HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Egy szobányi játékkonzol, potom harmincmillió forintért

2015.11.13. 18:08 Stöki

Az eBay ugyebár a régi hardverek és játékok gyűjtőinek egy fő vadászterülete, mert alkalomszerűen felbukkannak rajta ritkaságok. Aztán néha egy ilyen gyűjtő megunja a hobbiját vagy más okból meg akar szabadulni a sok értékes kacattól, amit felhalmozott, és a teljes gyűjteményét árverésre bocsátja. Így tett a fastmakers_it fedőnevű júzer is, feltette az eBayre 70 ezer angol fontra taksált régiségeit.

1507201519291_zps3nc0c9ds.jpg

A gyűjtemény része 163 konzol, 70 kiegészítő hardver és 3 arcade gép (Punch Out, OutRun, After Burner). Persze mindegyik működik, illetve vannak olyan gépek is, amiket emberünk még ki sem próbált, hanem eredeti gyári csomagolásában lapulnak. Mivel a tulajdonos Tokióban - egész pontosan Akihabarában, amiről mi is írtunk már - szerezte be a gyűjtemény 95 százalékát, sok a japán kiadású konzol, köztük mindenféle special edition. (Emberünk üzleti ügyekben húsz éve utazgat Európa és Japán között - fene a jó dolgát -, így jött össze a sok ritkaság.) Teljes lista a fenti eBay-linken a leírásban, de nyilván sok Nintendo-, NEC-, Sony- és Sega-cuccra lehet számítani.

Kérdés, lesz-e rá vevő. 70 ezer font (kicsivel több mint 30 millió forint) azért elég sok della, még a tehetősebb országokban élő gyűjtők nagy része sem engedhet meg magának ekkora dőzsölést (illetve egy komoly gyűjtőnek jó eséllyel megvan a gyűjtemény egy része, a többiért meg nem fog kiadni ennyi pénzt). Még két nap van hátra az árverésből (eddig nulla licit érkezett), kíváncsi vagyok, elkel-e. Két éve volt egy jóval nagyobb, négyszer ilyen drága gyűjtemény, az végül nem talált új gazdára.

2 komment

Címkék: retro ebay gyűjtemény

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr428068760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2015.11.14. 06:29:20

jesszus, áttervezték az eddig is borzalmas mobil felületet 800 dpi-sre. meneküljünk!

geeraa 2018.11.02. 08:49:56

Pont egy ilyen outrunt akarok venni énis, de nincs senkinél országon belül. :(
süti beállítások módosítása