HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Fogkefét keresett a kórházi áramszünetet okozó, pszichopata Silent Hill-játékos

2009.10.29. 17:31 Stöki

A bulvármédia jelenti: Hollandiában kedden felmentettek egy 35 éves férfit, aki tavaly áprilisban áramszünetet okozott egy kórházban. A sajtóban csak Jan H. névvel szereplő úriember azzal magyarázta tettét, hogy fogkefét keresett a kórház alagsorában, eközben csapta le tévedésből a főkapcsolót. Állítása szerint mindehhez a népszerű horrorjáték-sorozat Silent Hill adta a motivációt, sőt a tett elkövetésekor emberünk úgy érezte, a Silent Hillben játszik éppen. Mivel súlyos pszichés betegről van szó, a bíróság nem találta bűnösnek a férfit, aki nem tudta felmérni tette következményeit, így börtön helyett most pszichiátriai kezelés vár rá. A kórházban egyébként 45 percig volt áramszünet, de szerencsére nem lett komolyabb következménye annak ellenére, hogy többen a liftekben rekedtek, az orvosoknak és ápolóknak pedig volt egy izzasztó háromnegyed órájuk, miközben az intenzív osztály betegeit látták el.

Az eset szépen mutatja, hogy bűncselekményért nem érdemes videojátékokat hibáztatni: akit egy játék miatt ragadtatja magát ilyen szélsőséges tettekre, annál már eleve elmentek otthonról, és hogy a meglevő defektust történetesen egy videojáték, könyv vagy egy film erősíti fel, az szinte véletlen kérdése. Már csak azt mondja meg valaki, hol van fogkefe a Silent Hillben?

(via GameSetWatch)

3 komment

Címkék: bulvár bűntény silent hill

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr991484494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lagopus 2009.12.04. 16:12:37

Régebben én is szívesen képzeltem magam videójátékba... hmmm.. asszem ideje felkeresnem a pszichológusomat. Majd holnap a lőegyletből hazafelé beugrom hozzá..

Celtic 2009.12.14. 21:38:19

Yihi, most talaltam a blogra, de ez nagyon tetszik :)

Kb olyan sztori, mint az idiota amcsi, amelyik elutotte a szomszedot, mert a horrofilmrol hazafele autozva azt kepzelte, egy zombi rohan vele szembe...

Dukefazon 2010.05.02. 15:55:22

Állat! Én is szeretem a Silent Hill-t, álmodtam is már para hangulatú kórházzal, de ébredés után a szörnyűbb valóság fogadott, hogy nincs is Silent Hill :D
süti beállítások módosítása