HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Mini #68: Sam & Max Hit the Road (+ a 10 legjobb videojátékos duó)

2018.03.25. 23:04 Stöki

cpmini_68.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Lucasarts-kalandjátékról mindig szívesen beszélünk, a Sam & Maxről meg pláne - főleg, hogy valamilyen lehetetlen okból teljesen a blog radarja alatt volt az elmúlt sok évben. Hát most kipróbáltuk (én végig is toltam), és nem bántuk meg. Okoskodásunkhoz hozzácsaptunk egy toplistát is a legjobb videojátékos párosokról, lásd és hallgasd lentebb. Ha kíváncsi vagy élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad).

Gondolom, azért vannak itt műveltebb gémerek, akik tudják, hogy Sam és Max karaktere Steve Purcell fejéből pattant ki. Akkor most tudják meg, hogy nem az ő fejéből pattant ki, hanem öccse, Dave Purcell találta ki a kutya és a nyúl detektívek párosát valamikor a hetvenes években. A bátyusnak megtetszett a két állat, illetve szeretett trollkodni az öcsivel, ezért Steve elkezdte parodizálni vagy éppen furcsa csavarokkal befejezni Dave hobbiból készült képregényeit. A rivalizálásnak az lett a vége, hogy Steve egyik születésnapjára Dave azt adta ajándékba, hogy ünnepélyesen átruházott minden Sam & Max-jogot a bátyjára. 1980-ban aztán az állati nyomozók kiléptek a Purcell-házból, amikor Steve elkezdett rövid képregényeket publikálni róluk egy egyetemi lapba. Lassan kialakult a két karakter, a szarkasztikus kutya és a pszichopata nyúl egyénisége, és a képregény egyre sikeresebb lett, 1987-ben pedig megjelent az első önálló Sam & Max képregényfüzet.

maxresdefault.jpg

A következő évtől Steve Purcell elkezdett a Lucasartsnak dolgozni, szerződésesként. Több játékba is rajzolt, főleg háttereket, de Sam és Max virtuális mását is megalkotta - ők ugyanis tesztkarakterek lettek a híres SCUMM játékmotorban. Sőt, Sam & Max a Lucasarts céges újságjának viccrovataként is funkcionált, mindenféle Lucas-érintettségű filmeket parodizálva. Aztán eljött az 1992-es év, amikor a Lucasarts nagyon érezte és nagyon meg akarta lovagolni a kalandjátékhullámot. Egy gyorsan összepattintható játékot akartak, ami nem folytatás, és ráakadtak Samre és Maxre. A cégvezetés ajánlatot tett Purcellnek, amit ő örömmel elfogadott, és a készülő Sam & Max Hit the Road művészeti vezetőjévé avanzsált. A vezető fejlesztő két tapasztalt lucasartsos lett (Sean Clark és Michael Stemmle), de ez a játék nyilván Purcell szerelemgyereke volt. Nyolc hónap alatt lezavarták a fejlesztést, de az 1993-ban megjelent végeredmény nagyon igényes lett (talán csak a játék viszonylagos rövidségén látszik, hogy gyorsan készült).

Első ránézésre a Sam & Max egy egység sugarú rajzfilmgrafikás Lucasarts-kalandjáték, de mint szinte minden Lucasarts-kaland, ez is kiemelkedik valamiben. Technikailag abban, hogy a SCUMM egy új formáját mutatta meg: eltűntek a korábbi igék, amik elfoglalták a játéktér egy részét, és egy változtatható egérpointerre építő irányítás jelent meg. A készítők a tárgylistát is elrejtették egy ikon mögé, és a dialógusok is ikonos kattintgatásra épültek. Persze mindez nem volt forradalmi, mert a Sierra korábban meglépte ugyanezt a kezelőfelület-modernizálást, de ettől még a Sam & Max volt az, ami új korszak kezdetét jelentette a SCUMM-ban.

Tartalmilag pedig leginkább a humora emelte ki a Sam & Maxet. Persze a Lucasarts-kalandok többsége humoros volt, de Purcell máshogy mókázott, mint Ron Gilbert vagy Tim Schafer. Máshogy volt őrült a humora, sokkal karakterközpontúbb és kevésbé a fejtörőkből merítkező poénokkal dolgozott. Sam és Max folyamatosan passzolják egymásnak a labdát, kommentálnak bármit, akár furcsa karakterrel találkoznak, akár csak megnéznek egy tárgyat a tárgylistában - és általában nagyon lehet röhögni azon, amit mondanak (két profi szinkronszínész, Bill Farmer és Nick Jameson hangján). Kevésbé direkt ez a fajta humor, de nagyon szórakoztató ma is - sőt, én ma jobban élveztem játszani vele, mint 1993-ban, amikor még nem tudtam olyan jól angolul. A sztoriban amúgy a Szabadúszó Rendőrség két detektívje Amerika legőrültebb helyszíneit keresztül-kasul járva nyomoz egy eltűnt nagylábú után, aki Scranton zsiráfnyakú nőjével lépett le, hogy aztán egy Conroy Bumpus nevű countyénekes hálójába kerüljenek. Kedvcsinálónak talán ez az egy mondat is elég, a többit fedezzétek fel, ha még nem tettétek meg, érdemes, és csak 5 euró a GOG-on. (Fun fact: Conroy Bumpust részben arról a Conway Twittyről mintázták, aki néha felbukkan és felvételről énekel a Family Guy-részekben.)

Persze egy ilyen játéknak terveztek folytatást, de többször sem jött össze. 2001-ben például korábbi Lucasarts-alkalmazottak csináltak volna valamit Xboxra, és az ügynek Purcellt is megnyerték - aztán a csapat csődbe ment. Egy évvel később a Lucasarts jelentett be egy folytatást, ami az említett Michael Stemmle vezetésével készült volna (és ebben is benne lett volna Purcell), de 2004-ben, amikor már elég sok kész volt belőle, leállították a projektet, mert a piac nem feküdt a kalandjátékoknak. 2005-ben a Sam & Max-jogok a Telltale-hez kerültek, és ott a volt Monkey Island-fejlesztő Dave Grossmann vezetésével végre összejött a folytatás - méghozzá epizodikus formában, ami ma már bevett modell a Telltale-nél, de a Sam & Max-évadokkal próbálták ezt ki először. Három évad készült, szezononként 5-6 résszel, a Sam & Max Save the World (2006-2007), a Sam & Max Beyond Time and Space (2007-2008) és a Sam & Max: The Devil's Playhouse (2010). Az első két évadot anno végigtoltam, el lehetett rötyögni rajtuk, de nem értek fel a nagy előd zsenijéhez.

És mint említettem, egy-egy toplistát is összeszedtünk: a 10 legjobb, videojátékban szereplő párost kerestük, de nem volt könnyű dolgunk. A narratívát vagy a játéktechnikát nézzük a duóknál? - ebbe a dilemmába estünk, és jó vegyes listáink is lettek. A következőket hoztuk össze (persze az adásban részletesen magyarázzuk-értékeljük a választásainkat):

GRATH TOP10

STÖKI TOP10

1. Ellie és Joel (2013, The Last of Us)

2. Trip és Monkey (2010, Enslaved: Odyssey to the West)

3. Sam és Max (1993, Sam & Max Hit the Road)

4. Phoenix Wright és Maya Fey (2001-2007, az első Phoenix Wright-trilógia)

5. Nathan Drake és Sullivan (2011, Uncharted 3)

6. A fiú és a pacája (1989, A Boy and His Blob)

7. A herceg és Elika (2008, Prince of Persia)

8. Booker DeVitt és Elizabeth (2013, Bioshock Infinite)

9. Lee és Clementine (2012, The Walking Dead, Season 1)

10. Salem és Rios  (2008, Army of Two)

1. The Great Giana Sisters Ellie és Joel (2013, The Last of Us)

2. Head és Heels (1987, Head Over Heels)

3. Wander és Agro (2005, Shadow of the Colossus)

4. Banjo és Kazooie (1998, Banjo-Kazooie)

5. Sam és Max (1993, Sam & Max Hit the Road)

6. Master Chief és Cortana (2001-, Halo sorozat)

7. Mario és Cappy (2017, Super Mario Odyssey)

8. Booker DeVitt és Elizabeth (2013, Bioshock Infinite)

9. Metalisis és Hammerfist (1990, Hammerfist)

10. Hoagie és Bernard (1993, Day of the Tentacle)

Nyilván ez a toplistás műfaj totál szubjektív, szóval várjuk a ti listáitokat is kommentekben. Legközelebb pedig pár nap múlva lesz Checkpoint, egy visszatérő vendéggel. Továbbra is válasszatok bennünket, és visszajelzések, észrevételek jöhetnek bátran (iTunes-ra is, mert akkor jobban észrevesz minket a drága), és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint Mini adások a negyedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból pedig a teljes harmadik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Ezek pedig vendégszerepléseink A hiányzó darab podcastben és a Fun With GeeksYouTube-csatornán (van már második rész is! sőt, harmadik!), illetve Stöki évekkel ezelőtti vendégeskedése a Konnektor podcastben.

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20180315.png

További támogatóink:

Kiss András, Kúthy Előd, Hollósi Dániel, Mozoka, Nagy Gyula, Győri Ferenc, A Konnektor csapata, Kalázdi Tamás, Gortva Gergely, polish, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, Szauer Tibor, ricsi, abeddon, Valis142, Varga Bálint Bánk, Balog Tamás, Koppn, csee, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, Rudymester, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Huszti András, Invi, Coeris, Velicsek István Gusztáv, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Müller Niki, Tresó Ottó, bigwhite, aboy, Sinus, bordiii, Nagyi, Gabesz, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, ArcadeMacho, Selmeci Dávid, Hájas Ákos, Rokborn, Lottsie, Valis142, CsikosZ, Gytb, Oli, Udvardy Tamás, Döme

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

50 komment

Címkék: retro podcast toplista kalandjáték lucasarts checkpoint mini

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr4913764728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iceddawn 2018.03.26. 07:33:09

Oh, jaj, kihagytátok a Brotherst! Végtelen erős érzelmi kapocs a két testvér között és ugye az egész játékmenet a kettejük kooperációjáról szól. Őszintén megvallva én azt hittem ők lesznek a listáitok élén.

p)ec 2018.03.26. 08:43:15

Lemaradt a Gianna Sisters. :) A többit nem ismerem, de a Twisted Dreamsben tényleg jó mechanikát húztak rá a párosra. 2022-ben jöhet a mini. :)

AarPoe 2018.03.26. 09:31:03

Szuper :) viszont ha már LucasArts, azért szerintem Indy és Sophia párosa is belefért volna. Ugyancsak kapásból beugrott Kate és Oscar különös kapcsolata is a Syberia-ból, mindenképp érdemes lett volna helyet szorítani nekik.

zobor 2018.03.26. 09:56:33

A Curse of Monkey Island után a mai napig a kedvenc kalandjátékom, mondjuk holtversenyben a DOTT-al. Pár hete találtam meg a garázsban eredeti gyári CD-n, egyből fel is másoltam tab-ra scummvm alá. A 4 éves fiam észrevette hogy mivel játszok, azóta közösen nyomjuk. Mikor eszébe jut, ő indítja el és hozza oda hogy játsszunk együtt. :) Imád a térképen autózni a különböző helyszínek között, meg a beépített mini játékokat is. Apaként elképesztően jó érzés ám, hogy a gyerekkori kedvencemet a fiammal tolhatom most közösen. :)

oplenti 2018.03.26. 10:17:26

rohadt nehéz témát húzott elő Grath a top 10 gyanánt az ingujjából. ehhez jószerivel hozzá sem tudok szagolni. mindössze kérdés szintjén merül fel bennem, hogy a The Last Guardian párosa miért nem szerepel egyikőtöknél sem? vagy én néztem el valamit? ha már csaltatok, és is csalnék kicsit, és megemlíteném a Beyond good and evil Jade és Pey'j párosát, ami játéktechnikailag ugyan csak a sztori vége felé lesz érdekes, de a kapcsolatuk meghatározza a teljes történetet (és elvileg a következő részét is).

maga a téma egyébként egy eléggé kínzó kérdést vet fel: miért nincs több ilyen játék, ahol a karakterek (és kizárólag duók vagy triók, mert a jrpg palettán szinte csak ilyenek vannak) nem csupán a narráció kellékei, de a játékmenet szerves részei is... talán azért, mert baromi nehéz lehet egy ilyen játékot, és szerethető/használható karaktereket megálmodni......

a Sam&Max benne volt abban a 10 PC játékban, amivel először találkoztam, és azóta sem telik el szerintem úgy év, hogy egyszer ne üljek le elé. olyan nekem, mint egy jó könyv, amit újra és újra elolvas az ember. egyszerűen imádom a poénokat, a feladványokat, és amit többször is kiemeltetek, a két karakter szövegét. a zene is nagyon jó, és a fejtörők nehézségi foka is pont az én ízlésemhez (agyamhoz?) lettek igazítva (bevallom, egy-egy Monkey Island játék olykor nehéznek bizonyult nekem...).

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2018.03.26. 10:54:19

@iceddawn: Ó, azzal én nem játszottam.

@oplenti: Jade és Pay'j elhangzik az adásban, végül én azért nem válogattam be, mert mint páros igazából csak a játék kisebb részében vannak együtt. A Last Guardiant én kiváltottam Agróval :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2018.03.26. 11:29:23

lester knight chaykin és buddy
the nameless one és mort
gordon és alyx
guybrush és elaine
minsc és boo
snake és otacon
cloud és aerith
max payne és mona sax
the hacker és shodan
chell és glados
hk-47 és darth revan
manny és glottis
niko és roman bellic
layton és luke.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2018.03.26. 11:30:54

@manson karcsi: uhh, van pár, amit cserélnék most a listámban :)

GaryBird 2018.03.26. 11:42:52

Jak and Daxter, imádtam.

GaryBird 2018.03.26. 11:45:00

@GaryBird:
(azért nem Rachet és Clank-ot írtam, mert a másik páros volt gyermekkorom nagy kedvence)

sumaksanyi 2018.03.26. 12:06:55

@GaryBird: Jó is az, jó is az. :D
Nemrég vittem ki mind a három részt, nagy nosztalgiabomba volt. :)

Ivan Olsen · http://halottindian.wordpress.com 2018.03.26. 12:12:12

@zobor: Ez minimum a nap kommentje volt :)
Ami a Sam & Max viszonylagos rövidségét illeti, hááát... nekem annak idején leírás nélkül eltartott egy darabig végigtolni.

Garott 2018.03.26. 13:19:14

Jodie Holmes + Aiden
Arra számítottam, hogy ez biztos lesz valakinél.

Grath 2018.03.26. 14:28:12

@manson karcsi: Ebből nagyon sok az én kritériumomnak nem felel meg, mert egy csomó nálad egy főszereplő + egy partitag/NPC kombinációja. Én direkt nem választottam ilyeneket, mert ezek esetlegesek, e játékok semmiképp nem ezekre a karakterekre épülnek.

Gordon természeténél fogva egy üres lap, egy nemlétező személyiség, szerintem egy ilyen lista közelében sincs keresnivalója :)

Én imádom a FF7-et, de Cloud és Aeris kapcsolata minden volt, csak mély nem.

@iceddawn: a játékmenet terén ott vannak az élen, de narratív szempontból szerintem még a "sekélyes" jelzőt sem közelítik meg a testvérek. Félre ne értsd, kedvelem a játékot, de ezen a téren lehetett volna sokkal több is szerintem.

Bobby Newmark 2018.03.26. 14:41:16

Lester és Buddy (Another World)
Jackie és the Darkness (Darkness 1-2)
Fingus és Winkle (Gobliins)
Kyle Katarn és Jan Ors (Dark Forces és Jedi Knight)
Paul és JC Denton illetve Gunther Hermann és Anna Navarre (Deus Ex)
Max Payne és Mona Sax (Max Payne 2)
Agent 47 és Diana Burnwood (Hitman 1-3)

Bobby Newmark 2018.03.26. 14:44:49

@Grath: Akkor Hoagie és Bernard is kilóg, mert Laverne-nel mi a helyzet?

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2018.03.26. 14:52:32

@Bobby Newmark: De hát azt mondom is az adásban, hogy csalás :)

Bobby Newmark 2018.03.26. 15:27:59

@Stöki: Ja, bocs, podcast nem az én műfajom. Én vagyok az, aki tudomásul vette hogy ez van, és nem is rinyálok miatta, de nem is hallgatom.

Majd legközelebb triókat dobjatok fel, az lehet, hogy kicsit egyszerűbb.

+
Zak és Annie illetve Melanie és Leslie (Zak McKracken)
Billy Candle és Ray McCall (Call of Juarez)
Chris Redfield és Sheva Alomar (Resident Evil 5)
Bard és Narrator (The Bard's Tale)

p)ec 2018.03.26. 17:09:34

@p)ec: ja de, volt, csak pont lemaradtam róla. :)

Kádas Péter 2018.03.26. 20:25:07

Kár hogy Max és Chloe nem fért bele, számomra ők a NO.1 legjobb páros kategóriában

Bobby Newmark 2018.03.26. 20:58:10

Kék és Sárga (Wizard of Wor)? :D

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2018.03.26. 21:50:57

@Grath: nálam ezek beleférnek a duóba, amit én alkotok (a pc) az npc-kkel. itt is van interakció, még ha drótozott is, de akkor is emlékezetes lehet egy ilyen, mint az, hogy soap mctavish a háromszázadik ellenséges katonát filézi ki a sas-os gyíklesőjével.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2018.03.26. 21:58:07

@Stöki: grath szerint ezek nem duók, haggyadazt (napirajz.hu/?p=979).

Zarbon 2018.03.26. 22:39:19

Minsc és Boo a bg2ből op sztem :)

Kandras 2018.03.27. 07:11:03

@Grath: "A Brothersben nem elég erős a narratív szál, a béna fejlesztők megszívták, legközelebb majd nem hoznak olyan dizájndöntést, hogy nincs beszéd a játékukban!" - mondta, majd feltette a listájára az A Boy and His Blob-ot. Boccs, de magas labda volt. :D

Számomra (spoiler nélkül) a végén a vizen való átkelés módja minden narratívánál többet ért.

deny79 2018.03.27. 08:14:29

Gyanúsan pár hét múlva már minden ilyen jellegű top listán a Way Out két főszereplője, Leo és Vincent előkelő helyen végezne

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2018.03.27. 10:02:51

bakker, kimaradt a nagy kedvencem:
ida, a névtelen hercegnő és a totem.

és még egy:
a főszereplő fiú a rime-ból és a kőrobot.

Serathis 2018.03.27. 11:51:32

Sam and Max az egyik kedvenc sorozatom. Megvan a képregény, megnéztem a rajzfilm sorozatot ("Who would firebomb kittens" és "I did not think we could have so much fun and still be suitable for a younger audience" a kedvenc idézetem). Megvan a Hit the Road, a Season 1 és 2 kétszer is (egyedül a GOGos verzióban volt benne a soundtrack :( ) és a S3. Ideje volt ennek a miminek :)

HomeGnome 2018.03.27. 12:03:33

Rosa Blackwell + Joey Mallone a Blackwell kalandjáték sorozatból (hátsó-Pakisztán). ;)

MagnusHUN 2018.03.27. 13:17:55

Én csak a saját lelki békémért írom ide Red és a testőr/Transistor párosát a Transistor játékból. Egyikük felel a játékmenetért, mivel elvesztette a hangját, másikuk meg a narrátor szerepét kapja, hisz csak hangja van. Kettejük kapcsolata pedig, hamar egyértelmű lesz.

Komojtalan 2018.03.27. 14:20:02

Ezek már inkább az én offline gamerkedésem utáni játékok, nem sok mindent ismerek belőlük. Nálam az első a Head over Heels. Volt valami Blues brothers is Spectrumra, közösen kellett verekedni velük, meg ilyesmi, de ezeket a lehetőségeket az akkori gépek még nem igazán támogatták. Jellemző hogy egyből a Sayah-Rakan (LoL) ugrott be, de az ugye nem retro.

Bobby Newmark 2018.03.27. 16:17:26

@Komojtalan: Erről jut eszembe:
Rynn és Arokh (Drakan)

korporál jolán 2018.03.28. 07:35:56

White Spy és Black Spy (Spy vs Spy)

Winter is coming 2018.03.28. 12:55:59

Blizzard RTS-ekből időről időre összeállnak duóba és a kiterjedt lore is sokat sejtet:

Arthas és Jaina Proudmoore
Thrall és Cairne Bloodhoof
Thrall és Jaina

Jim Raynor és Sarah Kerrigan
Jim Raynor és Tychus Findlay

GaryBird 2018.03.28. 16:40:49

Amúgy igazából a Journey karakterem és a random player akivel az első végigjátszás során toltuk A-tól Z-ig együtt.
Na azt semmi nem übereli.
Döbbenet hogy az egyik legmeghatározóbb game élményemet olyannal osztottam meg akiről a nickjén kívül semmit nem tudok és nem is fogok.
Varázslat.

Josephson (törölt) 2018.03.31. 21:28:42

Mekkora egy szent tehén ez a "narratíva"?! A Brothers szerintem is méltatlanul lett teljesen mellőzve.

kolbászosrájáspizza 2018.04.03. 09:59:51

Ha nincs ez az epizód, valószínűleg sosem próbálom ki a Sam & Maxet. Valamiért mindig is azt gondoltam, hogy egy cukiskodó, jópofizós marhaság. Tegnap mégis valahogy kedvet kaptam hozzá és gondoltam adok neki egy esélyt. Már az első 5 percben éreztem hogy ez nagy szerelem lesz. Nem sok játék tud megnevettetni, de itt párszor majdnem leborultam a székről a beteg párbeszédeket hallgatva, sokszor nem akartam hinni a szememnek/fülemnek, hogy ez tényleg ennyire beteg játék. Max páros lábbal rúgta be a kedvenc fiktív karaktereim csarnokának ajtaját és nagyon sok arcot rugdosott le a trónról hogy helyet foglaljon rajta. :) Igyekszem a lehető leglassabban játszani vele, hogy minél tovább tartson az élmény.
Köszönöm srácok! :)

Sam8888 2018.04.04. 12:44:22

Leon & Claire - Resident Evil 2

kemi242 2018.04.06. 21:34:38

A 3dfx nem a Dreamcastbe halt bele (bár lehet, hogy az is közrejátszott): Egy rossz vezetői döntés, miszerint a kártyákat is házon belül kezdték el gyártani, azt nem külső partnereknek adták ki. Így a Voodoo kártyák drágábbak lettek, a kártyagyártók pedig a konkurencia felé (nVidia, ATi) fordultak.
A 3dfx története is megérne egy adást.

www.youtube.com/watch?v=rrn-QYdT4F8

thinkEdem 2018.04.11. 10:40:02

Bud Spencer es Terence Hill a Slaps & Beans-bol! :D

Fröccs Úr 2018.05.17. 22:50:19

Most nem ugrik be, hogy említettétek-e az adásban (bocs, ha igen), de jól emlékszem, hogy a copy protectiont úgy oldották meg, hogy ilyen öltöztetős marhaság keretin belül lehetett samet és maxet mindenféle kretén jelmezzel felruházni?

Savior 2018.05.28. 11:58:24

@MagnusHUN: Ja, hát ennyi erővel a bárd és a narrátor a Bard's Tale-ből. De ezen (meg pár már említetten) kívül egyszerűen semmilyen példa nem jut eszembe. Úgy látszik, duók tényleg ritkán kerülnek a játékok középpontjába.

Bobby Newmark 2018.06.02. 05:11:55

@Savior: Őket említettem már én is! :P

De ez szerintem nem "ennyi erővel" kategória, hanem tényleg jó páros voltak, ahogy basztatták egymást, meg vitték a hátukon az egész játékot.

Savior 2018.06.02. 23:32:54

@Bobby Newmark: Jogos, pláne, hogy a játékmenet sajnos pont olyan volt, mint azon játékoké, amit parodizálni akartak. De ha lesz legjobb triók Checkpoint, majd meg lehet említeni a Trow kórust is. :)

Dukefazon 2020.01.21. 12:14:11

Nekem megvan a Sam&Max rajzfilm sorozat DVD-n amerikából (asszem 4 lemez) és megvan a Sam&Max Surfin' the Highway képregény (teljes sorozat), illetve különálló számként az első szám is. Pedig nem nevezném magam iszonyat nagy fan-nak, de szeretem őket :) A rajzfilm nagyon állat, a képregényből még csak keveset olvastam. Ja, és a 2 Wii játék is megvan, de azokból valahogy hiányzik az élet és túlságosan TellTale-es az animáció meg az ember karakterek dizájnja...
süti beállítások módosítása