HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

2011 legjobb játékai a magyar szaksajtó szerint

2012.01.05. 08:00 Stöki

Folytatjuk a 2011-es évizéit, a legjobb keresőkifejezések után váratlan fordulattal jöjjenek az év legjobb játékai. Mivel sajnos nem foglalkozunk játékokkal napi 8 (10-12-...) órában, idén is olyan arcokat kértünk fel az évértékelésre, akik nálunk alaposabban tudták követni a játékipar fejleményeit. A legfontosabb játéklapok és -portálok egy-egy képviselője volt olyan rendes, és válaszolt abban a 16 kategóriában, amit tavaly kitaláltunk. Mindenkinek nagyon köszönjük a válaszokat, az eredmény az alábbiakban olvasható, utána pedig egy kis összegzés. (A válaszok sorrendje semmit nem jelent, egyszerűen a tavalyi poszt html-jét kopiztam be, ott ez a sorrend volt.)

ChrisPC Guru
1. legjobb PC játékSkyrim. Mostanában már nem játszom vele, mert rájöttem, hogy ez a mocskos játék képes meghajlítani a tér-idő kontiiniumot, és mikor betöltöm, két perc múlva másnap reggel lesz.
2. legjobb Xbox 360 játék – Idén PC-t fejlesztettem, szóval inkább azon játszottam. Hallottam, hogy jött új dashboard is, le kéne már tölteni azt is. Na mindegy, ha nagyon választani kéne, akkor a felújított Halóra szavaznék, de 2011-ben max. Guitar Herózni vagy Kinect Adventure-özni vettem elő az Xboxot.
3. legjobb PlayStation 3 játékInFamous 2. Igen, még az Uncharted 3-nál is jobban tetszett.
4. legjobb Wii játék A Wii az a fehér izé, amit évente egyszer előveszünk bowlingozni meg Wii-boxolni? Mert akkor passz.
5. legjobb handheld/mobil játékAhha.
6. legjobb multiplayer játék Battlefield 3 - Amennyire klisés és monoton a játék egyszemélyes kampánya, annyira ütős lett a multi, amit a mai napig képtelen vagyok megunni. Tele van kibontható kütyükkel, kitüntetésekkel, amelyek miatt még hónapokig lesz miért küzdenem, ráadásul még mocskos jól is néz ki.
7. GOTYBattlefield 3 - Ezen nagyon sokat gondolkodtam, nehezen tudtam dönteni a Skyrim és a BF3 között, de aztán végignéztem újra a BF3 launch trailert, és átbillent a mérleg nyelve.
8. legjobb játék, amivel senki nem játszottPassz.
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszottMinecraft, Terraria
10. az év leginkább wtf játékaLimbo - PC-re nem olyan rég jelent meg, én ott láttam először. Igaz, hogy 3-4 óra alatt végigjátszható, de minden percét imádtam.
11. kazuár különdíjFruit Ninja Kinect
12. az év játékhőseBatman
13. az év trendje A picsogás, hogy régen minden jobb volt.
14. az év legjobb híreDecemberben jön a Diablo 3.
15. az év legrosszabb híreDecemberben nem jön a Diablo 3.
16. a következő év(ek) legjobban várt játékaDiablo 3 és Bioshock Infinite. Ha megjön a Diablo 3, 2014-ig bezárkózom a lakásba, szóval remélem, hogy a Bioshockot elhalasztják.

 

Daks, Gamekapocs
1. legjobb PC játék – Háború, szerelem, kín és vezeklés. Andrzej Sapkowski világa döbbenetes és magával ragadó, a lengyelek tudják, mit jelent az a szó, hogy RPG. A The Witcher 2-t tiszta szívünkből szerettük minden percét, az elejétől, a végéig.
2. legjobb Xbox 360 játék – Talán nem a Forza Motorsport 4 volt az idei év legjobb Xbox 360-as címe, a játékélmény viszont messze a legmeghatározóbb, ami a Wii és a Kinect óta csak történhetett velünk. Teljes mozgásérzékelős irányítás, és egy vadi új kontroller. Az Xbox 360 Wireless Speed Wheel tökéletesen illik a Forza hangulatához, aki egyszer kipróbálja, az egészen biztos, hogy többé le se akarja tenni.
3. legjobb PlayStation 3 játék – Az inFamous 2, a Killzone 3, a Resistance 3 és az Uncharted 3 egyaránt megérdemli, hogy az év legjobb PS3 játékai közé soroljuk. Mind közül mégis az utolsó volt a legnagyobb hatással rám. Nincsen se űrlényinvázió, se semmilyen természetfeletti képesség. Csak Drake. És egy Para 9.
4. legjobb Wii játék – Az idei év nem a Wii éve volt. Míg tavaly olyan remek címek jöttek ki, mint a Super Mario Galaxy 2, a Metroid: Other M, a Donkey Kong Country Returns, vagy az Epic Mickey, addig idén egyetlen valamire való címe volt csak a Nintendónak. A Legend of Zelda: Skyward Sword. Számomra viszont mégse ez nyert idén. A Just Dance 2: Extra Songs és a Just Dance 3 a fantasztikus táncélményével messze lekörözte a zöld ruhás kis hőst, a személyében egy igazi berúgós, röhögős házibulijátékot kaptunk.
5. legjobb handheld/mobil játék – Az iPhone és az Android elhozta a mobiljátékok forradalmát, az érintőképernyő, a mozgásérzékelő, és a felsőkategóriás modellek brutális hardvere nem vitás, igazi kis handheld konzollá varázsolja a telefont. Handhelden pedig nem játszunk béna madárlövöldözgetős játékokkal, aki hardcore élményre vágyik, a pötyögje be az AppStore keresőjébe: Infinity Blade II
6. legjobb multiplayer játék – Az utolsó pillanatban futott be, de a karácsony estét már együtt tölthettük: a Star Wars: The Old Republic, az elmúlt évek legjobb MMORPG-je.
7. GOTY – Klasszikus értékek, vérbeli szerepjátékos élmény, véget nem érő kalandok. A The Elder Scrolls V: Skyrim messze az idei év legjobb multiplatform játéka, aki egyszer belemerül, azt többé nem ereszti. Esetleg csak akkor, ha egy nyíl átlövi a térdét.
8. legjobb játék, amivel senki nem játszott – Gyermekkorunk egyik legnagyobb hőse idén ősszel egy fantasztikusan hangulatos, izgalmas játékban tért vissza, három platformon is. A Rayman Origins mindenhol 9 körüli pontszámot kapott, a megjelenés utáni hónapban mégis alig talált gazdára belőle 50 ezer darab. Összehasonlításul, a Grand Theft Auto IV-ből egy nap alatt 3,6 millió kópiát adtak el.
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszottPassz.
10. az év leginkább wtf játéka –  Passz.
11. kazuár különdíjPassz.
12. az év játékhősePassz-
13. az év trendjePassz.
14. az év legjobb híreBejelentették a Grand Theft Auto V-öt. A megannyi pletyka és találgatás után nemcsak, hogy hivatalosan is lerántották a leplet kedvenc játékunk folytatásáról, de még egy premier trailert is kaptunk. Azt hiszem, ezt a napot egy darabig nem felejtjük el!
15. az év legrosszabb híreElhunyt Steve Jobs. Az Apple atyja és első embere korunk egyik legmeghatározóbb informatikai alkotója volt, termékei többek egyszerű fogyasztási cikknél. De ezt csak az tudja, aki naponta használja valamelyik almás cuccot.
16. a következő év(ek) legjobban várt játékaA trilógia kiteljesedik, 2012. március 6-án Shepard visszatér, kalandja pedig az utóbbi évek legjobb űrtörténetét egyszer, s mindenkorra lezárja. A Mass Effect 3 beírja Casey Hudson nevét a science fiction alkotók csarnokába, közvetlenül George Lucas, Isaac Asimov, H.G. Wells és Arthur C. Clarke mellé.

 

Liquid, Gamer365
1. legjobb PC játékFrozen Synapse
2. legjobb Xbox 360 játékForza Motorsport 4
3. legjobb PlayStation 3 játékUncharted 3: Drake's Deception
4. legjobb Wii játékThe Legend of Zelda: Skyward Sword
5. legjobb handheld/mobil játékJetpack Joyride (iOS)
6. legjobb multiplayer játékBattlefield 3
7. GOTYThe Elder Scrolls V: Skyrim
8. legjobb játék, amivel senki nem játszottMotorStorm: Apocalypse, Child of Eden
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszott Duke Nukem Forever
10. az év leginkább wtf játékaShadows of the Damned
11. kazuár különdíjDisneyland Adventures (Kinect)
12. az év játékhőseAdam Jensen (Deus Ex: Human Revolution)
13. az év trendje A mobilos játékpiac lenyomta a zsebkonzolos játékokat.
14. az év legjobb híreMinőségi magyar játékok, sorozatban .
15. az év legrosszabb híreEgy hónapos PlayStation Network leállás hekkertámadás miatt.
16. a következő év(ek) legjobban várt játékaBioShock Infinite

 

Grath, 576 Online
1. legjobb PC játékStar Wars: The Old Republic
2. legjobb Xbox 360 játékForza Motorsport 4
3. legjobb PlayStation 3 játékUncharted 3
4. legjobb Wii játék Xenoblade Chronicles
5. legjobb handheld/mobil játékKing of Dragon Pass
6. legjobb multiplayer játék – Mivel mind a Battlefield 3, mind a Modern Warfare 3 bugos és átgondolatlan szerverrendszere többször is az agyvérzés szélére sodort, ezért Mario Kart 7.
7. GOTYUncharted 3
8. legjobb játék, amivel senki nem játszottRayman Origins
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszottDuke Nukem Forever
10. az év leginkább wtf játékaCinema Keiba Japan World Cup 3 (Volt róla poszt itt a blogon.)
11. kazuár különdíjTiny Wings
12. az év játékhőseThe Saints (Saints Row 3)
13. az év trendje Az igénytelen, szar remake-hegyek után dögivel érkeznek a nagyszerű újrakiadások.
14. az év legjobb híreA 3DS a bődületesen gyenge indulás után az árcsökkentésnek és a remek játékoknak köszönhetően feltámadt. 
15. az év legrosszabb híreNem feltétlenül hír, de a Wii U premierje minden várakozást alulmúlt. Plusz a Sonynak is volt pár köre a hackerekkel...
16. a következő év(ek) legjobban várt játékaEgy rakat harmadik rész (Max Payne, Mass Effect, BioShock, Diablo, Far Cry) mellett lesz új GTA, új világot teremt a Bungie és a Respawn, újraálmodják az XCOM-ot és a Tomb Raidert, de engem legjobban akkor is a Halo 4 érdekel.

 

Mazur, Gamestar
1. legjobb PC játékStar Wars: The Old Republic
2. legjobb Xbox 360 játék TES V: Skyrim
3. legjobb PlayStation 3 játékBatman: Arkham City
4. legjobb Wii játékThe Legend of Zelda: Skyward Sword
5. legjobb handheld/mobil játékGrand Theft Auto III
6. legjobb multiplayer játékBattlefield 3
7. GOTY TES V: Skyrim
8. legjobb játék, amivel senki nem játszottStacking (vagy hát Tim Schafer's Akármi)
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszottDuke Nukem Forever. Az igazság kedvéért: mindig védem, mert hiába rettenetes, Duke Nukemre, erre a szeretnivaló kis bikficre nem tudok és nem is akarok haragudni, végigjátszani pedig elképesztően twisted trash-retro mámor volt.
10. az év leginkább wtf játékaMinecraft Én nem egészen értem ezt az egészet, de hát hadd csinálja aki szereti.
11. kazuár különdíjXBLA/PSN/Steam. Elsősorban XBLA-oldalról látom, de a rend kedvéért vehetjük mellé a Steamet és a PSN-t is. A lényeg, hogy elképesztő felhozatal volt idén indie játékokból - persze nem mindegyik kazuár, de rengeteg olyan volt közöttük, ami egyszerűségével bárki számára hosszáférhető, eredetiségével pedig az agyonhájpolt triplaá szutykokat is leiskolázza. Bastion, Insanely Twisted Shadow Planet, Limbo, Orcs Must Die...
12. az év játékhőseGLaDOS (Portal 2)
13. az év trendjeFelhőalapú játékszolgálatások (Gaikai, Onlive). Hogy mennyire trend és mekkora lesz a kihatása, azt még nem tudni, de jelentőségét tekintve most ez a játékipar legfontosabb szegmense.
14. az év legjobb híreStökivel megyünk a CES-re!
15. az év legrosszabb híreDe megint nem tudtunk szerezni belépőt az Adult Entertainment Expo-ra. :(
16. a következő év(ek) legjobban várt játékaThief 4, The Elder Scrolls VI: Whatever

 

Dino, PC Dome
1. legjobb PC játékPortal 2.  Újabb zseniális ötletekkel dobták fel a játékot, a kooperatív mód pedig szintén kiválóan sikerült.
2. legjobb Xbox 360 játékDisneyland Adventures. Jó, biztos a Gears of War 3 volt az, de kb. ezzel játszottam csak idén X360-on.
3. legjobb PlayStation 3 játékUncharted 3: Drake's Deception. Lebilincselő és fordulatos sztori, remekbeszabott játékmenet továbbra is.
4. legjobb Wii játékThe Legend of Zelda: Skyward Sword
5. legjobb handheld/mobil játék – A megunhatatlan Angry Birds (plusz a Seasons és Rio részek) újabb és újabb pályái vették el idén sok időmet.
6. legjobb multiplayer játék – A már említett Portal 2 kétszemélyes kooperatív része. Többszemélyes multiban pedig ezúttal a CoD: Modern Warfare 3-mal töltöttem el rengeteg időt, de ez részemről inkább megszokás kérdése, mint állásfoglalás a CoD vs BF csatában.
7. GOTYL.A. Noire. Inkább csak ideírtam egyet a sok közül.
8. legjobb játék, amivel senki nem játszott – Passz.
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszottDuke Nukem Forever - Biztos vagyok benne, hogy mindenki kipróbálta...
10. az év leginkább wtf játékaA Game of Thrones: Genesis.  A népszerű sorozathoz valami szélesebb kört megcélzó játék jobban illett volna első játékként.
11. kazuár különdíjRaving Rabbids: Alive & Kicking. Az őrült nyulakat még mindig nem tudtam megunni, és a kinectes változat is igen jól sikerült (még akkor is, ha pár minijátéknak nincs benne sok értelme).
12. az év játékhőseWheatley (Portal 2), Stephen Merchant brit kiejtése és poénjai miatt.
13. az év trendjeEgyre erősebbé váló digitális disztribúció, sok-sok DLC-vel és egy újabb szereplővel (Origin).
14. az év legjobb híreÚjjáélesztik a Carmageddont. Az első résszel rengeteget ökörködtünk barátaimmal.
15. az év legrosszabb híreA hackertámadás miatt hetekig üzemszünetre kényszerült PlayStation Network. A Team Bondi pedig az L.A. Noire sikerei ellenére csődbe ment.
16. a következő év(ek) legjobban várt játéka – Személy szerint a Bioshock Infinityre és a Guild Wars 2-re leszek nagyon kíváncsi.

 

Dixie Flatline, Hardwired
1. legjobb PC játékSkyrim
2. legjobb Xbox 360 játékDark Souls
3. legjobb PlayStation 3 játékUncharted 3
4. legjobb Wii játékThe Legend of Zelda: Skyward Sword
5. legjobb handheld/mobil játékIlyenekkel nem nagyon jatszottunk.
6. legjobb multiplayer játékBattlefield 3 a feri szerint :D
7. GOTYSkyrim
8. legjobb játék, amivel senki nem játszott Skylanders: Spyro's Adventure
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszottDuke Nukem Forever
10. az év leginkább wtf játékaPassz.
11. kazuár különdíjKingdom Rush
12. az év játékhőseDovahkiin (Skyrim)
13. az év trendjeRégi franchise-ok felmelegítése, rebootőrület: Deus Ex, Syndicate, C&C.
14. az év legjobb híreGTA V
15. az év legrosszabb híreA PSN leállása.
16. a következő év(ek) legjobban várt játékaA Sony Santa Monica és a Quantic Dream következő játéka, "Titan"

 

Konzol magazin (via Böjtös Gábor)
1. legjobb PC játék – Konzolos magazinként nem szeretnénk pálcát törni a PC-s játékok felett.
2. legjobb Xbox 360 játékBattlefield 3 (vagy ha mindenképpen exkluzív cím kell: Gears of War 3)
3. legjobb PlayStation 3 játékUncharted 3
4. legjobb Wii játékThe Legend of Zelda: Skyward Sword
5. legjobb handheld/mobil játékSuper Mario 3D Land
6. legjobb multiplayer játékDark Souls
7. GOTYDark Souls
8. legjobb játék, amivel senki nem játszottShadows of the Damned
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszottCall of Juarez: The Cartel és NFS: The Run
10. az év leginkább wtf játékaX-Men: Destiny
11. kazuár különdíjCall of Duty: Modern Warfare 3
12. az év játékhőseGarcia "Fucking" Hotspur (Shadows of the Damned)
13. az év trendjeMozgásérzékelés
14. az év legjobb híreKészül a nextgen.
15. az év legrosszabb híreBezárt a Black Rock (Split/Second)
16. a következő év(ek) legjobban várt játékaTomb Raider, The Last of Us, Lollipop Chainsaw

 

Mint látszik, néhány kategóriában elég vegyes a lista, handheld, wtf, kazuárság, és játékhős kategóriában nem született két egyforma válasz - de ezzel nincs semmi baj, az újságírás soha nem volt egyetértési verseny. Az év legjobb játékára viszont a 8 emberből 4 ugyanazt a nevet mondta: Skyrim (futott még 1-1 szavazattal a Dark Souls, a Battlefield 3, az Uncharted 3 és az L.A. Noire). Pc-n szintén a Skyrim, illetve a Star Wars: The Old Republic kapott egynél több szavazatott, Xboxon a Forza Motorsport 4 vitte a pálmát 3 szavazattal, a legjobb Wii-s játék 5 ember szerint is a The Legend of Zelda: Skyward Sword, PlayStation 3-on pedig az Uncharted 3 fölényesen nyert 6 szavazattal.

A legjobb multiplayer játék a szakik fele szerint a Battlefield 3. A legjobb játék, amivel senki nem játszott, a Rayman Origins (legalábbis csak ez kapott két szavazatot), a legbénább játék, amivel mindenki játszott természetesen a Duke Nukem Forever (5 voks). Az év trendjét illetően tavaly nagy volt az egyetértés (mozgásérzékelős játékok), idén viszont a megkérdezettek ahányan voltak, annyifélét írtak. A legjobb hírnél a GTA V-öt említették ketten is, a legrosszabb hír 4 ember szerint is a PlayStation Network leállása, illetve az ehhez kapcsolódó adatlopási ügy. A legjobban várt játék 4 szavazattal messze a Bioshock Infinite, 2-2 szavazatot kapott még a Diablo III, a Mass Effect 3 és az új Tomb Raider is.

Kommentekbe természetesen jöhetnek a ti listáitok.

42 komment

Címkék: közösség besztof 2011 izéi

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr423519610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arilian 2012.01.05. 09:29:55

Egyszerűen nem tud megfogni a Skyrim, pedig a morrowindel éveket játszottam.

Szerintem az Év játéka az MW3 MP :) Tökéletes agyatlan adrenalinos kikapcsolólódás.

SplitGuy 2012.01.05. 09:40:02

Ebbe a Daks gyerekbe valaki belefolythatta volna a szót (no offense), de hogy lehet ennyit írni az év játékairól? :D

Mindegy no', csak vicceltem, egész jó lett az összes. Mindegyikkel egyetértek, kivéve azzal, amivel nem... :P

SplitGuy 2012.01.05. 09:46:27

Ja, és tisztelt Hardwired, kéne már egy új design! Ne röhögj PC Dome, mert rád is rádférne már! :/

Dester 2012.01.05. 10:08:59

A Skyrimmal egyetértek. Bitang jó, és valóban képes a tér-idő kontinuum meghajlítására.
Viszont a DNF szerintem messze jobban sikerült (pláne a multi), mint mondjuk az idei Need For Speednek titulált ömlesztett okádék, és még finoman fogalmaztam. És hogy miért? A DNF nem túl szép (bár rondának nem mondanám), az NFS gyönyörű. A DNF-nek van stílusa (még ha kissé alpári is) és hangulata, az NFS-nek nincs. Márpedig az ötlet és a hangulat fontosabb, mint a grafika, ezt már a C64 idejében megtanultam.

Ezt mondom úgy, hogy tudom, honnan indultunk: az összes NFS-sel a megjelenésekor játszottam, még cikket is írtam a Most Wanted megjelenésekor a szériáról. A Duke3D-ből meg egyszerűen csak bajnok voltam, még VR sisakkal is, ami a 90-es évek végén eléggé nagy truváj volt, pláne vidéken. :)

Azon csodálkozom, hogy egy StarCraft II rajongó sem volt a fent megkérdezettek között. Mindenki a Diablo III-at várja (ami érthető, én is), de senkit sem érdekel a HoTS?

bullseye 2012.01.05. 10:14:31

"Konzolos magazinként nem szeretnénk pálcát törni a PC-s játékok felett."

www.youtube.com/watch?v=G2y8Sx4B2Sk

Check 2012.01.05. 10:43:57

És mi van az Assassin 3-mal?

dedalon74 2012.01.05. 10:59:29

Check: szerintem laposra sikeredett az AC3, a lezárás is elég nyakatekert
xbox360-on a crysis2 is igen jó volt.

2012.01.05. 11:02:43

Hát én nem vagyok hc gamer de a diablo 3-at én is nagyon várom... :(

dedalon74 2012.01.05. 11:10:40

Half Life 3-at senki nem várja? :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.05. 11:15:43

@dedalon74: Egyetlen részével sem játszottam, késztetést sem érzek rá.

Agrael 2012.01.05. 11:16:12

Már a Morrowind és az Oblivion is hosszú időre lekötött, de a Skyrim megjelenése óta valóban rövidebbek az éjszakák :) Méltán az év játéka szinte egybehangzóan. A Diablo 3 lehet hogy meg akarja dönteni a Duke Nukem eredeti és folytatása közötti Guiness-rekord időt. Ami még szerintem kellemes meglepetés volt az a Trine 2, ami valami bámulatos.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.01.05. 11:25:26

minecraft mint legszarabb játék? mondjuk annál akinél a (legyünk igazságosak: ugyanúgy) félkész bf3 meg az év játéka, hát...
mondjuk mostanában már nem divat az olyan játék amiben kreatívnak kell lenni és nem adják az ember szájába a küldetés minden pontját...

Logan Grimnar 2012.01.05. 11:53:08

BF3 az év legjobb FPS játéka LENNE - ha rendesen megcsinálták volna, nem fagyna/ledobna/beszarna rendszeresen 3 játékos közül legalább 2-nél...
nem beszélbe a bugokról, balance problémákról, és a problematikus squad management-ről....

Takky20 2012.01.05. 12:03:48

Én csak 1 dolgon vagyok fennakadva... A Star Wars: The Old Republic az év mmoja?:S Szerintem inkább az év csalódása... Gyönyürű trailerek nagyon sok ismerőssel ráizgultunk .. De aztán megláttuk az első gameplay-t és az első gondolat ami átfutott az agyamon "Ez komolyan egy 2011es játék akar lenni?!?!?!" Egyszerűen nem tudom hova tenni annyira undorító lett az egész :S:'(

ericssonfan 2012.01.05. 12:47:16

Skyrim. Pedig az Obliviont nehéz túlszárnyalni, de mégis.

Morbo, a megsemmisítő 2012.01.05. 12:49:50

uuuuuu lesz tífnégy? zsííír

DrBala 2012.01.05. 13:14:47

Kicsit off, de azért orvosi rendelőben ilyet még nem láttam:

index.hu/belfold/hirek/2012/01/04/ismet_toborozza_regi_katonait_a_honvedseg/

Pláne ahogy elnézem a dokibácsit, hát nem éppen egy player típus, de lehet, hogy nagy kazuál az öreg :)

bldo 2012.01.05. 13:22:55

Nálam az idei év játéka az L.A. Noire lett, ezen kívül a Skyrim és a Shadows of the Damned ajándékoztak még meg felejthetetlen élményekkel.

Idén új Bioshock, remélem jövőre pedig új Fallout jön, hogy örüljek.

Sadist 2012.01.05. 13:31:59

Régen még én is rengeteget játszottam, mint ti. Aztán kaptam egy nyílvesszőt a térdembe...

jtrencsenyi 2012.01.05. 13:48:01

Nekem az jött le, hogy egy-két újságírónak lövése nincs, hogy mi az a kazuár játék és handheld/mobil vonalon is komoly bajok vannak. :)

Ezen pedig már csak röhögni tudtam:
"legszarabb játék, amivel mindenki játszott – Minecraft, Terraria"

Cyberpunkisnow 2012.01.05. 13:49:08

Nem tudom mi a sertobb, Casey Hudson nevét a egy lapon emlegetni Asimov es Clarke mellett, vagy George Lucas nevet egy lapon emlegetni Asimov es Clarke mellett...

Casey Hudson meg a producer nem az iro... Ez olyan mintha Andy Vajnat istenitenenk a Terminator 2-ert. Foggalmam sincs mi az a gamekapocs, de ezek utan nem is nagyon erdekel.

Akvyr 2012.01.05. 13:52:32

Szerintem nem igazán fair 1-2 héttel az év vége előtt megjelenő játékot (SW:TOR) így kiemelni. Persze lehet, hogy csak az irigység beszél belőlem, mert még nem volt időm beszerezni :)

Idén csak a Skyrim, Portal 2, és Dead Island volt nálam terítéken, mindegyik egy remekmű.

Illetve mégsem... sajnos láttam, hogy valamelyik szerkesztő említi a Witcher 2-t, és előtörtek belőlem az érzelmek. Ha azt mondom, hogy ez a játék lenne a legutolsó amivel szeretnék játszani, akkor hazudnék, mert MÉG CSAK RAJTA SINCS A LISTÁN. A Witcher 2 egyszerűen megkínzott a szörnyűségével, 3 nap után akkora uninstall lett a vége, hogy ihaj. Ilyen ostoba, sablonos, vontatott, fantáziátlan szart én még nem láttam, pedig egy ideje benne vagyok az iparban, sőt a Witcher 1-et végig is játszottam.

Szóval a cikkben szereplő mondatot az alábbiak szerint korrigálnám: "tiszta szívünkből gyűlöltük minden percét, az elejétől, az uninstallig."

Démonmac1 2012.01.05. 14:04:02

"Mostanában már nem játszom vele, mert rájöttem, hogy ez a mocskos játék képes meghajlítani a tér-idő kontiiniumot, és mikor betöltöm, két perc múlva másnap reggel lesz." :DD

Nem foglalkozom ilyen divatjátékokkal, azzal tolom a mi tetszik.

WoW, Dawn of war(1,2) HOMM3, Heroes 6(minden hibája ellenére, meg akarom csinálni az összes questet:) és várom nagyon a dio3 at.
CS2 it is toltam, de az egérkattintási sebességem, nem valami jó mostmár:x
Majd a dio kihúz a tespedésből..:)

A fus ro dah, előzeteseket láttam, nem tecc

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2012.01.05. 14:21:37

1. legjobb PC játék – The Elder Scrolls V: Skyrim
2. legjobb Xbox 360 játék – Gears of War 3
3. legjobb PlayStation 3 játék – Uncharted 3
4. legjobb Wii játék – The Legend of Zelda: Skyward Sword
5. legjobb handheld/mobil játék – Infinity Blade II
6. legjobb multiplayer játék – COD MW3
7. GOTY – Gears of War 3
8. legjobb játék, amivel senki nem játszott – passz
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszott – Duke Nukem Forever
10. az év leginkább wtf játéka – Passz.
11. kazuár különdíj – passz
12. az év játékhőse – Ezio Auditore da Firenze
13. az év trendje – a rebootok
14. az év legjobb híre – GTA V bejelentés
15. az év legrosszabb híre – az online pass-ok terjedése
16. a következő év(ek) legjobban várt játéka – GTA V, Mass Effect 3, Max Payne 3, Darksiders II, The Secret World

worxland 2012.01.05. 14:40:12

Skyrim - elkezdtem a Morrowindet, nem tetszett, elkezdtem az Obliviont, de nem ragadott meg, félve kezdtem neki a Skyrimnek, aztán tíz perc múlva azt vettem észre, hogy reggel 5 óra van. Ez így ment két hétig, minden este 11 órakor megfogadtam, hogy már csak 10 percig játszok, aztán három előtt nem szabadultam.

Dester 2012.01.05. 14:54:16

Na idehajítom az én is a listámat.

1. legjobb PC játék – TES V: Skyrim
2. legjobb Xbox 360 játék – idén nem nagyon játszottam XBOXon
3. legjobb PlayStation 3 játék – PS-en sem
4. legjobb Wii játék – Wii-n meg pláne nem
5. legjobb handheld/mobil játék – StarDunk (Android). Irgalmatlan sok sloziidőm van benne.
6. legjobb multiplayer játék – Duke Nukem Forever (amúgy még mindig a StarCraft II, de az már nem 2011-es)
7. GOTY – TES V: Skyrim
8. legjobb játék, amivel senki nem játszott – Solar 2
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszott – Need For Speed: The Run
10. az év leginkább wtf játéka – Minecraft (Androidra főleg)
11. kazuár különdíj – Can Knockdown 2 (Android)
12. az év játékhőse – az Valve-os fazon, aki HL3-as pólóban jelent meg. (Naná, hogy játékhős! Látta bárki is a fejét? Simán lehet, hogy Gordon Freeman volt...)
13. az év trendje – hackerek mindenhol, felnyomtak majdnem minden rendszert.
14. az év legjobb híre – három holtversenyben: 1. jön az új Carmageddon! Csak nehogy olyan legyen, mint a FlatOut3 / 2. Jön a GTA V / 3. Lesz újabb Guitar Hero?
15. az év legrosszabb híre – a Skyrim még mindig tele van bugokkal, nekem is kellett már konzolparancsokkal trükköznöm.
16. a következő év(ek) legjobban várt játéka – StarCraft II - Heart of The Swarm, és naná, hogy a GTA V.

Dester 2012.01.05. 14:57:50

@worxland: nekem a Morrowindhez nem volt szerencsém (pedig az egyik videokártyám mellé azt kaptam, valahogy sohasem telepedett fel a gépemre), az Obliviont imádtam, de a vége felé már elfogyott a gépem a nagy harcokban, azóta meg nem vettem elő újra, és a Skyrimnál is minden sorral egyetértek. Ha csak félórám van, akkor is betöltöm, ha egy egész napom (ritka), akkor pláne.

@blackdogone: az L.A. Noire tényleg nagyon jó lett. Csak egy bajom van vele: az egyetlen játék a GTA IV mellett, amivel szenved a gépem, minden más tökéletesen megy a legnagyobb felbontásban. Véletlen, hogy Rockstar Games mindkettő?

foodlfg 2012.01.05. 15:04:01

Kezdjük ott, hogy akik nem említették meg a Portal2-t a postban, azoknak el sem olvastam a listáját.

Lámadmirális 2012.01.05. 15:17:07

1. legjobb PC játék – TES V: Skyrim
2. legjobb Xbox 360 játék - Mortal Kombat! Összehozza a barátokat hogy örökre megutálják egymást:D
3. legjobb PlayStation 3 játék – passz
4. legjobb Wii játék – Passz
5. legjobb handheld/mobil játék – Passz
6. legjobb multiplayer játék – Battlefield 3-mat nem tudtam kipróbálni, marad a Call of Duty mw3 (Végre visszatért az infity ward!)
7. GOTY – TES V: Skyrim
8. legjobb játék, amivel senki nem játszott – Rayman origin
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszott – Duke nukem
10. az év leginkább wtf játéka – Dead Island. Annyi jó ötlet, annyi jó megvalósítás, csak miért ENNYIRE BUGOS?
11. kazuár különdíj – passz
12. az év játékhőse – Skyrim city guard. I used to comment on Iddqd's post, but then I took a keyboard in the head.
13. az év trendje – Arrow in the goddam knee.
14. az év legjobb híre – Gta V!
15. az év legrosszabb híre – Fallout MMO-t az eredeti Fallout fejlesztő cég csinálja, csak az eredeti Fallout fejlesztő csapat nélkül. Dafuq?
16. a következő év(ek) legjobban várt játéka – Bioschock!

PathosVerdesIII · http://www.rongo.hu 2012.01.05. 15:29:40

A kazuár valami állat, mint a jaguár?

bldo 2012.01.05. 16:04:04

@Dester: Gőzöm nincs, én Xbox360-on játszom. :)

Mesterlövész 2012.01.05. 16:20:18

A legjobb hírrel egyetértek!!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.05. 16:23:55

Én valahol a Raid over Moscow és a Dungeons környékén hagytam el a pályát... :)
Mostanában egyet játszottam, a Machinarium-mal. Az nagyon tetszett! Cseh gáma! Klikkolós logikai adventura játék. Nagyon szépen megcsinálva.

qltura.blog.hu/2012/01/02/adashiba_machinarium_gama

Bobby Newmark 2012.01.05. 17:20:22

@Dester: A kérdés az volt, hogy "legszarabb játék, amivel mindenki játszott". Az NFS sorozatot mindenki kb 5 évvel ezelőtt leírta, lewarezolni sem érdemes. Tehát az oké, hogy szar, de cserébe senki nem is játszik vele.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2012.01.05. 17:27:28

@Démonmac1: Aztán felsorolsz akkora divatjátékokat, hogy ehaj. Lol....

Iblys 2012.01.05. 18:56:51

Legtöbb listával többnyire egyetértek, Skyrim győzelemmel abszolút. Minecraftot, mint szar játék viszont nem értem, kell 4-5 haver és survival mode-ban el lehet vele bohóckodni 1-2 éjszakát. Viszont tény hogy egyedül marha unalmas.

Depheusz 2012.01.05. 23:26:51

Mass Effect 3-at akarok D:

Dester 2012.01.05. 23:36:29

@Bobby Newmark: tisztelettel, nem értek egyet. Maximum azt MONDJÁK, hogy mégcsak le sem warezolják, de a valóságban mindenki letölti és valamennyit mindenképp játszik vele, hogy utána mehessen (jogosan) a fikázás. Bár ma már végigjátszani se túl hosszú elfoglaltság egy NFS-t.

moli 2012.01.06. 00:27:35

@Dester: pedig az en tapasztalatom is az, hogy nem.

ThePolaris 2012.01.07. 01:02:32

P0rtal 2 méltatlanul alulreprezentált, bár nem játszottam a Skyrimmel magánéletem létezésének okából ezért GOTY nálam.
süti beállítások módosítása