HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 3x26: Megjelenés előtt elkaszált konzolok

2017.12.03. 16:49 Stöki

Van az úgy a techpiacon, hogy mire a kutatómérnökök összeraknak egy prototípust, a piaci klíma már nem kedvez az adott terméknek, és még a megjelenés előtt lelövik az egész projektet. A videojátékipar tele van ilyen sztorikkal, olyan sok soha meg nem jelent konzol volt az évtizedek során, hogy simán kijön belőlük egy adásra való - még úgy is, ha csak a tényleges prototípussal rendelkező, tehát nem csak koncepcióként kitalált gépekre szűkítünk. Szóval erről szól most a Checkpoint legújabb adása.

podcast61.png

És ki más segíthetett volna ebben nekünk, mint Szakács "Sakman" Gábor, a magyar régihardver-gyűjtők egyik vezéregyénisége, a Guru volt munkatársa? Sakman az elmúlt években számos sikeres retrós rendezvényt szervezett, és ő maga is nagy gyűjtő, így pontosan tudja, hogy milyen ritkaságok léteznek prototípus formájában a világon. Ráadásul ő volt a legelső vendéges adásban a vendég, szóval jó volt őt újra látni. Fogadjátok szeretettel, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott dolgok:

Legközelebb jövő hét első felében lesz Checpoint Mini, aztán vendéges adás megint. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból pedig a teljes második évad.

A vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

A harmadik évad korábbi Checkpoint adásai:

 

Ezek pedig vendégszerepléseink A hiányzó darab podcastben és a Fun With Geeks YouTube-csatornán, illetve Stöki évekkel ezelőtti vendégeskedése a Konnektor podcastben.

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20171128.png

További támogatóink:

Kiss András, Kúthy Előd, Molnár Zsolt, Hollósi Dániel, Stang Szabolcs, Barny, Mozoka, Nagy Gyula, Győri Ferenc, A Konnektor csapata, Kalázdi Tamás, Pató Lőrinc, Gortva Gergely, Szigeti Gábor, Zila, tomtech, jurgen_habermas, RZP, waces, crippler, Szauer Tibor, ricsi, abeddon, Valis142, Varga Bálint Bánk, SViktor, Balog Tamás, Koppn, csee, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Bajka Zoltán, Szabó Zoltán, Rudymester, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Wraith, Huszti András, Invi, Coeris, Velicsek István Gusztáv, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Müller Niki, Tresó Ottó, bigwhite, aboy, Sinus, bordiii, Gabesz, Nagyi, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, ArcadeMacho, Hájas Ákos, Bojki, Rokborn, Lottsie, Szőke Attila, Kelemen Lajos, Bodnár Ákos

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk.)

46 komment

Címkék: konzol retro podcast bukás checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr413415377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom még áll 2017.12.03. 19:08:38

Olyan szívesen elolvasnám miről beszélgettetek

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2017.12.03. 19:19:08

@eßemfaßom még áll: Másfél órás podcastekről leiratot csinálni nincs energiám és időm, sorry.

eßemfaßom még áll 2017.12.03. 19:42:53

nekem meg nincs időm(kedvem) meghallgatni másfél órát.

Akkor ez döntetlen

commentes nikk 2017.12.03. 19:54:49

Bocsi srácok, de ez így fail, egyfelől ez kifejezetten olyan téma, amihez jól jönne a képi illusztráció, másfelől ember legyen a talpán, aki végighallgat másfél órányi amatőr rádióműsort, az ilyesmiben az átlag tűrőképesség az pár perc, és annak is marha érdekesnek kell lennie, hogy így netkorszak csúcsán illusztrálatlan beszéd legyen a műsor. Ez az egész podcast dolog tök halott szerintem. Pedig nagyon érdekelt volna a dolog, figyelemfelkeltő volt az a rettenetes székes gépezet, szívesen olvastam volna róla.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2017.12.03. 19:57:03

@commentes nikk: Sajnálom. Javaslom kiváló cikkekert a retro.landet. Itt főleg podcastek vannak, harmadik éve nyomjuk ezt a halott műfajt, elég sikeresen.

veganhentes 2017.12.03. 20:17:59

De ki az a Ret Roland, akiről Grath elnevezte a blogját?

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2017.12.03. 20:38:52

@eßemfaßom még áll:
@commentes nikk:

Olvasni való magyarul:
Nem minden, de elég sok ilyen hardver ismeretetése röviden.

Nintendo Advanced Video System
Nintendo Knitting Machine
Taito WoWoW
Sega Neptune
Sega Pluto
Ultravision Video Arcade System
Bandai HET
Amiga SX-500
retemu.blog.hu/2015/07/30/hardvermorzsa-_prototipusok_nem_megjelent_es_fejlesztoi_hardverek_i

Konix Multi-System
Red Jade
Atari Panther
Atari Jaguar Duo
Atari Jaguar 2
retemu.blog.hu/2015/10/11/hardvermorzsa-_prototipusok_nem_megjelent_es_fejlesztoi_hardverek_ii

Atari 2000
Atari 2500
Atari 2200
Atari 2700
Atari CX-3000 Graduate
retemu.blog.hu/2016/01/11/hardvermorzsa-_prototipusok_nem_megjelent_es_fejlesztoi_hardverek_iii

Philips In2IT
Control-Vision
A 3DO gépek változatai
Magnavox Odyssey 3
Az Atari 5200 Supersystem elődei (Atari 3200, Atari 5100)
retemu.blog.hu/2016/01/24/hardvermorzsa-_prototipusok_nem_megjelent_es_fejlesztoi_hardverek_iv

eMJe 2017.12.03. 22:21:11

@Stöki: Eddig csak olvastalak titeket, de ebbe be kell szállnom :)

Én is olvasni szerettelek titeket, másik oldalról nem is hallottam még, amit ajánlottál. Viszont egyre ritkábban jövök ide, ezek a podcastes baromságok nem érdekelnek, egyszer hallgattam kb 5 percig, eluntam. Ha szerintetek sikeresek ezek a hülyeségek, ám legyen, de hagy ne higgyem már el, hogy jobban vonzza a népet, mint amikor írtatok.

Viszont ha ezt a "sikeres" vonalat akarjátok erőltetni, legalább szóljatok, akkor potyára nem lesek be ide.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2017.12.03. 22:33:45

@eMJe: Oké, neked is irány a retro.land, Grath kiváló cikkeivel találkozhatsz ott.

Itt már csak főleg podcast lesz. Mi úgy érezzük hogy sikeres a dolog, mert egy-egy adást több ezren hallgatnak meg, és nagyon lelkes közösség épült a podcast köré (vannak, akik pénzzel is támogatnak minket, a Patreonon tájékozódhatsz, mennyivel). Megértem, ha valakinek ez nem jön be, ugyanakkor rövidtávon itt biztosan nem lesz sok változás, mert a podcastkészítés engem már sokkal jobban motivál, mint írni egy enpluszegyedik cikket.

action12 2017.12.03. 22:35:01

Szerintem meg nem halott műfaj a podcast, a Checkpoint-ot meg szeretem hallgatni, pl munka közben. Ja és nem vagyok támogató.

p)ec 2017.12.03. 22:35:28

@eßemfaßom még áll:
@eMJe:

A moziba is bementek és kivárjátok a sort, csak azért, hogy megmondjátok, hogy nem kértek jegyet, inkább elolvassátok könyvben? :)

Én csak a podcastet hallgatom, de nem kommentelek oda a retro.landre, hogy miért nem podcast inkább.
Pedig tényleg nem értem, akinek a podcastet hallgatni nem fér bele az életébe az nem edz, utazik vagy mosogat?

p)ec 2017.12.03. 22:42:00

@eMJe:
Miért ironizálsz a podcast sikerén? A Patreon kampány, a kommentek száma elég egyértelműen mutatja, hogy igen, sikeres a podcast.

@commentes nikk:
Ezt részben értem, mert sok "amatőr" tartalmat nem tudok elviselni. De ha felkészülnek az adásra, koncepció mentén halad és még vágják is, akkor mi a baj?
Ja és a trükk, hogy adás előtt meg kell nézni a linkeket. A csökkent attention span csökkenésére pedig a meditáció segít. :P

Vlad Tepes a jófiú 2017.12.03. 23:42:52

@p)ec: Minden analógia hibádzik egy kissé, de a mozis hasonlatod kegyetlen szar volt.

p)ec 2017.12.03. 23:52:49

@Vlad Tepes a jófiú: remélem, hogy írói eszközkészletem fogyatékosságai nem akadályozták meg a mondandóm megértését, ha már irodalmi élmény nem okoztam :P a lényeg ugyanis az lenne...

inframazsola 2017.12.03. 23:54:49

mi történt? kint van a cikk az index címlapon és egyből idetaláltak a 12 éves fikázódós vérpistikék a letsplay csatornákról?

Grath 2017.12.03. 23:58:21

@commentes nikk: "Ez az egész podcast dolog tök halott szerintem."

Gőzöm sem volt róla, hogy ez mennyire vág egybe a valósággal, ezért utánanéztem. Magyar statisztika nyilván nincs, de az amerikaiak szerint folyamatosan növekszik a műfaj népszerűsége. Olyannyira, hogy a 12 éven felüliek 15%-a hallgat hetente, és 24%-a havonta legalább egy epizódot (ez utóbbinál 31% a 25-54 év közötti kategóriában, ami nekünk már csak a téma miatt is elsődleges).

Forrás: www.edisonresearch.com/wp-content/uploads/2017/04/Podcast-Consumer-2017.pdf

Nyilván van, aki sosem fog podcastet meghallgatni (bár szerintem nincs jobb dolog a tömegközlekedés/dugóban vezetés alatt), de ahogy Stöki is írta, részben miattuk is csináltuk meg a Patreon-támogatók segítségével a retro.land oldalt. Ott csak szöveg van, no meg képek.

Hogy egy témába vágó írást mutassak: retro.land/a-sega-sosemvolt-konzoljai/

PetterH 2017.12.04. 01:26:39

+1 régi olvasótok vagyok akinek szintén ez (volt) a kedvenc retró blogja de sajnos a a podcast formátumra már nincs időm.

Sajnálom, hogy lemaradok olyan témákról, amik egyébként nagyon érdekelnének, különösen a ti tolmácsolásotokban, de teljesen elfogadom, hogy a ez az új irány, és hogy sokaknak működik.
Azért néha majd visszanézek, hátha :)

Kádas Péter 2017.12.04. 02:26:55

@commentes nikk:
Tegnap hallgattam meg kb 5.alkalommal a Hancu-féle MMO-s adást, a Bioware-est meg a 100. adást többször is. Ennyire unalmas :)

Rudymester · http://retrofaktor.blog.hu 2017.12.04. 04:59:15

Mi a túró baszki, senki nem jár dolgozni/tanulni? Utazás közben kiválóan lehet hallgatni. 12 podcastet hallgatok, engem érdeklő témákban. 7-8 éve nem hallgatok rádiót, mert meguntam, ami reggelente megy. Még ha érdekel is a mondandó, a részemről érdektelen zenék/hírek mellett még ott vannak a debil reklámok is. Na ezt untam meg és váltottam a tematikus pocast hallgatásra.

Ráadásul pont ez a podcast, ami a témákat tekintve újrahallgatható. Én pár hete újrakezdtem az adásokat, sokat koptak az emlékeim és az epizódok 95 százaléka nagyon jó. Kár, hogy itthon ezt a podcast témát magyarázni kell, nyugaton legalább 10 éve pörög a dolog. Én ingázás mellett hallgatom, de simán elfér a házimunka mellett is. Nyáron pl fűnyírás közben nagyon jól jön.

Ez az adás amúgy nagyon rendben volt, köszönöm srácok. Stöki nyomasd a szóvicceket, én nagyon értékelem őket! :)

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2017.12.04. 08:14:15

Ez az utazás közbeni hallgatás akkor számít igazán, ha utazik annyit az ember fia munkába/suliba :)
Én se hallgatom meg, csak az engem érdeklőket - de nem szólom le azokat, akiknek bejön.

Sok ember viszont a vizuális információkat jobban komálja a simán hang alapú információnál - ennyi, linkeket nézegetni vezetés közben pl. bajos.

A videós adások sokat dobnának a nézők/hallgatók létszámán. Elég lenne az audio anyagot alávágni az éppen témával kapcsolatos képi/videó információ alá. Persze ez pláne pluszmeló.

Winter is coming 2017.12.04. 08:25:14

első hírnél eszembe jutott, hogy vajon egy Auchan-ban kirakott pénzbedobós gyerekeknek készült rögzített kismotor/helikopter/kisautó az is szerencsejátékgépnek minősül-e?

őröltbors · http://urespiritos.blog.hu/ 2017.12.04. 08:34:59

@Grath: @Stöki:
Ez a podcastes baromság engem nem érdekel, tehát senkit. A pókemberes képregény viszont nagyon tetszik, jövő hétre rajzoljatok inkább pókemberes képregényt.

Viszont ha ezt a "sikeres" vonalat akarjátok erőltetni, legalább szóljatok, akkor potyára nem lesek be ide.
A számom megvan, legközelebb sms, vagy valami...

u.i.:
kacstollat, libatollat felvásárlok, ha jövő héten podcastes baromság helyet libatoll vagy kacsatoll lesz, akkor minden meg van bocsátva

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.12.04. 08:36:33

Mosogatás, futás, 1 órányi munkahely-lakóhely közti ingázás közbeni hallgatáshoz tökéletes formátum a podcast, mivel ezekben az élethelyzetekben eleve nem tudsz vagy nincs kedves olvasni, nemhogy könyvet, mobilt se (pl. autóvezetés, zsúfolt metró vagy busz)

inframazsola 2017.12.04. 08:52:46

@eßemfaßom még áll:
"akkor ez döntetlen"
ezt most úgy írod, mintha Stöki kérte volna tőled szívességként, hogy hallgasd meg a podcastet...

random 2017.12.04. 09:03:30

Tenyleg valaki elmeselhetne egy olyan eletvitelt amibe egy egy oras podcast meghallgatasa nem fer bele.Szerintem ez senkinek sem föallasu foglalkozasa hogy podcastet hallgat, hanem a hatterben megy.

Megprobaltam felvazolni a checkpoint-keptelen ember profiljat, elegge le tudtam szukiteni a kört:
1.A munkahelyedre eljutni nem tesz ki 60 percet hetente, tehat kevesebb mint 6 percet teszel meg a munkahelyig, vagy kerekparral jarsz, es nagyon helyesen nem dugod be a füled.
2. A munkahelyen folyamatosan fülelned kell tehat mondjuk Legiforgalmi Iranyito vagy, de akkor meg több mint valoszniu hogy 6 percnel tovabb tart a munkabajutas, vagy az eletedet kockaztatod a ferihegyi gyorsforgalmin valo biciklizessel.
3. Nem fozol, sosem takaritasz, nem vasalsz, nem vasarolsz be, nem teregetsz, nem jarsz el futni, edzeni, uszni, setalni, akarmi. Ezek kozben tipikusan jol lehet podcasteket hallgatni.
4. Nincs telefonod amirol hallgathatnal ilyesmit. De ha mar ugy is legiiranyito vagy es kerekparral jarsz egy nagyon veszelyes uton munkaba akkor iszonyatos felelotlenseg telefon nelkul otthonrol elindulni, ha mondjuk defektet kapsz meg Zugloban, akkor hogy szolsz a munkahelyedre hogy nem ersz oda idoben? En meg ülök ott a varoban es ideges vagyok mert kesik a Malmöi jarat te meg közben tolod a leallosavban a csepel tacskot, es mindkettönknek el van szurva a napja.

Szoval:
A: Te egy fanatikus kerekparos legiforgalmi iranyito vagy, aki az ulomunkaja ellenere teljesen felelotlenul nem fordit gondot a megfelelo fizikai eronletre, mindig gyürött ingben jelenik meg, csak gyorskajat eszik, nap mint nap az eletet kockaztatja egy olyan uton amire amugy nem is szabad kerekparral, plane nem egy vörös csepel tacskoval felhajtani. - Ebben az esetben mind szamodra, mind a legiközlekedesben resztvevök szamara hihetetlenul pozitiv hatassal lenne egy kiados eletmodvaltas, es meg checkpoint hallgatasra is lenne idöd: win-win-win+elindul idoben a malmöi jarat.
B: Kb. harom ember szokta nehezmenyezni a podcasteket, ha harom ilyen legiiranyito lenne Ferihegyen, mar reg leszallt volna egy wizzair-jarat az Andrassyn, vagy valami hasonlo.
Konkluzio: Lehet hogy megis lenne ido ra.

őröltbors · http://urespiritos.blog.hu/ 2017.12.04. 09:06:13

@eßemfaßom még áll:
erről az jut az eszembe, amikor az utcán kéregetők elégedetlenkedve utánamszólnak, hogy keveset adtam...

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2017.12.04. 09:13:31

Én elég szomorú leszek, ha itt kitör egy podcaster-nempodcaster-háború. Nem lehetne, hogy ne fikázzuk egymás médiafogyasztási szokásait? Így képzelem:

Ha nem hallgatsz podcasteket:
- Tudomásul veszed, hogy itt főleg podcastek vannak.
- Esetleg észreveszed, hogy a Checkpoint Minikhez mindig van szöveges leirat is, éppen a hozzád hasonlók kedvéért.
- Ha ez sem elégít ki téged, kattints a retro.land oldalra, ahol a podcast egyik alkotója ír brutál alapos cikkeket, és ami garantáltan podcastmentes oldal.
- De nem kell bekommentelni egy podcast alá, hogy nem szereted a podcastet és nem kell leírni, hogy halott műfaj, és szerinted senki nem hallgat podcastet, mert mindez felesleges feszültségkeltés (ráadásul még igazad sincs).

Ha hallgatsz podcasteket:
- Követed a Checkpointot (és Minit), és mi ennek nagyon örülünk, isten tartsa meg jó szokásod.
- De tudomásul veszed, hogy sokan hiányolják innen a cikkeket (hiszen itt régen hosszú posztok voltak), és türelemmel viseltetsz irántuk.
- Azaz nem kell bekommentelni, hogy aki nem hallgat podcastet, az ufó, mert ez is felesleges hangulatkeltés.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.12.04. 09:18:39

@random: ezen most nagyon röhögök! :)
tenyleg furcsa, hogy valaki még vasalás, teregetés, dugóban araszolás meg boltban korzózás alatt sem képes meghallgatni egy Checkpoint podcastet, inkább durrog, hogy miért nincsenek klasstikus cikkek - amik amúgy vannak, Grath blogján, meg a Checkpoint Minik is egyben retró cikkek...

lokkoL 2017.12.04. 16:18:18

félbe nem hallgatok meg egy podcastet.

Egybe meg több mint egy órám szinte sosincs, amikor elbujhatok, hogy ilyesmit halgassak.

Zoolex (törölt) 2017.12.04. 20:24:09

Jó kis podcast volt. A magam részéről csatlakozom a felhördüléshez a hatóság tahóságával szemben. Ugye akkor lesz olyan adás is, amelyben az elkaszált számítógépeket veszitek sorra, mint pl. C65? :)

Vatanen 2017.12.04. 20:50:40

Ez kb. olyan, hogy - "ne töltsetek föl a youtubra fél órásnál hosszabb videót mert nem tudom megnézni." Nem értem a problémát :)

jürgen baromartz 2017.12.04. 22:31:33

Akik a podcast miatt verik a nyálukat, azok nyilván zenehallgatás helyett is inkább kottát olvasnak.

zobor 2017.12.05. 07:58:45

Úgy látom itt nagyon sok M. Lőrinc van, akik a nap 24 órájából 26-ot dolgoznak, emiatt nincs heti 1-2 órájuk podcast-et hallgatni. :)

zobor 2017.12.05. 08:14:48

Amúgy szerintem érdemes lenne készíteni egy mini közvélemény kutatást, ki mikor/hol/milyen körülmények között hallgatja az adást? Ez esetleg adhatna némi ötletet azoknak is, akik szívesen hallgatnák, csak úgy gondolják, mégsem fér bele az idejükbe.
Én munka közben pc-ről/telefonról, vezetés közben vagy este elalvás előtt telefonról szoktam. Van hogy a régebbi adásokból egymás után 2-3 adást is meghallgatok. Pedig sok szabadidőm nekem sincs.

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2017.12.05. 10:10:04

Nekem ez a futópados podcastem (nagy szavak, egyetlen podcast, amit hallgatok), szimplán mert nem kell piszkálni, mivel hosszú (kivéve a szóviccek után beálló döbbent csendeket, de az nem okoz ritmusvesztést)

rfalcon 2017.12.05. 11:28:29

Lehet rosszul tudom, de "Drímkászt", nem "Drímkeszt".

Anno az 576 Konzolban volt erről pár mondat, ők állítólag megkérdezték a SEGA-t. (Google Translate is á-val ejti, így lehet benne valami)

random 2017.12.05. 13:42:14

@zobor: Amúgy szerintem érdemes lenne készíteni egy mini közvélemény kutatást, ki mikor/hol/milyen körülmények között hallgatja az adást? Ez esetleg adhatna némi ötletet azoknak is, akik szívesen hallgatnák, csak úgy gondolják, mégsem fér bele az idejükbe.

+1

jófejsrác 2017.12.05. 19:23:36

30+ vagyok, tinédzser koromban rengeteget olvastam az ilyen jellegű magazinokat (576, Guru, gamestar). De mostanra már nekem is kényelmesebb a podcast forma, mert közben sok minden mást lehet csinálni. Igen, én bringázás közben is szoktam hallgatni... :)

Retro.Land oldalról pedig süt a profizmus és a témaválasztások is érdekesek számomra.

Csak így tovább!

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2017.12.05. 23:01:44

Podcastet általában a hátamon fekve hallgatok, miközben a plafont bámulom, ezzel együtt hiányolom a cikkeket (régen minden jobb volt).

Komojtalan 2017.12.07. 18:20:45

Podcasthoz, amellett hogy elfogadom hogy itt ez lett: Kár azzal jönni, hogy csak 1 óra, nincs annyi időd hetente? Ha minden engem érdeklő témában csak podcast lenne az hányszor 1 óra? Viszont egy írást elolvasok 10 perc alatt, ha jók a kommentek és hozzászólok én is 20 perc. Pont emiatt nekem a Retro-land sem jön be - de olvasom azért -, mert túl részletesek a cikkek. Itt pont tökéletes volt a hossz és a tartalom. Néha-néha meghallgatnám, de hetente, ráadásul nem is 1x? El van mentve a blog, ránézek, lépek tovább. De ezt más is megteheti, nem kötelező ide járni, ezért nem is reklamálok már régen.

light 2017.12.15. 13:14:41

A Bandai HET dátumát elírtad. 93 a Podcast-ben.

eplethy 2018.01.21. 15:35:40

Csókolom! Hadd trollkodjam már ide, hogy nem szeretem a podcast formátumot! Szokott lenni egy órám, szoktam mosogatni, munkába is járok. De a képek valahogy nem jönnek át podcast-en. Meg ha valaminek azon melegében utána akarok olvasni, nem tudok. Bocsánat akit megbántottam a véleményemmel és bocsánat hogy elmondtam. Megyek retroland-re (bár itt több téma is van ami érdekel, dehát...)
süti beállítások módosítása