HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Hétvégi játékcsaj: Rachel Coriolis

2013.09.21. 13:33 Stöki

A Wing Commander sorozat első két része nekem kimaradt (tudom, szégyelljem magam), rögtön a harmadikkal találkoztam először. Egyik spanom mutatta meg (akinek 386-os gépe volt, amikor nekem csak 286-os, ezért sokat jártam hozzá), és teljesen lenyűgöztek a játék filmbetétei, amelyekben Blair parancsnokot Mark Hamill játszotta, azaz Luke Skywalker személyesen. Aztán két küldetés között egyszer csak felbukkant egy szőke nő, és a haverom mindentudó mosollyan odasúgta: „ő egyébként pornósztár ám”. („Tudom” – hazudtam erre.)

A szőkeség Rachel Coriolis volt, akit a Wing Commander III: Heart of the Tiger mellett a sorozat ötödik részében, a Wing Commander: Prophecyben is láthattunk. Háttértörténete szerint egy tehetséges mérnök, aki többek között Blair űrhajóján ügyködik, és akinek a pasija meghalt egy kilrathik elleni bevetésen (a kilrathi a sorozat ellenséges földönkívüli faja, képzeljünk el egy rakás, nagymacskára hajazó, gonosz Csubakkát). Mivel a játék egy pontján Blair is elveszíti a párját, Rachel vigasztalgatja, de Robin „Flint” Peters hadnagy is nagyjából ekkor mutat gyengéd érzelmeket a parancsnok iránt. És ekkor jön az, ami sokkal később a Mass Effectben olyan népszerű volt: mindkét nővel lehet kavarni, a játékos dönt. A lenti videóban megnézhető e jelenetek egyik fele, ahogy Blair úgy pattog a két nő között, mint egy részeg flippergolyó.

Elég viccesek Rachel kétértelmű célozgatásai holmi hajtóműre (say no more, say no more), és az is, ahogy a két nő szemmel öli egymást. Persze a kavarás csak smárolást jelent, nincs olyan szexjelent, mint a Mass Effectekben. Itt a randilehetőségek másik fele:

Ha Rachelt választjuk, akkor a sztori szerint Blair és ő visszatérnek a Földre, ahol 2673-ban összeházasodnak. A frigy azonban rövidnek bizonyul, a házasság nem működik, és elválnak, a későbbi Wing Commanderekben már csak barátok. A Wing Commander-regények is ezt a forgatókönyvet erősítik, ott meg is magyarázzák, hogy a parancsnok azért nem Flintet választotta, mert félt, hogy esetleg őt is megölik egy küldetésben, míg egy mérnök, aki nem röpköd űrharcokban, nagyobb biztonságban van. Micsoda romantikus alkat ez a Blair, nem igaz?

A szőke mérnököt egyébként tényleg pornós játssza, Ginger lynn, a nyolcvanas évek egyik pornólegendája (aki két évig Charlie Sheen nője is volt). Ő az egyébként, aki a Metallica Turn the Page-feldolgozásának klipjében is szerepel. Lehetne is most tizennyolcpluszosítani a posztot, de az oldalletöltés-prostitúciónak ellenállva visszafogott képet kaptok a művésznőről.

Ginger-Lynn-Allen-Feet-237436.jpg

18 komment

Címkék: pénteki játékcsaj wing commander

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr345527348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2013.09.21. 14:36:22

kommenteltérítés: az imperium galactica ezt a b kategóriás mozifílinget akarta visszaadni a sárgapizsamás budget filmbetéteivel.
johnson, fel van függesztve!

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2013.09.21. 17:02:43

@manson karcsi: Sőt! "Sikerült a küldetés, ennek örülök!" (mindezt ugye Cliff Barnes szinkronhangján, elképesztően béna hangsúlyozással)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2013.09.21. 18:07:36

@-Szűcs Gyula-: milyen kár, hogy még 2000 előtt kölcsönadtam a guru mellékletes ig1-et egy faszkalapnak, aki azóta se adta vissza. tecsőn kerestem pizsi parancsnokot, de nincs róla értékelhető videó, csak a feleségesek vannak fent, meg valami open imperium galactica (code.google.com/p/open-ig/).
ja, és készül a harmadik rész?

komplikato 2013.09.21. 19:19:40

@manson karcsi: Nem hiszem, IG Online készült, de pár hete volt egy hír miszerint a Digital reality-nek fűrészeltek. Mondjuk nem tudom mennyire fix, mert ilyet hallottam már párszor. Az Open IG, meg az első rész JAVA feldolgozása, hogy még kenyérpirítón is menjen, azokkal a gyári videókkal. Csak bővítés alatt van, pl. lesz majd benne kémkedés, ami a második részben volt csak, multi és ilyesmik.

Én mindig csak szerettem volna a Wing Commanderrel játszani, soha nem jött össze. :D
A videóit sokáig semmi sem überelte és nagyon sajnálom, hogy a mozi verzió olyan lett amilyen.

komplikato 2013.09.21. 19:36:05

Ja egyébként rosszul emlékszem vagy tényleg volt olyan rész a játékban, hogy ha nem a technikus csajjal kavartál, akkor NEM csinálta meg rendesen a gépet és félig szétesett a csata közben vagy mi?

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2013.09.21. 20:38:46

@K0vasz: igen, köszi! beállítottam kezdőlapnak.

K0vasz 2013.09.21. 20:45:25

Nekem amúgy talán csak az első rész volt meg... anno a 3-ról hallottam, hogy ilyen videós meg minden, de hozzám végül nem jutott el... a 4-ből is csak egy cikket láttam a PC Ultrában... :(

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2013.09.22. 11:16:03

@K0vasz: MICSODA BEST OF VÁLOGATÁS!!!!! :) köszi!

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2013.09.22. 11:20:08

@komplikato: hú, az nem lenne rossz! Alig várom, hogy végre megint bevethessem az "1 kis tankot tartok minden bolygón, 40 szupertankot meg az intergalaktikus gyárban, azt' ha jön az ellen, mindig arra a bolygóra teleportálom az armadát, amit épp megtámadtak"-trükköt!
:)

bullseye 2013.09.22. 11:36:59

Wing Commander 3-4 általában csak olyan gépen ment jól, ami nem létezett még a megjelenésekor. Híesen optimalizálatlan volt. 5. rész a 3D gyorsítással már jobb volt egy fokkal.

Savior 2013.09.23. 12:23:34

Én asszem Flintet preferáltam, de már rég volt.

@bullseye: Úgy látszik a játék minősége és a kód optimalizáltsága egymást kizáró faktorok voltak az Originnél. :)

False_GOD 2013.09.25. 11:03:03

@manson karcsi: biztos vagyok benne, hogy az az alak itt cifu78 nickel fut, a jelzőt mintha rá öntötték volna.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2013.09.25. 11:11:29

@False_GOD: A személyeskedést mellőzzük, nem először kérlek rá.

False_GOD 2013.09.25. 11:37:49

@Stöki: oké, de ez nem személyeskedés volt, hanem inside joke, cifu értené, plusz, én semmilyen jelzőt nem tettem közzé, tehát nem sértettem meg senki személyét... most egy picit túlbuzgónak érzem a felsőbb hatalom jelenlétét, ennyi erővel manson karcsit is elővehetted volna, mert a jelzőjével megsértett valakit átvitt értelemben aki ebben a galaxisban létezett/létezik.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2013.09.25. 17:30:50

@False_GOD: drevor volt a nickje 2000 környékén, most osztályvezető. és még mindig egy faszkalap. cifu munkásságát nem ismerem, de az évjárat stimmel.
süti beállítások módosítása