HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 3x29: 20 Perccel A Jövőbe feat. Checkpoint karácsonyi extravaganza

2017.12.24. 10:29 Stöki

Mint említettem, a napokban megsorozunk benneteket adásokkal (cserébe január első felében valamikor pihenünk egy hetet). Most karácsony alkalmából kísérleti jelleggel összeborultunk a 20 perccel a jövőbe podcasttel, mert bírjuk őket, és mert szóviccben túltesznek rajtunk (Grath legnagyobb bánatára).

podcast64.png

Aki nem ismerné ezt a remek podcastet: Scully, Balázs és Dávid tech/tud híreket kommentál, ezzel próbáltunk közös témákat találni a retro gaming felől érkezve. Elég sokat röhögtünk közben, reméljük, nektek is tetszeni fog. És hát akkor boldog karácsonyt mindenkinek, hozzon nektek a Jézuska PS4-et, Switchet, Xbox One-t, GTX 1070-et, kinek-kinek amit szeretne. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott dolgok:

Legközelebb jövő héten lesz Checpoint Mini, aztán még egy utolsó vendéges adás idén. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból pedig a teljes második évad.

A vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

A harmadik évad korábbi Checkpoint adásai:

 

Ezek pedig vendégszerepléseink A hiányzó darab podcastben és a Fun With Geeks YouTube-csatornán, illetve Stöki évekkel ezelőtti vendégeskedése a Konnektor podcastben.

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20171221.png

További támogatóink:

Kiss András, Kúthy Előd, Molnár Zsolt, Hollósi Dániel, Stang Szabolcs, Barny, Mozoka, Nagy Gyula, Győri Ferenc, A Konnektor csapata, Kalázdi Tamás, Pató Lőrinc, Gortva Gergely, Szigeti Gábor, Zila, tomtech, jurgen_habermas, RZP, waces, crippler, Szauer Tibor, ricsi, abeddon, Valis142, Varga Bálint Bánk, SViktor, Balog Tamás, Koppn, csee, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Bajka Zoltán, Szabó Zoltán, Rudymester, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Wraith, Huszti András, Invi, Coeris, Velicsek István Gusztáv, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Müller Niki, Tresó Ottó, bigwhite, aboy, Sinus, bordiii, Gabesz, Nagyi, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, ArcadeMacho, Hájas Ákos, Bojki, Rokborn, Lottsie, Szőke Attila, Gabe

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk.)

16 komment

Címkék: retro közösség podcast checkpoint 20 perccel a jövőbe

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr5913521387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.12.24. 10:40:35

Micsoda szuper karácsonyi ajándék! Ma már ez lesz a 2. IDDQD podcast, amit a karácsonyi készülődés közben meghallgatok!
Köszi!!!

(azért Commander Keen, Future Wars, Sim Farm és X-Wing mini is legyen majd jövőre!)

Flankerr 2017.12.24. 11:15:42

@-Szűcs Gyula-: Tie Fighter-t akartál mondani ;)
És persze Jack Attack!

mbm 2017.12.24. 16:08:14

Hát ez tényleg jó karácsonyi meglepetés, nagyon bírom őket!

cse' 2017.12.24. 22:49:25

A sebészes dolgot alá tudom támasztani. Robotsebészetes workshopon ki lehetett próbálni dolgokat, pl. az emlitett laparoszkópos cuccot, de igazi Da Vinci robotot is, és hát a Da Vinci szimulátoron a nagypofájú sebészeket simán elverte a két játékon nevelkedett programozó (cimbora és jómagam). Vicces volt nézni ahogy Mr. Kétszázóradavinci rekordja és azzal az illető mosolya is nagyon gyorsan lehervadt :)

Patópál 2017.12.25. 08:11:50

A két kedvenc csapatom!! Gyakrabban csinálhatnátok ilyeneket.. :)
Igazi karácsonyi ajándék!
Köszi.

thinkEdem 2017.12.25. 10:43:55

Kis pontositas - a Pandaren az mar a Warcraft 3-hoz volt april's fool joke, majd aztan a Frozen Throne kiegeszitobe be is kerult Chen, a Pandaren Brewmaster...

csipa 2017.12.28. 01:16:38

A 20 perccel a jövőbe-t pont a nyafogos csaj izzadsagszagu szoviccei miatt nem hallgatom(egyebkent erdekelne) Kerlek benneteket, hogy ne menjetek el ebbe az iranyba! Amugy minden adast min 2szer meghallgattam mar ;)

mezz4nine 2017.12.28. 14:02:58

Tetrises álomhoz: youtu.be/6dKEMzVL_Kc?t=15
Igazi retro álom xD

mbm 2017.12.28. 21:34:56

@csipa: Szerintem rettenet jók Scully szóviccei, elég végigpörgetni a 20 perc címeit. Egyébként milyen értelemben ne menjenek el ebbe az irányba? Stöki kb minden adásban térdig gázol a szóviccekben.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.12.29. 08:32:51

@mezz4nine: KÖSZI!!! Pár hónapja kerestem ezt a reklámot, de nem találtam az angol nyelvűek között - ezek szerint anno nem a Super vagy a Sky Channelen láttam, hanem a Pro7-en vagy a Sat1-en!
:)
Amúgy az oroszok csináltak ilyen játékot is, TETRILLER címen, ahol egy tetrisező gyerek álmában bekerült a Tetrisbe, és nekünk kellett az elemekből úgy lépcsőt építeni neki, hogy a 9. emeletnél lévő lyukon ki tudjon menekülni... Nagyon vicces, hogy teljesen más logikát kíván meg, mint a klasszikus Tetris! :P
nerdblog.blog.hu/2017/10/10/3_mokasan_bizarr_pc-s_jatek_ami_egy_masik_kultjatek_pofatlan_nyulasa

fubenalvo · http://hungame.blog 2018.01.11. 09:27:41

Kicsit megkésve sikerült meghallgatnom ezt az adást, de:
Yee végre még egy Desert Golf rajongó. Nem vagyok egyedül! :D

Savior 2018.01.16. 14:36:35

Nekem a Tetrises álomról ez jutott eszembe: www.gog.com/game/mousecraft, de jobban megnézve, ez inkább Lemmings...

Kit Fisto 2021.10.16. 07:54:50

@csipa: Én szeretem a nők hangját.

Kit Fisto 2021.10.16. 09:56:53

Még három gondolat:
Engem nem ejt ámulatba a 3D nyomtatás. Sosem lesz elfogadható árú sem a nyomtató, sem az alapanyag. Ipari körölmények között talán használható valamire. Persze, ha olcsó lenne, tudnám én is mire használni. De így nem éri meg. Az említett űrállomásos történet a legjob példa, miért nem jó semmire. Mert csak erre jó. Ha csak nem a NASA vagy, túl drága bármi megoldására.

A Mini Arcade aranyos, de használhatóbb lett volna normál, jobban kézreálló formában. A kijelző túl kicsi, 5:3 arányú 6" kijelző kellett volna. A 250 játék impozáns egy ilyen kicsi dologtól.

A Snes Mini szuper. De egyet sehogy sem értek: Ha egyszer annyira népszerű, miért nem gyártanak belőle annyit, amennyire van igény? Azt értem, hogy az újabb játékokat és konzolokat adnák el, mert több rajtuk a haszon. De ha valakinek nem adnak el ilyen minit, az nem feltétlenül fog emiatt újat venni. Szóval ez egy eléggé elhibázot taktika és önkéntes lemondás egy csomó bevételről, amit ráadásul nagyom könnyen szerezhetnének meg, és biztosan!

A záró zene nagyon jó, minőségi darab. És figyeljük meg, feldolgozás, és nem metál. Ritka dolog! ;)
süti beállítások módosítása