HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

  • Lóval ne: @Zolexx: A kidolgozottság a Microprose, Papyrus vagy más fejlesztők versenyjátékaihoz képest valób... (2024.03.29. 11:03) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • manson karcsi: @Zolexx: a stunts nagyon előremuató volt. 1990-ben arcade-ben olyanok jöttek ki, mint a moonwalker... (2024.03.28. 18:33) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • kemi242: Ennek a játéknak nekem a zenéje maradt meg. Emlékszem, osztálytársam hívott át, hogy hallgassam me... (2024.03.28. 09:42) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • Zolexx: Hát akkoriban az ilyen jellegű játékok csak a játéktermekben voltak csodák, esetleg valami gyorsab... (2024.03.28. 07:28) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • molnibalage: @Karvaly: Köszönöm. Meg még jó darabig a sorozat, de lehet, hogy lesz egy hosszabb szünet, mert re... (2024.03.27. 13:30) Checkpoint 5x20: Harci repülőszimulátorok
  • Utolsó 20

A tíz legemlékezetesebb szexjelenet videojátékokban (18+)

2012.10.18. 14:37 Stöki

Régen volt toplista, ezt a hiányosságot pótoljuk egy gyalázatos oldalletöltés-vadászattal, ami miatt biztos megkapjuk a kommentekben, hogy már megint túlfűtjük a bulvárkemencét. Pedig az igazság az, hogy ezt a témát már 2009-ben a blog indulásakor kitaláltuk, csak nem akartunk rögtön csöcsökkel nyitni. Most viszont elővettük (mármint a témát), és feldolgoztuk, szóval jöjjön egy játékcsajrovat extra, avagy a játékipar legemlékezetesebb dugásai. És innentől egyrészt kitesszük a 18-as karikát és az NSFW feliratot, másrészt meg a „Vigyázat, spoilerek!” táblát.

Custer's Revenge (1982)

Nem véletlenül a legemlékezetesebb szexjeleneteket írtunk címbe, nem pedig a legjobbakat. A Custer's Revenge eléggé megkerülhetetlen, ha a szex és a videojátékok viszonyáról van szó, de a Mystique Atari 2600-ra megjelent játéka minden volt, csak erotikus nem. Eléggé ízléstelen darab (már a borítója is), rasszista, szexista, nem csoda, hogy nagy botrányt keltett a megjelenésekor. A címszereplő, George Armstrong Custer tábornok a 19. században az indiánok ellen vívott háborúk egyik vezéralakja volt, és a csatatéren lelte halálát. A játékban bosszút áll: nyílvesszőket kerülgetve kell eljutnia egy kaktuszhoz kikötözött indián lányhoz, akit aztán többször megerőszakol (bár a ronda grafika miatt ez szerencsére inkább csak karikatúraszerűen van ábrázolva). A Mystique egyébként csak erotikus játékokat adott ki (egyik borzalmasabb volt, mint a másik), de messze a Custer's Revenge volt a legsikeresebb a körülötte keltett felhajtás miatt. Aztán a Nagy Videojátékkrach elsöpörte a céget, amiért senki nem ejtett egy könnycseppet sem. A Custer's Revenge pedig elrettentő példa maradt, Angry Video Game Nerd is megénekelte.

Larry sorozat (1987-1996)

Sokkal szebb emlék a Larry széria, aminek természetesen csak az Al Lowe által készített darabjait vesszük figyelembe, az 1996 után keletkezett szörnyűségeket elzárjuk abba a felejtődobozba, ahova a Star Wars előzménytrilógiáját és a Terminátor 3-4-et száműztük. A sorozatról volt már szó bővebben a blogon, vérbeli kalandjátékok, amelyekben egy botcsinálta dzsigoló próbálja keresni az igazit, és emiatt folyton kínos, komikus jelenetekbe keveredik. A Larry játékokban ábrázolt szex mindig vicces volt, még akkor is, ha a csajok a kor színvonalához képest a lehető legdögösebben voltak megrajzolva. A játékcsajrovatban voltak már lányok az első részből, a harmadikból és a hetedikből, most az 1993-as Larry 6 befejezését tettem ide, igazi hangosan röhögős jelenet.

Mass Effect játékok (2007-2012)

A Mass Effect az elmúlt évek legjobb sci-fi sorozata volt (a szörnyű befejezés ellenére is), aminek gazdag világához az is hozzájárult, hogy a főhős románcokba bonyolódhatott egy-két csapattaggal. Ami dramaturgiai szempontból is indokolt volt: különböző nemű emberek (és más lények) össze vannak zárva egy fémkaszniban, miközben közel az univerzum pusztulása – persze, hogy kiengedik a gőzt. Egyik-másik románcszál kicsit ugyan erőltetett volt, de többet is igen jól sikerült beleszőni a játék sztorijába. Érdekesség, hogy amikor a program megjelent, a nem éppen liberalizmusáról híres Fox Newson lement egy riport, amiben az Xboxot SexBoxnak nevezték, és komoly szakértők (akik soha nem játszottak a programmal) kifejtették, hogy az efféle szexjelenetek alkalmazása gyakorlatilag az ifjúság megrontása. Több liberális- és melegszervezet viszont éppen hogy üdvözölte a tabudöntögető jeleneteket, különösen azt, hogy leszbikus kaland is elérhető volt. (Egy másik Bioware-játékban, a Dragon Age: Originsben egyébként két férfi is összegabalyodhatott.) A fejlesztők ízlésesen, visszafogottan tálalták a szexjeleneteket, ügyesen elkerülve az álszent prűdség és az öncélú csöcsmutogatás csapdáit. Tudom, hogy Liara lenne a legadekvátabb példa, de én mégis inkább Jacket választottam a Mass Effect 2-ből. Nála a szexjelenet része volt annak, hogy felfedezzük a karakter múltját. Így lehetőség volt gyors numerára is:

De ha elég sokat foglalkoztunk Jackkel, akkor érzelmileg is megnyílt Shepard kapitánynak, és jóval szelídebb szeretkezés következett:

Phantasmagoria (1995)

A Sierra híres, élő szereplőkkel felvett horrorkalandja szintén szerepelt már az IDDQD-n, de akkor csak mellékesen jegyeztem meg, hogy a játékban volt egy nemi erőszak, ami sok cenzort kiakasztott. A sztori szerint egy rég halott mágus szelleme szállja meg a főhős férjét, és lassan átveszi fölötte a hatalmat. Az ominózus jelenet ennek a folyamatnak egy fontos állomása, dramaturgiailag illeszkedik a sztoriba, és nem is említhető egy lapon a Custer’s Revenge-ben látott nemi erőszakkal. A játék persze csak felnőtteknek szól, de ettől még nagy vihart kavart, amikor megjelent, és leginkább a nemi erőszak miatt. Ausztráliában és több más országban cakkpakk be is tiltották.

Fahrenheit/Indigo Prophecy (2005) és Heavy Rain (2010)

Egy kalap alá vettem ezt a két játékot, mert közös a fejlesztőjük (a Quantic Dream), és a játékok is hasonló műfajúak (interaktív film, erős thriller elemekkel). Mindkét játékban életszerű nyögésekkel előadott, interaktív szexjelenet található (a Fahrenheitét a szex Guitar Herójának csúfolták anno), és mindkettő jól illeszkedik a cselekménybe. A Fahrenheité itt tekinthető meg, a Heavy Rainé pedig alább: két sérült ember titkokat oszt meg, majd egymás karjaiban találnak vigaszt pár önfeledt perc erejéig.

God of War játékok (2005-)

A God of War játékokat nem bonyolult történetükért szeretjük, hanem mert változatos kombókkal lehet bennük kiirtani a fél görög mitológiát. Kratos a legtökösebb csávó a játék világában, és ebbe az is belefér, hogy az öncélú erőszakot megszakítsa néha egy szintén teljesen öncélú szexjelenet (például egy kis hancúrozás Aphroditéval a japán God of War 3-ban). A szériának ez teljesen elnézhető, főleg, hogy ezeket a szexjeleneteket azért a készítők sem veszik túl komolyan. Példa erre a Ghost of Sparta alcímű rész lenti jelenete, amiben Kratos egy egész háremnyi nőt intéz el egy bordélyban.

Witcher sorozat (2007-)

A lengyelek remek szerepjáték-szériája sem veti meg az erotikát, a főhős vaják mindkét részben kufircol, bár ezek az együttlétek nincsenek olyan jól a sztoriba ágyazva, mint a Mass Effectek esetében. Azért a Witcher 2-ben elég emlékezetes a medencés csörte Triss Merigolddal (aki ugyan kitalált karakter, mégis szerepelt a Playboyban a játékot övező marketingkampány részeként).

Grand Theft Auto: San Andreas – Hot Coffee mod (2005)

Képviselje a nude patcheket és egyéb kiegészítőket a Hot Coffee mod, ami 2005-ben elérhetővé tett egy minijátékot az egy évvel korábban megjelent GTA: San Andreasban. A játék egy pontján a főhős elviheti randizni a barátnőjét, aki aztán felhívja magához „kávéra” emberünket. Az alapjátékban ekkor csak nyögéseket lehetett hallani, a Hot Coffee viszont az említett minijátékkal a játékos kezébe adja az irányítást, és azt is megmutatja, mi történik a hálószobában. Ugyan a karakterek szögletesek, és van rajtuk ruha, az aktus nyilvánvaló – 2005-ben sokak szerint túlságosan is nyilvánvaló volt. Egy amerikai demokrata szenátor, Joe Lieberman, valamint a volt first lady, Hillary Clinton például be akarták tiltani a játék fogalmazását, de csak annyit értek el, hogy az szigorúbb korhatár-kategóriába került. Perek is indultak, ezek eredményeként 2008-ban olyan döntés született, hogy a Take 2 kiadónak minden példányt ki kellett cserélnie a minijátéktól megfosztott verzióra, plusz 5-35 dollárt fizetni értük – persze csak azoknak, akik visszavitték a boltba a játékot. A szexjelenet amúgy nem sokat tett hozzá a játékhoz, utólag nézve nem is érti az ember, mi volt az a nagy felhajtás körülötte.

Fear Effect 2 (2001)

– Érdekes taktika, Hana.
– Milyen taktika? Folytatjuk?
A Playstation egyik leghíresebb szexjelenete, annak ellenére, hogy nem történik benne akció. A két női főhős eljátssza, hogy egymásnak esik a liftben, hogy elaltassák pár biztonsági őr éberségét. A szexuális túlfűtöttség, és a leszbikus utalások viszont végigkísérték a játékot, így a Fear Factor a japán konzol legpikánsabb programja volt – és még játéknak sem volt rossz, sőt.

Silent Hill 2 (2001)

A végére egy igazi gusztustalanság: szörnyek dugása a Silent Hill 2-ből. Főhősünk a játék egy pontján szembetalálkozik a játék egyik egy piramisfejű lényével, aki két mannequinnel múlatja az időt. Mivel ez utóbbiaknak két pár lábuk van, nem kicsit bizarr a látvány. A sztori része amúgy, hogy egy Mary nevű lányt korábban szexuálisan zaklattak, és az ő rémálmai elevenednek meg a szörnyek révén (vagy valami ilyesmi, már régen játszottam vele), szóval az efféle jeleneteknek végül is volna helye a programban, de a kétszer négy lábat kúró piramisfejűvel talán a fejlesztők már kicsit túllőttek a célon. Mondjuk én eleve a piramisfejűt soha nem bírtam komolyan venni (tudom, szégyelljem magam).

Knights of Xentar (1995)

Kakukktojás tizenegyedik játéknak pedig álljon itt a Knights of Xentar (más nevén Dragon Knight 3), ami 1991-ben jelent meg Japánban, és négy évnek kellett eltelnie, hogy angolul élvezhessük. Voltaképpen átlagos eroge szerepjáték tele kétértelmű utalásokkal, Grimm-mesék átdolgozásával és felfújt mellű mangalányokkal, de kedves a szívünknek, mert a Kandón játszottuk végig Hancu vezetésével, aki a CoV-ba írt róla cikket. Akkor történt, hogy valamelyik „mindjárt dugni fognak” jelenetnél már vagy 8-10 ember Hancu gépe mögött várta a fejleményeket, szinte drukkolva a főhősnek, amikor a következő párbeszéd hangzott el a játékban a kopulálásra készülő pár között:
– Te, hallod ezt?
– Mit?
– Hát ezt a zajt.
– Á, hagyd, csak a játékosok...
Röhögésünk az egész koleszban visszhangzott. Sajnos az ominózus jelenetet nem találtam meg, de íme a játék intrója:

És ahogy lenni szokott, várjuk a toplista kiegészítését kommentekben, mi maradt ki szerintetek, minek lenne még helye a listában. (Néhányat mi is tudunk, nem fért fel például a Metal Gear Solid 4, az Overlord 2 és a Cobra Mission.)

54 komment

Címkék: retro toplista erotika pénteki játékcsaj 18 even felulieknek

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr744856291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2012.10.18. 16:58:11

@Stöki:
"...elzárjuk abba a felejtődobozba, ahova a Star Wars előzménytrilógiáját és a Terminátor 3-4-et száműztük." Ezért kapsz egy sört az első adandó alkalommal! Köszönöm!!!

A Hot Coffee győzött meg arról, hogy az Egyesült Államok a világ legképmutatóbb helye, Hillbil... Hillary Clintonnak meg csak pont egy agysejttel van több, mint Sarah Palinnak. Bakker, egy játékban ahol az egyetlen bűncselekmény amit nem lehet elkövetni, az a kútmérgezés, pont egy kis elnagyolt pixelszex csípje a szemét, amit ráadásul csak egy félillegális patkolással lehet csak előcsalni - amihez az amerikai userek jelentős százaléka még szerintem amúgy eke is -, az minden határon túlmegy.

Urfang 2012.10.18. 17:30:46

Már nem emlékszem a címére, de volt egy fasza flash játék ahol a dzsungelben kellett melegekre vadászni és ha nem durrantottad le őket időben, akkor ők durrantottak seggbe.

A vadász olyankor úgy ordított mint akit nyúznak, be lehetett rajta rosálni, az a jelenet is ide kívánkozna.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2012.10.18. 17:36:16

Minden kötekedési szándék nélkül, de a Mass Effect-ben bizony nem volt szigorúan vett leszbikus románc egészen a harmadik részig. Liara valóban dögös, de valójában nemtelen, egy egynemű faj tagja. És azt sem tudhatjuk, hogy ténylegesen hogyan néz ki, mert az assarikat minden faj a saját nőihez látja hasonlatosnak.

Bafana 2012.10.18. 17:45:42

@Urfang:
kuruc.info/r/6/44155/

A Gta 3-ban beszáll egy k. az autóba, és egy füves helyre el lehet menni vele. +25 életet ad. Igaz, oldalnézetben csak ülnek egymás mellett és néznek a fejükből. Az autó viszont mozog, mintha...

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2012.10.18. 17:47:03

@Giggsy: Már vártam egy ilyen kommentet. :)

Persze, a Mass Effect lore szempontjából tökre igazad van. Ugyanakkor az első Mass Effecttel nem asarik, hanem földi emberek játszottak, akiknek bizony baromira úgy tűnt, hogy egyik csöcsös, női hangon megszólaló humanoid kufircol a másik csöcsös, női hangon megszólaló humanoiddal.

NoBody 2012.10.18. 17:47:37

És a LULA hogy maradhatott ki?...

WoodrowWilson 2012.10.18. 17:57:08

@Giggsy: Maradjunk annyiban, hogy ezt nem dolgozta ki tökéletesen a Bioware, mert ellentmondó információk vannak a játékban. A kódex azt írja, hogy "the asari are an all-female race", sőt egy másik helyen meg azt, hogy nem aszexuálisok, hanem mindegyik nő.

larry 2012.10.18. 18:13:19

A Hitman több epizódjában is bele lehet futni egy-két karcosabb jelenetbe.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.10.18. 18:16:12

a witcher-é a legjobb. a cobra mission viszont tényleg kimaradt. kár.
overlord2-ben hol van ilyen akció?

RegularZombie 2012.10.18. 18:16:26

Bennem a Jagged Alliance 2 szexjelenete maradt meg legjobban, mert akkoriban vesztettem el szüzességem amikor azzal játszottam. Videót sajnos nem találtam róla, mármint a Jagged Alliance 2-ről (persze a másikról se).

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2012.10.18. 18:19:54

@manson karcsi: www.youtube.com/watch?v=p6DLDOeZUf4 , de függöny mögött történik az akció. A Cobra Mission a Xentarhoz elég hasonló, azért nem tettem be.

nál 2012.10.18. 18:32:54

"Most viszont elővettük (mármint a témát)"

Ennél a pontnál egy pillanat töredékéig azt éreztem, hogy újra CoV-ot olvasok. :)

freddyD 2012.10.18. 19:12:17

És a Lula 3D? :D

Viccet félretéve, a Larry 1 fekete ugráló cenzúracsíkja elég emlékezetes volt tinédzserként :P

K0vasz 2012.10.18. 19:16:44

A larry 6-ban volt még egy jelenet, ahol eljutottunk oda, hogy egy csajjal kimentünk éjszaka a tengerpartra, majd a "use condom on girl" akcióra végül pont nem a larryre került fel a gumi:D

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.10.18. 19:20:21

a defender ofde krónba is volt valami, de az lehet hogy csak villantás volt, ja meg a berberienben a nő csöcse kiláccott

JonC 2012.10.18. 19:26:53

@RegularZombie: de azért nyugtass meg, hogy nem játék közben :)

victor vacendak 2012.10.18. 19:31:21

És a Fahrenheit? Korhatár nélküli jelenet volt benne.

Csacsis 2012.10.18. 19:34:43

Már elnézést, de ez hogy maradhatott ki? :D

Duke Nukem 3D vége:
www.youtube.com/watch?v=Es49Zhece08

Hogy a Forever "xboxolos" jelenetét ne is említsem. :Đ

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2012.10.18. 19:37:05

@WoodrowWilson: igen, ez kicsit megtévesztő így, de működésüket tekintve mégis aszexuálisok, hisz gyermeket szülni és nemzeni is képesek. Van kavar körülöttük rendesen. Pl arról sem tudom, hogy van-e hivatalosan infó, hogy minden faj saját magához hasonlónak látja őket. Egy illiumi bárban lehet erről elcsípni egy beszélgetést, a salarian, egy turian és asszem talán egy krogan közt, viszont nem rémlik, hogy a kódexben szerepelne.

Typ3 2012.10.18. 19:55:17

@RegularZombie: Abban csak nyögés volt meg egy szmájli, nem?

RegularZombie 2012.10.18. 20:17:44

@JonC: Szerencsére/sajnos nem, de hirtelen elképzeltem milyen lett volna:
lány: Kicsit lassabban!
én: Persze, nem kell kapkodni, körökre van osztva.
:D

@Typ3: Az ágy sokat sejtető nyikorgása közepette egyre erősödő női nyögések, majd amikor a hangulat a tetőfokára hágott,akkor megjelenik a smiley és kacsint egyet.

theveryguest 2012.10.18. 21:05:11

@Urfang: Nem ez volt?
www.sexyfuncards.com/Flash/kill-the-gays.html

Bar a magyar ime "Kill the buzikat" volt.

Altaïr 2012.10.18. 21:43:01

Az Indigo Prophecyben / Fahrenheitben a vége felé is volt egy jelenet:
www.youtube.com/watch?v=iFyqLM-cBoM

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.10.18. 21:50:17

A Xentar cikk az valami fergeteges volt, már akkor is hülyére röhögtem magam rajta :)

TharBael 2012.10.18. 22:12:16

Egyébként a Silent Hill 2-ben a főhős srác a rákban rég halott barátnőjét keresve indul silent hill-be. a Lényege annak a bizonyos kufirc jelenetnek, hogy a saját szexuális abberrációja ütközik ki (Révén Silent Hill mindig a benne járó főszereplő benső énjének poklából táplálkozik), mivel a rák miatt nagyon sokáig nem szeretkezhetett a párhával, így meggyűlölte őt mint sex-tényként kezelt nőt is, és úgy mint a szexet magát, nem pláne önmagától undorodott saját vágyainak elfojtásának apropójából! :)

K0vasz 2012.10.18. 22:30:41

@theveryguest: Volt egy hasonlóan "színvonalas" játék, amiben egy fekete báránnyal kellett megbaszni a fehér bárányokat, és közben menekülni a kutya elöl:)

Kopi3.14 2012.10.18. 22:41:25

A Xentar cikket és játékot kerestem már vagy tizenöt éve. :D Hatalmas gáme.

TH 2012.10.19. 00:22:58

@K0vasz: nana, a bárányos játék baromi jó volt, és hosszú időre lekötötte az irodát...Kéretik nem szídni. :D

TH 2012.10.19. 00:37:19

@K0vasz: http://en.wikipedia.org/wiki/Sven_Bømwøllen

_Jeff_ 2012.10.19. 06:43:35

ejjj ejjj... hogy maradhatott ki a 7 SINS??????

_Jeff_ 2012.10.19. 06:44:41

csak mert ott konkrétan a d*gás volt a játék célja, válogatott bombázókkal :)

Dr. No 2012.10.19. 12:36:45

Star Trek Elite Force II. Abban is lehetett búgatni.

meglivorn 2012.10.19. 13:10:52

@Giggsy:
Most elkezdtem írni hogy ez mennyire nemigaz, de aztán hosszú lett és úgy döntöttem, ennyire nem leszek kocka :D

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2012.10.19. 13:44:36

@meglivorn: ennek a hozzászólásnak marha sok értelme volt :/ Persze úgy, hogy nem írsz érveket, nincs is mit megcáfolni...

2012.10.19. 13:46:41

a kommentek között is csak egyszer szerepelt a "sex" szó. prémium blog prémium közönséggel:)

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2012.10.19. 13:47:28

@meglivorn: Arra azért kíváncsi lennék, hogy mégis melyik állításomra mondod, hogy nem igaz...

algi 2012.10.19. 15:04:06

@Giggsy: Egyébként tényleg nem leszbikus az a jelenet, de nem azért, mert a Kódex egy eldugott cikkelyében oda van írva, hogy az nem leszbikus, hanem azért, mert az első játék még eléggé éretlen volt, és az azonos nemű szex kizárólag azt a célt szolgálta, hogy a heteró hímek élvezzék a látványt. (Szóval kb. annyira volt leszbikus, amennyire egy "leszbishow" leszbikus.)

A 3. rész kellett ahhoz, hogy kicsit tudatosan nyúljanak a témához.

K0vasz 2012.10.19. 21:10:21

@TH: sztem is rohadt jó volt, de azért lássuk be, az nem színvonal, h az ember vadul nyomogatja a spacet, mire egy bárány megtosz egy másikat:D:P

TH 2012.10.19. 21:11:31

@K0vasz: nemtom, valszeg alacsonyak az igényeim, de nekem teljesen színvonalasnak tűnt "totális agyamentség" kategóriában. :)

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2012.10.20. 01:25:52

@algi: már bocs, de ha az a jelenet csak ezért nem lenne leszbikus, akkor bizony a harmadik részben sem lenne leszbikus jelenet. Annyiban igazad van, hogy az első részben még kidolgozatlan volt ez a romantikus dolog, de csak azért, mert (szvsz) Liara volt az egyedüli karakter akivel érdemes volt kezdeni. Ashley egy ellenszenves tahó, Kaiden meg egy unalmas puhapöcs. Liara volt az egyedüli, akibe igazán életet vittek. Én akárhányszor játszottam az első részt, mindig őt választottam, a második részben már aztán volt szórás rendesen.

VT 135 2012.10.20. 01:45:22

Mafia első része. Igazi "randizós-hazakisérős" küldetés volt, útközben meg kellett akadályozni, hogy a bárpultos öreg leányát a frissen előkerült geng megrakja (ezt ugyan nem mutatták, csak lement a leányzó életereje), majd miután sikeresen hazakísértük, nem maradt el a jutalom... :)
A folytatás pedig igazi Mafiá-s volt - emberi.

algi 2012.10.20. 05:33:08

@Giggsy: Már megbocsáss, de a 3. részben ha nem lett volna leszbikus románc, akkor csak ez az egy "kombináció" nem lett volna reprezentálva. Van meleg férfi kapcsolat, van biszex karakter stb. Az írókat azzal bízták meg, hogy értelmes románcokat dolgozzanak ki minden lehetséges kombinációban. Az végül is lényegtelen, hogy sikerült-e, a lényeg, hogy ha ezt a célt nem is érték el, a kapcsolatok célja akkor sem a hetero fiúk fanservice-elése volt.

Az első részben a Liara-Femshep kapcsolaton kívül kizárólag hetero kapcsolatok vannak. Nem hiszem el, hogy az egyenjogúság nevében rakták volna bele. Közben a 3. rész esetében pontosan lehet tudni interjúk és cikkek alapján, hogy az azonos nemű kapcsolatok nem a rejszolás fedősztorijaként szolgáltak, hanem ténylegesen kapcsolatként működtek.

meglivorn 2012.10.22. 01:35:06

@Giggsy:
Oké akkor kockuljunk :D

Nem tudom honnan a fenéből eredt ez a téveszme hogy az asarik nemtelenek. Nem azok, nők. Két petesejtet termelnek, az egyik normálisan működik, a másikat alakítják a biotikus technoblablán keresztül a partner dnsmintájára. Onnan ugyanúgy terhesek, szülnek és gondozzák a lányaikat mint monjuk az emberek. Tessék megnézni a wikit, vagy a kódexet. Az "aszexuális" se jó kifejezés, mert az konkrétan azt jelenti hogy nincs nemi vágya (lásd rendes wiki), ami az asarikra talán a legkevésbé jellemző :D

Az a beszélgetés az Eternityben a 3 faj között roppant érdekes, de bazi sok helyen túlmagyarázzak. A 3 faj mindegyike más-más tulajdonsága alapján találja vonzónak az asari táncost. A biotika kétségtelen közreműködik, ahogy a kémia is a feromonokkal, de inkább abban hogy elnyomja az ellenkező ösztönöket (más faj, azonos nem, stb) és felerősítse azokat ami alapján vonzalom ébredhet. Az hogy "nem tudjuk hogy néznek ki" szimpla butaság, akkor az emberek embert, a salarianok salariant látnának, nem kék csápfejű nőket. Ráadásul ez arra se stimmelne amikor pl. ember nők házasodnak asarival, hiszen olyankor pont ők azok akik a "normálistól" eltérő, apaszerepbe kerülnek. Plusz elég lenne egy biztonsági kamera felvétel amire ugye a biotika nem hat. :)

Más: az asari románc az első részben bevallottan a "green alien babe (orioni rabszolganők a trekben)" trope kedvéért került be, mert egy scifi eposzban legyen alien-románc :) Aztán szerencsére eléggé kinőtte magát, ahogy Liara mint karakter is szerencsére igen sokat fejlődött az évek alatt.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2012.10.22. 08:49:01

Hát a Geisha? (Ez még a CoV-ban is volt.) Vagy a Cobra City?

Japánoknál egész ilyen műfaj van, date sim, rape sim, anyámkínja.

Dukefazon 2012.10.23. 13:57:04

A Knights of Xentar nagyon tetszett nekem, akkoriban az első mangás-animés játékaim egyike volt (főként hentai-os :) ), de elég nehéz is volt. LOL, a Silent Hill 2-es jelenet nekem mindig olyan volt, mintha megpróbálná Piramisfej a konyhamalacba tömködni a manökkeneket :D

bioLarzen 2012.11.03. 15:54:00

@NoBody: Én is ezen döbbentem meg. A Lulát egy ilyen összeállításból kihagyni kb. olyan, mint a legendás FPS-játékok közül kihagyni a Doomot vagy a Wolfrnsteint :)

bio

bioLarzen 2012.11.03. 15:57:07

Amúgy, bár igen rég játszottam vele, de mintha a
Nomad Soulban is lett volna ide illő jelenet...

bio

Kaleb 2012.11.05. 06:21:13

Szégyeld csak magad. Azok a piramisfejek bizony barók :)

A witcheres szexjelenet nekem sokkal intimebb és természetesebb volt mint bármelyik mass effectes.
süti beállítások módosítása