HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Az IDDQD ahol tud, segít!

2013.09.09. 11:07 Stöki

Volt már ilyen posztunk: a tisztelt olvasó jajkiáltást enged (szégyenünkre túlságosan ritkán nézett) levelesládánk pusztájába, mert bekattan neki egy játék, mi pedig segítünk a tisztelt olvasónak - ha mi nem tudunk, akkor a kommuna elé tárva a kérdést. Volt már, hogy meglett így a Goblins 3, most megint vadászni kell egy kicsit, mert Dénest nem hagyja nyugodni ez a játék:

Elnézést a zavarásért, de segítségre lenne szükségem, hogy megtaláljak egy C64-es játékot. Annak idején a "the island hopper" néven emlegettük, és az volt a lényege, hogy egy szigeten kellett mászkálni, és egy rakéta alkatrészeit összegyűjteni mielőtt kitör a vulkán. Egymásnak csapdákat lehetett állítani, pl. kiásni egy gödröt és betakarni, amibe az ellenfél beleesett, vagy éppen egy fáról lelógatni kötelet, amire ha rálépett felhúzta őt, és ezzel nyertünk egy kis előnyt, hogy mi találjuk meg gyorsabban az alkatrészeket. Ha "the island hopper" a címe, akkor nem találom sehol, tudnátok valamiféle elérhetőséget adni hozzá, vagy hogy merre keresgéljek? Ha nem ez a címe, akkor nem tudjátok esetleg, hogy mi lehet ez a játék?

Én a leírásból úgy tippelem,  hogy ez a Spy vs. Spy sorozat valamelyik része lehet, de annak idején nekem cakkpakk kimaradt a széria, szóval ez tényleg csak tipp, mert bekattant egy régi CoV-leírás. Esetleg valaki tudja? (Hát persze, hogy tudja, a kommunát ismerve 5 perc alatt meglesz ez.)

[UPDATE: Nem kellett öt perc sem, tényleg Spy vs. Spy, méghozzá a második rész, aminek alcíme The Island Caper (tehát nem hopper). Köszi mindenkinek, Dénes nevében is.]

10 komment

Címkék: közösség játékvadászat

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr715503132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kredi 2013.09.09. 11:18:10

Amúgy remek kis játékok voltak, én az első részt toltam nagyon sokat ZX Spectrumon. Szerintem egy emulátorral érdemes kipróbálni, tényleg jó móka. :)

Fandi 2013.09.09. 15:28:52

Sziasztok,

Kihasználnám, hogy segítségkérős thread van. Keresek 2 DOS-os játékot:
Celtic legends
www.mobygames.com/game/dos/celtic-legends

Interphase
www.mobygames.com/game/dos/interphase

Rudom, hogy mindkettőnek van fellelhető Amigás verziója, de nekem a DOS-os kellene.
Interphase-ből amit találni, az nem jut túl DOSBox-ban a főképernyőn, mert vmi miatt a törés nem teszi lehetővé.

Köszi előre is mindenkinek.

Burwor · http://loot.blog.hu 2013.09.09. 19:19:39

Interphaser jónak tűnik.
Általában jobban jársz az Amiga verzióval: jobb grafika, jobb hang, jobb emulátor. Neuromancer és Subtrade is az Amiga verzióban a legjobb.

Komojtalan 2013.09.09. 20:30:03

@Fandi: A Celtic legendet konkrétan tudom, hogy bugos, mert sokkal gyorsabban fejlődik a gép, azt ne akard :-).

Karvaly 2013.09.10. 12:04:13

Az 'Island Hopper' név pedig a Magnum (P.I.) sorozatból jöhetett, amit nálunk kb. abban az időben adott le a tv, ott hívták így T.C. cégét :)

zippanto 2013.09.10. 17:09:48

Sziasztok! Én már több éve keresem a King's Bounty nevű játék magyar!!! verzióját. Ilyen vicces nevek voltak benne, hogy: darth vödör stb.
Kössz előre is!

Ironfist 2013.09.10. 20:03:34

Ugyan nem volt külön poszt róla, de az egyik alatt nekem is meglett a Three Wonders nevű cucc. ^^ Pedig csak a Midnight Wanderers részét írtam jobban körül, a másik kettőt csak felszínesen. :P

Fandi 2013.09.11. 16:19:10

Köszönöm a hozzászólásokat.
Azt hiszem, akkor maradok az Amiga-s verzióknál.

(Azért ha vkinek meglennének a DOS-os verziók, ne tartsa csak magánál őket. Kuriózumként kipróbálnám.)
süti beállítások módosítása