HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Háborúban eltűnt a repülőjével, 55 évvel később az unokája videojátékot csinált róla

2015.11.18. 09:56 Stöki

A Kotakun akadtam rá az Oases című, Unity motorral készült kis indie játékra, ami újabb szép példája annak, hogy mennyi minden lehet videojáték (vagy mennyi minden veti fel a kérdést, hogy egyáltalán micsoda a videojáték, nézőpont kérdése). A kezdő képsorokon egy repülő zuhan egy sivatag felé, aztán megnyílik valami dimenziókapu, és a gép egy pszichedelikus világba kerül, ahol ehhez passzoló zene szól. Cél nincs, a repülővel lehet röpködni, amíg a zene tart, aztán egyszer csak véget ér az egész, lehet újra kezdeni másik pályán.

Az egészben a játék fejlesztésének története a legérdekesebb. Az Oasest egy 26 éves francia fejlesztő, Armel Gibson csinálta, akinek a nagypapája 1960-ban, az algériai függetlenségi háborúban halt meg, napokkal az első gyereke születése előtt. Illetve nem meghalt, hanem a repülőjével eltűnt, de a leglogikusabb magyarázat az, hogy lezuhant és meghalt. Armel viszont nem érte be a leglogikusabb magyarázattal, hanem - kicsit talán önterápiás céllal - elkészítette az Oasest, és a nagypapájának ajánlotta. "Szeretek arra gondolni, hogy ez történt vele" - írja az álomvilágban röpködős játékban.

A fejlesztő 1 dollárt kér az Oases letöltéséért, de ez fakultatív, ingyen is odaadja a játékot. Én nem sajnáltam rá azt a 300 forintot; szimpatikus, hogy valaki így dolgozza fel a gyászát, illetve az is tetszik, hogy a videojátékok ennyire különfélék tudnak lenni 2015-ben.

3 komment

Címkék: indie wtf komoly játékok oases

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr308088226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TH 2015.11.18. 20:45:40

"A fejlesztő 1 dollárt kér az Oases letöltéséért, de ez fakultatív, ingyen is odaadja a játékot"
Pontosabban az 1 dolcsi a felajánlott összeg, de adhatsz többet is érte (és persze letöltheted ingyen is). Nem hiszem, hogy sokat játszanék a cuccal, de egyrészt szimpi az ötlet nekem is, másrészt nagyon tetszik ez a hozzáállás, hogy a vevő dönthet az árról, úgyhogy esélyes, hogy én is befektetem ezt a hatalmas összeget. :)

Havanese 2015.11.23. 09:58:34

Egy dollárt még nekem is megér, ha nem is játszok vele akkor is. Ne vegyük már el a kedvét további fejlesztésektől :)
süti beállítások módosítása