HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

22 millió forintig srófolták a trollok egy régi videojáték árát

2014.01.27. 09:58 Stöki

Írtunk már a blogon többször olyan eBay-aukciókról, ahol régi, ritka videojátékokat árultak (emlékezhettek például a 2,6 millió forintos NES-játékra vagy az egymillió eurós játékgyűjteményre), és most is ilyen poszt következik, mert hétvégén megint lezajlott egy brutális licitálás.

A Wired szúrta ki, hogy az eBayre felkerült a Nintendo World Championships egy példánya. Ezt a játékgyűjteményt 1990-ben adták ki Amerikában egy videojáték-verseny keretében, 1200 szürke és 26 aranyszínű cartridge készült belőle, és ezzel alighanem ez a platform legritkább játéka (később készültek utángyártott cartridge-ek, de nagy értéket nyilván az eredeti példányok képviselnek). Most az egyik szürke példányra lehetett licitálni. Eléggé ütött-kopott cartridge tépett matricával, ezért a gazdája viszonylag olcsón adta, ötezer dollár volt a kezdőlicit. Arra valószínűleg ő sem számított, hogy a játék végül 99902 dollárért, vagyis kb. 22,3 millió forintért megy el.

marionwc.jpg

Hát nem is ment el: a nyertes licitáló rögtön kihátrált a bizniszből arra hivatkozva, hogy tévedés az egész, a kétéves gyereke licitált. Ami nyilván csak duma, mert az ebay-ezés elég céltudatos és összetett tevékenység ahhoz, hogy egy kétéves csak úgy véletlenül összehozza. Ráadásul úgy tűnik, hogy nagyon sok kétéves vett részt az aukción: a 328 licit nagy része irreálisan magas, a szürke cartridge 8-12 ezer dollár körül szokott elmenni. Az eladó később közölte is, hogy pár vicces kedvű idióta széttrollkodta az aukciót. Most próbálja visszakeresni a legmagasabb olyan licitet, amit komolyan gondoltak, de ez minden bizonnyal inkább 12 ezer közelében lesz, mint a 90 ezernél. Így a rekord biztosan nem dől meg – az eddigi legtöbb pénz ugyanis 75 ezer dollár volt, amit egyetlen játékért kiadtak (az szintén egy igen ritka NES-cucc, a Stadium Events volt).

Hogy a 99K mennyire irreális, azt az is mutatja, hogy éppen árulnak egy sokkal jobb állapotban levő szürkét, sőt egy arany cartridge-et is – az előbbinél 8 ezer, utóbbinál 30 ezer körül toporog a licit.

Egyébként a Nintendo World Championships három másik játékból – Super Mario Bros., Rad Racer, Tetris – lett összeollózva, szóval nem önálló játék. Angry Video Game Nerd is megemlékezett róla:

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr1005784601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adsr 2014.01.27. 10:12:18

Éppen ma reggel tanakodtunk a srácokkal a fácsén, hogy jól olvastuk-e a végső licit összegét. Megnyugodtam, ennyit tényleg nem ér ;-).

dRiver 2014.01.27. 10:12:44

Erre még a kínai másoló/maffia ipar nem állt rá?
Csodálkozom... Azt tudja valaki hogy valamivel az eladónak igazolnia kell hogy ez eredeti vagy sem?

MrNorbert1994 2014.01.27. 10:42:43

Ó de imádom az idióta amcsikat! XD Könyörgöm... ki az a nemnormális aki ennyi pénzt képes kidobni egy olyan vacakra... Bevallom egyszer én is beleestem egy ilyen aukcióba (Metal Slader Glory CIB - cirka 40 rugó), de többet ilyen nem lesz. Én mindenesetre csak Powerpaket vagy Everdrive N8-at fogok venni, mert azzal szinte az összes játékot egy flashkazettába lehet rakni.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2014.01.27. 10:46:54

áh, azok a burjánzó baktériumtelepek, amik azon a cartridge-en és az asztala repedéseiben megbújhatnak! nyami.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.01.27. 11:30:48

És ebből hogy jött le, hogy trollok srófolták fel?

Komojtalan 2014.01.27. 11:48:38

@enpera: Én sem értem, szerintem hobbitok voltak :-). Miért jó más üzletét elrontani? Gondolom ok nélkül nem teszik. Ha én mondjuk ajánlottam volna 12k$ -t és ez az utolsó legális ajánlat, akkor nem mondhatom hogy: Bocs, de az összes többi is troll volt, viszem kikiáltási áron. Persze erre meg lehet azt mondja egy olyan ember aki a nagy számokat látva nem is licitált, hogy azért nem licitáltam, mert ennyit nekem nem ér. A Vaterán is van olyan kitétel, hogy mindenki a saját felelősségére licitáljon, PTK ... Pont amerikában nem lehetne behajtani a pénzt a nyertesen?

algi80 2014.01.27. 12:10:29

Az eBaynek nincsen policy-je arra, hogy ne lehessen kihátrálni licitből? Mert ez nem valami titkos kiskapu, amit megtaláltak a "szemfülesek", a világon minden licitálás így végződne, ha ki lehetne hátrálni belőle.

qwertzu 2014.01.27. 12:17:30

@algi80: Ha az ebay nem akar arcot veszíteni, akkor nem hagyhatja ennyiben a dolgot szerintem. Megkérdezni, hogy ki gondolta komolyan a licitet, aki nem, az BAN. Aki igen az fizeti az a licitjét, ami felett nincs más ember komolyan gondolt licitje.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2014.01.27. 12:33:04

@qwertzu: Nyilván bannolják a trollokat, de attól még emberünk futhat a pénze után.

Nyiri 2014.01.27. 12:54:56

@Stöki: Milyen pénze után? :) Kirakja újra elmegy 8-10 ért amennyire amúgy is számított. Ő sem gondolhatta komolyan hogy elviszi 100K-ért. Bár lehet azóat belicitált előre egy sportkocsira és most nincs fedezet :)

Orltran 2014.01.27. 12:56:39

De nem ban kell, hanem beperelni őket. A licitálás elvileg szerződés kellene legyen, aki licitál és nyer, az nyert és az övé, fizessen és kész. Innentől tényleg lehet szerteszéjjel licitálni mindent, csinálhat bárki akármennyi felhasználót, majd kitiltják, nem baj, csinál másikat és licitál mindenhol.

Ezt is írja az ebay: "A bid on eBay is considered a contract, and you're obligated to purchase the item"

Ha ez nem így lenne, semmilyen licit nem működhet normálisan.

Valid reasons for retracting a bid include:
You accidentally entered the wrong bid amount. For example, you bid $99.50 instead of $9.95. If this happens, you need to reenter the correct bid amount right away.
The item's description changed significantly after you entered your last bid. For example, the seller updated the details about the item's features or condition.
You can't reach the seller by telephone or email.

Innentől pedig az ebay saját döntése, hogy a 2 éves gyerek mesét elfogadja e, vagy lehet róla vitatkozni a bíróságon, én nem fogadnám el, nekem picit idősebb 2 évesnél a gyerkőc, és nem tudna ebayen licitálni, akkor sem, ha itt hagyom a gép előtt bejelentkezve...

Orltran 2014.01.27. 13:04:59

Ráadásul a fentiek csak a kizáró okok, úgy látom, és akkor is van még 2 feltétel, egyrészt kell még legyen 12 óra az árverésből, másrészt ha ez nem áll fent, 1 órád van visszavonni, utána már nem lehet a fentiek miatt sem, hanem az eladónak van egyedül joga engedni a visszavonást. Ráadásul akkor is feljelentéssel fenyeget az ebay, ha valakinek a családtagja szándékosan felnyomja az árat. Ez is le van írva, márpedig ez kevésbé súlyos, mint ami itt történt, szal én kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a vége (bár nem tudom megtudjuk e valaha).

É2I 2014.01.27. 13:37:28

@Orltran: Gondolom a tulaj engedte el a valótlan licit árat. Nem mindenki agyhalott nyerészkedő az amcsiban sem.

on
És azt is el tudom képzelni, hogy a kétéves egy 0 véletlen beírásával átállította a licit robot felső határát 10000-ről 100000-re és mire apa visszajött kitolta a nyerő összeget.
Minket Amerikából hívott fel skypeon a még 2,5 éves keresztlányunk. Gépet bekapcsolta, skypeot elindította, kiválasztotta keresztanyját és tárcsázott. 25-30 percet társalogtunk, rajzolgatott nekünk, megmutatta az összes játékát .(Van neki egy szobányira való :) Ez így ment egy hétig minden nap, mikor is az apjával beszéltünk és akkor derült ki, hogy fogalmuk sem volt róla, hogy a kislányuk partizánkodik amíg a bébysitter a konyhában tevékenykedik. :D

algi80 2014.01.27. 13:55:21

@qwertzu: Ez nem így működik. Nyilván az is kevesebbet ajánlott volna, aki komolyan gondolja, ha nincsenek komolytalan licitálók. Épp ez a lényege a licitnek: aki licitál, az fizet. Ha ezt az egyszerű alapszabályt nem tartják be, akkor nincs értelme az egész licitnek. Ha az eBayre feliratkozáskor nem kell becsekkolni elég felelősségvállalási nyilatkozatot, hogy ezt be tudják hajtani az illetőn, akkor az egész oldal nem ér semmit. Ezentúl honnan tudjam, hogy egy sikeresen végződő licitben, ahol a legmagasabbat ajánló komolyan gondolta, nem vett részt egy csomó komolytalan licit, hogy felverje az árakat?

Ha ezt az árat nem fizettetik ki a legnagyobb licitet ajánlóval, akkor az eBay annyit is ér.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2014.01.27. 13:57:54

@dRiver: Hogy ez mennyire nem butaság: Speccyn van egy ritka, szerviz cartridge pár alapvető tesztfunkcióval, ami nagyban megkönnyítette a szervizes életét - ne feledjük, magnóról töltögetős korszak. Ez azért ritka, mert a Sinclair Research csak a hivatalos szervizeknek adott belőle. Egy olasz pasas elkezdte őket hamisítani, ami azért is volt viszonylag egyszerű, mert nem volt a cuccnak egyetlen, egységes tokozása, hanem a NYÁK-ot belerakták valamibe ami éppen kapható volt a sarki elektronikai alkatrészesnél - a Sinclair Research volt a világ legkisebb nagy cége, mindig mondom. A pasas ott bukott meg, hogy valaki belenézett, hogy mi van a fedél alatt és az ott talált alkatrészek nem a nyolcvanas évekből származtak.

kvadrillio 2014.01.27. 14:12:17

hmm....és... MI A FENE AZ,, HOGy JÁTÉK-JOGOKAT ADNAK-VESZNEK A NETEN ??????!

asssszem rájuk kell uszítani az adóhivatalt !!!!!!
vajon adóznak is ezen összegek után ??????????????????

Donjon 2014.01.27. 15:36:47

Nekem Vaterán gyűlt meg a bajom egy automata licittel. KJK könyvcsomagot néztem ki. Elhatároztam, hogy 500 ft/db-ig megyek. Az KB. 10K-nál volt. Egyszer-kétszer ránéztem és láttam, hogy meredeken megy felfele az ár. Amikor másodszor rálicitáltam már világos, volt, hogy nem az érdeklődő tömeg miatt megy fel az ár, mert szinte azonnal felülbideltek. :)
Végül valahol 30 körül állt meg az árverés, annyit meg nekem nem ért meg 20 db KJK.

Orltran 2014.01.27. 15:44:58

@É2I: És utána a 2 éves rányomott 2 külön oldalon a confirm gombra? Ugyan. Ha pedig kamu (márpedig szerintem kamu), akkor nem agyhalottság azt mondani, hogy barátom, licitáltál, fizess, szal én nem engedtem volna el, viccelődjön olyannal, ahol nem szívja meg, bőven megérdemli, akinek ennyi esze van, hogy ezt jópofának tartja.

Orltran 2014.01.27. 16:14:16

@É2I: Ja, ezt a skypeos dolgot az enyém is tudja, de azért, mert látta sokszor, érdekli, szal ok, el tudom képzelni, ha előtte vett neki az apja 100x játékot ebayen, és mindig el is magyarázta, hogy neki vesz éppen játékot. Persze akkor sem túl életszerű a dolog, hacsak nem benyomta az apa, hogy licitál erre a termékre, beírta az összeget, majd otthagyta a gyereket a gépnél, mielőtt rányomott a confirmre, de ez nem olyan valószínű, főleg, hogy nem ez volt az egyetlen kamu licit a bejegyzés szerint.

IamTwo 2014.01.27. 16:38:54

@algi80: én csak vásárolok az ebay-en, eladni elég kockázatos, mert a bankkártyás/paypal fizetést elég sokáig és viszonylag könnyen vissza lehet vonatni és nem olyan triviális olyan "bizonyítékot" mutatni, amit az ebay/paypal elfogad. Sőt, a kártyaszerződések értelmében a vevőnek 180 napig joga van chargebacket kérni, utána mehet a huzavona.
(És sajnos volt, aki meg is tette.)

Orltran 2014.01.27. 16:46:34

Na, az egyik linkben volt egy link egy fórumra:
www.nintendoage.com/forum/messageview.cfm?StartRow=371&catid=3&threadid=118994

Itt van egy emberke, aki azt írja, ő már járt így, és az ebay azt mondja erre, hogy függetlenül attól, miket írnak az oldalon, nem törvényes szerződés, szal ennyit erről, jó szórakozást innentől minden ebayen eladónak...

Orltran 2014.01.27. 16:49:32

@Orltran: Már ha igaz, amit ír, természetesen.

wowerman 2014.01.27. 16:54:45

kihátráltak.... gyáva pöcsök

Adani 2014.01.27. 17:42:54

@IamTwo:

Ez viszont jó a vevőnek, mert ha nem kapja meg a terméket 45 napig akkor pár klikk és lehet a PayPalon dispute-ot indítani, és a pénzét visszakapja hiánytalanul. Én is jártam úgy, hogy bár azt írta a feladó ,hogy feladta és a USPS tracking ID-t is elküldte nem érkezett meg a termék, ilyenkor jöhet a Dispute majd a Claim.

A Vaterán amúgy konkrétan megesett, hogy valaki 100ft-ért meghirdetett 100 db régi HDD-t, és valaki le is csapott rá megvéve mindet, 10 ezerért, de a vevőnek csak egy volt, és volt is vita belőle, mert ugye szerződéskötésnek minősült, valahogy végül rendezték a dolgot ,de simán ki lehetett volna kényszerítani polgári peres úton az ugyanolyan további 99 HDD-t is.

Az Ebaynél csak így lehet licitet visszavonni? Ennél még a Vatera is fejlettebb, hiszen csak az előadó törölhet licitet ha belegyezik a törlésbe, de ha nem akkor jogosan követelheti a licitált árat.

2014.01.27. 19:07:58

Ebay, vatera, stb: Ezek is addig voltak jók, amig a net általában egy "adott réteg" (nem gazdaságilag vagy vagyonilag, ez kuturális kérdés inkább) általános eszköze volt..
Plusz a növekedés-globalizáció megöl mindent, ezt is.

Apeh, adózás....ja, már idehaza is voltak vaterás eljárások..
Vám is horror, már nincsen, hogy árirják "gift" és mehet, hetek amig valami ideér, ha egyáltlaán, és nem simán ellopják valahol.

Ilyenkor egy feldarabolt de globális világban nagyon nehéz mit cisnálni, védjük a vevőt, oké kapja apénzt vissza, védjük az eladót, semmi pénz vissza ő feladta?

Ugyanez a rosszhiszeműség, megkaptam de ugyteszek mintha nem, és akkor mi van, ki fogja "kinyomozni" mi az igaz?

Ritka cuccok-hamis cuccok: rengeteg van, de általában azt éri meg hamisitani ami felkapott és trendy, (lassan ez ott tart, életveszélyes bármi márkásat újonan venni neten, mert minden 10ezerből 9999 hamisitvány)

Ilyen régi vackot amit hozzáértők adnak, vesznek nem túl értelmes megprobálni, ha valaki "csalni" akar, sokkal egyszerűbb a rendszer más gyengeségeit kihasználni.

Trollok, stb: Minden ilyen oldal ugyanaz alatt a kényszer alatt van, ami alatt az egész világ, exponenciális növekedés.

Nincs hova, nincs hogyan... X "trusty user" jó esetben X értékben advesz egymásközt, de ugye világunk kulcsszava a "növekedés"..

Namost ha tiltom, szűröm a vevőket, ugy biztos nem mutatok fel exponenciálisan növekvő számokat, adásvételeket, nem szűrök semmit, akkor az eladókat szivatom, ami bizonyos határ után megintcsak "elpártolást" okoz.

Abban a világban ahol a tévé vagy autó gyártók abban "mennek tönkre", hogy nem tudják rákényszeriteni az embereket, hogy 2-3 évente autót cseréljenek, meg újabb tévét vegyenek...

ehh...:(

bioLarzen 2014.01.27. 21:25:03

@Orltran: "Innentől pedig az ebay saját döntése, hogy a 2 éves gyerek mesét elfogadja e, vagy lehet róla vitatkozni a bíróságon, én nem fogadnám el, nekem picit idősebb 2 évesnél a gyerkőc, és nem tudna ebayen licitálni, akkor sem, ha itt hagyom a gép előtt bejelentkezve..."

Egyszerű a bizonyítási eljárás: fogják a kidet, odaültetik egy laptop elé, megnyitják az Ebayt, s nézik, mi történik ;)

bio

Void Bunkoid 2014.01.27. 23:22:14

A kétévesen olvasni, licitálni, netenvásárolni tudó kissrácot nem Clark Kentnek hívják véletlenül?

Apu biggyesszen a laptopjára egy kis kriptonitot :)

Wulfgar 2014.01.28. 01:58:14

Most komolyan, ha egy ilyen magyarázatot, hogy a 2éves gyereke véletlen licitált... stb elfogad az ebay akkor az már a vicc kategória határait fogja súrolni. Egyrészt engem marhára nem érdekelne, hogy valóban ez történt-e vagy csak az illető trollkodott. A licit az licit, szóval perkáljon csak, legfeljebb megtanulja, hogy nem marad belépve ebayen + hasonló oldalakon ha a gyerek is hozzáfér a gépéhez. Ennyi. Aki hülye az nyugodtan haljon meg.
Csak én érzem úgy egyébként, hogy túl sok empátia van a világban (már nem az emberekben és konkrét személyekben, hanem a rendszerekben, még állami szinten is)?

Rigor_mortis 2014.01.28. 03:17:06

Amúgy az arany cartridge nem stagnál, már 90 ezren áll...
Az én eszem is csak áll, hogy egyes emberek milyen baromságokra képesek pénzt kiadni, ráadásul nem is keveset.

Adani 2014.01.28. 11:18:41

@mioporfeszosz:

Külföldről rendelés alap, hogy az eladót meg kell kérni ,hogy ne írjon árat a csomagra és csomagolja be ajándékként. Aztán ha mázlid van nem akad fen a vámon, ha igen akkor majd jön a levél, hogy vámot kell fizetni. Ha fennakad megszívhatod ha nem hát nem.

Azt nem tudom nálam mi alapján ítélt az egyetlen pórul járt ügyemben a PayPal és az Ebay, de visszakaptam a pénzem. Gondolom az USPS-t megkérdezték mi van a csomaggal.

Hamisítványok persze vannak csőstül, de pl. a Nyugati aluljáróban vagy a kínai piacon is tonnaszám, de hát, aki komolyan elhiszi ,hogy 20 ezer ft-ért lehet iphone5-öt venni arra mégis mit lehet mondani? Ugyanezt Ebayen. Egy 150 ezres telefont ha 20-ért megveszed akkor az vagy hamisítvány vagy lopott.

wowerman 2014.01.28. 13:34:40

@Wulfgar: a trollokban hol volt az empátia? :D inkább túl kevés. mondhattak volna bármilyen szar kifogást, nem tudják megfogni őket, nem a gyereken meg az empátián van a hangsúly

wowerman 2014.01.28. 13:36:29

Egyébként ugye a vatera is próbálja magyar ebay-másolatként ezzel a törvényes dologgal riasztgatni az embereket, de a való életben ha licitálsz valamire, még esetleg nem is mondod hogy rossz licit volt, akkor is simán megteheted hogy "eltűnsz", nem jelentkezel az eladó megkereséseire, az ad neked egy negatív értékelést és kb ENNYI

Adani 2014.01.28. 15:52:14

@wowerman:

Polgári perben be lehet hajtani elvileg a vételárat, de ki fog pár ezerért vállalni egy évekig tartó tortúrát? Azért milliók esetében már talán igen, de általában inkább legyintenek és meghirdetik újra negatívot adva. Ahogy pl. az utcai cigiárusok által lehúzott emberek 99%-a sem megy vissza miután rájön, hogy átverték.

Igaz a perben már lehet gond a bizonyítással, mert pl. netcaféból licitált vagy publikus Wifiről és akkor ugye bizonyítsd be ,hogy ő volt, nem pl. feltörték a kódját.

Ami még aggályos lehet, hogy ugye online vásárlás esetén fogyasztóvédelmi törvény van rá, hogy 8 napon belül akár indoklás nélkül is elállhatsz a vásárlástól, így ha a terméket hiánytalanul visszaküldöd akkor vissza kell térítsék az árát, pont azért, mert ugye online vételnél nem tudod a terméket megnézni, felpróbálni stb. Ez mondjuk nem tudom él-e az aukciós oldalakra ill .azok esnek-e más megítélés alá.

Adani 2014.01.28. 15:55:53

@wowerman:
Amúgy nekem volt olyan Vaterás vevőm, aki egy 1ft-os aukcióra felrakott pólót (már nem kellett azért is raktam fel, mondván ha nem viszik el, akkor vagy a kazánba megy vagy le lesz fokozva porrongynak) elvitt valami 100 ft-ért személyes átvételt jelölt meg, és át is utalta a vételárat, de azóta sem jött érte már vagy egy éve. Nem hirdettem meg újra a póló megvan azóta is, de tényleg annyira szar már ,hogy csak porrongynak jó.

wowerman 2014.01.28. 17:38:23

@Adani: ez fura.. személyes átvételnél egyértelműen átvételkor szokták odaadni a pénzt. Egyébként vaterán ott van a "garancia" kategória, ha nincs akkor nincs, nem él a 8 nap, mert ez nem bolt

Adani 2014.01.28. 20:08:47

@wowerman:

Így is van, én is ezért szeretem főleg ezt, ha megoldható. De messze lakott és azt mondta nem sürgős majd ha erre jár átveszi ,de addig is elutalja, meg is tette, és azóta sem jött érte, párszor még érdeklődtem, hogy majd ha Bp-n lesz értejön, de nem jött azóta sem.

wowerman 2014.01.29. 16:04:45

Egy kis sztori levezetés gyanánt: a volt barátnőm apja kis szerencsével vett anno motorcsónakot. Elég sűrűn vaterázik az öreg, és akart egyet. Meg is látott amit nemrég raktak fel, 160 ezerért. Gyorsan le is csapta mert meglátott egy fontos tényezőt: a licitlépcső 100.000-re lett állítva! Alatta még beszélgettek kommentben az emberek, érdeklődtek a csónakról, a tulaj válaszolt, de lassan leesett hogy ilyen licitlépcsővel ezt már senki más nem fogja elvinni, mivel a cucc kb ennyit is ért, és 2009 volt, az emberek nem dobálták ki a pénzt az ablakon. Amúgy végül ki is derült hogy a licitlépcső 10.000 lett volna de elütötte a nő. Hát ilyen is van

Adani 2014.01.29. 17:49:10

@wowerman:

A motorcsónakról beugrott, hogy a magyar dajkamesében az Anyátok közt sorozatban is volt ilyen szál ,hogy a hülyegyerek klikkelt valami aukciós portálon egy csónakra és automatice le is vették a kártyáról a pénzt, és nem használt semmi reklamálás, hogy de hát nem is rendeltük. A valóság nyilván köszönőviszonyban sincs ezzel, de Kalamáriában minden megtörténhet.

Xezs 2014.03.02. 21:28:50

Jogi úton nem lehet követelni, hogy fizesse ki? Elvileg érvényes szerződésnek vagy minek minősül. Idiótaság ilyesmivel trollkodni.

Xezs 2014.03.02. 21:31:26

@Adani: A tévében látható informatikai történések 99%-a kibaszott nagy baromság. Kedvencem az, mikor a hacker szép színes ábrákat hackelget. Másik nagy kedvencem, mikor átutalnak vagy 10 millió dollárt, és a monitoron megy egy számláló 0-tól 10 millióig, és mire elérné a 10 milliót, valaki kihúzza a netkábelt vagy széthekkeli a kapcsolatot és nem megy át a pénz. Idióta marha aki ilyet kitalál.

Adani 2014.03.02. 22:03:18

@Xezs:

Na ja vagy pl. egy idegen civilizáció számítógépes rendszerét egy sima laptoppal hackelik meg "upload virus" begépeléssel.

Valamint a filmekben általában kétféle op. rendszer van a gépeken. Vagy grafikus, amin baszott nagy ikonok vannak és minden kattintásra indul meg jön ki sok üzenet a képernyő közepére, de nincs rajta ok gomb sem, amivel bezárható. Vagy pedig karakteres, ami begépeld mondatokat értelmez (pl. "nyisd ki a széfet"), és mindent soronként ír ki a képernyőre fikazöld színnel és közben olyan hangokat ad ki mint a mátrixnyomtatók. Sőt a hackerek mindig feltörik a teljes védelmet másodpercek alatt, amit évekig terveztek, akár a Pentagon atomfegyver rendszerébe is simán betörnek, számítógép és modem kell csak hozzá az se baj ha nincs a távoli gép bekapcsolva.

Sőt egy Jurassic Park nevű hatalmas komplexumban is csak egyetlen egy informatikus van, miközben tudósból több tucat, akik a világ legjobbjai, így persze, hogy káosz tör ki mikor az egyetlen informatikus szétbarmolja a rendszert, hogy dínóspermát lopjon, aztán meg dínókaja lesz, de ezt a filmet Dancsó Peti részletesen kielemezte már.

Xezs 2014.03.02. 23:18:33

@Adani: Az idegen civilizáció számítógépes rendszerének meghekkelését kár hogy nem én írtam le ide. Arra nincs szó, hogy azt a hülyeséget én mennyire gyűlölöm.

Adani 2014.03.03. 22:28:08

@Xezs:
A TV2-s Y2K riport megvan? Az a kamuk csúcsa, a Bios-ra ható úrral, aki nem találja meg a numerikus billentyűket, és a Kürt szakemberével, aki láthatóan küzd a röhögőgörccsel ill. igyekszik szalonképesen és nem túl lealázóan nyilatkozni, hogy ez nem mindig jó megoldás, pedig láthatólag a nyelvén valami "ezt komolyan gondoltátok bakker" féle mondat volt.

Egyébként asszem az RTL Klubon is volt valami számítógépes műsor este pont hu vagy Hálóvilág volt a címe asszem abban is olyan marhaságokat bírtak összehozni, hogy a foszfor lepergett ijedtében a képcsőről. Mikor pl. bemutattak egy "hackert" majd jól láthatóan egy Linux kernelfordítást és közben nagy hévvel magyarázza a csávó, hogy épp most töri fel a kódot.

Xezs 2014.03.04. 00:34:41

@Adani: A TV2-sre emlékszem, de ne emlegesd, mert rémálmaim vannak attól a csávótól. Szerintem simán lemászárolta már a családját azóta.

A másikat nem láttam, de elég szánalmas lehetett.
süti beállítások módosítása