HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

29 év után fedeztek fel egy easter egget

2016.04.14. 16:54 Stöki

Egy easter egg sokáig rejtve maradhat a játékosok előtt, akár évekig - a Halóban is volt egy, ami csak hét év után derült ki -, de a Puch-Out!! 29 év után felfedezett rejtett mókája valószínűleg rekord ebben a kategóriában.

A játék nálunk kevésbé ismert, de Amerikában és Japánban sportjáték-alapvetés. A Punch-Out!! első verziója 1984-ben került a játéktermekbe, 1987-ben pedig a NES-változattal a háztartásokbsan is elterjedt. Játékmenetét tekintve ökölvívójáték, amiben egyre nehezebb ellenfeleket kell leverni. Vannak, akiket ki is lehet ütni, még a nehezebb ellenfelek között is - például Piston Hondát és Bald Bullt. Ez eddig is ismert volt. Az easter egg pedig az, hogy van egy grafikai "jeladás" a játékban, ami mutatja, hogy mikor kell ütni a KO-hoz.

És még ez sem új dolog, mert 2009-ben egy akkor Iwata Asks-adásban a játék tervezője, Vada Makoto felfedte, hogy elrejtett a játékban egy "startlövést", ami jelzi, hogy mikor lehet kiütni az ellenfelet. Az újdonság az, hogy most, 29 évvel a játék megjelenése után egy midwesternhousewives nevű YouTube-júzer megtalálta az ominózus easter egget. A közönségben van egy szakállas figura, amikor ő lesunyja a fejét - na, akkor kell odacsapni. Működik több ellenféllel is, és persze nem is hinnénk ezt el, ha nem lenne részletezve egy videóban:

Persze, a rekord arra való, hogy megdöntsék - várjuk a 30 éves vagy még idősebb easter eggeket.

5 komment

Címkék: nes easter egg punch out

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr668615146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krcsirke 2016.04.14. 19:51:06

Ha azt vesszük már más is megcsinálta élőben pár évvel korábban, akkor nem értem a 29 évet: youtu.be/a3v9UDMHH5Q?t=15m52s

Ezo T. Erika (törölt) 2016.04.15. 09:26:56

@krcsirke: Elolvastad? Végighallgattad a videót? Nem a kiütés a lényeg, azt már sokan megcsinálták. Hanem az, hogy a program megmutatja, hogy pontosan mikor kell ütnöd ahhoz, hogy biztosan KO legyen belőle.

krcsirke 2016.04.15. 09:39:10

@Ezo T. Erika: És te? Ez egy összefoglaló volt az élő adásnak, valahol torrenten biztos fenn van a teljes, de youtubeon nem találom, lényeg az volt, számolták és mondták neki mikor üssön, egy szóval tudhattak erről. Máskülönben nem akkor szóltak volna. Fentebb is említve van a 2009-es dátum, hogy említve volt, így biztos tudtak már akkor sőt előtte is. Csak egyszerűen most ért át ide, foglalta valaki össze videóban.

FlybyWire 2016.04.15. 11:46:16

Ez nem easter egg, hanem cheat (jó eséllyel fejlesztői segédletből maradt).

rept_ai 2016.04.15. 12:17:19

@krcsirke: nem egészen, a fejlesztő persze, hogy tudta, egy interjúban el is árulta az egyiket (a villanófényt), és jelezte, hogy több is van. Ebből találták most meg az egyiket, a szakállas figurát.
süti beállítások módosítása