozásaikkal.

az enyém itthon van, nem viszem közösségbe. szerettem volna, de nincs fölös 100 forintom másvalaki rosszindulatára.

amúgy az érdekelt volna, hogy mit játszik, milyen hardver van benne.

lokkoL 2018.11.26. 10:58:17

@manson karcsi:
nem tudom milyen képen látod melyik szobám sarkát.

de két gép van
mindkettő JAMMA-s, eredeti újra kondizott, tranyózott monitorral

van eredeti NEO GEO gép, hozzá Metal Slug 1 cartridge
van Caddilacs & Dinosaurs lap, bootleg, tehát kínai cucc utángyártás. A hangokon spóroltak itt ott.
És van egy pandora's box 4-ünk kb 500 játékkal, de az emulátor ...

lokkoL 2018.11.26. 11:03:36

@manson karcsi:

A szerencsejáték felügyeletes efftársaknak meg nem a NER politikai céljai valósítják meg, csak féltik az állásukat, mert nincs más gép amit meg lehetne baszni ... kocsmai nyerőgépek már nincsenek, amik a kaszinókban vannak azokat nem ők ellenőrzik, sima játékgép: flipper, arcade gép meg alig van, örülnek hogy találtak egyet, ami szerintük illegálban üzemel ... de majd kapnak a pofájukra ne félj.
Az egyesület önszántából nem fizet hülyéknek, és pár napon belül végrehajtás jön.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2018.11.27. 20:27:23

@lokkoL: double score dungeon-re első gúgel találat a fastflow-s videód, ott látszik egy cabinet a sarokban.
nekem egy candy cabinet van, custom kontrollerekkel, pc alapokon, emulálva a retrót.

BundesBlog · http://kotelpalya.blog.hu 2018.12.01. 14:26:53

Buli előtt be kell vásárolni a Rema 1000 diszkontban sörökből, ott "már" 1000 forint körüli áron is lehet kapni egy fél literes dobozost. :)

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2019.01.04. 20:16:55

Hú, érdekes adás volt, ez a "ti szabadok vagytok" ürge nem részletezte?
süti beállítások módosítása