HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Bocsánatot kért a bulvárlap a GTA fejlesztőjétől

2010.07.25. 12:36 hancu

A bulvárlapok sok marhaságot hajlamosak összeirkálni a videojátékokról - és most nem a zseniálisan vicces tabloidokra gondolok, amik kb. a Hírcsárda szintjén veszik komolyan magukat, hanem az igazi hardcore szutyokra, ahol a címlap legjelentősebb motívumai általában az ár és a csöcs; előbbi feltűnően kicsi, utóbbi épp ellenkezőleg.

Történetünk főszereplője az egyik ilyen brit lap, a Daily Star, ahol a két héttel ezelőtti angliai embervadászat nyomán lejött egy cikk, ami teljesen komolyan azt állította, hogy a Rockstar játékot készít az esetből, GTA: Rothbury lesz a címe, és újrajátszhatjuk benne a gyilkosságot, meg a rendőrök előli menekülést. Ez természetesen kozmikus nagy baromság, az egész egy láthatóan elég bénán fotosopolt borítóképből indult ki, amit a lap munkatársai megláttak, valami miatt komolyan vették, és kitalálták köré a sztorit. Apró, szinte jelentéktelen újságírói hiba, hogy amikor a telefont felvették, nem a Rockstart hívták, az adekvát kérdéssel, miszerint "és ezt most így hogy?", hanem a gyilkosság áldozatainak hozzátartozóit, hogy mit szólnak hozzá, és fel vannak-e háborodva. Naná, hogy fel voltak.

A cikkből aztán lett némi felháborodás, ami ahhoz vezetett, hogy a tegnapi Daily Starban szűkszavú bocsánatkérés jelent meg, amiben bevallják, hogy hülyeséget írtak, és elnézést kérnek az összes érintettől (a Rockstarnak egy meg nem nevezett összeget is átutaltak, nyilván peren kívüli megegyezés keretében, amit a fejlesztő rögtön továbbküldött egy jótékonysági szervezetnek).

És a dolognak itt még nincs vége, a Destructoid ugyanis levadászta a Facebookról a cikk szerzőjének, bizonyos Jerry Lawtonnak a magánreakcióját az esetre. Na és vajon mit reagált az ember, aki volt olyan hülye, hogy ne vegye észre, hogy az egész csak egy gyengén fotosopolt, ízléstelen vicc? Aki ahelyett, hogy a fejlesztőt hívta volna fel megerősítésért vagy cáfolatért, a gyilkosság áldozatának 70 éves, gyászoló nagymamájához rohant kommentárt kérni? Jerry Lawton ki volt akadva, hogy a köcsög gémerek, akik egész nap a gépeik mögött kuksolnak, most hogy előbújtak, és mekkora a pofájuk.

9 komment

Címkék: bulvár gta seggfej bűntény

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr52174486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2010.07.25. 13:41:49

Tetszik a Destructoid anyag címe: "'Journalist' who wrote GTA Raoul Moat story is a prick". 8-)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.07.25. 15:37:56

@Sam. Joe: Az egész cikk eléggé hm... odamondogatósra sikerült. Mondjuk megérdemli a hülye pöcs :) Natessék, átragadt.

Dukefazon 2010.07.25. 16:22:33

Fáááj! Hogy hogy lehetnek egyesek ennyire hülyék!? Erről a másik megmondó ember jutott eszembe, aki leszólta a játékokat, hogy abba nincs semmi művészet, holott nem tudta, hogy miről beszél. És a többi ilyen kamu-cover? Call of Duty: World at peace? Azt miért nem írták meg? Ez egy seggfej...

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.07.26. 12:10:49

"a címlap legjelentősebb motívumai általában az ár és a csöcs; előbbi feltűnően kicsi, utóbbi épp ellenkezőleg"

Ez jó! :D Én ezeket hívom "pirosfejléces" magazinoknak. Ez a Daily Star is ilyen Blikk/Bors-féle pirosfejléces mocsok?

Nem kell ezeknek más, csak a balhé meg a botrány. Aztán meg egy háromsoros bocsika. E lapokat az újságírás legalját képviselő véglények készítik az agyhalott Tevekettős-Retekklubos zombitömegeknek, és ennyi.
(És nekem ne jöjjön senki a "tök normális vagyok meg iskolázott, de néha megveszem" dumával: ez kb. annyit tesz, hogy "tök rendben van az egészségem, csak néha elszipuzok egy falon aromás higítót")

A Jerry Lawton-félék pedig jó sokáig meg fognak még élni ebből. Sajnos, amíg lósz4r van, veréb is van... :(

TH 2010.07.26. 12:23:25

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): sztem a Daily Star rosszabb a Blikknél/Borsnál...

sugabubus 2010.07.27. 06:48:00

és milyen kurvára igaza van.
mármint az újságírónak

TH 2010.07.27. 10:47:12

@sugabubus: kifejtenéd a véleményedet bővebben? :)

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2010.07.28. 21:20:19

@TH: ott a pont :) Tegnap lattuk valamelyik gyorskajaldaban, 10p :) [harminc forint] - hat, nemtom, szerintem kultur-atnevelo-taborba kene kuldeni azt is aki irja, meg azt is aki veszi az ilyet.

Kraivan 2010.07.29. 09:30:14

Országunkban is elkövették ezt a hibát.
rosszpcjatekok.blog.hu/2009/02/08/blikk_eleg_kemenyen_leegetted_magad

Bár tény h eme ősi kultuszjátéknak nehezen lehetne keríteni kiadót/fejlesztőket akit felhívnának.

Amúgy az efféle hírek olvasásán csak nekem jut eszembe a Slidersnek az az epizódja, ahol a médiát a bulvár irányította, és normális, tényszerű hírekért a "bulvárszintű" újságok tartalmazták?
Az a baj h szerintem jó ideje abban az alternatív dimenzióban élünk. :(
süti beállítások módosítása