HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Egyéves az IDDQD – Eredettörténet és nyereményözön

2010.10.04. 07:30 Stöki

(Akinek nincs türelme a hosszú wall-of-textekhez, ugorjon rögtön a poszt végére, ott a lényeg.)

Szóval az úgy volt, hogy 2009. szeptember 17-én négyesben lementünk a III. kerületi Galagonya borpincébe (ahova Hancut és engem szép főiskolás emlékek kötnek, és ahol a ház specialitása a Getymós Szendvics™), és megbeszéltük, hogy indítunk egy kurva jó játékblogot. Ennek az volt az előzménye, hogy Hancu és én az indexes napi melóban egyre többször találtunk indexes mércével nézve marginális jelentőségű játékhíreket és egyre többször jutott eszünkbe valamilyen fasza játékos téma, amire már nem futotta a munkaidőnkből. Logikus ötletnek tűnt egy blogot húzni ezekre a témákra, de mielőtt elindítottuk volna az egészet, megkérdeztük Uj Pétert, nincs-e ellenvetése. Nem volt. A következő logikus ötlet ezután csak a Galagonya lehetett.

Ott ültünk tehát a Getymós Szendvics™-ekkel és háromkettes nosztalgiakoktélokkal (aka. háromkettes boroskóla) megrakott asztal körül: Hancu, két régi – és a blogban inkognitóban szereplő – harcostársunk, MrEd és Terra, meg persze én. És valami nevet kellett volna kitalálnunk.

Borzalmas szellemi ámokfutás kezdődött, ami az italokkal csak még borzalmasabbá vált. Ezt ott helyben meg is örökítettem egy – ma már nem tudom miért, de Kazuárholokauszt v1.0-néven elmentett – jegyzőkönyvben. Ebből idézek most fel pár részletet (az egész egyben durvább sanitypont-vesztéssel járna, mint egy találkozás Cthulhuval).

Próbáltunk valamiféle irányokat kiszabni, de végül nem igazán egyeztünk meg koncepcióban. Abban maradtunk, hogy akciónk fedőneve „az majd úgyis kialakul”, meg abban, hogy baromira mások szeretnénk lenni, mint az összes magyar gémeroldal. (Ez mondjuk be is jött, ez a játéktémájú retró-wtf-csajok-bulvár koktél elég egyedinek mondható, legalábbis itthon.) Ezután kitaláltuk, hogy a blog szlogenje a „kicsi, de játékos” lesz, a név viszont nehezen született meg.

Hancuval rendszeresen vívunk szóviccpárbajokat, de Terrába és MrEdbe is szorult némi tehetség e téren, így az első körben a használhatatlan hülyeségek jöttek, amikkel inkább egymást szórakoztattuk. Ludens Matyi, Bit Gyülekezete, Installer Ilona, Ajánlott Level – egyik névötlet rosszabb volt, mint a másik. Aztán felmerült (persze csak poénból), hogy az egyre erősödő jobboldalt kellene megszólítani, ekkor jött a Jobbklikk, a Pannon Fodder és a C64 vármegye. Volt egy olyan vonal is, hogy dohszagú, régi magazinokat és műsorokat idéző blognevet választunk, és mielőtt ezt elvetettük volna, azért felmerültek olyan baromságok, mint a Tranzisztor Világ, a Vidám Bitek, a Pixelvadász és az Egérfogó. A hülyeségrohamok között azért mondtunk utólag értelmesnek tűnő ötleteket, valamikor ekkor jött az IDDQD is, illetve a Még Egy Pálya is esélyes volt egy ideig. Aztán volt még egy szóvicces kör olyanokkal, mint a Monitroll, a Games Bond és a Gamesebészet, Terrát majdnem megvertük a Cock Bandért, Hancut pedig a Doktor Mouse-ért. A mélypont az utolsó kör szendvics+vébéká kombó után jött el, akkor már olyanokat dobtunk be a közösbe, mint a Bitbuzgár, és amikor Terra egyszer csak felkiáltott, hogy DIZÁJNDOKUMENTUM, és látszott a szemén, hogy komolyan gondolja, asztalt bontottunk.

Másnap tiszta fejjel mindenki átolvasta a jegyzőkönyvet, és hamar kiderült, amit Hancu fogalmazott meg akkor legjobban:

„Szerintem az IDDQD teljesen fasza, és nézhetjük annyira értelmesnek a leendő olvasóinkat, hogy a „nem tudja megjegyezni” meg „nem érti mi ez” érveken elegánsan átlépjünk. Jól hangzik, elkapja az ember érdeklődését, egyből bennfentesként szólítja meg az olvasót, jó asszociációk jönnek belőle (Doom, mint régi klasszikus, keménytökű csávóknak való játék, godmode meg ilyenek.”

Sajnos azonban az iddqd.blog.hu foglalt volt, bár a gazdája nem csinált semmit vele, csak stoppolta az url-t. Írtunk a blog.hu supportnak, hogy mit lehet ezzel kezdeni, válaszul pedig megkaptuk az url-t, lehetett tolni a kontentot. Előtte még lecseréltük a mottót (a „kicsi, de játékos” nem illett az IDDQD-hez), a fent olvasható „Örök élet, ingyen lőszer”-re (bár egy ideig a „godmode bless you” is versenyben volt). Már csak egy dizájn kellett, ami igen egyszerű lett, mivel egyikünk sem ért a profi arculattervezéshez. A blog.hu egyik alapsablonjában lecseréltünk pár színkódot, én pedig összedobtam a következő fejlécet:

Mint látszik, eleinte csak Doom-szereplők voltak a fejlécben, de a többiek javaslatára ezeket kiegészítettem más játékok hőseivel, illetve a hátteren is világosítottam kicsit:

Aztán azzal a lendülettel, ahogy elvégeztem az utolsó simításokat, megírtam a beköszönő bejegyzést. Ekkor már október 3. volt. Másnap, tehát pontosan egy évvel ezelőtt nagy levegőt vettünk, és ráklikkoltunk a „Publikál” ikonra.

Azóta töretlen lelkesedéssel frissítgetjük a blogot, lettek állandó rovataink, például a Pénteki játékcsaj, a Heti retro vagy a képregény (amit hamarosan felélesztünk), és egyre több embernél bekerültünk a feedbe meg a könyvjelzők közé. Most kicsit úgy érezzük magunkat, mint amikor egy játékban teljesítettünk egy nehéz pályát és unlockolunk egy igen komoly achievementet – ez esetünkben napi bő hatezer egyedi olvasót jelent átlagosan (és lassan a hétezret közelítjük). Persze ez nélkületek nem jöhetett volna létre, ezért a héten nagy ünnepségsorozat lesz (ezért is az ideiglenes fejléc): minden munkanap köszönetet mondunk nektek a támogatásért és a hűségetekért egy-egy nyereményjátékkal. Tehát hétfőtől péntekig minden nap lesz itt egy-egy poszt, amivel nyerni lehet valamit – érdemes naponta visszanézni, összesen vagy tíz, többnyire vadiúj játékot fogunk kisorsolni és még néhány egyéb pazar cuccot, amit ti választhattok ki – hogy miként, azt még ma eláruljuk, mert ez az első nyereményjáték témája, stay tuned.

81 komment

Címkék: közösség születésnap közlemény nyereményjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr852342196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S3r4ph · http://moeland.hungarianforum.net/ 2010.10.04. 07:50:28

Jó kis cikk, a blog maga meg tényleg hiánypótló a mai sajtóban, csak így tovább.

ügyfélszolgálatos 2010.10.04. 08:05:11

Ezt a blogot szeretem, pedig utáltam amikor újságot írtatok... :)

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2010.10.04. 08:35:21

@Stöki: Mester, kapitális typo van címben!

"használhatatlan hülyeségek jöttek, amikkel inkább egymást szórakoztattuk. [...], Bit Gyülekezete"
Ezen konkrétan hangosan röhögtem. De jobban tettétek, hogy nem tettétek. Hajítottam én már ki x. szekta tagját szerkesztőségből, ahová bejött pampogni.

Boldog szülinapot, örvendezünk vala!

Leadfoot 2010.10.04. 08:36:35

Velem van baj, ha a felvetett blognév-ötletekből nekem több is kurvára tetszik? :-)

Pozse 2010.10.04. 08:38:54

Én az elejétől követlek titeket, csak így tovább!
A blognév ötletek közül nekem is tetszik néhány!

Dester 2010.10.04. 08:57:56

Bár történelmi pillanat volt, az igazat megvallva egy évvel ezelőtt még haragudtam rátok. Írtam nektek egy szépen megfogalmazott, hosszú levelet, és még csak annyi sem érkezett rá, hogy kabbe. Bár rendszeres olvasója vagyok azóta is a blognak és valahol megbocsátottam a sziporkázó tartalom miatt, talán ez az egyetlen oka, hogy nem írtam még Nektek eddig egy jó kis retró játéktesztet. :)

Viszont el ne felejtsem: boldog szülinapot :)

(A fejlécben LeChuck kezében a lufi nagyot üt. :))))

Celtic 2010.10.04. 08:59:50

Galagonya? Mintha CoVBoy is emlitette volna - vagy a CoV-ban, de inkabb vmelyik Index forumon.

Egyebkent en is rajongoja vagyok a blognak, egyet sajnalok: nincs "heti retro"-tag. Igy amikor elejerol akartam olvasni a heti retrokat, vegigmentem az osszes bejegyzesen es ahol heti retro volt, azt elolvastam. Szoval jo lenne egy ilyen tag es utolag ezzel ellatni a cikkeket. Mondjuk, van retro-tag, de az eleg vegyes :) En legjobban a "heti-retro-szoftver" tagnak orulnek, mert szep dolog a regi gepek, de engem leginkabb egy-egy jatek tortenete erdekel :)

rootshaper 2010.10.04. 09:06:48

hajra, csak igy tovabb, ne hagyjatok orokelet meg ingyen loszer nelkul minket. ja, meg ingyen jatekok nelkul foleg ne! ide veluk nekem most! =)

ja es igen, a masodik verzios ( jelenlegi ) fejlec jobb sokkal, es a felvetett blognevek kozul sztem a legjobb a Gamesebeszet meg a Jobbklikk... xDDD

rootshaper 2010.10.04. 09:09:02

@Dester: raadasul az a lufi a BubbleBobble epikus buborekja atdolgozva! XDD

Ken_Lee · http://kenlee.blog.hu 2010.10.04. 09:10:02

Nagyon szépen ratula a szüli napotokhoz! Sok boldogságot kivánók viszont látásra.

siz · http://siz.hu 2010.10.04. 09:12:39

Boldog születésnapot IDDQD! :)
Csak így tovább, fiúk!

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.10.04. 09:34:17

Az elírást javítottam, köszi mindenkinek.

@Dester: Bocsánat, ez nagy suttyóság volt tőlünk. Ha ez vigasztal, pontosan tudom, melyik levelet írtad, becsillagoztam, ott áll a pipeline-ban és várja, hogy legyen egy kis időm feldolgozni. Köszi!

@rootshaper: ez igen, kíváncsi voltam, észreveszi-e valaki

Dester 2010.10.04. 09:47:02

@Stöki: Vigasztal, egyébként meg ráér, ezért sem hőzöngtem miatta. :) Megnéztem közben én is, november 3-án lesz évfordulója a levél írásának. :))))) Az időhiány egyébként bőven ismerős, az én blogom is ezért stagnál gyakran hónapokig. :(

Alwares 2010.10.04. 09:53:37

Nagyon jó kis blog én nap mint nap olvaslak titeket. Csak így tovább!

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2010.10.04. 09:59:26

C64 vármegye :DDD ez legalább annyira jó, mint az elképzelt náci geekprojekt, a 88bit

kapanyányimonyó 2010.10.04. 10:02:39

heppi börszdéj!

és csinos lett a szülinapi bannar is :)

sikitomi 2010.10.04. 10:16:29

Boldog szülinapot srácok, csak így tovább! (És több heti retrót! :D:D)

A nevek mellett én sem tudok viszont csendben elmenni: egyik jobb mint a másik, de az installer ilonán nagyon kifeküdtem. vajon ha az lett volna a név, akkor ló is lett volna a fejlécben? :D:D

Serathis 2010.10.04. 10:17:36

Csak annyi hogy az IDDQD nem ad lőszert, és csak az első 9,999 sebzéstől véd meg. Telefrag elkap, mert az 10,000-et sebez :)

Serathis 2010.10.04. 10:22:49

IDDQD nem ad lőszert, de jó a blog :)

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2010.10.04. 10:33:19

Én csak annyit írnék, amit mi kaptunk egyszer egy hosszabb, nagyon ízes mocskolódó komment végén a Magyarítások Portálon: "... jó az oldal. Csak így tovább!"

És tetszik az oldal tetején a születésnapos téma. :)

rbatty 2010.10.04. 10:41:50

Azért a felvetett nevek közül néhány beférne még valahová kicsiben, alcímnek. :D Boldog szülinapot! Az elejétől fogva olvasom a blogot, akad nagyon jó, igazán színvonalas írás, meg sok érdekesség.
Igazán átvehetnétek több hírt és cikket a Kotakuról, ha belefér az időtökbe.

iddqd - degreelessness mode, ha jól emlékszem.

thinkEdem 2010.10.04. 10:47:12

Ha már typo, a 'világosítotttam' szóban elvileg kevesebb a t. ;)

És gratu a bloghoz.

...Ludens Matyi basszus... :D

moli 2010.10.04. 10:57:42

@Felsmukk: neeeee, komoly? mindigis aszittem orokelet.

bruTe 2010.10.04. 10:58:33

Mivel beletartozom a napi hatezerbe, ezért gratulálok, és köszi.

További sikereket, sok évet.

üdv

bruTe 2010.10.04. 11:00:57

Ja, és még annyit, hogy azt is szeretem ebben a blogban, hogy a kommentek általában vagy viccesek, vagy értelmes irányokba mutató vélemények, és nem mocskolódás, anyázás, vagy gusztustalan politika.

Szóval a közönségnek is gratulálnék :)

Dester 2010.10.04. 11:43:03

@bruTe: igen, ebben is egyedi a blog. (Sajnos, de ez nem ezen blog hibája, hanem a többié.)

Ráadásul azt az egyáltalán nem öncélú segítőkészséget vélem felfedezni a kommentek között, amit régen az internet hőskorában is láttam. Úgy értem, nem jár a válaszokért pont (prog.hu), mégis mindenki segít a másiknak, ha az illető valamire nem emlékszik, vagy kimaradt. Egyfajta hatalmas kollektív tudással rendelkezik a blog olvasóközönsége, ami bárki számára elérhető, és már csak ezért is a "riszpekt". Jól érzem magam "itt", na. :)

miguel_ 2010.10.04. 11:53:49

Nem az volt, hogy iszunk a nagy örömre? :)

ayeti azaki - távolkeleti segédmunkás 2010.10.04. 11:54:48

grat az elmúlt egy évhez :up:
ez a post megerősítette az eddigi sejtésemet: tik nem vagytok normálisak :D

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2010.10.04. 11:58:16

úbazmeg, a c63 vármegye és a Ludens Matyi büntet!!! :D

AvgDvl 2010.10.04. 11:58:24

a Bit Gyülekezete az rendben van.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2010.10.04. 11:58:50

És persze boldog évfordulót, meg minden! ;)

kiskalács 2010.10.04. 12:04:54

Ti Kandósok voltatok, hogy a Galagonyába jártatok?!?!?!?

freddyD 2010.10.04. 12:05:02

Gratula!

Szeretek felnézni ide.
A C6 vármegye meg oltári nagy ötlet lett volna :D

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.10.04. 12:09:20

@kiskalács: Bizony, a Kandó koleszában ismerkedtem meg Henkjúval.

zéka (törölt) · http://recklama.blog.hu 2010.10.04. 12:09:39

<IDDQD magasztolás>

Baromi gyorsan (számomra sokszor néha túl gyorsan is) szalad az idő, még mindig emlékszem (vagy legalább sejtem), amikor megtaláltam ezt az oldalt. Nem volt még heti retro, se csajok, szóval kicsit más volt a dolog, de mindent összevetve az újítások 99 százalékával tökéletesen elégedett vagyok:D

Nem tudom, hogy ez számotokra mennyit jelent, de én úgy netezek, hogy mindig van x oldal, amit automatikusan megnézek a böngésző indítása után. Ebbe a csoportba bekerül nehéz, ellenben kiekrülni nagyon könnyű.

Most ez a lista így néz ki(nem állandó sorrend) : IGoogle, Index, HVG, Facebook, IDDQD, illetve a fikablogok (napiszar, stb.)
Ebbe a listába az IDDQD igen előkelő helyet foglal el, és úgy néz ki, hogy jelen pillanatban kirobbanthatatlan helyen van:D

Remélem, hogy az ötleteimmel néha-néha hozzá tudtam adni a blog működéséhez:D Legalább annyit, hogy mit nem szeretnétek biztosan:D:D:D:D

Boldog Születésnapot Kockák! :D:D:D:D

</IDDQD magasztolás>

Delebriel 2010.10.04. 12:15:25

#zéka

Hehe nekem is csak 3-4 oldal van amit megnézek minden nap és ott az IDDQD :D

Amúgy tényleg nem ad lőszert, az az idkfa...
Kár, hogy nem került be a lehetséges nevek közé az MLI mint Wolfenstein-es kód...

Boldog szülinapot IDéDéQúDé

labi 2010.10.04. 12:16:52

Még csak egy éves? Aszittem régebbi... túl sokat járok ide... :))

◄ViZion 2010.10.04. 12:21:18

Gratz!
Igazi beteg ötletek voltak névre...
Bitbuzgárok, buzgolkodjatok tovább! :)

Drout 2010.10.04. 12:41:12

C64 vármegye nálam is ütött egy baaaz+ kicsúszott, amire furcsán néztek a kollégák :)
Kéne csinálni egy retrojátékot ezzel a címmel :D

Flankerr 2010.10.04. 12:42:40

Én is gratulálok, különösen a hangulathoz, és a sok normális kommentelőhöz. Jellemzi a színvonalat és az igényességet, hogy még olyan játékokról is élvezettel olvasom az írást, amivel soha egy másodpercet se játszottam.

zyrobs 2010.10.04. 12:47:38

Erről a névválasztásról eszembejutott egy 94-es Csevegő, amikor megírták hogy milyen neveket küldtek be a Long Life-nak (magyar fejlesztésű c64-es bunyós cucc, 576 kbyte alatt). Zolee vs Martin, Kapa Fighter - the paraszt game, Hungarian Street Fighter, meg ehhez hasonlók.

Névválasztáskor mindíg előjönnek isteni ötletek.

2010.10.04. 13:09:01

nagy Doom fan lévén, egyből rákaptam a blogra, amint megláttam a címét :) igaz, én nem az öregebbik Doom-fanok táborát erősítem... voltam 2-3 hónapos amikor megjelent ez a nagyszerű játék :)

a blogot kb. 3 hónapja olvasom, és elégedett vagyok veletek! még legalább 9 ilyen postot érjetek meg! :D

Khayness 2010.10.04. 13:12:31

Minden említésre való történet a kocsmában kezdődik.

Isten éltesse a blogot :)

Jin_Ke (Fotelkommandó) · http://fotelkommando.blog.hu 2010.10.04. 13:25:11

gyakran olvasom a blogot, de kommentelni nem szoktam :)

heppi börszdéj ájdídíkjúdé

Doktor Mouse -.-" rofl

[zoom] · http://www.perpetuum-online.com 2010.10.04. 13:54:57

Jé, tényleg van háttere a fejlécnek... :)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2010.10.04. 14:17:33

Jééé... téglák vannak a fejlécen...
Jó a monitorom :-((

Na a lényeg, boldog szülinapot a blognak, csak így tovább!

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.10.04. 14:19:23

@[zoom]: ja, a Doom egyik textúrája, de tényleg kicsit sötét

Silent Bob 2010.10.04. 14:28:09

Kandósok voltatok? :)

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.10.04. 14:29:46

@Silent Bob: "...fasza gyerekek, értünk csörögnek a sörösüvegek"

Hamster · http://hamster.blog.hu/ 2010.10.04. 14:30:15

Wow, one year less to infinity, gratula! Van valami ebben a blogban, mert én körülbelül a Monkey Island 1-gyel játszottam utoljára, mégis rendszeresen járok ide. És +1 szavazat annak a véleménynek, hogy egyes címötletek annyira elvetemültek, hogy nem szabad veszni hagyni őket. Rovatcím, tag, oderwas.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2010.10.04. 14:30:35

@bruTe: Tényleg, teljesen igazad van. Ez ritka és nem kicsit jó.

Silent Bob 2010.10.04. 14:32:35

@Stöki:
...meeert az egész világ tuuuudja... :D
Galagonya zsír hely, kár hogy 10-kor kíméletlenül kiraknak. :)

Silent Bob 2010.10.04. 14:33:59

@Stöki:
2000 környékén mi csináltuk a Szummát. :)

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.10.04. 14:44:58

@Silent Bob: :DDD
Én 1998-ban végeztem, szóval sajnos nem találkozhattunk.

TryMan 2010.10.04. 14:57:38

HB részemről is, valamint ha épp ötlethiányban szenvednétek, személy szerint szívesen látnék irományt MUD-témában is. Van egy sanda sejtésem, hogy jó sok arc nyomult innen arrafelé is, és retróilag is érdekes talán.

Celtic 2010.10.04. 16:09:21

@Hamlet: Nekem is ez a ketto a kedvencem :)

lokkoLori 2010.10.04. 16:09:50

a Ludnes Matyi üt !!! :D

kiskalács 2010.10.04. 16:16:07

@Stöki: Én 95-ben, úgyhogy biztos az én időmben voltatok gólyák! (bár ez ugye nem törvényszerű :) )
Hol voltatok gólyatáborban? Brenbergen, vagy Szolnokon?

kiskalács 2010.10.04. 16:23:33

@Stöki: Én 95-ben, úgyhogy velem van metszet! Ti nem a 305 környékén laktatok?

kiskalács 2010.10.04. 16:24:56

Na ez jól elsikerült egymás után...

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.10.04. 16:24:58

@kiskalács: dede, Hancu a 303-ban, én a 302-ben

Te merre?

Sharpe · http://www.book-fun-factory.com/farfun/ 2010.10.04. 16:31:16

Boldog évfordulót! Nagyszerű amit eddig csináltatok, csak így tovább! Szerintem teljességgel sikerült újat, de minden igényt kielégítő játékos-blogot alkotnotok és megérdemeltek minden pozitív visszajelzést amit kaptok!

Bro 2010.10.04. 17:08:39

Heretic-Hexen-es Minotaurus az rágózik? :D

Persze boldog szülinapot :) 1 éve mikor beindult a blog inkább ezt olvastam mint tanuljak bármit is :)

Bambula 2010.10.04. 17:11:01

Csatlakozom én is a fenti hype-oló tömeghez, nagyon jó kis blogot csinaltátok.
Ami a retro mellett tetszik a blogban hogy mindenféle téma jelen van, nem csak az itthon jellemző FPS-autós vonal, és a hozzászólók is türelmesebbek a másik szent hülyeségeivel .. :)

Poci74 2010.10.04. 17:22:38

:D Agyonröhögtettetek! :D

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.10.04. 17:37:21

@Bro: bohócorra és -sminkje van :)

@kiskalács: akkor egy emeleten voltunk, ez de vicces :)

Osivis (törölt) 2010.10.04. 21:52:50

Getymós Szendvics™. Milyen ízű az?

Kuruc_Lord 2010.10.04. 22:29:56

Még nagyon sok boldog szülinapot kívánok a blognak.A net-isten éltesse sokáig :).
uff.

Dukefazon 2010.10.04. 22:31:33

Van egy flash játék oldal onemorelevel névvel, meg a III. kerületben egy kaszinó Games Bond néven, szal az plágium lett volna. Boldog szülinapot! (nekem jövőhét hétfőn lesz)

kiskalács 2010.10.05. 08:30:39

@Stöki: Egy másik nickemmel biztos rámismernél :)

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2010.10.05. 13:47:20

Grats.

ui:
"Kedves kollégák, hát gondoljanak bele: még a legprimitívebb állat is növeszt magának egy érzékelőt, egy bajuszt, hogy ne menjen neki a falnak!!!" (idézet vajonkitől)

Na, ezt a poént (bajszos tanár előadása) én is élőben hallottam.

uui:
sőt, amikor e két blogmadár boldogan galagonyázott, akkoriban még a hírhedett Tomcattel is össze lehetett futni "arrafelé"

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2010.10.05. 13:48:45

@pixelpiréz plüssvitéz: Te is végignyomtad a kutorial pályát? :)

adamsky21 2010.10.09. 08:35:37

G épület, jee! :DD
A mi időnkben (93 körül) még dzsuvás szendvicsnek hívtuk a getymót, de már akkor is isteni volt.

Celtic 2010.10.09. 18:44:42

@Stöki: Kutorhoz nekem is volt szerencsem. Amikor meghuzott es mentem be megnezni a ZH-t, nem tudtam eldonteni, hogy komolyan mondja-e : "O, de nagyon sajnalom, de remelem, ez miatt nem fog csuszni, de sajnalom, jaj, de sajnalom"

Es persze 24 pontos ZH-m volt (50 pontosbol), szoval jo erzes volt...bar utana neztem a nappalisokat, ott volt 25 pontos is, es ugye 51%-tol kettes...

Athos 2010.11.11. 04:03:18

ejnye vazze, csak egyévesek vagytok? Pedig mintha ezeréve olvasnálak titeket...

:D

BSZ, IDDQD!!!

Varmer 2011.11.02. 22:59:50

Doktor Mouse...:DDDD
süti beállítások módosítása