HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 3x12: A magyar robotika kezdetei

2017.06.25. 21:16 Stöki

Üdv mindenkinek a Checkpoint legújabb adásában, amihez rögtön két disclaimert is fűznék. 1. Az adást június elején vettük fel (előbb akartuk kitolni, de az E3 beelőzött), ezért a hírek kicsit khm... patinásak. 2. Kicsit kevés lett a gémerkedés ebben az adásban, de egyrészt a téma, másrészt a vendég személye miatt megengedtünk egy ilyen kis elhajlást, mert szerintünk így is elég érdekes lett a végeredmény.

podcast47.png

A vendég ugyanis Képes Gábor, aki volt már nálunk tavaly év elején (és akit amúgy az utolsó élő gentlemannek tartok). Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem Gábor előadásait. Technikatörténeti témákban elképesztő a lexikális tudása, és ahogy szép választékos mondatokban elkezd mesélni, azt nagyon sokáig tudnám hallgatni. Ezúttal a robotika magyar kezdeteiről mesélt, mert ilyen témában rendezett kiállítást, ami minap nyílt, és szeptemberig látogatható. Videojátékokról végül nem sok szó esett, de így is elröppent a felvétel. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott dolgok:

Legközelebb jövő héten jövünk újabb vendéggel, de előtte még egy Checkpoint Mini is lesz, ráadásul toplistával. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból pedig a teljes második évad.

A vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

A harmadik évad korábbi Checkpoint adásai:

 

Ezek pedig vendégszerepléseink A hiányzó darab podcastben és a Fun With Geeks YouTube-csatornán, illetve Stöki évekkel ezelőtti vendégeskedése a Konnektor podcastben.

Kiemelt Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20170617.png

További támogatóink: Zila, tomtech, jurgen_habermas, RZP, waces, crippler, Szauer Tibor, ricsi, abeddon, Valis142, Varga Bálint Bánk, SViktor, Balog Tamás, Koppn, csee, GLiSKARD, Ninju, dabdam, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Rudymester, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Wraith, Huszti András, Invi, Coeris, Kiss András, Kéménczy Kálmán, Molnár Zsolt, Hollósi Dániel, Stang Szabolcs, Barny, Mozoka, Gaál Norbert, Nagy Gyula, Győri Ferenc, Konnektor.org, Kalázdi Tamás, Pató Lőrinc, Gortva Gergely, László, K. G., Bajka Zalán, Szabó Zoltán, Velicsek István Gusztáv, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Müller Niki

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve pár nap átfutás mindig van az új támogatóknak.)

13 komment

Címkék: retro közösség podcast robotika checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr3912612665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thinkEdem 2017.06.25. 22:35:57

Btw, sajnos nem vagyok a UK ituneson, igy nem tudok ertekelni (kiveve, ha atvaltok, meg vissza, de ha jol emlekszem, az nem tesz jot a purchase history/mnak) :(

mbm 2017.06.25. 23:45:34

Nagyon megörültem a kiállításnak, erre látom hogy Szegeden van :(
Szóval ilyen érzés vidékinek lenni.

Ivan Olsen · http://halottindian.wordpress.com 2017.06.26. 08:30:09

Sziasztok,

A képen a bal alsó sarokban melyik játék látható?

Tarsoly 2017.06.26. 13:03:22

A kis tankszeru, lanctalpas magyar robot, amirol Gabor beszelt, de nem emlekezett a nevere, az a Codie. Remek otlet volt, nivos dijakat is nyertek (peldaul a Microsoft ImagineCup-janak a dontojebe is bejutottak ha jol emlekszem), de sajnos vegul elfogyot a penzmagjuk: www.hwsw.hu/hirek/56060/codie-felszamolas-magyar-startup-robot-oktatas.html
Ismertem is a sracokat ugy latasbol (a szomszed irodaban dolgoztak :)), meg van is egy ajandekba kapott peldanyom. Nagyon tetszett az otlet, ugyhogy kulonosen sajnalom, hogy vegul nem lett belole semmi.

Tarsoly 2017.06.26. 13:30:35

Grath: a valo eletben sem allunk mar olyan messze egy mukodo mech-tol! :) www.youtube.com/watch?v=bqZWNn5qZ7U

Savior 2017.06.26. 14:47:05

Amúgy az Argust a Psytronik adja ki, akik (Trevor Story maga is) jópár C=64-es játékot tettek már le az asztalra. Én a Soullesszel játszottam, ez a Draconus és az Impossible Mission keveréke. Szerintem nem teljesen passzolt össze a két stílus (én hiányoltam a harcot belőle, és a Draconusban meglévő fejlődést), de azért nem volt rossz egyáltalán. Szóval az Argus nagyon várós. :)

Zoolex (törölt) 2017.06.26. 18:39:26

Akkor a ping-pong az a pong online változata? B)

Nyiri 2017.06.28. 21:19:06

Nagyon jó adás volt megint. Képes Gábor szenvedélyes előadása és lexikális tudása kedvet adott ahhoz, hogy megnézzem a kiállítást :)

szogyenyi · http://jatekblog.blog.hu 2017.07.18. 12:31:33

Lol, Simonnénak még én is jártam az órájára anno, csak sajnos még progon is a robotikárol beszélt, mi meg természetesen egy kukkot sem értettünk belőle :D
süti beállítások módosítása