HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Heti játékcsaj - Nők a vadnyugaton

2011.05.07. 14:39 miguel_

Meglehetősen gyorsan lerendezhető vita jellemzi a játékokban szereplő nők helyzetét: aki nem megmentésre szorul, hanem főszereplő, az is minimum szexszimbólum. Ezért is üdítő a Rockstar vadnyugatosdija, a Red Dead Redemption, hiszen bár ott is számos olyan fehérnép akad, aki egy mellékküldetésnyi hősködés erejéig bírja csak, sőt, a főszereplő is visszavonhatatlanul férfi, a történetszál szempontjából fontos cowgirlök igenis szórakoztatóan festett figurák. Anélkül, hogy nagyon lelövöldözném a poénokat (hiszen már vagy egy éve pletykálják, hogy alig pár hónap, és PC-n is lesz a pillanatnyilag csak Xbox 360-on és PS3-on elérhető játék), vessünk egy pillantást a westernfilmek hangulatát idéző, határozott, céltudatos és akaratos nőkre.

Egész sokáig húzza mellettünk például Bonnie MacFarlane, aki az apjával együtt vezet egy akkora farmot, ami más játékban városnak is beillik. Bár hat fiútestvére van, a fizikai munka rá marad: egyrészt mert öt bátyó meghalt, másrészt mert a hatodik inkább bankárnak állt a marhahajcsárkodás helyett. Bár egy hétköznapi játékban (és filmben) akár előjátéknak is elmegy az a lövöldözés, amikor a főszereplő ellövi a Bonnie nyakára szoruló kötelet, a Rockstar máshogy gondolja, és nincs se Hot Coffee, se egyéb vicces mod - ez itt a vadnyugat, ahol a hősök nem táraznak ki a nőkön.

A játék előrehaladtával átruccanunk Mexikóba is (naná), és kivel mással hozna össze minket a sors, ha nem egy dögös 19 éves tanárnővel, ugye. Lesz is vele pár közös kalandunk (nem olyan, disznók), de ne lepődjön meg senki, ha a végigjátszást követően nem ugrik majd be a neve.

A két főbb szereplő mellett azonban számos egyéb nő is az utunkba kerül, és bár ez a nagynevű botránykiadótól szokatlan, de egyetlen meztelen csaj sem lesz köztük, a legtöbb, amit láthatunk, az pár korhűen lelombozó fehérnemű - viszont külön achievement jár azért, ha meglasszózunk, megkötözünk, majd a vonat elé fektetünk egy sikoltozó némbert.

8 komment

Címkék: rockstar pénteki játékcsaj red dead redemption

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr762884956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mortician 2011.05.07. 15:37:13

"bár ez a nagynevű botránykiadótól szokatlan, de egyetlen meztelen csaj sem lesz köztük, a legtöbb, amit láthatunk, az pár korhűen lelombozó fehérnemű"

Én azért figyelmesebben megnézném ennek az átvezetőnek a nyitójelenetét... :)

www.youtube.com/watch?v=pjpY-r8mOgU&feature=related

JonC 2011.05.08. 09:05:52

"ez itt a vadnyugat, ahol a hősök nem táraznak ki a nőkön"

ezen besírtam :) amúgy szerintem annak idején is volt olyan, hogy kitáraztak, csak a vadnyugatról alkotott képünkbe nem férne bele egy efféle jelenet egy kóvbojos filmbe vagy játékba :)

Toalettduck 2011.05.08. 11:27:00

Én már nagyon ácsingózom a PC cumó után, csak el tudnám viselni ha nem lenne szükség egy NASA szerverparkra a futtatáshoz. L.A. Noire-ról nem is beszélve ha egyáltalán megjelenik valaha PC-re.

Chocho89 · http://pcguru.hu 2011.05.08. 13:09:34

Szerintem ez már nem jön PC-re. El kéne fogadni.

Savior 2011.05.08. 19:30:06

Ezt elnézve most először nagyon sajnálom, hogy nincs konzolom -- a trailert nézve úgy éreztem magam, mint anno a Winnetou olvasása közben. :) Na mindegy, majd 10 év múlva, amikor lesz Linuxra PS3 emulátor...

Viszont az érdekes, hogy a trailerben nincs egy darab indián sem; akkor meg miért Red Dead? Komcsi kovbojokról szól? :)

miguel_ 2011.05.09. 09:51:21

@Chocho89: Nem én találom ki, hivatalos pdf-ben láttam. ;)

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2011.05.09. 09:56:04

@JonC: Már miért ne férne bele? Tán csak nem láttál elég filmet ;)

"akár előjátéknak is elmegy az a lövöldözés, amikor a főszereplő ellövi a Bonnie nyakára szoruló kötelet"

És mi van, ha az eset pont fordítva történik?

uralicowboy.blog.hu/2009/08/01/2_egy_masnapos_lany_es_a_hatlovetu

bocs a reklámért :)

Void Bunkoid 2015.08.02. 18:44:25

@miguel_: négy év eltelt, és sajnos valóban nem lett ebből pc-s port.

A vicc, hogy egyedül az RDR miatt tartok itthon egy xboxot, nincs is rá más játék :)
süti beállítások módosítása