HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Oscar-jelölt színészek videojátékokban

2012.02.26. 19:54 Stöki

Mint azt tavaly megírtuk, videojáték-zene nyert már Grammy-díjat. Attól azonban még messze vagyunk, hogy egy videojáték-karakter színészi játéka Oscart vagy más rangos filmes díjat kapjon. Persze, a motion capture határt szab a színészi képességeknek, és a legháromdébb, leghádébb CGI sem tudja egyelőre visszaadni teljesen az emberi arc finom rezdüléseit, de éppen ezért nehéz és nemes feladat játékokban hitelesen ábrázolni érzelmeket. Hogy a felvetésnek mégis van helye, azt jól mutatja, hogy Wired pár hete megkérdezte, hogy ugyan már, mikor vágnak hozzá Andy Serkishez egy szobrocskát. Serkis pedig nemcsak a Gyűrűk ura-trilógia Gollamjaként, King Kong megformálójaként és a Majmok bolygója-előzményfilm Caesarjaként lehet ismerős, hanem a Heavenly Sword Bohan királyát is ő alakította. Szóval ki tudja, lehet, hogy még a mi életünkben lesz olyan kategória egy hollywoodi díjkiosztón, hogy „legjobb színész egy videojátékban”.

Persze addig is találkozhatunk Oscar-díjasokkal és Oscar-jelöltekkel játékokban – vagy legalábbis hallhatjuk őket, mert a videojáték-ipar olykor színészóriásokat is megfizet, hogy szinkronhangok legyenek. Közülük válogattuk össze a fontosabbakat. A gyűjtéskor szempont volt, hogy a filmekhez direkten kapcsolódó videojátékokat nem vettük figyelembe (így Johnny Depp sem került be a Karib-tenger kalózai játékverzióival), csak azokat a játékokat, amiknek a saját lábukon kellett megállniuk. Továbbá csak a színészekre koncentráltunk, a forgatókönyvírókat és rendezőket meghagyjuk témának jövőre.

Kezdjük Sir Ben Kingsley-vel, aki Gandhiként nyert főszereplői Oscart 1983-ban, aztán még háromszor is jelölték a díjra (Bugsy – 1992, Szexi dög – 2002, Ház a ködben – 2004). Ez nem akadályozta meg abban, hogy 2005-ben Uwe Boll Bloodrayne-filmjében eljátssza a gonoszt, minden filmrajongó gamer őszinte bánatára. Aztán szépített, másfél évvel ezelőtt a Fable III-ban az ő hangján szólalt meg Sabine, a hegyi telepesek vezetője. A lenti videóban Kingsley is mesél a szinkronmunkáról.

És ha már Fable III, rögtön említsük meg John Cleese-t, aki szintén szerepel a fenti videóban, mivel ő szinkronizálta Jaspert, a főhős hűséges inasát. Cleese-nek nem ez volt az első videojátékos munkája, a Jade Empire-ben ő volt Sir Roderick, de a Time Troopers és a Starship Titanic stáblistáján is ott a neve (és persze több Monty Python-videojátékban is közreműködött). Vele kicsit bajban voltunk, mert őt Monty Python-os tevékenysége mellett főleg színészként ismerjük, Oscarra mégis A hal neve: Wanda forgatókönyvéért jelölték 1989-ben. Végül az előbbi ok miatt ide került.

Louis Gossett Jr. azon kevés Oscar-nyertesek egyike, akik videojátékhoz is adták a nevüket – talán azért, mert viszonylag hamar eltűnt a B-kategóriás süllyesztőben, miután 1983-ban megkapta a szobrocskát az An Officer and a Gentleman mellékszerepéért (a borzalmas magyar fordításban Garni-zóna lett a címe). Gossett a Half-Life 2-ben és a Half-Life 2: Episode One-ban a vortigaunt nevű idegen lényeknek külcsönözte a hangját, valahogy így:

Billy Bob Thornton 1997-ben kapott Oscart a Pengeélen című drámáért, és sokan azt hiszik, hogy a főszereplői Oscart kapta meg (mert abban a kategóriában is jelölték a filmért), pedig az adaptált forgatókönyvvel nyert. Utána is voltak emlékezetes szerepei, de azért 2009-ben talált időt arra is, hogy a Deadly Creatures című közepes Wii-játékban szinkronizálja az egyik embert (a másik Dennis Hopper volt). A dolog érdekessége, hogy a játékban egy rusnya pókkal és egy skorpióval lehetett gyilkolni, az emberek ellenfelek voltak. A lenti videóban Thornton beszél a szerepről.

És akkor már persze ne hagyjuk ki Dennis Hoppert sem, akinek a Deadly Creatures volt az egyik utolsó munkája, mielőtt meghalt. Korábban is hallhattuk a hangját a GTA: Vice Cityben (ő volt Steve Scott), sőt az 1998-as Black Dahlia-videojátékban az arcát is láthattuk. A program ugyanis élőszereplős kalandjáték volt – vagy interaktív film, ahogy tetszik –, és nyolc cd-n jelent meg, annyi videót forgattak hozzá. Lent egy részlet a játékból, de előtte azért még emlékezzünk meg arról, hogy Hoppert a Szelíd motorosokért jelölték forgatókönyvírói Oscarra, A legjobb dobásért pedig mellékszereplőire (1970-ben, illetve 1987-ben).

Max von Sydow, két Oscar-jelölés (Hódító Pelle – 1989, Rém hangosan és irtó közel – 2012), Christopher Plummer, két jelölés (Aztán mindennek vége – 2010, Rém hangosan és irtó közel – 2012), Joan Allen, három jelölés (Nixon – 1996, A salemi boszorkányok – 1997, A manipulátor – 2001) – mi a közös bennük? Hát a legutóbbi Elder Scrolls-játék, a Skyrim, amiben mindhárman szinkronhangként szerepelnek. Von Sydow hangján Esbern szólal meg, Plummer Arngeirt szinkronizálta, Allen – a kevés, játékiparban megfordult Oscar-jelölt nő egyike – pedig Delphine-t. Érdekesség, hogy Max von Sydow és Christopher Plummer is jelölt idén mellékszereplői díjra, órákon belül kiderül, hogy megkapja-e valamelyikük. Addig is meg lehet nézni, mit kevertek a hangmérnökök Max von Sydow hangjával:

Liam Neesont 1994-ben jelölték Oscarra a Schindler listájáért, és azóta sem volt esélye a szoborra, de azért nem rossz színész (amit a Life's too short első epizódjában előadott, az például zseniális volt). A játékosok a Fallout III-ból ismerhetik őt, amiben ő szinkronizálta a főhős apját. Erre példa a lenti videó, amiben éppen csalódást okozunk a faternak azzal, hogy felrobbantottuk Megaton városát – itt azért látszik, hogy ráférne egy kis arcmimika-upgrade is a drámai jelenetre.

A Rogue Warrior borzalmas fps volt minden bitjében, és még az sem mentette meg, hogy egyik tengerészgyalogos szereplőjének, Dick Marcinkónak maga Mickey Rourke kölcsönözte a hangját. Rourke ugye a filmiparban egy időben eléggé lecsúszott, majd újra felemelkedett, 2009-ben pedig már Oscarra is jelölték A pankrátor címszerepéért. A Rogue Warriorból most a stáblista zenéjét teszem ide, a szám alá ugyanis Rourke hangmintáit vágták be az alkotók, főleg káromkodásokat.

James Woods régi motoros a játékszinkroniparban. 1998-ban kezdte az Of Light and Darknessel, aztán a Kingdom Hearts-játékokban ő volt Hádész, de a GTA: San Andreas Mike Torenójaként lett a legemlékezetesebb (a hozzá kacspolódó küldetést meg is nézhetitek lent). Az Oscar-krónika pedig két jelölés miatt (Salvador – 1987, Kísért a múlt – 1997) jegyzi a nevét, de nem bírom nem ideszúrni, hogy a Casinóban is nagyon alakított.

Végül jöjjön Samuel L. Jackson, az ember, aki annyira menő, hogy bármilyen szar filmből és szerepből jól jön ki (emlékezzünk csak a Snakes on a plane-re), és aki úgy tud idézni a Bibliából, hogy azért Oscarra jelölik (Ponyvaregény – 1995). Jacksonnak is volt több játékos melója, de ő is főleg a GTA: San Andreasból lehet ismerős, ahol a korrupt Tenpenny rendőrt szólaltatta meg. Ezer közül is fel lehet ismerni a hangját.

És persze könnyen lehet, hogy kifelejtettünk valaki fontosat. Arról nem is beszélve, hogy vannak remek, játékszinkront is vállaló színészek, akik csak azért nem férhettek fel a fenti listára, mert az amerikai filmakadémia eddig még nevezésre sem méltatta őket. Malcolm McDowell, Kiefer Sutherland, Brian Cox, Ron Perlman, Clancy Brown – csak hogy néhányat említsünk. A kommentekben jöhetnek ilyenek, hogy teljesebb legyen a lista.

57 komment

Címkék: film oscar toplista díj

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr124211633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MichaelKnight 2012.02.26. 22:53:28

Peter Fonda!
2 Oscar díjra is jelölték és szintén a San Andreasban szinkronizált (a hippi Truth-t).

MichaelKnight 2012.02.26. 22:58:43

Vagy Burt Reynolds és Gary Busey(mindkettőt jelölték Oscarra), akik mindketten a Vice Cityben "szerepeltek" (Reynolds Avery Carringtonnak Busey pedig Phil Cassidynek adta a hangját).

bbandi 2012.02.26. 23:34:57

Rögtön beugrott Martin Sheen a Mass Effect 2-ből (Illusive Man), erre kiderül, hogy soha nem jelölték oscarra. Szégyen-gyalázat :)
Viszont egy kisebb szereplőt jelöltek: Shohreh Aghdashloo (az egyik quarian admirális)

zyrobs 2012.02.26. 23:59:06

Az egész C&C sorozat összes színésze és színésznője.

Dr. Cica75 2012.02.27. 00:15:32

Patrick Stewart: Elder Scrolls

meglivorn 2012.02.27. 00:33:16

Sir Patrick Stewart sem oszkárdíjas :)

Dr. Cica75 2012.02.27. 00:37:30

De S. ur olyanokat kert kommentbe, akik nem oszkardijasok, de jo szineszek.

Thoras 2012.02.27. 00:38:53

Mark Hamill sem oscaros, de azért megérdemli, hogy megemlítsük.

taleskenis 2012.02.27. 01:01:35

Egyszer már leszidtalak titeket érte, ezért most csak annyit ennyit mondanék:

www.youtube.com/watch?v=cTY2ZqeTkf4

De szerepelt a GTAIII-ban is. Scarface nem ér, mert ott a filmben is játszott.

Ja, és még valami, hogy legyen miért a homlokhoz nyúlni:

iddqd.blog.hu/2012/01/05/gary_oldman_elmondja

superben 2012.02.27. 01:05:55

Michael Ironside mint Sam Fisher (Splinter Cell).

Neoprimitív 2012.02.27. 05:55:31

Maradjunk a nőknél: Claudia Black (Farscape / Dragon Age - Morrigan), Stana Katic (For Lovers Only, Castle / Batman Arkham City - Talia Al Ghul)

Férfiaknál Nathan Fillion (Firefly, Serenity, Ryan közlegény, Drive, Castle / Halo - Buck, Jade Empire - Gao)

Tapsiful 2012.02.27. 08:07:21

Dennis Hopper elso jatek szinkron szerepe a Hell: A Cyberpunk Thriller volt (1994), amiben nem mellesleg Axl Rose akkori noje, Stephanie Seymour is szinkronizalt, sot meg is jelent egy dialogus erejeig.

norbert79 2012.02.27. 08:32:31

Robert Patrick - The Dig... Nem Oscar díjas, de Steven Spielberg játék.

Leadfoot 2012.02.27. 08:34:49

@taleskenis: Nekem is rögtön Oldman ugrott be.

+ ugyanonnan Ed Harris, akit szintén jelöltek Oscarra, nem is egyszer.

SnakeHB 2012.02.27. 08:41:41

Jean Reno az Onimusha 3-ban, mint Jacques Blanc. Nem csak a hang, a karakter modell is maga Reno.

SnakeHB 2012.02.27. 08:46:24

David Duchovny, és nem mellesleg Marilyn Manson az Area 51-ben. :)

Fatal Error! System Halted! 2012.02.27. 09:03:23

Michael T. Weiss, a Kaméleon című sorozatból lehet ismerős:
Nameless One a Torment-ből

Earl Boen, az egyik legepicebb hang, ő volt a Terminátor filmekben a pszichiáter:
World of Warcraft narrátor, Magtheridon
Monkey Island - LeChuck
Baldurs Gate - Montaron
Psychonauts
és még egy rakat videojáték

Csacsis 2012.02.27. 09:07:21

@bbandi: Szerintem az egész mass effect szinkron gárdát fel lehetne sorolni ide, bár igaz, Oscarra csak én jelöltem eddig őket fejben. :)

Carrie-Anne Moss (Matrix:Trinity, Mass effect:Aria) pedig ha oscart nem is, de wiki szerint kapott néhány elismerést:
2002: Independent Spirit-díj (legjobb női mellékszereplő, Memento)
2007: Genie-díj (legjobb női mellékszereplő, Hósüti)

(Bár megjegyezném, nekem akkor is Tricia Helfer a kedvencem, Battlestar:"Number 6" és Mass Effect:EDI alakításokért)

Sadist 2012.02.27. 09:08:20

Michael Ironside Sam Fisher hangjaként. Hihetetlen jó hangja van, nagyon illik az 50-es, mindent megjárt, hidegvérű, de érző lelkű karakterhez.

Sadist 2012.02.27. 09:11:42

@Thoras: Tényleg, még Hamill is óriásit alakított a Batman játékokban. Tökéletesen tudta adni az elmebeteg Joker hangját minden poénnal és ördögi kacagással együtt.

MEDVE1978 2012.02.27. 09:16:55

Brian Cox az őrült rendező a Manhuntban.
Megnéztem volna egy filmfeldolgozást vele abban a témában....

G_Norton 2012.02.27. 09:19:45

Ugyan nem jelölték Oscarra, de az első Call of Duty-hoz adta az egyik brit hangját: Jason Statham.:)

A Vice City-ben is kb majdnem minden fontosabb szereplőnek ismert színész volt a hangja. Ray Liotta (Tommy Vercetti), Danny Trejo (Umberto Robina), Luiz Guzmán (Ricardo Diaz), Kevin McKidd, Tom Sizemore, na meg Kyle MacLachlan.:)

A San Andreasban a korrupt zsaru párja meg mintha Chris Penn (Kutyaszorítóban) lett volna, Sean Penn tesója.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2012.02.27. 09:20:04

Andy Serkis a méltatlanul elfeledett Enslaved-ben is főszerepet domborított (még "élő" valójában is feltűnik benne a végjátékban).

Delebriel 2012.02.27. 09:31:32

Nekem ilyenkor mindig Tricia Helfer neve ugrik be. Nagy BSG fan vagyok és emellett az egyik kedvenc RPG-m a Mass Effect és akkor még nem is említettem, hogy a numero uno játék számomra a StarCraft 2. :D

Szóval Tricia Helfer minden mennyiségben.

Sadist 2012.02.27. 09:39:21

@G_Norton: A Vice Cityben Jenna Jameson szinkronizálta a pornószínészt :D

G_Norton 2012.02.27. 09:42:13

@Sadist: Ja, de ő vehető szigorúan véve "rendes" színésznőnek?:D

Bobby Newmark 2012.02.27. 10:00:30

Nem színész és pláne nem Oscar-díjas, de Mike Patton (Faith No More, ha esetleg nem ugrik be) szerintem érdemel egy említést a The Darkness sorozat, a Bionic Commando és a Left4Dead zombijai miatt.

cyd 2012.02.27. 10:12:32

@Bobby Newmark: Viszont filmhez köthető saját hangon is, a Bunraku-ban ő volt a narrátor.

Bobby Newmark 2012.02.27. 10:35:49

@cyd: Naja, meg a Firecrackerben színészkedett, az I Am Legendben szintén ő volt a zombik, meg a Crank 2 soundtrackjét dobta össze.

a Bloom 2012.02.27. 11:38:09

Sose kerult Oscar kozelebe, kepernyon se nagyon szerepelt, csak a hangjat adta mindenfelekhez Simon Templeman. Megis itt a helye, mert Loghain hangja legalabb annyira allat, mint Ron Pearlmane a Falloutban.

Dester 2012.02.27. 11:45:36

A Red Alert 3 két szovjet tisztje is nagyon jó színész, az egyikük Tim Curry, de a másikuk is rengeteget szerepelt a Csillagkapu Atlantisban, ő volt a Genii főnök, ha nem tévedek.

www.youtube.com/watch?v=XK-ArPlw8Jw

Dester 2012.02.27. 11:51:03

Ja igen. A videóban a jelentést adó csaj a videokonferencián keresztül meg az Igazából szerelem egyik amerikai "jócsaja". :) Tudtam, hogy ismerős valahonnan :)
( www.imdb.com/name/nm0587431/ )

hancu 2012.02.27. 12:08:11

Stephen Merchant a Portal 2-ben, ha Oscarra nem is, de Emmyre vagy 10-15-ször biztos jelölték

taleskenis 2012.02.27. 12:14:46

@Leadfoot: Ed Harris nagy találat. 4-szer is jelölték, de nekem sem jutott eszembe. Mondjuk a Black Opsszal nem játszottam, lehet, hogy ezért.

Ami viszont kissé meglep, hogy Robin Williams is nagy gamer, de nem szerepel játékokban. Pedig hangja lenne hozzá.

a Bloom 2012.02.27. 14:11:54

@Dester: O hat persze, Tim Curry. Oscart neki! :)

G_Norton 2012.02.27. 14:12:45

Tényleg, említve lett a Red Alert, Jonathan Pryce is szerepelt benne (Brazil, A holnap markában).

algi 2012.02.27. 15:57:04

Mondjuk a legtöbb Fallout tele van ismert színészekkel.

Louis Gossett, Jr. pedig szerintem a Kedves ellenségemet játszotta újra a Half-life-ban.

ZsiNor · http://ursius.hu 2012.02.27. 16:24:19

Uraim és hölgyeim... Hát elfeledtétek esetleg Gary Oldman-t? (Moha, Spyro, CoD) Szégyen gyalázat. :) Noha nagyszerű neveket soroltatok fel. :)

Papichulo 2012.02.27. 18:08:55

Mark Hamill a Wing Commander 3-ban is szerepelt, nem csak hanggal

Nerd goddess Felicia Day (en.wikipedia.org/wiki/Felicia_Day) meg minden szempontbol ide tartozik :)

Viszont: "egyik tengerészgyalogos szereplőjének, Dick Marcinkónak maga Mickey Rourke kölcsönözte a hangját."

Richard Marcinko a USN tagja volt, semmi koze sem volt a USMC-hez. O volt egyebkent a Seal Team Six alapitoja... legendas - es egyben kontroverzalis - figura.

Tarsoly 2012.02.27. 18:46:38

Ugyan nem tudom, hogy volt-e bármi köze valaha is az Oscar-díjhoz, de Sean Bean például az Oblivionban szinkronizálta Martin Septimet: www.youtube.com/watch?v=kk1KlnZbRCU

Gargaj · http://gargaj.umlaut.hu 2012.02.27. 20:38:51

A Batman Begins jatekban a komplett stab szerepelt.

Dester 2012.02.27. 22:26:53

@a Bloom: kapott ő. Csak nem szobrot, hanem szerepet benne. :)

A_G_A 2012.02.27. 22:57:51

@Neoprimitív:
Meg is sértődtem volna, ha valaki nem említi Claudia Blacket, De én inkább Ebben a sorrendben mondanám:
Film:
Pitch Black, Csillagkapu utolsó két évad, valami eszméletlen feldobta a szériát, Rango.
Játék:
God of War, Crysis (ugye végig az ő hangját hallani), Uncharted 2, Dragon Age: Origins, Mass Effect 2, Mass Effect 3, Gears of War 3, Rage.
Nem is tudom miért nem volt még a játékcsaj rovatban, Igen dekoratív és az interjúiban is felettébb normális.
Nathan Fillion szintén kedvenc, de én odaraknám még a Serenity/Firefly-os társát, Adam Baldwint is.
Mondjuk ő kismillió filmben, sorozatban szerepelt, Játékokban meg Halo 3, mass effect 2-3, vagy Half-Life 2 Episode Two. Szegény ezerszer jobb színész testvéreinél, de annyira nem futott be mint ők.

SnakeHB 2012.02.28. 07:24:01

@Papichulo:

Meg a WC4-ben is, de ezekben ugye szerepelt a fent említett Malcolm McDowell, viszont senki sem említette John Rhys-Davies-t...

...Sem pedig a blogon már szerepelt Christopher Lloyd-ot (Toonstruck).

SnakeHB 2012.02.28. 07:26:43

Nem tudom, David Bowie-t lehet -e színészként említeni, de ha igen, akkor Omikron: The Nomad Soul. :)

SnakeHB 2012.02.28. 07:27:38

@Gargaj: Kár, hogy a filmadapter játékok most nem érnek. ;)

RegularZombie 2012.02.28. 08:10:22

@A_G_A: Adam Baldwinnek semmi köze ahhoz a Baldwin famíliához, amúgy egyetértek.

Wild Colonial Boy 2012.02.28. 10:12:33

A Privateer II-ben volt jópár ismert szinész, Oscar díjas talán nincs közöttük, de akkor is jó lista:
Jürgen Prochnow, John Hurt, Clive Owen, Christopher Walken
www.youtube.com/watch?v=0HqxF8VWS9w

A_G_A 2012.02.28. 13:53:26

@RegularZombie: Igazad van, én tudtam rosszul. Mondjuk Jayne Cobb szerepéért simán adtam volna egy oscart.

Minnie Driver viszont akár a cikkbeli kitételeknek is megfelel, ugyanis a Good Will Hunting kapott oscart, abban ő az egyik főszereplő.
A Dreamworks által gyártott Jurassic park témájú játékban, a Trespasserben ő főszereplő hangja. Akkoriban beleszerettem a hangjába, aztán rákerestem ki az és hát ;) nos inkább az érdekes kategória szegény. A játék is nagy bukás lett, főleg mert kissé megelőzte korát- nagyonnagy gépigény, nehéz irányítás logika egy '98-as FPS-ben, akkor ez pont nem kellett- és rengeteg bug maradt benne, ugyanis időközben elvettek némi pénzt stb. Először volt Fps-ben valós fizika amit használni kellet, nem teljesen lineáris játékmenet, több útvonalon lehetett, igaz ugyanoda eljutni. Hibái ellenére mai napig van lelkes rajongótábora, pedig ugye 14 éves játék. Én pl. évente végigviszem, mindig más élmény, és szó nélkül fut linux alatt wine-al. A főszereplő hangja itt azért is fontos mert nincs hud, ő mondja el mennyi tár van a lőszerben, vagy ha nem sikerült valami.
Terveztem ide egy cikket írni róla, talán meg is lesz, mint méltánytalanul elfeledett és sárga földig alázott játékról. Pár éve még FreddyD-nél is feltűnt mint lehetséges áldozat, de aztán leszavazták mint annyira nem is rossz darab.
Szóval Minnie Drivert mint egyetlen oscaros/játékos nőt pont kihagyni a cikkből? ;)
Bár van más videó is fent belőle ahol hallani a párbeszédet -magában beszél mert egyedül van a szigeten :) - de azok általában idióta gameplay-el párosulnak, így itt egy kicsi az akcióoldalról.
www.youtube.com/watch?v=7ChqzPLh6k4&feature=fvwrel

algi 2012.02.28. 15:09:29

Ja, az amúgy megvan, hogy a Dead Space olasz változatában a tudós hangja Dario Argento?

Egyébként azért is érdekes a két Dead Space játék, mert az arcokat következetesen a hangot adó szereplőhöz igazítják. Tehát, amikor lecserélnek egy hangot, akkor lecserélik a szereplő arcát is a játékban, ami szakít a többi játék rajzfilmes hagyományaival, és inkább az élőszereplős filmeket követi.

Godric 2012.02.29. 18:05:50

Tricia Helfer (BSG/Number Six, Leo award, )
Mass Effect 2-3: EDI, StarCraft 2: Sarah Kerrigan

adamsky21 2012.02.29. 22:14:33

Stöki, hova jártál te óvodába? Elfekvő Spectrumok a napköziben 84-ben? :o

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2012.02.29. 22:26:31

@adamsky21: Nem óvoda, akkor már harmadikas vagy negyedikes voltam. És Sopronban, oda a határ közelsége miatt könnyen átcsordogáltak a nyugat áldásai, Knight Ridert is már 1984 környékén láttam az osztrák adón. :)

moli 2012.02.29. 22:35:41

@Stöki: akkor bepofazok en is ide (emailkliens amugy sincs)
kep.index.hu/1/0/271/2715/27156/2715658_542eb56f9fc24f14cc3b7182438cc504_o.jpg -n az intellivision-nel vagy a szam vagy a vonal rossz

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2012.02.29. 22:50:11

@moli: Köszi, jeleztem az illetékesnek (mivel kép, ezt én nem tudom javítani).
Amúgy a szám rossz, 299/825 a helyes

adamsky21 2012.03.01. 02:11:29

@Stöki: Ja bocs, napközire gondoltam, csak a sokktól zsinórban hatszor melléütöttem. :)

Én is napközis voltam 84-ben, de nekünk csak hideg salak jutott, és azt is egymástól kellett elszednünk. (Na jó, az egyik osztálytársamnak volt egy V20-asa, de az ő anyja külföldieket szórakoztatott.)
süti beállítások módosítása