HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 3x15: A Myst és a Quern

2017.07.25. 21:59 Stöki

Üdv mindenkinek a Checkpoint legújabb adásában, ami sorban az ötvenedik vendéges felvétel, de ilyen pimf évfordulókat nem ünneplünk, amikor mindennel együtt mindjárt itt a századik adás (a felvétel már meg is volt, elég jó hangulatban). Annyiban mégis különleges alkalom a mostani, hogy ezúttal egy Checkpoint Minit is elrejtettünk a Checkpointba, ugyanis a Mystről elég sokat beszéltünk, mert úgy éreztük, szükséges kivesézni valódi témánkhoz, a Quernhez.

podcast50.png

A Quern ugyebár egy magyar indie játék, ami a Mystre emlékeztet, és amire részben Kickstarteren jött össze a pénz. Az alkotói közül kettőt hívtunk meg, hogy beszéljenek a játék készüléséről, és ami legalább ennyire izgalmas, az utóéletéről. Fogadjátok szeretettel Danit és Ábelt, érdekes dolgokat fognak mesélni a másfél órában. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott dolgok:

Legközelebb még a héten jövünk Checkpoint Minivel (és toplistával!), aztán végre érkezik a 100. adás felvételének vágott verziója. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból pedig a teljes második évad.

A vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

A harmadik évad korábbi Checkpoint adásai:

 

Ezek pedig vendégszerepléseink A hiányzó darab podcastben és a Fun With Geeks YouTube-csatornán, illetve Stöki évekkel ezelőtti vendégeskedése a Konnektor podcastben.

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20170711.png

További támogatóink:

Kiss András, Molnár Zsolt, Hollósi Dániel, Stang Szabolcs, Barny, Mozoka, Nagy Gyula, Győri Ferenc, A Konnektor csapata, Kalázdi Tamás, Pató Lőrinc, Gortva Gergely, Zila, tomtech, jurgen_habermas, RZP, waces, crippler, Szauer Tibor, ricsi, abeddon, Valis142, Varga Bálint Bánk, SViktor, Balog Tamás, Koppn, csee, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, dabdam, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Bajka Zoltán, Szabó Zoltán, Rudymester, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Wraith, Huszti András, Invi, Coeris, Velicsek István Gusztáv, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Müller Niki, Tresó Ottó, bigwhite, aboy, Sinus, bordiii, Zsákai Gábor

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk.)

18 komment

Címkék: retro közösség podcast myst checkpoint quern

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr4212680845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p)ec 2017.07.26. 07:44:21

Én azt szeretném kérni, hogy John Romer Batmannek öltözve játsszon a hónap játékával a LUFIS TAMADASSAL.

DeFranco 2017.07.26. 09:57:15

@Stöki:
a) varázsoltatok valamit a hanggal? az utóbbi pár adás jobban hallható-követhető.
b) felmerült az adás során az amerzone, innen ugrottak be a syberiák mint sokal-klasszikusok. ez nektek mennyire volt meghatározó annak idején? 15 éves a játék, belefér a retróba és szerintem komoly érdeklődésre tartana számot egy mini belőle. vagy volt már említve részletesebben?

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.07.26. 17:45:32

Stöki, kéne a letöltős link a posztba is (mindig "illetve itt" linken szokott lenni), mert mobilon a SoundCloud beágyazásban csak egy nagy narancssárga "Play in SoundCloud / Listen in browser" felirat virít, és nem lehet letölteni a hangfile-t...
:(
Köszi!!!

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.07.26. 17:48:56

Valamint: miért lettem kibaszarintva az IDDQD Facebook csoportból, és miért van "függőben" a belépési kérelmem?!?
:(

Vatanen 2017.07.27. 12:42:33

@-Szűcs Gyula-: Ott van a letöltő link a jobb fölső sarokban csak nem nagyon látszódik .

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.07.27. 17:51:15

@Vatanen: ja, ott van, csak mobilon nem tudok a körmömmel se rákattintani, mert kitakarja egy baszomnagy "Play in SoundCloud / Listen in browser" felirat, ahogy fentebb is írtam.
:(
Stöki mindig ak minden posztban egy >>illetve itt<< linket, ahonnan letölthető a hangfájl, ezt hiányolom most is.

brainoiz 2017.07.27. 19:45:03

@-Szűcs Gyula-: Ha ráböksz a Listen in browser feliratra, az eltűnik, és voila, máris kattintható a letöltőnyíl.

mbm 2017.07.27. 19:53:07

@-Szűcs Gyula-: ha rákattintasz a listen in browserre utána rá lehet kattintani a letöltőikonra. Amúgy igazad van, ezt a kérdést már az első évadban megtárgyaltuk, gondolom most Stöki csak elfelejtette.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2017.07.27. 21:32:58

@-Szűcs Gyula-: A SoundCloud megszüntette a direkt link kimásolásának lehetőségét, azóta nindzsamódszerekkel (egy SC-downloader oldallal) tudok direkt linket adni. Na most ez a downloader valamiért nem szívta be ennek az adásnak a linkjét, ezért nem volt. Most egy másik downloaderrel megpróbáltam, szóval lett link.

IDDQD FB csopiba visszatettelek, nem tudom, miért kerültél ki, talán valami bug.

match 2017.07.28. 22:18:41

Hat nem tudom nalatok hogy nez ki, nekem RSS olvasobol kapasbol a soundclout odal job be, ott ranyomok hogy request desktop site, es a "..." alatt ott a download link.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.07.30. 21:30:35

@mbm: Ugy se jo, mert eltunik ugyan a csik, de hiaba pöcögtetem a Samsungon a kis letöltőnyilacskát, nem ugrik át a doenload oldalra, csak felnagyítódik a kijelzőn a megérintett rész - egy nagy, üres, fehér téglalappá...
:(
Szóval jol jön az az >>illetve itt<< link, azzal 2 mp alatt lenn van a podcast indulás elött, aztan lehet hallgatni a metrón,;távolsági buszon meg egyéb világvégi fekete lyukakban, ahol sosincs térerő meg wifi... Legutobb pl. 20 perc volt, mire a laptopomra lementettet podcastet átmásoltam a telómra, mert alig találtam az irodaban olyan usb-s átjátszózsinórt, ami nemcsak töltődést csinalt, de másolni is lehetett vele Samsung Galaxyra...:(

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2017.07.31. 10:52:36

@DeFranco: Csináltunk, sávonként utómunkázok, így kicsit hangosabb/jobb tud lenni a végeredmény.

És igen, a Miniben előbb-utóbb eljön a Sokal napja

DeFranco 2017.08.04. 14:41:36

@Stöki: köszi, szuper, hogy figyeltek a visszajelzésekre, az extra belefektetett munkát pedig szintén köszönöm.

és szeretettel várjuk, mit rejteget a Sokal tanya

thinkEdem 2017.08.04. 17:35:17

@Stöki: Remelem, Sokal tobb szovicc lesz majd abban a reszben, bar biztos nem fogunk beSokalni.

zevilaga 2017.08.07. 23:51:40

@-Szűcs Gyula-: Próbáld ki androidon a Podcast Addict alkalmazást, vedd fel a Checkpointot a podcastok közé. Boldogan letölti neked a legfrissebb részt, és nagyon szépen lejátssza a háttérben is. :)

Uraim, komoly téma: Stöki vezet a szóviccek terén 847:5-re, de jelenleg magasan Grath-é a legjobb poén az Ájlovdöded-del. :)

GépBalta 2017.08.12. 01:54:11

@zevilaga: Mélyen legbelül remélem, hogy ezeket a számokat nem hasraütésre írtad be, hanem tényleg vagy annyira elvetemült, hogy megszámoltad az összes adás összes szóviccét. Unalmas lenne a világ, ha csak normális emberek laknák. :D
süti beállítások módosítása