HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Ellopták három ország Assassin's Creed III-készletét

2012.11.22. 08:50 Stöki

Annyira hihetetlen sztori, hogy valószínűleg igaz: szoftverkalózok – mintegy igazi kalózként – elloptak egy egész kamionnyi szállítmányt az Assassin's Creed III pc-s verziójából. A szállítmány Hollandia, Belgium és Luxemburg teljes készlete volt a játékból, így a bűntett nem kis kavarodást okozott a Ubisoftnál. (Az pedig elég sokat elmond a pc-s játékpiacról, illetve a digitális értékesítés előretöréséről, hogy egy ilyen játékból három ország készlete elfér egy kamionon – még akkor is, ha az egyik ország egy picike állam).

Mint azt a holland Entertainment Business írja (a Kotaku meg fordítja), a rablás november 14-én történt, így a Ubisoft még időben pótolni tudta a szállítmányt, és a Benelux-államokbeli gémerek a premier napján hozzájuthatnak a játékhoz (az Assassin's Creed III már megjelent PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, de a pc-s verzió csak a héten debütál). Ez nem vonatkozik azokra a fanatikusokra, akik a korlátozott példányszámú „Join or Die” kiadást vették meg előrendelésben, ezt ugyanis nem olyan egyszerű pótolni, mint a sima dobozost.

A Ubisoft persze feketelistára tette a lopott játékok sorozatszámát, és a híres-hírhedt ubisoftos DRM most működésbe léphet, az online szervereken sem lehet majd regisztrálni a programokat (bár azt is tudjuk, hogy nincs megkerülhetetlen DRM). Persze, rögtön felmerül a lehetőség, hogy a templomosok keze van a dologban gerillamarketing az egész, de nem hiszem, hogy a cég egy ilyen negatív hírrel próbálna felhajtást kelteni egy játékhoz, ami körül úgyis elég nagy a felhajtás.

xlarge.jpg

Egyébként pedig úgy tűnik, hogy Hollandia a videojátékos bűnözés melegágya. A napokban ítéltek el egy idiótát, aki Wii-kontrollerrel fenyegetett rendőröket. A hírek szerint a 29 éves illető még májusban fogott egy saját maga által módosított, mesterlövész puskának látszó kontrollert a rendőrökre. A bíróság fél év börtönnel jutalmazta a hülyeségét.

(Aki lemaradt volna róla: keressük a 100 legnépszerűbb játékot Magyarországon.)

12 komment

Címkék: bűntény assassins creed

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr164919438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NIL7 2012.11.22. 09:41:50

Ez szörnyű! Tegnap a pornós Kovi tűnt el, aztán most itt van ez az izé. Hova jut így a világ? Ezért tartunk itt ahol vagyunk, ide vezet a liberalizmus.

2012.11.22. 10:32:38

@NIL7: és nem hinném, hogy a két eset véletlen egybeesés

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2012.11.22. 11:45:52

Csak meg jezzem hogy ez az a gemma amibe a vatikáni pápát kellet meg verni az eggyik rész végén...
Komentár nélkűl mondom inkább ki is türlöm amit akartam ezel kapcsolatba.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2012.11.22. 13:16:05

Szerintem ez semmit nem mond el sem a játékpiacról sem az online értékesítés előretöréséről.
Szerinted hány DVD fér bele egy kamionpótba?
szerintem több 10000 db. Nem hiszem hogy ennél mértékekkel többen vennének játékokat online...
na mindegy. a párhuzam eléggé erőltetett.

sirarcheer 2012.11.22. 14:19:09

Nekem csak az fura hogy mi értelme volt?
Aki "olcsón" akarja már letöltötte, aki meg megveszi azt a boltban veszi.

Ironfist 2012.11.22. 19:44:58

@Ken_Lee:
1.-Vatikáni pápa? Miért, van másféle is?
2.-És akkor mi van, ha egy játékban meg kell verni a pápát? Fúúú, ördögtől való ez is, tíccsákbe! :D

Gatts 2012.11.22. 20:52:14

Azért lássuk be: nem nagyon volt még olyan, hogy egy játékban pápát lehetett/kellett volna megverni. De még film se nagyon rémlik, ahol a főhős ilyesmit tett volna. Még ha egy olyan pápáról is van szó, akit talán az egyház is legszívesebben letagadna. :)
Engem amúgy nem zavar, volt egyfajta bája a jelenetnek. :)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2012.11.23. 10:36:02

@Hurrá Torpedó: A hasonlat pontos: több tízezer darab vs. a több millió darab. (Az AC3-ból csak az első héten 3.5 millió kelt el. Jó, mondjuk ez világszerte, de ebből a fenti három állam simán benne volt többszázezer példánnyal, szóval még rossz esetben is tízszer annyi konzolos verziót _adnak_el_, mint PC-set.)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2012.11.23. 10:37:20

A rendőröket wiipuskával fenyegetőnek meg külön gratulálok, az óceán túlsó felén simán szitává lőtték volna egy ilyen attrakcióért. A hülyéje.

anarch 2012.11.23. 10:40:38

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Különösen, hogy a PC verzió tegnap jelent meg, a konzolosok meg már vagy 3 hete :).

K0vasz 2012.11.23. 17:36:35

Biztos lesznek olyanok, akik ebayről "jóáron" megveszik majd, aztán persze koppannak...
süti beállítások módosítása