HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Hétvégi játékcsaj: A buta szőke a Megarace 2-ből

2015.05.01. 14:53 Stöki

Ugye, ez egy elég vegyes rovat, a játékiparban dolgozó hölgyek mellett próbálunk megmutatni erős női karaktereket, de azt sem takargatjuk, hogy a múltban azért volt pár szexista túlkapás a játékiparban. A mostani példa egyértelműen az utóbbi, de szándékosan annyira túltolja a hímsovinizmust, hogy az már szinte paródiába fordul. A podcastünk felvételekor került szóba, és akkor gondoltam, hogy külön posztot is érhet: a Megarace 2 buta szőkéjéről van szó. És rögtön leszögezném, hogy nem macsóságból hívom buta szőkének, hanem azért, mert tényleg csak ennyi volt a szerepe a játékban.

A Megarace 2 egy futurisztikus akció-autóverseny, amit a Cryo fejlesztett még 1993-ban, és a keretsztori szerint egy tévéshow része volt az egész versenyzés; a pályákat felvezető élőszereplős jelenetekben egy tenyérbemászó műsorvezető bazsalygott a kamerába. Az 1996-os második részben aztán a showman kapott egy társat: egy szőke nőt, aki a viccbéli sztereotípiát erősítette, de annyira, hogy még neve sem volt (illetve nem derült ki, mert a showman folyton máshogy szólította, volt Melissa, Linda, Connie, Mindy, Candy, Cindy és még vagy tucatnyi női név). A szőkeség persze minden jelenetben más - és általában lenge - ruhában jelent meg, és borzalmas túljátszással mondott éktelen hülyeségeket (na nem mintha a showman mondataiban túltengett volna az értelem), illetve tűrte a műsorvezető alázásait. Annyira túlzó volt a koncepció, hogy teljesen nyilvánvaló volt: a készítők viccnek szánják az egészet. Rátok bíznám annak eldöntését, hogy ez tényleg szórakoztató volt vagy inkább bicskanyitogató, mindenesetre vannak kétségeim, hogy a mai, gamergate-től terhes időkben ez így megjelenhetne. A lenti videóban a játék összes átvezetője megcsodálható.

A szőke kellékmacát egyébként a brit Alice Evans játszotta, akit kisebb sorozatszerepekben láthattunk tévén is (például a Vámpírnaplókban és a Grimmben). Pár képet találtok róla a lenti minigalériában, sokkal szimpatikusabb, amikor nem kell csiricsáré ruhákban zöld háttér előtt nyafognia. Aki a Megarace-sorozatra lenne kíváncsi, a GOG-on megtalálja, aki pedig még nem hallotta legutóbbi podcastünket (hát van még olyan ember?), ide kattintson jó nagyot.

4 komment

Címkék: retro pénteki játékcsaj megarace

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr477419506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2015.05.01. 20:33:22

azt vettem észre, hogy vincent cassel ahogy öregszik, egyre jobban hasonlít lance boyle-ra.
a butaszőke feje meg kiköpött amerikai pités srác, csak nőben.

Wertzui 2015.05.03. 12:03:58

@manson karcsi: Na kösz bmeg, kellet nekem előbb megnézni a kommenteket mint a videót meg a képeket, most mindvégig azt láttam bele.

Wertzui 2015.05.03. 12:12:47

Fuh, azért nem kicsit fejlődött a CG és a videók minősége a 90-es évekhez képest.
Fárasztóan nehéz volt nézni.
süti beállítások módosítása