HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Az ember, aki fél évig 48 órás napokban élt

2016.03.29. 21:09 Stöki

A húsvét miatt hétfő helyett most kedden jelentkezem Vakondok-werkfilmmel. (Tudjátok, ez az a dokumentumfilm, ami a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát fogja feldolgozni, és aminek rendezőjével nemrég beszélgettünk). Ezen a héten régi ismerőst köszönthetek, Olessák Robit, aki anno évfolyamtársam volt a Kandón (és amúgy a kommentdobozban is meg szokott fordulni Isten Nyila néven). Itthon ugye mindenki Rátkai Istvánt tartja a szöveges kalandjátékok koronázatlan királyának, pedig Robi is odaférne mellé a trónra olyan játékaival, mint a Lord of the Hell, Az Alvilág Ura, vagy a C64 egyik magyar csúcsjátéka, A gálya. Utóbbit Robi két évig fejlesztette, és amikor a CoV-ot is kiadó Com-Ware 1993-ban piacra dobta, a C64 már eléggé kifutóban volt, ennek ellenére sokaknak szerzett még szép emlékeket ez a játék. Róbert a szakdolgozatát is kalandjátékos témában írta, aminek részeként A babó című Tolkien-regényből csinált játékot úgy, hogy abban 14 főhőst lehetett irányítani. Mivel ez nem kis munka volt, Robi minden második éjszaka egyszerűen nem aludt. Erről is mesél a werkfilmben. (Korábbi werkfilmek: Kiss Donát, Ian Livingstone, Fodor Tamás, Nagy Csaba, Szenttornyai László, Stein Róbert, Vámosi Zsolt, Rátkai István, Mark Cale, Balogh Zsolt, Rényi Gábor, Kiss István).

Így készült a Vakondok 4 - 13 - Olessák Róbert from Moleman on Vimeo.

3 komment

Címkék: c64 werkfilm vakondok olessák robi

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr338544804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DOGMAN · http://kutyasagok.blogspot.com 2016.03.30. 07:38:22

Robi miatt lettem szoftverfejlesztő :D
Vidéken éldegéltem, és az egyik jóbarátom is a Kandóra járt, kb. Robival egy időben.
Nem emlékszem már, hogy egy osztályba, vagy évfolyamba, vagy 1-2 évfolyamon belül. Szerintem fiatlabb Robinál, de ez most mindegy.
A lényeg: haver mikor hazajött a hétvégén, hozta a C64 (és PC) stuffot vidéki szemmel hihetetlen mennyiségekben.
Többek közt Robi kalandjáték tesztjei, BASIC szöveges kalandjáték demó, ééérteeed egy program amit viszonylag könnyen el tudok olvasni, hogy miképp működik, aztán a többi dolog...
Köszi utólag is Robi! :))))))

Zephyrous 2016.04.02. 18:44:26

Bocs, hogy ezt írom, de ez a "Vakondok téma" már túl van tolva itt is. A főoldalon 5 bejegyzés is erről szól...

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2016.04.02. 20:47:30

@Zephyrous: Hát inkább az a baj, hogy nagyon nem volt időm másra az elmúlt hetekben. :( A heti egy Vakondok nem lenne sok, ha lenne mellette napi egy egyéb poszt. Egy ilyen videót bedobni viszont nem sok meló, így valahogy erre mindig jut idő. De értem, mi a gondod.
süti beállítások módosítása