HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Snake és Tetris egy játékban

2015.04.20. 19:13 Stöki

Játékmix az új divathullám? Kérdezem, nem mondom,mert egyelőre csak két olyan játékot találtam, ami klasszikusokat kever, de simán lehet ebből valami indie trend. Márciusban körbejárta a netet a Pacapong, a Pong, a Pacman és a Space Invaders szentségtelen nászának szülötte. Két pongütővel kell pacmant passzolni egymásnak egy labirintuson keresztül, szellemeket kerülve, a begyűjtött pöttyöket pedig lövedéknek használhatjuk a támadó űrlények ellen, pofonegyszerű az egész.

És most itt a TetriSnake (amit le sem kell már tölteni, böngészőben tolható a linkről), a Snake és a Tetris keresztezése. Első blikkre marhaság, másodikra is, aztán harmadikra rájön az ember, hogy mi benne a nehézség. Kígyónkkal simán megehetjük a potyogó tetriselemek négyzeteit, de akkor villámgyorsan meghízik, és hamar meghalunk. Sok pontot akkor lehet elérni, ha egyik kezünkkel tetrisezünk, a másikkal pedig igyekszünk röviden tartani a kígyót, azaz nem falatozni tetriselemekből (csak ha muszáj, mert olyan idétlen elem jön, ami  nem jó sehova). Elég vicces.

pacanbox.png

Kommentekbe jöhetnek tippek, milyen klasszikusokat lehetne még ötvözni. Én egy Asteroids-Battlezone kombót tudok elképzelni, pilótafülkéből lődözni az egyre kisebb darabokra eső aszteroidákat.

8 komment

Címkék: tetris snake pacapong

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr97383724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zyrobs 2015.04.20. 19:37:36

Nem kifejezetten ötvözés, de egykét 3d bunyós játékban volt első személyes kamera állás (Virtua Fighter Kids-ben biztos volt, talán a Toshindenben is). Ugyanugy játszott a játék mint egyébként, de First Person Shooter nézetből. Sőt, még talán egyszerűbb is volt, mert nem lehetett helyet cserélni (mindíg a balra irány volt a hátra, stb).

Egyetlen gubanc persze az volt, hogy ha az ellenfél mögéd ugrik akkor abszolut nem láttad hogy mit csinál - és Virtua Fighterben ugye van több olyan mozdulat amivel megfordulsz, például forgó pofon. Persze automatikusan vissza tudtál fordulni, de ha pl. épp orrbavágnak, akkor pl. forgó gáncsolással érdemes reagálni, nem csak amúgy (ha gáncsolással fordulsz akkor meg lehet hogy az ellenfél erre számít és ugrálva fejberúg).

It_Sec_Hírek 2015.04.20. 22:30:52

Én régen kísérletből csináltam olyan pacman snake kombót, hogy különböző gyümölcsöket kellett gyűjteni pacman-nel, miközben jöttek bónusz dolgok is. Volt cannabis levél, attól felcserélődött az irányítás. Volt hamburger, amitől lelassult pacman. volt dobozos kóla, amitől felgyorsult! :)

A régi DOS-os időkben meg Stickman-Kombatot csináltam. Pálcikaemberekkel lehetett ütni rúgni egymást!

kossza 2015.04.20. 23:06:48

Van már Tetris Mario kombináció is Tuper Tario Tros néven.

thinkEdem 2015.04.21. 07:53:36

Dyna Blaster vs Flipper... Az egyik jatekos dobalja a bombakat, a masik pedig a flipperkarokkal probalja visszautni. Felidonel csere. :D

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2015.04.21. 08:31:26

qte fighter. verekedős játék, melyben az akciójátékok legjobb feature-ét, a quick time event-eket ötvözik a verekedős játékokkal. press x to finish him.

mad marci 2015.04.21. 09:32:54

a régi gta 1-ben csinálhatnának egy játéktermet, amiben egy csomó régi játékkal lehet játszani.

Bobby Newmark 2015.04.21. 11:16:26

@manson karcsi: Umm, a verekedős játékok önmagukban egy nagy QTE kupac, a kivégzés meg főleg.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2015.04.21. 12:21:59

@Bobby Newmark: ezek szerint még nem láttad az új mortál szombatot.
süti beállítások módosítása