HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Egy admin megszégyenítette, majd megölte egy csaló játékos karakterét Guild Wars 2-ben

2015.05.08. 17:02 Stöki

Szokatlan módját választotta a Guild Wars 2 egyik adminja, hogy megoldjon egy csaló játékos jelentette problémát: gyakorlatilag egy nyilvános alázás és kivégzés kíséretében tette meg a szükséges lépéseket.

Történt, hogy egy cheater hetekig terrorizálta a játék felhasználóit; karaktere brutális sebzéseket volt képes osztogatni, teleportálgatott, és olyan szitukat is túlélt, amiket nem lett volna szabad. Nyilván valamilyen hekkerprogrammal szerezte csodás képességeit, amikkel aztán rendesen visszaélt, elfoglalva vagy elpusztítva mindent, ami az útjába került, és felborítva a játék egyensúlyát. Persze a többi játékostól több panasz is érkezett emiatt a Guild Wars 2 adminjaihoz, és volt olyan, akik videót is küldött a cheater ámokfutásáról. Végül a játék fő biztonsági embere, Chris Cleary lépett, és a vonatkozó fórumon ezt tette közzé:

"Nem kell látnunk az illetőt játékban, néha egy jó videó is elég bizonyíték, hogy lenyomozzuk a tettest. Ezúttal is elég volt a videó, hogy megtaláljam a rendbontót, és intézkedjek. Köszönet a videóért, és cserébe itt egy másik, amin megörökítettem az illető profiljának utolsó pillanatait."

Ja, és ki is tiltottam.

Íme Cleary videója:

Mint látható, az admin átvette az irányítást a csaló játékos karaktere fölött, aztán szinte pucérra vetkőztette, megfosztva minden tápos tárgyától, majd felmászott egy magas várfokra, és onnan fejest ugrott a terméskőbe. Aztán kivágta a csávó mindegyik karakterét.

A játék fórumán kisebb vita kerekedett arról, hogy jó-e, hogy Cleary ilyen szokatlanul látványosan intézte el, amit más adminok letudnak egy sima bannal. Volt, aki szerint ez így volt jó, mert a videónak elrettentő ereje lehet a többi csalóra nézve, mások szerint Cleary túl messzire ment, és nem volt profi, hogy látványosságot csinált egy kitiltásból, és egyébként is azokat a lyukakat kellene inkább foltozgatni, amiken bejutnak a csalók a játékba. Én nem játszom a Guild Wars 2-vel, de hiszek a káröröm felszabadító erejében; valahogy egyáltalán nem tudom sajnálni szegény cheatert.

43 komment

Címkék: alázás csalók guild wars 2

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr837442764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepi79 2015.05.08. 17:19:30

nekem szimpi volt a megmozdulás. mint egykori MMO-snak (bár a GW pont kimaradt) mindig tetszettek az ilyen Admin interakciók, ezekkel látványosan lehet tudatni, hogy "igen, itt vagyunk, figyelünk, és még jó fejek is vagyunk."

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2015.05.08. 17:28:34

Az isten szerelmére ez csak egy játékbeli karakter. Most nem tökmindegy hogyan bannolják! Aki felháborodott azon, hogy "megszégyenítették" a karakterét az sürgősen gondolkozzon el az életén! EZ CSAK EGY JÁTÉKBELI KARAKTER! Ha ténylegesen az igazi emberrel csinált volna valamit akkor lehetne hőzöngeni. Így viszont megérdemelt büntetést osztott csak ki!

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.08. 17:57:44

Ezt valakik már eljátszották egyszer :D
(gyk: South Park, World of Warcraft)

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2015.05.08. 18:02:04

A csaló gyíkokat simán, bármikor meg lehet valamilyen szinten szégyeníteni, fizikai erőszak nélkül, furfangos módon (ugye volt példa ellenkezőre).
Főleg, ha egy számítógépes játékról van szó, illetve az ott használt karakteréről, amit amúgy is kitiltanának úgy, hogy semmije nem maradt volna meg.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.05.08. 18:10:26

@Rainse: ez szerintem nem ilyen egyszerű. Egy játék, nem "csak" játék. Pszichológiai lenyomat az ember állapotáról, pláne egy szerepjáték ahol az lehetsz, ami a valóságban nem. Játékstílusod árulkodik személyiségedről.

Pl. a cheeter a valóságban nem mer bűnözni mert ott akár el is kaphatják és még baja lesz, de ha nem lenne következménye, nyilván megtenné.

Az admin azonban ezzel a cselekedetével inkább azt bizonyította, hogy csupán egy terrorista, akinek hatalmat adtak, semmint, hogy milyen jó fej lenne.

PS: azonkívül mégis mi megalázó van benne, hogy rövid gatyában szaladgál? A WoW-ban mindenki ezzel szórakozik ha nincs jobb dolga :D

krcsirke 2015.05.08. 18:24:11

Ez gyenge volt, látványosabb lett volna akció közben elkapni, párszor elintézni, aztán bannolni.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2015.05.08. 19:29:41

haha, ilyen volt a c64-es habitat-ban is; a hekker adminjogot varázsolt magának.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2015.05.08. 19:33:20

ja, és kerékbe törni az összes griefert.

Jester 2015.05.08. 20:01:11

Eközben a CS:GO adminjai az új skineket nézegetik..

Szolo 2015.05.08. 22:00:57

Radikális büntetés, de tényleg inkább a bug javításában járjanak élen, és ne a látványos büntetgetésben.
Ha továbbra is létezik a bug, akkor egy órán belül új fiókkal ugyanott folytathatja a WvW dominálását, ahol megakasztották. Legközelebb jobban fog legfeljebb vigyázni (például blob tagjaként fog kivégezni minden ellenséget, és máris nem olyan nyilvánvaló az elkövető személye). GW2 mindig is rendelkezett raklapnyi buggal, azokat kellene javítani.

naysayer 2015.05.08. 22:05:56

Azt azért ne felejtsük el, hogy a bugok javítása nem az adminok feladata, hanem a programozóké. Jól tette amit tett, nem is főleg azért mert megbüntette a csaló vérpistikét, hanem mert egy kis elégtételt adott a játékosoknak akikkel kicseszett.

Komojtalan 2015.05.08. 22:19:25

Mi az hogy hetekig bugolhatott? Az első pár feljelentés után nem kellene kivizsgálni? Mellesleg nagyon kicsi büntetést kapott, ki tudja hány ember kedvét vette el a játéktól, ezzel bevételkiesést okozva a cégnek. Bár ha jól tudom a GW -t egyszer kell megvenni, nem havidíjas. A csalókkal nem az a legfőbb gond hogy csalnak, hanem más játékát is elrontják. Ha valaki X offline játékban beírja - hogy stílusos legyek - IDDQD, az a saját szórakozását teszi tönkre, kit érdekel?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2015.05.08. 22:57:07

@scal: Nem tudom, hogy ezen a kommenten sírjak vagy röhögjek. Teljesen helyénvaló az, hogy egy közösség írott szabályait megsértőt így vágjanak ki. Örüljön, hogy a valódi ID-ját nem hozták nyilvánosságra.

Celtic 2015.05.09. 00:15:54

Jo eljarast volt, teccik.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.09. 04:28:00

@molnibalage: szerencsére az admin nem olyan ostoba, mint te vagy. A törvények még a valódi bűnözőket is védik. Ha publikálják a személyes adatait, jó kis bevételhez juthatott volna a csaló.

Mészáros Laci 2015.05.09. 07:21:15

Az admin okos (a trollok személyiségének része a trollkodásra használt karakter), de esetleg mégsem eléggé okos, mert a káröröm gyorsabban elszáll, mint a bosszúvágy. Megoldást persze nem tudok...

szízar 2015.05.09. 10:26:59

vanilla wowban volt még ilyen, h jeszofkorsz guild main tank miután jól kilootolta a maradék szükséges itemeket, csapatta a /gquit-et. elfelejtette, hogy páran tudják a jelszavát, azok belogoltak, módszeresen lebontották a karakter minden cuccát, ezt persze felvették, és ment youtube-ra.
a blizz pedig nyilván nem kártalanította a sírdogáló nördöt, mert eula nem engedélyezi az acc sharinget. trololol

Soulriver 2015.05.09. 10:41:07

@scal: ha az admin terorista, akkor te meg fogyatékos vagy. Ennyi..;)

colonel Tigh 2015.05.09. 11:07:28

@scal: ja, és mi van azzal a több tucat emberrel, akiknek ez a cheater tönkretette a "nem csak játékát"? Amúgy meg get a life...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2015.05.09. 11:36:48

@pythonozok: Úgy értem, hogy nem az admin. Egyébknét meg aki más szabadidejét teszi tönkre az szerinted mit érdemel? Az sincs igyen öregem. Te mennyire áraznád be a szabadiődet?

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.09. 13:07:42

@molnibalage: tökmindegy, mennyit ér a szabadidőm, az önbíráskodás nem tartozik az elfogadható eljárások közé. Kitiltják, hülyét csinálnak belőle, rendben van. De amiket ilyen esetekről hallok, hogy publikálni a személyes adatait, vírust csempészni a gépére és hasonlók...

Zarbon 2015.05.09. 13:54:14

látszik hogy aki a csalót védi kb 0 órát multizott életében

én se mondom azt hogy publikálják a személyes adatait de a játékban nyugodtan megcsinálhatnak vele bármit, főleg hogy egy szervernek megvannak a saját szabályai (törvényei) ergo úgy jár el az admin ahogy akar

aki szerint meg terrorista az egy szellemi fogyatékos

én személy szerint börtönnel is büntetném azokat az esportolókat akiket csaláson kapnak, több százezer dolláról van szó és rohadtul nem fair a tiszta játékosokkal szemben

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.09. 14:04:54

@Zarbon: nagyon rég nem játszottam multiban. Mostanában nem jellemző, hogy pl. egy rossz minőségű hálózati kapcsolat olyan működést produkál, mintha csalna az illető? (elsősorban FPS, szimulátor játékokra és hadonlókra gondolok)

Zarbon 2015.05.09. 14:07:36

rossz minőségű hálózati kapcsolat miatt max laggol ami egy fpsben lehet idegesítő mert nehéz lelőni, de semmi össze se hasonlítható egy aimbotal, triggerbottal vagy whval ha pl egy csgorol beszélünk

hillman. 2015.05.09. 14:30:04

a csiterek feje fölé ki kell rakni nagy feltünö csalo feliratot és ennyi.

semmi megalázo nincs a pucéron szaladgálásban. van már egy 79es pasi és egy 30as elfcsajszim akikkel csak pucéran tolom.
a játék nagy részében a seggét látod ugy is, hát akkor az legyen jo segg. addig állitgattam mig megfájdult a csuklom.
sokkal jobb egy pár levéllel takart bombázot nézni mint egy jelmezes macskát. és találkoztam már más pucér játékosokkal is.
az embercsajszik fehérnemüje otvar sárga kinaipiacos, de az elfeké dögös levél és virág. az viszont tök idegesitö, hogy a melltartot nem lehet levenni.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.09. 14:32:55

@hillman.: azért nem mindegy, hogy önszántadból vagy nudista, vagy erőszakkal tesznek azzá ;)

2015.05.09. 14:35:04

En az admin helyeben belenyultam volna, hogy barmilyen serulest okoz masoknak buggal vagy cheattel az visszafele suljon el, tehat a csalo karaktere is ugyanolyanolyan mertekben seruljon. Par probalkozas utan magatol leall a csalo, feltetelezem, de lehet hibas a kovetkeztetesem.
Amugy meg egyetertek a retorzioval, aki csal, cheatel, ellehetetleniti a jatekot, az ne csodalkozzon ha ki lesz bannolva a pi...aba.
En maskepp csinaltam volna, csak ennyi a kulonbseg.

hillman. 2015.05.09. 14:44:17

@pythonozok: ismertem csajszit aki birta az eröszakos vetköztetést.

megvilágosodásnak tekintem a pillanatot amikor rájöttem, hogy lehet menö pucér csajjal is játszani.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.05.10. 17:37:53

@Soulriver: nem éppen érett gondolkodásra vall egy ilyen bann. Egyik 19 másik egy híján húsz esete.

Kb. mintha a folyton órán közbeszóló hülye gyereket, levetkőztetnék meztelenre, aztán kiállítanák a folyosóra. Mit fog ebből tanulni?

Szerintem megy tovább és máshol cheatel. Vagy az is lehet itt folytatja elölről, csak azért is.

@colonel Tigh: hát látod lehet inkább azokat kellett volna kompenzálni, de egyszerűbb büntetni mintsem jutalmazni.

Leone_510 2015.05.10. 20:52:28

@scal: Lécci javasolj is valamint ne csak kritizálj mert az a legkönyebb, te mit tettél volna? És kérlek magyarázd el, hogy mit fog abból tanulni amit te tennél. ...Érted? :)

"Kb. mintha a folyton órán közbeszóló hülye gyereket, levetkőztetnék meztelenre, aztán kiállítanák a folyosóra. Mit fog ebből tanulni?" - már ne haragudj a feltételezésért mintha egy kicsit fiatalka lennél (anyu odaengedett a géphez? :D - vicc ne hari ) , ilyen buta érvelést rég hallottam

Az én javaslatom, 30 mp játék után automatikusan dobja ki a játék. Párszor újratelepítené a windowst és a játékot mire rájönne.

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2015.05.11. 06:35:20

GW2 player vagyok, szoval valaki magyarzza meg nekem ezt a retorikat!

".. elfoglalva vagy elpusztítva mindent, ami az útjába került, és felborítva a játék egyensúlyát."

gw2 az a jatek ahol nem vagy kepes mas elol kibanyaszni egy banyat vagy egy fat, es a leg ordongosebb szivozas az , ha egy lootolhato targy helyere (pl sw -ben az event vegen a lab-ba a pont a csesztnel meghal vki es lada nyitogatas helyett a felorult (kinyirhatatlan 1 uteses mobok koborolnak a kozelben) jatekosok azt a genyot elesztgetik aki ott fexik .. mert a lada nyito gomb ugyanaz amivel rezelsz ;) ) ugyanitt nemlehet megcsinalni azt amitol vanillia wowban a falnak mentel : vartuk a hoggert mert mindenki azt akarta olni...

szoval

1. ketkedve olvastam a hirt
2. a video kb annyira megalazo, mint amikor az utcan kutyakakiba lepsz (kb semennyire)
3. varosban sokan csinalnak hasonlo hulye vagy kevesbe hulye dolgokat pl: levetkozve performance olnak, zenelnek stb stb stb stb
4. a karakter kitolres / acc disable meg nem ujdonsag, hogy ezzel buntetnek , senki nem lepodik meg (ha megis akkor meg reklamal) de akkor miert ez a cikk ? :)

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2015.05.11. 06:37:56

na belogolok a login rewardert , vagy mar ezis exploit ? :)

Bobby Newmark 2015.05.11. 10:58:38

@hillman.: Umm, hát és nem szívesen nézegetném egy 79es faszi seggét, neked meg belefájdult a csuklód.

Hátööö izé... ízlések és pofonok..?

:P :D

BecezettNadragHater 2015.05.11. 11:00:41

A nemzetpofikkal kéne így bánni, de már túlságosan elszaporodtak a parasztok az interneten.

Bobby Newmark 2015.05.11. 11:01:42

@Kuoni pásztor: Aha, ez így is menne, ha a játék kő-papír-olló lenne, az admin meg kóder. De mivel egy többtucat, akár többszáz ember közreműködésével készülő MMOról beszélünk, ahol az adminolás meg a bugfix kb nagyjából még csak nem is egy kontinensen történik, így maradjunk annyiban, hogy ez a javaslat besorol a "lógassuk fel a tökénél fogva a csalót" fantáziák közé.

Bobby Newmark 2015.05.11. 11:06:23

@scal: Ez is aranyos, szerinted mivel lehet még büntetni, már úgy nemzetközi jog keretein belül, amiből majd tanulni fog?

Kicsit el vagytok ti itt tévedve, hogy ez itt a csókát büntetné. Ez az egész videó csak az admin szórakozása, nem a büntetés része. Az már a videó előtt megtörtént, onnantól, hogy az admin belogolt a karakterrel, az eredeti tulaj nem tudott már.

BecezettNadragHater 2015.05.12. 09:39:53

@colonel Tigh: azt simán leszarják. a játékfejlesztőknek céljuk a csalás támogatása, a bugok benne hagyása, mert így extra, illegális jövedelemre tudtak szert tenni, és közben még jót is röhögnek azon, h átverték a sok hülyét, többször is zsinórban. Ma erről szól ez az ipar.

K0vasz 2015.05.12. 19:39:25

lol, "megszégyenítette"... én az admin helyében inkább ráküldtem volna vmi feltápolt alapmobot, ami szépen ledarálta volna, ő meg csak pislogott volna h wtf :) amúgy meg az összes büdös csíter bekaphatja

Tulazon 2015.05.14. 22:31:35

@anarchoid: csak a pvp-t és a wvw-t nem vetted figyelembe, ahol bőven el tudja rontani egy retkes csíter elég sok ember szórakozását.
Mert ugye a gw2 nem csak pve-ből áll.

macman507 2015.05.19. 16:34:39

Magyarul válaszolt az admin? :D Jó-jó megyek a sarokba :D

Jól tette, nem kell persze minden egyes csalót ilyen videóval megajándékozni, de ez az egy jó ötlet volt.

Bobby Newmark 2015.05.27. 13:37:19

@BecezettNadragHater: Vannak jó gyógyszerek a paranoiára már...
süti beállítások módosítása