HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 4x09: A Metal Gear (Solid) sorozat

2018.04.24. 21:21 Stöki

Perverz örömet okoz nekem olyan angol szövegeket olvasni, amikről ordít, hogy japánok találták ki azokat. Például azt, hogy Psycho Mantis vagy Revolver Ocelot, esetleg Decoy Octopus. Vagy ha már itt tartunk, Solid Snake. Idén húszéves a Metal Gear Solid, és idén jelent meg az első olyan MGS, amiben Kojima már sehogyan nem vett részt - ennek apropóján csináltunk is egy adást a sorozatról.

podcast76.png

Illetve ez a többes szám első személy elég nagyvonalú, mert főleg Grath okoskodott, illetve illusztris vendégünk, Wilson, aki gémerújságíróból lett gémermarketinges, és nem lepődnék meg, ha kiderülne róla, hogy életnagyságú Kojima-ölelőpárnát rejteget az ágyában. Szóval nagy rajongó, na, és éppen ezért elég sok frankóságot megosztott velünk Szilárd Kélgyó és Nagy Főnök kalandjairól. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott dolgok:

Legközelebb a napokban jövünk a 70. Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a negyedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból pedig a teljes harmadik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Ezek pedig vendégszerepléseink A hiányzó darab podcastben és a Fun With Geeks YouTube-csatornán (van már második rész is! sőt, harmadik!), illetve Stöki évekkel ezelőtti vendégeskedése a Konnektor podcastben.

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20180315.png

További támogatóink:

Kiss András, Kúthy Előd, Hollósi Dániel, Mozoka, Nagy Gyula, Győri Ferenc, A Konnektor csapata, Kalázdi Tamás, Gortva Gergely, polish, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, Szauer Tibor, ricsi, abeddon, Valis142, Varga Bálint Bánk, Balog Tamás, Koppn, csee, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, Rudymester, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Huszti András, Invi, Coeris, Velicsek István Gusztáv, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Müller Niki, Tresó Ottó, bigwhite, aboy, Sinus, bordiii, Nagyi, Gabesz, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, ArcadeMacho, Selmeci Dávid, Hájas Ákos, Rokborn, Lottsie, Valis142, CsikosZ, Gytb, Oli, Udvardy Tamás, Döme

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

 

13 komment

Címkék: retro podcast checkpoint metalgear

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr8413849542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.04.24. 22:35:03

Lehet, hogy pofátlanság itt posztolni, de egy egészt sorozat, az egy egész sorozat..

www.youtube.com/watch?v=WxV3Gy6L770

oplenti 2018.04.25. 09:59:54

dejó, hogy elővettétek ezt a sorozatot (ezek után csak jobban várom, lesz-e Final Fantasy adás is...), ráadásul egy nagyon élvezetes műsort rittyentettetek köré megint!

Fausto(tm) 2018.04.25. 14:55:42

Ááááá, de rég óta vártam erre az adásra :)

Head Honcho 2018.04.25. 16:07:01

Nekem csak a Phantom Pain-hez volt szerencsém (megnéztem "virágboltiban", aztán meg is vettem), de az odavágott.

Karvaly 2018.04.25. 16:28:09

Lehet kínos bevallani, de én félbehagytam az MGS V-t, az lett sok nekem, hogy a kötelező küldetéseken egyre erősebben tolt egyetlen fajta megoldási módot - berohanni és rambózni nem lehetett, mert akkor legyűr a túlerő, ez oké. Viszont egyenként leszedegetni sem megoldás, mert akkor folyamatosan pótolja az ellenséget, szóval csak az működik, hogy beosonsz, lekapcsolod a riasztót, aki jön megnézni, elkábítod vagy leütöd. Miután megnéztem egy videón, hogy mi az egyetlen módszer, amit elvárnak tőlem, már nem volt erőm folytatni, nem illett a nyílt világ koncepcióba, pedig amúgy tetszett a játék maga.

Garott 2018.04.25. 19:26:58

Egyik kedvenc sorozatom. Az első részt egy videókölcsönzőből vettem ki, ahol 5 ps játék is volt, és ez volt az egyik. Hihetetlen összetett és sokrétű volt. Annyira jól ki voltak építve a helyszínek. valamint az akkori fegyverek, mint a Nikita és a Stinger rakétavetők, baromi jók voltak. És a ossok is amik minden részben kiemelkedtek a játékból (talán kivéve a 4. részt), valmint mindig valami spéci stratégiával lehetett megölni őket. Arról nem is beszélve, hogy ha jól emlékszem az összes részt végig lehet úgy játszani, hogy senkit nem ölsz meg (bár ezt csak a 3.-nál toltam úgy végig).
Az ötödik részben a chapter 3-ról van fenn videó, hogy nagyjából mi lett volna, és sajnos érezhetően nincs is lezárva a vége. De rengeteg elmélet és ötlet van róla, miszerint van egy jelenet, amely csak akkor jön elő, ha minden játékos az online részen leszereli az atomfegyvereit. És ezekről óriási fórum beszélgetések vannak.

Hecky86 2018.04.26. 15:35:35

Mertem remélni, hogy a Snake Eater lesz az outro zene, nem kellett csalódnom :) Sajnos nekem egyelőre csak az első két részhez volt szerencsém, de minimum a 3at még szeretném pótolni, nagyon meggyőzött amit eddig láttam\hallottam róla. Másik a Phantom Pain, mert bármennyire is tetszik az MGS koncepciója, világa, története, karakterei, pár játékmechanikai húzása, de nekem a Splinter Cell játékmenete ezerszer jobban bejön, viszont ha egy annál jobb játékmenet vegyül az MGS világával, akkor azt ki kell próbáljam. Viszont az kicsit elbizonytalanít, amit Grath is mond. Mennyire zavaró, hogy a játék második fele érezhetően... khm... összecsapott?

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2018.04.27. 12:00:52

Ki lehetett akkor a cd-romnak a killer anyja? (Ez hogy maradhatott ki?)

Venyercsán Dávid 2018.04.29. 16:22:17

Off, bár Kojima miatt annyira nem is: Silent Hill 2 Checkpoint Mini, egyszer kérlek. *.*

Reactor 2018.06.20. 00:01:33

SNAKE! Did you like my...SUNGLASSES!? :DDDDDDDDDDDDDDDD
süti beállítások módosítása