HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Hétvégi játékcsaj: Nova a Starcraftből

2012.03.31. 10:29 Stöki

A Starcraft szériából szerepelt már Kerrigan játékcsajrovatunkban, de hasonlóan izgalmas karakter Nova is, ami szép teljesítmény ahhoz képest, hogy eddig még igen kevés alkalma volt játékban megmutatnia magát. Nova ugyanis a Starcraft: Ghost című, 2002-ben bejelentett konzolos játék főhőse, ennek a programnak a fejlesztését pedig az akkori konzolgenerációra 2005-ben leállította a Blizzard, 2006-ban pedig bizonytalan időre elhalasztotta (ennyi idő után talán kijelenthetjük, hogy gyakorlatilag lelőtte a projektet, még ha ezt nem is mondta így ki). Pedig a gameplay videókból egész jó lopakodós third-person akciójáték tűnt ki, és a felvezető videója is remek volt, nézzük is meg:

A sosemvolt játék főhőse tehát Nova, teljes nevén November Annabella Terra, de bizonyos katonai körökben csak X41822N kódjelű ügynökként ismerik, hiszen a hölgy egy ghost (akárcsak Kerrigan volt). Szép és veszélyes egyszemélyes kommandó, pszichikus képességekkel – például gondolatolvasással –, szóval nem éppen az a csaj, akit hosszú távú kapcsolatra keres az ember. Ezt megtanulta Gabriel Tosh is, aki egy időben Nova csapattársa volt, összeszűrte vele a levet, aztán később ellenségek lettek.

Nova múltja egyébként is zűrös: ugyan egy tarsonisi gazdag családból származik, 15 éves korában a születi megölte a Korhal Fiai lázadócsoport. Később Nova leszámolt a gyilkosokkal, de mivel akkor még nem volt teljesen ura pszichikus képességeinek, akadt egy kis járulékos kár (pár száz ember meg egy fél felhőkarcoló). Menekülni kényszerült, kisebb vargabetűk után a ghostképzőben kötött ki, és azóta szorgalmasan irtja a zergeket (meg akikre a felettesei rámutatnak), néha pedig szerelmi háromszögekbe keveredik vagy csak simán összetör egy-egy férfiszívet.

Ugyan a Starcraft: Ghost nem jelent meg, Nova felbukkan a Starcraft II-ben (akárcsak a fent említett Tosh), egy küldetésben irányíthatjuk. Ezen kívül készült róla képregény, de egy külön hivatalos Starcraft-regény is foglalkozik a élettörténetével. Ebből a törődésből az sejthető, hogy a Blizzardnak vannak még tervei a szőke, zöld szemű démonnak – reméljünk, hamarosan viszontlátjuk valahol. Addig is sasoljátok a lenti galériát (klikkre az egyes képeket eredeti méretben is).

10 komment

Címkék: starcraft nova pénteki játékcsaj

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr174351694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dester 2012.03.31. 18:00:22

...és meg lehet szerezni Novát avatarnak is az SC2-ben, de nekem tuti nem lesz meg ebben az évtizedben. (Win 1000 1v1 league quick match games as terran.)

Calibaan 2012.03.31. 18:48:46

Most lehetne pedig nagyot dobni vele, a Mass Effect sikerét (tudom, tudom :)) meglovagolva. Mennyire jó is lenne a Starcraft világában is egy ilyen játék...

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.31. 20:51:37

a seggén hogy marad úgy a naci? ha valami vékony latex, akkor sem menne így bele a vágatba

Dukefazon 2012.04.02. 11:54:48

Sajnáltam, hogy lelőtték, nekem bejött volna a játék. A Ghost in the Shell - Stand Alone Complex-re emlékeztet. Nem tudom, hogy ennyire kész játékot (videók, gameplay, stb) miért kell lefújni. Ráadásul hatalmas rajongó tábora van. Talán úgy érezték, hogy csalódást okoznának. Vagy az volt a gond, hogy a SC PC-s játék és ez konzolos célközönség lett volna így...

Aradebil 2012.04.06. 19:20:52

sc2 hots trailerében is benne van,szóval biztos visszatér:) visszaemlékezésekben legalábbis 100%

Anak 2012.04.13. 09:38:52

November Annabella Terra...szóval..izé Terra Nova? Rendkívül eredeti.

Tryptich 2012.06.10. 08:47:58

Anno aazért nem adták ezt ki, mert a Blizzard csak kiváló, biztos bombasiker játékokat akart kiadni. Mondjuk, most a D3 láttán kijöhetne ez is, nem olyan magas már a mérce.
süti beállítások módosítása